Originally posted by zermatt
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Κυνήγι..
Collapse
X
-
Να σας πω εγω τι κανω οταν ξεκιναει η σαιζον τους[i] στο χωριο μου στο βουνο Μαιναλο που υποτιθεται οτι ειναι ειναι και προστατευμενο απο το NATURA πηγαινω μεσα στο βουνο αφου εχω δει και σταμπαρει αυτα τα περιεργα 4χ4 και βαραω και εγω με το αεροβο μου στον αερα φυσικα, για να φοβηθουν τα ζωακια.αμα μου πουν τιποτα τα ριχνω και εγω στην κακη μου τυχη . βεβαια τωρα τελευταια με εχουν καταλαβει αλλα δεν μπορουν να μου πουν τιποτα
ετσι εχω σωσει μερικες ζωουλες "
Comment
-
Ακη άλλο να μπαίνεις στο κοτέτσι σου και να σφάζεις την κότα σκληρό βέβαια αλλά μπορεί να το κάνει κάποιος που πληρώνεται για αυτό και αποδεκτό μέχρι να βρεθεί τρόπος να μην είναι απαραίτητο και αυτό και άλλο να στραμπουλάς στο γόνατο το παπί που τραυμάτισες η να σκοτώνεις τα ζαρκάδια και όλη την πανίδα των βουνών ας μην πω για το τι αφήνουν πίσω από σκουπίδια .Τέλος πάντων δεν λύνεται εύκολα το πρόβλημα όπως ο φίλος ο hlian χρεώθηκε τα ζωντανά της περιοχής μάλλον το ίδιο πρέπει να κάνω και εγώ βέβαια εδώ οι αρχές το δασαρχείο δηλαδή έστω και με κανόνες βρίσκεται απέναντι αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά .Υπάρχει και το Σ.Ε 5ο τμήμα .Γενικά επειδή ξέρω ότι διαβάζονται αυτά και από κάποιους που είναι κυνηγοί από την περιοχή μου κρατάω λίγο τα προσχήματα αλλά καλά θα κάνουν να αλλάξουν χόμπι? (είναι χόμπι αυτό
Edited by: Bear
να παρουμε τα βουνά...
http://www.katafygio-oiti.gr/
http://www.meteo.gr/stations/mavrolithari/
Comment
-
Ποιό είναι το αστείο της υπόθεσης; Οι καταδρομείς που γινόντουσαν άλλοθι για τους κυνηγούς" ή οι ’νθρωποι της αστυνομίας που παρίσταναν τους χαζούς όταν το άκουγαν. Καλά τί είναι αυτοί οι Αστυνομικοί, τούβλα για χτίσιμο;"Originally posted by hlian36Tο αστείο της υπόθεσης είναι πως στα 1000 μ περίπου είναι το πεδίο βολής της Β.Μ. ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ και όποτε ερχόταν η αστυνομία αυτοί ισχυρίζονταν ότι έκαναν βολή οι καταδρομείς.Λεωσθένης
Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr
Comment
-
Βασίλη μου και φίλε μου zermatt. Δεν νομίζω οτι έχει σημασία πώς σκοτώνει κανείς την κότα στο κοτέτσι του ή αν βάζει κάποιον άλλον να το κάνει ή πως σκοτώνει κανείς κάποιο δύσμοιρο αγριοπαπιο τραυματισμένο ήδη βαριά από τα σκάγια κάποιου, άντρακλα, κυνηγού. Ο κυνηγός όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, δίνει ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ σε όποιο ταλαίπωρο ζωάκι έχει απομείνει ελεύθερο στην καραβιασμένη άγρια φύση. Το πρόβλημά μου και ο προβληματισμός μου δεν είναι τόσο οι κυνηγοί, όσο όλα όσα γίνονται γύρω μου/μας και δεν αντιδρώ/αντιδρούμε. Για παράδειγμα ποιος/ποιοι από εμας εχουν φωνάξει ή έχουμε κάνει μποϋκοτάζ ή κάποιας μορφής διαμαρτυρία στους βρωμιάρηδες του πλανήτη που δεν υπογράφουν την συνθήκη του Κιότο αλλά και στους επόμενους μεγαλύτερους βρωμιάρηδες στο μέλλον (αν δεν τους έχουν ήδη ξεπεράσει) Κινέζους, που μπροστά στην προσπάθεια δυτικοποίησεις τους, έχουν μετατρέψει λίμνες και ποτάμια σε κοκτέιλς χημικών και βούρκων. Ποιος/ποιοι από εμάς, έχουν κάνει μποϋκοτάζ ή κάποιας μορφής διαμαρτυρίας στους φονιάδες των τελευταίων μεγάλων θαλάσσιων θηλαστικών (φαλαινών και ότι άλλο βρεθεί μπροστά τους) Νορβηγών και Ιαπώνων, που στο όνομα της δήθεν