Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μπανσκο ή μπόροβιτς

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Μπανσκο ή μπόροβιτς

Γεια σας,
    σκέφτομαστε μια παρέα να πάμε για σκι προς βουλγαρία μεριά και θα ήθελα να ρωτήσω κάποιους που έχουν πάει και στα δύο χιονοδρομικά αν έχουν λίγο χρόνο να μας πούν ποιο από τα δύο θα προτιμούσαν.
    Ασχολούμε με σκι και είμαι σε μέτριο επίπεδο...
    Ευχαριστώ

καλύτερα Μπάνσκο, αλλά όχι περίοδο εορτών.και το Μπόροβετσ όμως δ εν είναι άσχημο.

Comment

και τα δυο είναι καλά τω Μπάνσκο είναι πολύ πιο συνχρονο" από πλευράς του εξοπλισμού, και έχει και τω χωριο, τω Μπόροβετς είναι καθαρά χιονοδρομικό με ξενοδοχεία και τω χωριο είναι μερικά χλμ. πιο κάτω."
      Kaimak inn

Comment

to basko einai kauara touristiko meros me apithanes egatastaseis ktlp sta meion einai oti logo touristikotitas oi times einai ligo anevasmenes alla axsizoun ta lefta tous vevaia,+ oti gia ski einai perfect,to borovets einai to deytero kalitero xk ths voulgarias alla to protimoun poio poli oi snowborders kai den exei kai poly kosmo synhthws+ oti oi times einai arketa pio ftines se sxesh me bansko. the choice is yours.......

ps:to bansko einai pio konta kiolas......
        Oti nanai re paidia kai ta myala sto mplenter!!!!!

Comment

παρόλο που το Μπάνσκο είναι πιο καινούργιο δεν έχει καθόλου after ski στο χωριό το οποίο είναι ΧΑΛΙΑ , ¨οπως βλέπουμε την Ελλάδα στα έργα με τον Φούντα στη Στέλλα" Οτι κάνεις μέσα στο ξενοδοχείο. Το Μπόροβετς έχει πιο αλπικό στύλ με κλαμπάκια φαγάδικα κλπ πιο μεγάλες πίστες πιο παγωμένες ( είναι μέσα σε δάσος.
          "

Comment

BOROVETS pairneis ena ARISTA

Comment

Από Μπάνσκο έμεινα αρκετά ευχαριστημένος κ το απόλαυσα δεόντως.Μποροβετς δεν έχω βρεθεί,θα το κρίνω εφόσον περάσω κ απο κει...
              Αν κ ακούω ότι το Μπάνσκο πλέον έχει αδειάσει το Μπόροβετς...Δεν ξέρω αν ισχύει...
              ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΟΕΟ!
              Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου

Comment

Έχω πάει και στα 2.Το μπάνσκο είναι είναι πιο καινούριο.ΟΧΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ.Γι αυτό και οι κάτοικοι είναι πιο αγενείς σαν νεόπλουτοι και πιό ακριβοί.Στο Μπόροβετς στην κυριολεξία χαιρόμουν να τους δίνω τα λεφτά μου!!Ευγενέστατοι,εξυπηρετικοί και το τοπίο ΣΚΕΤΗ ΜΑΓΕΙΑ.Τουριστικές(2)να κατεβαίνει ένας αρχάριος επί 1 ΩΡΑ!! μέσα στα δέντρα,άνετα.Είναι να τρελλαίνεσαι.Η 2η τουριστική είναι για μέτριους σκιέρ και πάνω.Με ελιγμούς,αλματάκια...Απόλαυση!’σε για τις μαύρες στα Μαρκουτζίκια..........
                Μπόροβετς ΔΑΓΚΩΤΟ
                Ώς πότε θα είμαι νιούμπης ρε παιδιά????

Comment

Originally posted by cap10
                  Έχω πάει και στα 2.Το μπάνσκο είναι είναι πιο καινούριο.ΟΧΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ.Γι αυτό και οι κάτοικοι είναι πιο αγενείς σαν νεόπλουτοι και πιό ακριβοί.Στο Μπόροβετς στην κυριολεξία χαιρόμουν να τους δίνω τα λεφτά μου!!Ευγενέστατοι,εξυπηρετικοί και το τοπίο ΣΚΕΤΗ ΜΑΓΕΙΑ.Τουριστικές(2)να κατεβαίνει ένας αρχάριος επί 1 ΩΡΑ!! μέσα στα δέντρα,άνετα.Είναι να τρελλαίνεσαι.Η 2η τουριστική είναι για μέτριους σκιέρ και πάνω.Με ελιγμούς,αλματάκια...Απόλαυση!’σε για τις μαύρες στα Μαρκουτζίκια..........
                  Μπόροβετς ΔΑΓΚΩΤΟ
                  Όταν λες όχι πιο σύγχρονο τι εννοείς?

Το Μπόροβετς έχει πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις,κτήρια,αναβατήρες κλπ?
                  Βλέπω πως έχει μόνο 2 καρεκλάκια (δεν ξέρω αν είναι καινούργια) κ αρκετά συρόμενα.

Αλλά κυρίως δεν πρέπει να έχει τις (απίστευτες!) εγκαταστάσεις τεχνητής χιόνωσης που έχει το Μπάνσκο, έτσι?’ρα σε περιόδους χωρίς πολλά χιόνια δε θα το ευχαριστηθείς όσο το Μπάνσκο, φαντάζομαι.(Και φέτος με το μετρημένο χιόνι , στο Μποροβετς θα έχει περισσότερα προβλήματα λογικά....).

