ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ, Ε? ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. ΤΩΡΑ ΕΔΩ 13,9C ΚΑΙ ΜΙΝ 4,3C
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Και μετα παραπονιομαστε εμεις...
Collapse
X
-
Μην ξεχναμε οτι στις προηγουμενες περιοδους παγετωνων και θερμανσης ο ανθρωπος ηταν απων... Κανενας δεν βομβαρδιζε τα συννεφα για να διαλυθουν ή να δωσουν υετο και κανενας δεν ενισχυε το φαινομενο του θερμοκηπιου με τεραστια φουγαρα που εκπεμπουν δηλητηριωδη αερια.
Εχει τεραστια σημασια αυτο. Το οτι ο παραγοντας κλιμα εχει εναν επιπλεον διαμορφωτη: Τον ανθρωπο...
Comment
-
Παλικάρια ό,τι θέλει μπορεί να διαβάζει ο καθένας και ό,τι θέλει να πιστεύει. Όποιος γουστάρει διαβάζει άρθρα καταστροφής και άλλος διαβάζει και μερικά άλλα που έχουν το δικαίωμα να διαφωνούνε. Τό ότι ο πλανήτης τα τελευταία 50 χρόνια βρίσκεται σε φάση ψύξης δεν το λέω εγώ, το έχουν πει άλλοι. Διαλέγετε και παίρνετε με την ησυχία σας θέρμανση, ψύξη, υπερθέρμανση, κατάψυξη, τσάμπα είναι για μάς. ’λλοι τρώνε από αυτές τις ιστορίες.Λεωσθένης
Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr
Comment
-
Μια που ψάχνεις Μουντ για ψάξε να βρείς πόσες αντίστοιχες ή χειρότερες θερμες περίοδοι υπήρξαν στην ιστορία του ανθρώπου και αν ήταν υπεύθυνος τότε γιαυτό...Λεωσθένης
Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr
Comment
-
Εναλλαγες θερμων και ψυχρων περιοδων ειχαμε παντοτε...
Η διαφορα φαινεται μετα την Βιομηχανικη Επανασταση. Μεχρι τοτε ο ανθρωπος ηταν εντελως αθωος... Επομενως μας ενδιαφερουν κυριως οι περιοδοι απο το 1800 και επειτα, αν και η κυρια εκβιομηχανιση της οικονομιας εγινε απο το 1900 και υστερα...
Comment
-
Δεν αρνούμαι το πρόβλημα με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το ότι λιώνουν οι τελευταίοι παγετώνες στην Ευρώπη κλπ. κλπ. αλλά όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίσταση... το ότι 1 φορά στα 200 χρόνια άργησε να έρθει ο χειμώνας δεν νομίζω ότι σχετίζεται τόσο πολύ με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το ότι έτυχε να κάτσει ένα χαμηλό στη Μ.Βρετανία, μπλοκάροντας την κίνηση αερίων μαζών προς την Ευρώπη, προκαλώντας έτσι στασιμότητα στον καιρό τις τελευταίες μέρες, δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Και πάπιες να ζούσαν μόνο στον πλανήτη, πάλι πιστεύω ότι θα γινόταν αυτό. Οι ειδικοί μιλάνε για άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, κατά 1-2 βαθμούς σε βάθος χρόνου 20-100 ετών. Όχι για άνοδο κατά 10-15 βαθμούς που ήταν φέτος υψηλότερη η θερμοκρασία στη Βόρεια Ευρώπη, από ότι πέρυσι τέτοια εποχή, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο. Προφανώς λοιπόν ήταν απλή συγκυρία.
Χρειάζονται πολλά χρόνια επιμονής του φαινομένου για να μιλήσει κανείς για μόνιμη κλιματική αλλαγή. Αν από εκεί που γινόταν 1 φορά στα 200-300 χρόνια, τώρα φτάσει να συμβαίνει κάθε 1-2 χρόνια, τότε ναι θα υπάρχει πρόβλημα. Όμως προς το παρόν, αυτό που έγινε φέτος θα πρέπει να θεωρείται μεμονωμένο γεγονός, μέχρι να δούμε αν θα επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια.
