Announcement

Collapse
No announcement yet.

Χαμένος στον εξοπλισμο!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Χαμένος στον εξοπλισμο!

Αντε και καλό μας χειμώνα με πολύ πολύ χιόνι και για πολύ πολύ καιρό! Είμαι και εγώ ένας από τους καημένους που ψάχνουν εξοπλισμό και έχω χαθεί με τις μάρκες τα στυλ....

Λοιπόν θα προσπαθήσω να δώσω όσο πιο πολλές λεπτομέρειες μπορώ. Καταρχήν είμαι 181 και 75 κιλά. Κάνω σκι 5-6 χρόνια όλο με νοικιασμένα. Μπορώ να πω ότι είμαι άνετος σε όλες τις πίστες που έχω κάνει (και μαύρες). ’λλα αυτό δε σημαίνει ότι η τεχνική μου είναι και για αστέρια μιας και έχω μάθει μόνος μου παρατηρώντας και έχοντας μιλήσει με κάποιους που ξέρουν. Το παράλληλο μια το καταφέρνω και μια όχι (αν και νομίζω ότι σε αυτό μπορεί να φταίνε και τα πέδιλα) Επίσης και πιστες που έχουν βουναλάκια δεν έχω συνήθως πρόβλημα (παλιότερα όλο έπεφτα!). Εκτός πίστας έχω δοκιμάσει αλλά δε τα πάω και τόσο καλά. Απλά στέκομαι , τσουλάω και στρίβω
    Το σκι που κάνω μάλλον είναι κατάβαση με σχετικά μεγάλες στροφες.

Θα ήθελα εξοπλισμό κυρίως για πίστα και εννοείται κάτι το οποίο θα αφήνει και περιθώρια για περεταίρω βελτίωση. Γυμνασμένος είμαι και προσπαθώ γενικά να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Ιδίως τώρα που ξεκινάει χειμώνας.

Έχω ψάξει αρκετά αλλά μόνος μου δε βγάζω άκρη... ΑΠό forum και από ψάξιμο βρήκα κάποιες μάρκες οι οποίες νομίζω ότι θα μου έκαναν αλλά και πάλι δεν έχω ιδέα! πχ fischer rx-8. Μιλώντας με ένα πωλητή μου πρότεινε τα salomon verse 5 και 8 pilot (ή κάτι τέτοιο)

Αν μπορούσατε να μου πείτε μοντέλα σκι θα ήμουν ευγνώμων.Είμαι και στην αγγλία οπότε όποιος ξέρει αν εδώ είναι φθηνότερα...Σκεφτόμουν να φέρω από εδώ στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα. Όσους πωλητές έχω ρωτήσει εδώ δεν σκαμπάζανε και πολλά.

Ξεκίνα από εδώ <a href=http://www.skipressworld.com/us/en/magazine/2005/fall2005/Fall2005_Vol5_no121.htm" target="_blank">έχει πολλά για να διαβάσεις</a>.
    Το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις. Στον Παρνασσό έχεις αυτή τη δυνατότητα, στην παρέχουν μερικά μαγαζιά. Πιθανό και στα Καλάβρυτα.
    Η τιμή της ενοικίασης αφαιρείται από την τελική τιμή των ski που θα αγοράσεις.

"

Comment

Hellos και welcome! Ανέφερες ότι κάνεις παράλληλο (slalom) αλλά δεν μας είπες από carving πως πας. Τα Fischer RX-8 είναι πέδιλο κυρίως για carving. Τέλος πάντων, για να πιάσεις από κάπου το όλο θέμα, όλα αυτά το χρόνια που νοίκιαζες εξοπλισμό, τι νοίκιαζες? Θυμάσαι κάτι που να σου άρεσε ιδιαίτερα? Κάτι που να ένοιωθες ότι σε πήγαινε μόνο του"?
      Αν όχι, τότε κατασταλάζεις στο είδος σκι που θέλεις να κάνεις. ’μα σ'ενδιαφέρει το carve θα κοιτάξεις για ένα σχετικά μαλακό πέδιλο με αρκετά μεγάλο radius. Παράδειγμα είναι η σειρά Fischer S-Move (to 5.5 είναι το μαλακό, το 7.7 είναι πιο σκληρό). Τα Fischer RX αν και είναι αθάνατη σειρά, θεωρώ θα σε δυσκολέψουν άμα δεν carv-άρεις. Από Rossignol κοίτα τα Axium που είναι αρκετά καλά για βελτίωση. Γενικά πάντως, σου συνηστώ να ΜΗΝ κάνεις κάποια αγορά άμα δεν προβάρεις πρώτα τα σκι.
      Τώρα, με βάση το βάρος/ύψος/εμπειρία, θα σου συνηστούσα να πάρεις σκι 170cm. Και άμα δεν έχεις σκοπό να κάνεις off piste, να πάρεις πέδιλο 80-20/70-30.
      Στο θέμα Ελλάδα-Αγγλία, και εγώ Αγγλία σπουδάζω, αλλά τον εξοπλισμό μου τον αγόρασα από Ελλάδα. Είναι τι προσφορές θα βρεις. Πάντως, το να μεταφέρεις σκι από Αγγλία Ελλάδα, είναι λίγο τράβηγμα.Edited by: Acidgurl "
      The most merciful thing in the world is the inability of the human mind to correlate all its contents (H.P. Lovecraft)

