Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σώπα όπου να ΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Σώπα όπου να ΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες..

έρχονται μέρες καλές...έρχονται μέρες χιονισμένες...λίγο τα αναλογικά μοντέλα, λίγο τα επίσημα μοντέλα...λίγο οι προσευχές μας...όλα βοηθούν και σιγά σιγά το σκηνικό του καιρού αλλάζει...παρά τις μικρές διακυμάνσεις των μοντέλων ανά τρέξιμο μπορούμε πλέον με σχετική ασφάλεια να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι μετά την 14η του μήνα και αν και αρχικά η κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνει ζωνική, η χώρα μας μπαίνει σε χειμερινό τέμπο με Τ. πιο χαμηλές εως πολύ πιο χαμηλές του μέσου όρου των τελευταίων 30 ετών. Βάσει των ensembles των τελευταίων ημερών και τις σοβαρής σταθερότητας τους δεν νομίζω ότι χωράει αμφιβολία περί αυτού.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κάνουμε και λόγο για χιονοπτώσεις, πιθανολογώ σοβαρές στο σύνολο των χιονοδρομικών κέντρων για μετά τις 15 και σε υψόμετρο που φυσικά ακόμα είναι νωρίς να διευκρινιστεί (τα πρώτα στοιχεία λένε για πάνω από 1000 μέτρα).

Εάν πραγματικά κάτι θα πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας και είναι ακριβώς αυτό που άλλαξε τελείως την δικιά μου ψυχολογία και πλέον αισιοδοξώ για άμεσα καλά αποτελέσματα...είναι επιτέλους η διάταξη στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος την κρίσιμη περίοδο κοντά στις 20 του μήνα (αν και είναι πολύ νωρίς και ίσως ξαναλλάξουν) επιτέλους τα μοντέλα δεν βλέπουν 800 χαμηλά και υψηλά ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ!ΕΥΝΟΪΚΟ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΕΝΑ ΥΨΗΛΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 1040 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

Και για να μιλήσω λίγο για το πως θα ήθελα στο όνειρο μου...μάλλον το ονειρό μου αποτελεί το τρέξιμο 384 όπου δημιουργεί την εντύπωση ψυχρότατης εισβολής παραμονή ή προπαραμονή των Χριστουγέννων με βαθύ χαμηλό ταυτόχρονα να πλησιάζει από νότια Ιταλία και υψηλό 1035 στην Βρετανία...Edited by: Bill82

Να σου και το GFS που βλέπει χιόνι στα γύρω ορεινά της Αθήνας για την Δευτέρα το απόγευμα

<a href=http://imageshack.us" target="_blank"></a>"

Comment

Ναι,τα πράγματα βελτιώνονται συνεχώς και μάλιστα βλέπω στο τελευταίο τρέξιμο του τζίφου να εμφανίζονται οι υψηλές πιέσεις λίγο δυτικότερα της Βρετανίας, σενάριο που αν επαληθευτεί θα οδηγήσει στην κάθοδο ψόφου στα Βαλκάνια τις μέρες των Χριστουγέννων συνοδευόμενου και με υετό!
      Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

ρε που φτασαμε. να πανηγυριζουμε που θα χιονισει στα ορεινα μας.

Comment

στα ορεινά μας είναι η πρώτη δόση και κάτι ανέλπιστο που ίσως έρθει την Δευτέρα και κανείς δεν το είδε...για αυτό που φαίνεται τώρα να έρχεται γύρω στις 20 όμως θα είναι ορεινά, πεδιάδες, θάλασσες, βουνά....αλλά ακόμα δεν πανηγυρίζουμε, χαιρόμαστε όμως γιατί ο αντικυκλώνας καταρρέει και η τάση γυρνάει ευνοϊκή...

Αλλά σε πρώτο πλάνο εγώ έχω πάθει σοβαρή στέρηση χιονοκουρτίνων....αυτό θέλω να δω στα βουνά μας...να πάρω το αμαξάκι και να την κάνω ωραία και καλά..τα χιόνια στην πόλη θα έρθουν κι αυτά...μακάρι να έρθουν εκεί που φαίνονται τώρα να έρχονταιEdited by: Bill82

Comment

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για τα ορεινά (Πήλιο κλπ) βλέπετε κάτι για 15-20/12 ? Για μετά πιστεύω είναι ακόμα νωρία να κρίνουμε.

Επίσης για τις 15/12 φαίνετια να υπάρχει και υετός.[i]"
            canada dry

Comment

σορυ κιολας αλλα για πια δευτερα μιλάμε?

Comment

Το είχαμε δει Bill, εγώ το λέω εδώ και 10 μέρες σχεδόν. Απλά πέρασε στα ψιλά, γιατί κοιτούσαμε και πιο μακρυά, προς τις γιορτές- ή ίσως και κάποιοι να μην πίστευαν πως θα επαληθευτεί.
                Over and out.