Φυσικά δεν λέω ότι αυτό πρέπει να προκαλεί επανάπαυση, αφού το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ούτως ή άλλως υπαρκτό πρόβλημα και θέλει αντιμετώπιση. Edited by: nickg78
Comment
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΨΥΧΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΕΥΝΟΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΣΟΡΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥ.ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΠΑΓΕΤΩΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΜΕΣΟΠΑΓΕΤΩΝΙΑΣ ΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΓΕΤΩΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΗΝΑΒΙΑ Η ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑΙ.ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ ΦΘΗΝΟΠΩΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ.Π.Σ.Κ.ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΙΛΥΡΟ
Comment
-
Ελλειψη υετου εχει δηλαδη και στο Κιλιμαντζαρο και οι παγετωνες του συρρικνωθηκαν? Υπαρχουν παραδειγματα σε ολο τον κοσμο... Δε νομιζω να τα αποδωσουμε ολα σε ελλειψη υετου?
Και οταν μου ελεγαν εμενα οι ντοπιοι Αγγλοι οτι ειχαν παλια πιο βαρεις χειμωνες και αυτοι ελλειψη εχουν απο κατι?
Στην Ανταρκτικη και συγκεκριμενα στο μεγαλυτερο μερος της απο το Νοτιο Πολο μεχρι το Βοστοκ αλλα και πιο περα
οι θερμοκρασιες ειναι ΠΑΝΤΑ αρνητικες, δεν εχουνε ξεπερασει ποτε τους -10...-13 και ειναι λογικο το χιονι να συσσωρευεται συνεχως διοτι δε μπορει να λιωσει.
Edited by: MountExplorer
Comment
-
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΕΙΖΟΥΝ ΤΟΝ... ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΟΛΑΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΟΓΟ ΖΕΣΤΗΣ ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΜΕΙΟΝ.ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ Η ΝΟΤΙΑ ΣΚΑΝΔΗΝΑΒΙΑ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΩΔΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Π.Χ. ΣΤΟ WHISTLER ΕΧΟΥΝ ΡΕΚΟΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.Π.Σ.Κ.ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΙΛΥΡΟ
Comment
-
Στη Doha με μεσω όρο ετησιας βροχοπτωσης 75mm τις τελευταιες 10 ημερες εχει ριξει 65. Και θεωριητικα οι ποιο βροχεροι μηνες ειναι Ιανουαριος και Φεβρουαριος.
Δηλαδη οι υπερθερμανση του πλανητη θα κανει την ερημο εδω ζουγκλα? Όλα συγκηριακα είναι και η φυση κάνει κύκλους. Έδω δεν μπορει να προβλεφθει τι καιρο θα έχει μετα απο 5 ημερες και υπολογιζουν τη θερμοκρασια θα επικρατει μετα απο 50 χρονια
Comment
-
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στις Αλπεις. Εγώ θυμάμαι τα Χριστούγεννα 88 και 89 που είχα πάει Αυστρία για σκι, δεν υπήρχε ίχνος χιόνι κάτω από τους παγετώνες, και αναγκαζόμασταν να ανεβαίνουμε κάθε μέρα στα 3000 μέτρα για να κάνουμε σκι, στους παγετώνες του Kaprun και του Moltall.
Θυμάσαι Κελλυ???Over and out.
Comment
-
Το ότι αλλάζει το κλίμα σε θερμότερο δεν χωρά πλέον αμφισβήτηση, το μόνο που είναι υπό συζήτηση είναι αν πρόκειται για φυσιολογικό κύκλο του κλίματος (μεγάλης περιόδου) ή για ανθρωπογενείς αιτίες. Το πιο πιθανό είναι ότι το κλίμα πηγαίνει προς το θερμότερο (η Γη έχει ζήσει πολύ πιο θερμές περιόδους όπου η Σιβηρία ήταν εύκρατη...) και ότι ο άνθρωπος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του να το σπρώξει προς τα εκεί. Οι συγκυρίες μπορεί να μην λένε τίποτα, αλλά μια-δύο-τρεις, οι συνεχόμενες θερμότερες χρονιές όλων των εποχών, τα τελευταία 10 έτη μόνο σύμπτωση δεν είναι. Βέβαια οι κακούργοι οι επιστήμονες βγάζουν πολλά λεφτά, ενώ οι αθώοι πετρελαιάδες κάνουν μωρέ τη δουλίτσα τους, κρίμα να κατηγορούνται άδικα τα ανθρωπάκια, οι μεγάλες αδερφές...τστσ Edited by: megrem<a href="" target="_blank">
meteovolos.gr
Pilio
Comment

Comment