Αυτό το δαγκωτό" σου φίλε για Borovets επειδή ψήνομαι να ξαναπάω Βουλγαρία με βάζει σε πειρασμούς.Μπορείς να το εξηγήσεις περισσότερο?
                  Edited by: Zeus "
                  ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΟΕΟ!
                  Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου

Comment

Λοιπόν Δία άκου και ετοίμαζε πράγματα.Το χκ του Μπόρο είναι μοιρασμένο σε 2 κορυφές.Στην μεγάλη πάς με την τηλεκαμπίνα απέναντι απο το ξενοδοχείο Σάμοκοβ.Επάνω ή πάς στις μαύρες(Μαρκούτζικ)ή κατεβαίνεις την Γιάστρεμπετς που είναι κόκκινη και ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ.Γυρισμός ή με τηλεκαμπίνα ή από την τουριστική(εννοείται),περίπου 50 λεπτά μέσα στα δέντρα και με παιχνιδιάρες στροφές και αλματάκια.
                    Η άλλη επιλογή είναι η τετραθέσια απέναντι από το ξεν. Ρίλα.Ακόμη και από δώ να πάς οι πίστες είναι όσο 3 ελληνικά χιονοδρομικά μαζί.Και όλα αυτά στην αφετηρία απέχουν 5 λεπτά περπάτημα μεταξύ τους

Comment

www.borovets-bg.com.Mountain και βλέπεις πίστες.(Ύψος χιονιού βάση:100cm,στα 1350m και 140cm κορυφή,2500m

Comment

Κι εγώ έχω πάει και στα 2 και παραθέτω τη γεύση που μου άφησαν τα 2 Χ.Κ.:
                        BANSKO: 1. μακράν το πιο σύγχρονο στα Βαλκάνια με ταχύτατα λιφτ, τετραθέσια καρεκλάκια με πλαστικό κάλυμμα για τον αέρα και το κρύο και μία τηλεκαμπίνα 5 χμ, 2. καλές πίστες για όλα τα επίπεδα, αλλά τα 65 χμ που επάιρεται το Χ.Κ. ότι διαθέτει μη σας παρασύρουν, δεν ισχύει(συμπεριλαμβάνουν κάτι χιονοδιαδρόμους, κλειστές μόνιμα πίστες ή πίστες που θα ανοίξουν μία φορα το χρόνο), 3. όμορφο χωριό με γραφικές ταβερνούλες (ΜΕΧΑΝΑ τις λένε) με παραδοσιακό χρώμα.
                        BOROVETS: 1.όχι το ίδιο μοντέρνο σε καμία περίπτωση, αλλά πιο μεγάλο και με μεγαλύτερη ποικιλία πιστών (οι πίστες Yastrebets με καλό χιόνι είναι απόλαυση, ατελείωτες) 2. το χωριό δεν είναι παραδοσιακό αλλά purpose built (για να βάλω και την αγγλικούρα μου..)στα πρότυπα γαλλικών αντίστοιχων, αλλά έχει ζωντάνια και έναν αέρα ’λπεων (το παλεύει τουλάχιστον) 3. είναι πολύ άνετο γιατί δίπλα στα ξενοδοχεία είναι και οι πίστες, ενώ στο Μπάνσκο σε μεταφέρει η τηλεαμπίνα σε αυτές.
                        Αν θέλετε τη γνώμη μου Μπόροβετς γιατί έχει πιο καλές πίστες. Πάντως είχα πληρώσει και στα 2 τουλάχιστον 30€ απ' ότι θυμάμαι, δηλαδή όσο περίπου και σε αλπικά χιονοδρομικά. Το βρίσκω, προφανώς, αδικαιολόγητο να πληρώνεις το ίδιο στο Bansko και στο Saalbach της Αυστρίας με τα 200 χμ πιστών. Αυτα...
                        Μπρρρρρρρρρρρρ!!!

Comment

Και για να καταλάβεις και το τι παίζει από πίστες ρίξε μια ματιά στους χάρτες" των δύο χ.κ.

Borovets

Bansko
                          "
                          Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν ως βλασφημίες...

Comment

Crystallo,πες στον νεοηρακλειώτη mitsara,πόσες ώρες είναι το μπόροβιτς με αυτοκίνητο;Μήπως είναι καλύτερα να πάω με ταξ/κό γραφείο και με ποιό; Σκέφτομαι το Μπόροβιτς γιατί με νοιάζει μόνο το σκι,ή έχω λάθος;

Comment

Μολις γυρισα απο μια εβδομαδα στο βανσκο.

Πολυ γρηγοροι τετραθεσιοι, ο κοσμος σπαει σε πολλες πιστες και δεν εχει ουρα πουθενα (5-6 ατομα μπροστα σου) , ΣΚ αντε να περιμενεις 4 λεπτα για να παρεις το λιφτ! Οι πιστες συνδεονται μεταξυ τους και σου δινει πολλες επιλογες!
                              Καποιες πιστες (ο χαρτης πρεπει να ειναι ψιλοπαλιος, αν βρεις καινουργιο θια δεις λιφτ και στο δεξιο βουνο) δεν ανοιξαν καθολου μια εβδομαδα....
                              Το χωριο ειναι απλα απαραδεκτο, δεν εχει τιποτα μα τιποτα! Αθλιο φαγητο, για ψωνια ιδιες τιμες με ελλαδα (με παζαρι κατι θα καταφερεις...). Οτι κανεις μεσα στο ξενοδοχειο

Comment

Working...
                              X