Comment

H σειρά S-Move", έχει πλέον αποσυρθεί από τη Fischer. Αντικαταστάτης της είναι η σειρά AMC αν και όχι ακριβώς με τα ίδια χαρακτηριστικά.
        Πάντως το AMC 76 μια χαρά τα πήγε στα τεστ του austria-skitest.com"

Comment

Καλά έχω χαθεί για τα καλά...Αυτό το Link έχει πολύ πράμα και δε βγάζω άκρη να σου πω την αλήθεια. Όσο για τα σκι που νοίκιαζα. να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλα πάντως σίγουρα ήταν carv στα 1.70. Και δεν ήταν το ίδιο μοντέλο κάθε φορά. Το θέμα είναι ότι από τότε που κατάφερα να κάνω ικανοποιητικό σκι (τουλάχιστον να το ευχαριστιέμαι) δεν νομίζω να είχα την εμπειρία να πω αν ήταν θέμα εξοπλισμού ή όχι. Ακόμα και τότε που καμιά φορά δεν μου έβγαινε ήταν πολύ δύσκολο να πω αν ήταν τα σκι, η κατάσταση της πίστας, ο καιρός (πολύ κρυο και τα πόδια δεν ανταποκρίνονταν όπως θα ήθελα...).Όπως καταλαβαίνεις πολλές οι παράμετροι και για μένα που δεν έχω την απαραίτητη εμπειρία δύσκολο να σου πω συγκεκριμένα...
          Και μάλλον αυτά που σου δίνουν να να νοικιάσεις αμφιβάλλω αν ειναι λιγότερο από διετία-τριετία οπότε...

Από ότι καταλαβαίνω λίγο δύσκολο να πάρω εξοπλισμό έτσι. Μάλλον θα τη βγάλω με νοικιασμένα πάλι

Η ιδέα να πάρω κανένα δάσκαλο πάνω στο χιονοδρομικό, να δει πως πάω να το συζητήσουμε και να μου πει τη γνώμη του παίζει;; Σκεφτόμουνα ότι ίσως αυτό να είναι η καλύτερη λύση...

Comment

Φίλε μου μην μπλέκεσαι και πολύ.Βρες μια εταιρεία που σού αρέσει.Είτε λόγω ονόματος είτε λόγω παράδοσης είτε επειδή τη χρησμιμοποιεί ο αγαπημένος σου αθλητής είτε λόγω τιμολογιακής πολιτικής,ψάξε στη σελίδα της να δεις τί πέδιλα έχει,βρες κάτι που στην περιγραφή σε καλύπτει (επίπεδο,και τρόπος κατάβασης),ρώτα μετά άτομα που πιθανόν το έχουν να σού πουν εντυπώσεις και αποφάσησε.Απλώς μην πάρεις αγωνιστικό διότι δε θα το πας" ποτέ.Όλα τα πέδιλα σε πηγαίνουν.Αλλά το θέμα είναι να κάνεις σκι όχι να σού κάνουν τα πέδιλα!!!Ότι και να πάρεις απο τα νοικιάρικα καλύτερο θα είναι.Ακόμα μπορείς να βρεις ένα μεταχειρισμένο ζευγάρι σε καλή κατάσταση.Και πάλι καλύτερο θα είναι."
            ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ,ΛΟΓΟΙ ΚΙ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ!

