Αραγε ποια ευρωπαϊκη χωρα ειναι οφελημενη απο αυτα τα βαρομετρικα του Β. Ατλαντικου???? Πιστευω αρκετα η Νορβηγια κ μετα Σουηδια...Πανω απο την Φινλανδια διαλυονται....Παντως οι Νορβ κ Σουηδια πρεπει να εχουν φαει πολυ βροχα....ακουω γνωμες!!![i] "
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΧΑΜΗΛΑ "ΤΕΡΑΤΑ"
Collapse
X
-
Αν σκεφτεις τι ΝΔ ανεμο και αρα σχετικα υψηλες Τ εχουν δεχτει φετος μονο καλο χειμωνα δεν τους εκανε.
Εχω μιλησει παντως αρκετες φορες με φιλους μου απο Σουηδια φετος και μου λενε πως ειναι ο χειροτερος χειμωνας (υψηλες Τ εννοω) που θυμουνται...www.YouWeather.com
Life is an adventure!
-
Originally posted by KabmanΑν σκεφτεις τι ΝΔ ανεμο και αρα σχετικα υψηλες Τ εχουν δεχτει φετος μονο καλο χειμωνα δεν τους εκανε.
Εχω μιλησει παντως αρκετες φορες με φιλους μου απο Σουηδια φετος και μου λενε πως ειναι ο χειροτερος χειμωνας (υψηλες Τ εννοω) που θυμουνται...
Ναι αλλα απο βροχες....μπολικες σιγουρα!!!! Για τις βροχες μιλαω....
Comment
-
Για να καταλάβουμε ποιος ωφελείται από ένα χαμηλό, αρκεί να ξέρουμε τον πολύ απλό τρόπο με τον οποίο κινούνται οι αέριες μάζες γύρω από αυτά.
Γύρω από ένα χαμηλό λοιπόν (κυκλώνα), οι αέριες μάζες κάνουν στροβιλισμό αντίστροφα από τους δείκτες του ρολογιού, δηλαδή αριστερόστροφα και από το εξωτερικό του χαμηλού προς το κέντρο του. Θυμίζει δηλαδή τον τρόπο που αδειάζει το νερό από έναν νιπτήρα.
Σε ένα υψηλό βαρομετρικό (αντικυκλώνα) γίνεται το ακριβώς αντίστροφο: οι αέριες μάζες κάνουν στροβιλισμό σύμφωνη με τους δείκτες του ρολογιού (δεξιόστροφη) και κινούνται από το κέντρο του υψηλού προς το εξωτερικό του.
Αν θυμάσαι τους στροβιλισμούς αυτούς, μπορείς εύκολα πια να καταλάβεις ποιος ωφελείται από ένα χαμηλό ή ένα υψηλό. Συγκεκριμένα:
Στις περιοχές δυτικά του χαμηλού επικρατούν βοριάδες και κρύο και στις περιοχές ανατολικά του χαμηλού, νοτιάδες και ζέστη. Το ακριβώς αντίστροφο γίνεται με τους αντικυκλώνες. Με τα χαμηλά-τέρατα της Ισλανδίας λοιπόν, η Βόρεια Ευρώπη (που βρίσκεται ανατολικά του χαμηλού) έχει νοτιάδες, υγρασία, βροχές και υψηλές θερμοκρασίες.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για το Βόρειο Ημισφαίριο.
