Announcement

Collapse
No announcement yet.

O ζεστός καιρός κρατάει ξύπνιους τους βατράχους

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• O ζεστός καιρός κρατάει ξύπνιους τους βατράχους

Το ασυνήθιστα ζεστό φετινό φθινόπωρο φαίνεται ότι διαταράσσει τους ρυθμούς της φύσης στη Γερμανία, καθώς τα αποδημητικά πτηνά αρνούνται να πετάξουν νότια και οι βάτραχοι και άλλα ζώα ακόμα δεν έχουν πέσει σε χειμέρια νάρκη.

Οι θερμοκρασίες του Νοεμβρίου σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένουν κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Πίτερ Σουέτζ, ειδικός στην άγρια ζωή στο υπουργείο Περιβάλλοντος του δυτικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας παρατήρησε σημαντικές διαταραχές στους φυσικούς ρυθμούς της πανίδας. Τα αποδημητικά πουλιά, όπως οι γερανοί, βρίσκουν ακόμα τροφή στο έδαφος και δεν δείχνουν «καμιά επιθυμία» να απογειωθούν για το νότο.

Ο καλός καιρός «είναι ο λόγος για τον οποίο θα πετάξουν νότια μόνο τον Ιανουάριο, ή και καθόλου» δήλωσε ο ειδικός.

Στο μεταξύ, ζώα που κανονικά πέφτουν σε νάρκη το φθινόπωρο, όπως οι βάτραχοι, οι νυχτερίδες και οι τρίτωνες, φαίνονται να βρίσκονται σε σύγχυση. Τα είδη αυτά «βρίσκονται σε έντονο στρες», σχολιάζει ο Σουέτζ.

Η ανησυχία των ειδικών είναι τώρα ότι μετά τις υψηλές θερμοκρασίες θα ακολουθήσει απότομο κύμα ψύχους, οπότε τα ζώα δεν θα προλάβουν να αποκτήσουν το παχύ στρώμα λίπους που χρειάζονται για να επιβιώσουν σε νάρκη. Επίσης, τα λουλούδια που έχουν ήδη αρχίσει να ανθίζουν πρόωρα, όπως οι κρόκοι, κινδυνεύουν να παγώσουν στο έδαφος και να πεθάνουν.
    waiting for snow

την τελευταία παράγαραφο θα έλεγα αλλά μας πρόλαβε ο επιστήμονας....τα αποδημητικά δεν θα φύγουν καθόλου όχι επειδή δεν θα χρειαστεί αλλά επειδή δεν θα προλάβουν δυστυχώς...
    η Γερμανία αμέσως μετά την διάλυση του αντικυκλώνα-ατσάλι φαίνεται να δέχεται πλέον σοβαρή ψυχρή εισβολή διαρκείας με πολλές χιονοπτώσεις....θα προλάβουν τα αποδημητικά να το μυριστούν και να φύγουν όσο είναι καιρός;Edited by: Bill82

Comment

ΕΔω εχει ακομα κουνουπια...τι μου λετε τωρα...
      Ο Παλαιμαχος Μoderator Σας...

Comment

ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ
        ΦΑΝΗ ΦΕΡΕ ΚΑΜΙΑ ΜΥΓΟΣΚΟΤΟΣΤΡΑ SPECIAL ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ
        waiting for snow

Comment

ΕΧΘΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑΝΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΜΙΑ ΟΧΙΑ!!!ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΖΩΗΡΗ!
          http://www.meteo.gr/stations/amfiklia/
          ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!

Comment

Πρεπει επιτελους να ψυχρανει ο καιρος... Φτανει πια!

Comment

Ψυχραίνει από σήμερα, με ασθενείς βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά των ανατολικών προσήνεμων, αλλά από Κυριακή ξανανεβαίνει λίγο.
              Μπερδεμένη κατάσταση και στο 6άρι του GFS, αλλά πλέον η τάση είναι για σπάσιμο του αντικυκλώνα κοντά στις 10 του επόμενου μήνα. Αργεί το ξέρω, αλλά υπομονή...

http://weatherparty.blogspot.gr/
              Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Κώστα συνεχίζεις να είσαι αισιόδοξος για φέτος;

Comment

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΜΟΙΚΑΝΩΝ
                  waiting for snow

Comment

παιδια ενα εχω να σας πω αφου ο καμπμαν ειναι μαλλον ''απαισιοδοξος''...... τα λογια ειναι περιττά........................................... ...........

Comment

Mυγες, κουνουπια,βατραχοι,οχιες,τριτωνες, νυχτεριδες με stres,φυτα που ανθιζουν εκτος εποχης. Μαζι με αυτα τελικα ολοι για ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ!!!
                      sigpic

Comment

Eρχεται ο Δεκεμβριος, μπαινει ο χειμωνας! Υπομονη λιγο, και αφηστε κατα μερους τις απαισιοδοξιες!

Comment

BILL για όποιον διαβάζει σωστά την κάθε εποχή τα τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να απαισιοδοξεί καθόλου.
                          Και φυσικά είμαι αισιόδοξος, αφού μετά τις 10/12 το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει θα καταστεί κανονικός χειμώνας σταδιακά και όχι μόνο αυτό, ας ξέρουμε επίσης ότι όσο περισσότερο αργήσει τόσο περισσότερο θα κρατήσει.
                          Δεν μπορώ λοιπόν να μην αισιοδοξώ, αφού μέχρι τώρα τα τελευταία 5-6 χρόνια οι εποχές δίνουν αυτό που πρέπει σχεδόν. Η ενέργεια επίσης που έχει συσσωρευτεί εκεί στα βόρεια πλάτη θα δώσει άγριες καταστάσεις.
                          Υπομονή και δεν είμαι καθόλου ο τελευταίος των μοικανών, αλλά ένας από τους πολλούς που βλέπουν τα ίδια. Ετοιμαστείτε για έναν από τους πιο δύσκολους και μεγάλους χρονικά χειμώνες των τελευταίων 10 τουλάχιστον χρόνων!!!Edited by: beach-snow

http://weatherparty.blogspot.gr/
                          Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Originally posted by beach-snow
                            Και φυσικά είμαι αισιόδοξος, αφού μετά τις 10/12 το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει θα καταστεί κανονικός χειμώνας σταδιακά και όχι μόνο αυτό, ας ξέρουμε επίσης ότι όσο περισσότερο αργήσει τόσο περισσότερο θα κρατήσει.
                            Δεν μπορώ λοιπόν να μην αισιοδοξώ, αφού μέχρι τώρα τα τελευταία 5-6 χρόνια οι εποχές δίνουν αυτό που πρέπει σχεδόν. Η ενέργεια επίσης που έχει συσσωρευτεί εκεί στα βόρεια πλάτη θα δώσει άγριες καταστάσεις.
                            Αυτό είναι κάτι που συμφωνώ απόλυτα [i] Edited by: snowearth "
                            Κλειστόν

Comment

γειά σου ρε Κώστα...δεν ξέρω τί θα γίνει αλλά η αισιοδοξία σου το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι μου δίνει κουράγιο...αυτό που με προβληματίζει είναι ότι στατιστικά φέτος πάμε για μούφα

Comment

Working...
                              X