Comment

Apoapost: δίκιο

Lux: τα All Mountain Cruiser (AMC) της Rossignol έχουν πολύ καλή φήμη. ’λλα όπως σου πρότεινα, άσε την αγορά εξοπλισμού. Αυτό που είναι ΑΠΟΛΗΤΟ must να αγοράσεις είναι μπότες, ώστε να εκμηδενίσεις τον παράγοντα "πιάνονται τα πόδια μου, με πονάνε οι πατούσες μου" κτλ. Και φυσικά, είναι ΚΑΙ θέμα υγειηνής ΚΑΙ να συνηθήσεις σε μία μπότα.

Sp: Τι λες? Για δοκίμασε να κάνεις εσύ carve με πέδιλο freestyle και πες μου πόσο καλά τα καταφέρνεις. Επείσης, όταν πρωτομάθαινα carve, τα Fischer RX-8 με κούρασαν ιδιαίτερα, ενώ τα Rossignol Axium κυριολεκτικά με πηγαίνανε μόνα τους. Η σκληρότητα και το radius παίζουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο, και αυτό χωρίς να πιάσω τοποθέτηση δέστρας, βαθμό κερώματος και τα λοιπά..."
              The most merciful thing in the world is the inability of the human mind to correlate all its contents (H.P. Lovecraft)

Comment

Originally posted by Acidgurl

Sp: Τι λες? Για δοκίμασε να κάνεις εσύ carve με πέδιλο freestyle και πες μου πόσο καλά τα καταφέρνεις. Επείσης, όταν πρωτομάθαινα carve, τα Fischer RX-8 με κούρασαν ιδιαίτερα, ενώ τα Rossignol Axium κυριολεκτικά με πηγαίνανε μόνα τους. Η σκληρότητα και το radius παίζουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο, και αυτό χωρίς να πιάσω τοποθέτηση δέστρας, βαθμό κερώματος και τα λοιπά...
                Αν διαβάσεις ξανά προσεκτικά τί έγραψα θα διαπιστώσεις πως τα ίδια γράφω.Αν στη σελίδα μιας εταιρείας αναφέρεται ότι το τάδε πέδιλο προορίζεται για πίστα και carving και για επίπεδο α" θα το κοιτάξεις εφόσον σε ενδιαφέρει το carving σε πίστα κι έχεις το επίπεδο που αναφέρεται.Αν σε ενδιαφέρει να κάνεις off piste θα πας σε πέδιλο που αναφέρεται ως τέτοιο.Επίσης η σκληρότητα σαφώς και παίζει ρόλο γι'αυτό έγραψα να μην κοιτάξει τα αγωνιστικά.

Προφανώς μπερδεύτικες εκεί που έγραψα ότι "όλα τα πέδιλα σε πάνε".Αναφερόμουν σε πέδιλα που είναι της ίδιας κατηγορίας.Edited by: sp "

Comment

Apoapost: δίκιο

Lux: τα All Mountain Cruiser (AMC) της Rossignol έχουν πολύ καλή φήμη. ’λλα όπως σου πρότεινα, άσε την αγορά εξοπλισμού. Αυτό που είναι ΑΠΟΛΗΤΟ must να αγοράσεις είναι μπότες, ώστε να εκμηδενίσεις τον παράγοντα "πιάνονται τα πόδια μου, με πονάνε οι πατούσες μου" κτλ. Και φυσικά, είναι ΚΑΙ θέμα υγειηνής ΚΑΙ να συνηθήσεις σε μία μπότα.
                  No problem Acidgurl Aλλωστε για να πληροφορήσω τον Lux το έγραψα και όχι για να "σε διορθώσω"
                  Να σου πω...

τα ΑΜC τα βγάζει η FISCHER ,όχι η ROSSIGNOL "

Comment

Το αυτό Δεν ξανακάνω post, έχω γινει ρεζίλι "

Comment

Καλά ρε φίλε νομίζεις πώς έχουμε όρεξη να κάνουμε μια ώρα scroll για να διαβάσουμε μια σειρά;’σε που νόμιζα πως το κενό θα κάλυπτε μια φωτογραφία.... "

Comment

Το κανα για να έχει σαπσπενς ρε "

Comment

Ποιός είσαι ρε ο Χιτσκοκ;
                          ’κου σασπενς....Βραδυάτικα... "

Comment

Γιατί το αποπαίρνεις καλέ το παιδί? Κάνε δουλειά σου apoapost "

Comment

Γιατί το αποπαίρνεις καλέ το παιδί? Κάνε δουλειά σου apoapost
                              Ξέρει αυτός γιατί "

Comment