Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ

Πολλά μέλη του φόρουμ αρέσκονται να τους αποκαλούν προγνώστες.Ο καθένας έχει δικαίωμα να δίνει την ιδιότητα στον εαυτό του που θεωρεί ότι του ταιριάζει καλύτερα. Έχω όμως μια απορία πάνω σε αυτό.
    Όταν λοιπόν φαίνεται από κάποια προγνωστικά μοντέλα μια τάση για κάποιο διάστημα και κατά προτίμηση θετική την τάση την μετατρέπουν σε σχεδόν σίγουρο γεγονός αρπάζοντας το καλύτερο στην κυριολεξία σενάριο το οποίο και το στολίζουν λίγο παραπάνω εμπλουτίζοντας το με υετό με χαμηλότερες θερμοκρασίες και με οτιδήποτε άλλο.
    Αν λοιπόν ερωτηθούν από κάποιον πως προκύπτει αυτή η βελτιωμένη έκδοση απαντούν με άνεση είναι δική μας εκτίμηση με μεγάλο ποσοστό προσωπικής άποψης.
    Όταν το προγνωστικό μοντέλο αρχίζει και μαζεύει κάπως τα ήδη φτωχότερα σε ποσότητα σε διάρκεια και σε μέγεθος φυσικά φαινόμενα που μας ενδιαφέρουν τότε οι ίδιοι άνθρωποι βγαίνουν απογοητευμένοι ενώ υπάρχουν ακόμα 4 και 5 μέρες απόσταση και δηλώνουν ή τι τα πράγματα αλλάζουν ή ότι αποτύχαμε ή ότι κάτι άλλο φταίει.
    Η απορία μου λοιπόν είναι ότι τελικά εφόσον έχουν προσωπική άποψη και εκτίμηση γιατί δεν την κρατάνε μέχρι τέλος άλλα την τροποποιούν σε κάθε αλλαγή που παρουσιάζει το εκάστοτε τρέξιμο.
    Και το ρωτάω πολύ καλοπροαίρετα επειδή θεωρώ ότι είναι απορία πολλών ανθρώπων εδώ.
    Ή λοιπόν θα πρέπει να λέμε ότι κάνουμε μια ανάλυση-επεξήγηση των χαρτών υετού και θερμοκρασιών που μας δίνει το προγνωστικό μοντέλο κάθε φορά ή ότι είναι μια δική μας εκτίμηση και την υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλος ,πως μπορεί στην αρχή να το εμπλουτίζουμε εμείς και στην πορεία να τα τσεκουρεύουμε αντίστοιχα.
    Ή το εμπιστευόμαστε από την αρχή ή όχι.

<a href=member_profile.asp?PF=11433&amp;FID=3" target="_blank">erythreabeach</a> ta paidia vlepoun tous prognostikous xartes kai analogos milane.... den einai mantes etsi oste na boroun na provlepoun to kairo kai na epimenoun stis apoyeis tous, ean oi prognostikoi xartes allazoun sunexeia! oti dixnoun oi xartes auto parathetoun!"

Comment

Νομίζω ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται και παραθέτουν προγνώσεις, κινούνται με βάση υποκειμενικά κριτήρια και αξιολογήσεις και όχι αντικειμενικά και αποστασιοποιημένα δεδομένα. Με λίγα λόγια, βγάζουν προς τα έξω τι θα ήθελαν να γίνει και όχι τι πραγματικά μέλλει να συμβεί!

Για να μην παρεξηγηθώ δεν βάζω στο ίδο καλούπι όλα τα παιδιά!Υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.
      Μετεωρολογικός σταθμός Ελεούσας Ιωαννίνων, υψομ. 540μ.
      http://users.otenet.gr/~oejhtc/

Comment

sonik όταν βγαίνεις και μιλάς για αναλυτικές προγνώσεις με λεπτομέρειες πάει να πει ότι έχεις σιγουρέψει κάποια πράγματα.Όταν μιλάς για προγνωστικούς χάρτες εννοείς συστημάτων ή χάρτες φαινομένων γιατί σε μία πρόγνωση περιλαμβάνονται όλα,πρώτα αξιολογείς την τελική διάταξη των συστημάτων και μετά τους χάρτες υετού θερμοκρασιών ανέμων κα.
        Δεν θα διαφωνήσω σε αυτά που λες άλλα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό,μιλάμε βάση των χαρτών ???Και αν ναι γιατί να εμπυστεύνται τους χάρτες συστημάτων και όχι τους άλλους ενώς μοντέλου???
        Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω πραγματικά.

Comment

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει αυτό το πόστ, έχει καμία ουσία;

http://weatherparty.blogspot.gr/
          Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

αν θεωρείται άσχετο ας πάει στα άσχετα.

Comment

Πεδες καμια γνωμη για την επομενη βδομαδα γιατι αρχιζω και μαζευω σανιδια ρουχα μποτες θα ξενοικιασω το σπιτι μαλλον στον Παρνασσο.

Αγγελος

Comment

<a href=member_profile.asp?PF=11433&amp;FID=3" target="_blank">erythreabeach</a> milao kai gia tous prognostikous xartes alla epishs kai gia tous xartes fainomenon! alla na sou po kai kati ta perissotera paidia apo oti parakoloutho aplos vlepoun tous xartes se "erasitexniko" epeipedo oi perissoteroi,xoris na thelo na thixo kanenan!! kai aplos prospathoun na dosoun mia analush sumfona panta me afta pou vlepoun. tora apo ekei kai pera an kapois vlepei ena prognostiko montelo 180 hmeron gia paradeigma kai pisteuei pos tha vgei(kleidosei) etsi tote pisteuo pos einai lathos.. h apla enthousiazetai me to paramikro ..
                "

Comment

Γιώργο νομίζω οτι όλοι κάνουμε εκτιμήσεις βάσει των μοντέλων + την δικιά μας εκτίμηση και εμπειρία.Γενικά όλες οι προγνώσεις έτσι δεν βγαινουν?Και της ΕΜΥ?
                  Δεν είναι λίγο άτοπο να βγάζεις πρόγνωση για 10 μέρες και να μην την ανανεώνεις με τα νεώτερα στοιχεία?
                  Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
                  200μ.
                  hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
                  http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

sellas μάλλον και εσύ δεν έχεις καταλλάβει τι θέλω να πω.
                    Η αναλυτική πρόγνωση δεν έχει καμία ένοια 5 και 7 και 10 μέρες πριν.
                    Η απορία μου είπα ότι βρίσκεται στο γεγονός ότι στην αρχική εκτίμιση-πρόγνωση κάποιος βάζει μεγάλο ποσοστό προσωπικής άποψης και είναι αρκετά διαφοροποιημένη από την εκτίμιση του μοντέλου και σε κάθε όμως άλλαγή εκτίμισης του μοντέλου και ας είναι αρκετές μέρες πριν διαφοροποιεί κάποιος ανάλλογα και την δική του που από την αρχή ήταν διαφοροποιημένη.
                    Δεν μπορώ να στο εξηγήσω διαφορετικά τώρα λοιπάμε.
                    Η θα κάνεις πλήρη ερμηνεία του μοντέλου ή θα έχεις διαρκός και θα υπερασπιζεσαι την δική σου.

Comment

Working...
                    X