Π.χ. στην Ελλάδα για να έχουμε κρύο, θέλουμε αντικυκλώνα στα Δυτικά, Βόρεια ή Βορειοδυτικά μας ή χαμηλό στα Ανατολικά ή Νοτιοανατολικά μας. Ειδικά αν αυτά συνδυάζονται (δηλαδή υπάρχει και το ένα και το άλλο) έχουμε έντονες ψυχρές εισβολές και υετό. Όταν βλέπουμε το κλασικό σκηνικό, να ξεκινάει μια κακοκαιρία με νοτιάδες και βροχές και μετά να το γυρίζει σε βοριάδες και χιόνια, δεν είναι παρά χαμηλό, που περνάει από πάνω μας, κινούμενο Δ->Α (χειμωνιάτικο σκηνικό είναι αυτό υποτίθεται, μην κοιτάτε που φέτος δεν μας έχει τιμήσει ακόμη). Όσο το χαμηλό είναι στα Δυτικά μας έχουμε Νοτιάδες και μόλις περάσει στα Ανατολικά, έχουμε αλλαγή σε βοριάδες και κρύο.
Αυτά... ελπίζω να μη σε μπερδεψα... Φυσική τέλος για σήμερα [i]Edited by: nickg78 "
Comment
-
Originally posted by nickg78Για να καταλάβουμε ποιος ωφελείται από ένα χαμηλό, αρκεί να ξέρουμε τον πολύ απλό τρόπο με τον οποίο κινούνται οι αέριες μάζες γύρω από αυτά.
Γύρω από ένα χαμηλό λοιπόν (κυκλώνα), οι αέριες μάζες κάνουν στροβιλισμό αντίστροφα από τους δείκτες του ρολογιού, δηλαδή αριστερόστροφα και από το εξωτερικό του χαμηλού προς το κέντρο του. Θυμίζει δηλαδή τον τρόπο που αδειάζει το νερό από έναν νιπτήρα.
Σε ένα υψηλό βαρομετρικό (αντικυκλώνα) γίνεται το ακριβώς αντίστροφο: οι αέριες μάζες κάνουν στροβιλισμό σύμφωνη με τους δείκτες του ρολογιού (δεξιόστροφη) και κινούνται από το κέντρο του υψηλού προς το εξωτερικό του.
Αν θυμάσαι τους στροβιλισμούς αυτούς, μπορείς εύκολα πια να καταλάβεις ποιος ωφελείται από ένα χαμηλό ή ένα υψηλό. Συγκεκριμένα:
Στις περιοχές δυτικά του χαμηλού επικρατούν βοριάδες και κρύο και στις περιοχές ανατολικά του χαμηλού, νοτιάδες και ζέστη. Το ακριβώς αντίστροφο γίνεται με τους αντικυκλώνες. Με τα χαμηλά-τέρατα της Ισλανδίας λοιπόν, η Βόρεια Ευρώπη (που βρίσκεται ανατολικά του χαμηλού) έχει νοτιάδες, υγρασία, βροχές και υψηλές θερμοκρασίες.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για το Βόρειο Ημισφαίριο.
Π.χ. στην Ελλάδα για να έχουμε κρύο, θέλουμε αντικυκλώνα στα Δυτικά, Βόρεια ή Βορειοδυτικά μας ή χαμηλό στα Ανατολικά ή Νοτιοανατολικά μας. Ειδικά αν αυτά συνδυάζονται (δηλαδή υπάρχει και το ένα και το άλλο) έχουμε έντονες ψυχρές εισβολές και υετό. Όταν βλέπουμε το κλασικό σκηνικό, να ξεκινάει μια κακοκαιρία με νοτιάδες και βροχές και μετά να το γυρίζει σε βοριάδες και χιόνια, δεν είναι παρά χαμηλό, που περνάει από πάνω μας, κινούμενο Δ->Α (χειμωνιάτικο σκηνικό είναι αυτό υποτίθεται, μην κοιτάτε που φέτος δεν μας έχει τιμήσει ακόμη). Όσο το χαμηλό είναι στα Δυτικά μας έχουμε Νοτιάδες και μόλις περάσει στα Ανατολικά, έχουμε αλλαγή σε βοριάδες και κρύο.
Αυτά... ελπίζω να μη σε μπερδεψα... Φυσική τέλος για σήμερα [i]
Thanks για την αναλυση σου...
"
Comment

Comment