Comment

Καλημέρα Κελλυ, μιλάμε για τη μίνι-εισβολή της επόμενης Δευτέρας-Τρίτης.
                  Over and out.

Comment

Μάκη, sorry μπορεί να μην το διάβασα...πάντως πλέον ότι θα γίνει θα γίνει...όλα τα ensembles πήραν πτωτική στάση...το θέμα είναι πόσο πτωτική θα είναι και με πόσο υετό. Η αλήθεια είναι το πιο βολικό σενάριο αυτή την στιγμή για Αθήνα είναι η μπλε κύρια γραμμή. Αν επαληθευτεί τότε έχουμε -2 στα 850 και κοντά στα 10 χιλιοστά υετού...σε αυτό το σενάριο...από τα 700 μέτρα και πάνω θα έχουμε χιονόστρωση...δυστυχώς όμως τόσο καλά τρέχει μόνο η μπλε γραμμή

Ναι, τώρα διάβασα το σχετικό θέμα σου...18άρι για φίλημαEdited by: Bill82

Comment

Originally posted by Bill82
                      στα ορεινά μας είναι η πρώτη δόση και κάτι ανέλπιστο που ίσως έρθει την Δευτέρα και κανείς δεν το είδε...για αυτό που φαίνεται τώρα να έρχεται γύρω στις 20 όμως θα είναι ορεινά, πεδιάδες, θάλασσες, βουνά....αλλά ακόμα δεν πανηγυρίζουμε, χαιρόμαστε όμως γιατί ο αντικυκλώνας καταρρέει και η τάση γυρνάει ευνοϊκή...

Αλλά σε πρώτο πλάνο εγώ έχω πάθει σοβαρή στέρηση χιονοκουρτίνων....αυτό θέλω να δω στα βουνά μας...να πάρω το αμαξάκι και να την κάνω ωραία και καλά..τα χιόνια στην πόλη θα έρθουν κι αυτά...μακάρι να έρθουν εκεί που φαίνονται τώρα να έρχονται

pou fenete na erxonte ???
                      Lyoness ... The future is here !!!

Comment

παιδια μη παρακαλατε για τις πολεις μας. αφηστε τες για μετα. παρακαλατε να ερθουν στα βουνα μας να ανοιξουνε τα χιονοδρομικα μας γιατι ολος ο κοσμος που θα παει πανω για τις γιορτες θα φριξει. μετα τις πολεις πιαστε τα βουνα μας πρωτα.
                        δε λεω και γω θα ηθελα να δω λιγο χιονακι στην αθηνα αλλα..... οταν εχεις κανονισει να φτασεις μεχρι νευροκοπι για να δεις χιονι και ξαφνικα θα πας για πικ νικ ε δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Comment

’θλιε, είναι το σχεδιάγραμμα του GFS που ανέβασα στην πρώτη σελίδα (άν κοιτάξεις έχει ένα μπλε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με κόκκινο στην μέση. Αυτό σημαίνει χιόνι στα γύρω ορεινά. Η μπλε κύρια γραμμή για την οποία μίλησα είναι στο http://85.214.49.20/wz/pics/MT8_Athen_ens.png

για τα χιόνια που φαίνονται από 15 στα βουνά και πολύ πιο χαμηλα από 22 του μήνα φαίνεται στο GFS το οποίο βέβαια πάντα μπορεί να τα αλλάξει αλλά λίγο πολύ μια σταθερή καλή στάση διαμορφώνεται
                          Αν θες πες μου το όνομα σου γιατί είναι λίγο άχαρο να σε λέω ’θλιο [i]"

Comment

Originally posted by KELLY
                            παιδια μη παρακαλατε για τις πολεις μας. αφηστε τες για μετα. παρακαλατε να ερθουν στα βουνα μας να ανοιξουνε τα χιονοδρομικα μας γιατι ολος ο κοσμος που θα παει πανω για τις γιορτες θα φριξει. μετα τις πολεις πιαστε τα βουνα μας πρωτα.
                            δε λεω και γω θα ηθελα να δω λιγο χιονακι στην αθηνα αλλα..... οταν εχεις κανονισει να φτασεις μεχρι νευροκοπι για να δεις χιονι και ξαφνικα θα πας για πικ νικ ε δεν ειναι και οτι καλυτερο.
                            [i]"
                            Κατερίνα

Comment

αρκει να μην τον πεις τριςαθλιο!!!!!!!!! [i]

μερσι μητερα... παντα ξερω οτι εχω δικιο!!!!!!!!Edited by: KELLY "

Comment

Working...
                              X