επιστημονικής έρευνας αφανίζουν τα πάντα. Ποιος/ποιοι από εμάς έχουμε διαμαρτυρηθεί ή έχουμε κανει κάποιας μορφής διαμαρτυρία που η χώρα μας δεν υπογράφει, ακόμα, την κατάργηση των τανκερς με μονό κήτος και αφήνουμε αυτές τις βόμβες να κυκλοφορούν στις θάλασσες του πλανήτη. Ποιος/ποιοι από εμάς έχουμε διαμαρτυρηθεί για τα καινούργια λιγνητορυχεία που ετοιμάζεται να διαχειριστεί μεγάλος όμιλος για την παραγωγή φτηνής μεν αλλά πολύ βρώμικης ηλεκτρικής ενέργειας. Ποιος/ποιοι από εμάς έχουμε διαμαρτυρηθεί για την γραφειοκρατία που υπάρχει στην χώρα μας για την έκδοση άδειας παραγωγής ηλιακής (8-9 μηνες) ή αιολικής (2-3 χρόνια) ενέργειας από ιδιώτες. Και για να πάμε στα πιο απλά ..πόσοι από μας δεν παίρνουν το αυτοκίνητο τους για ψύλλου πήδημα (στο περίπτερο για τσιγάρα). Πόσοι από εμάς κλείνουμε την αναμονή στην TV μας, στο PC μας, στο HI-FI μας. Ποσοι από εμας εχουμε προσπαθήσει τουλάχιστον να κάνουμε κάποιας μορφής οικονομία στις ανάγκες μας και στον άκριτο καταναλωτισμό μας.
Με λίγα λόγια δεν λέω να γυρίσουμε στην προϊστορική εποχή, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μεγάλοι θα εξακολουθούν να ξοδεύουν τρις USD και EURO για να κάνουν πολέμους και να ξεσκίζουν λαούς και περιβάλλον, ενώ με τα ιδια χρήματα θα μπορούσαν να λύσουν με την βοήθεια της τεχνολογίας όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν αυτόν τον ταλαίπωρο πλανήτη.
Ο πατέρας μου πριν 16 χρόνια ήταν ο 2ος ή 3ος στον νομό Αχαΐας που έκανε το κτήμα του οικολογικό. Ποιος/ποιοι από εμάς όμως αγοράζουν οικολογικά προϊόντα (έστω κι ένα είδος) έτσι για το γμτ μιας και τα περισσότερα είναι ακόμα ακριβά. Σήμερα που οι περισσότεροι στην περιοχή έχουν κάνει τα κτήματά τους οικολογικά, έχει γεμίσει ο τόπος ζωντανά Η κόρη μου εχει δει με τα ιδία της τα μάτια κουκουβάγια, αλεπού με τα αλεπουδάκια της, και ένα σωρό άλλα ζωάκια τα οποία πολλά παιδάκια στο μέλλον θα τα βλέπουν στις φωτογραφίες ή στους ζωολογικούς κήπους και αυτά κλωνοποιημένα μιας και η τεχνολογία θα έχει προοδεύσει μέχρι τότε.
H ζημιά που εχει γινει είναι φοβάμαι τρομερή. Αν ολοι οι κυνηγοί εξαφανιστούν ως δια μαγείας (ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα) και πάλι θα λείπει (ισως όχι σε τοσο μεγαλο βαθμό στην Ελλαδα) ο χώρος που χρειάζονται για να αναπνευσουν, για να ζήσουν. Λείπουν οι βιότοποι, λείπουν τα καθαρά ποτάμια και λίμνες, οι καθαρές θάλασσες, τα υγιή δάση.
Σορρυ αν σας κουρασα, αλλά απλά πράγματα νομιζώ πρέπει να κανουμε ολοι μας και να κράζουμε οπωσδήποτε, τους απάνθρωπους που βρωμίζουν, μολύνουν το περιβάλλον και την αισθητική μας καθώς και τους άντρακλες που κρεμάνε στα τζιπάκια τους τα ματωμένα κορμία των δύσμοιρων άγριων ζώων που έχουν απομείνει σε τούτον τον τοποΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Web cam, live καιρός στο Αιγιο
http://www.e-achaia.gr
Comment
-
ειμαι 100% μαζι σου!!
Απλα αυτο που ειπα ειναι πως
οπως καλιεργουμε τα μαρουλακια και τα κρεμυδακια για
τραφουμε ετσι ακριβως καλιεργουμε" και τα κοτοπουλα
τα μοσχαρια τα γουρουνια και τα αρνια ... το οτι σκοτωνεις μια ψυχουλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα εκτος
οικολογικου χαρακτηρα. Δεν ειχα ποτε κοτετσι αλλα ειμαι
σιγουρος πως οσοι εχουν δεν σκοτωνουν ποτε μονο μιας ολα
τα κοτοπουλα και τον κοκκορα!! Υπαρχει μια λογικη διαδικασια ωστε το κοτετσι να ειναι παντα γεματο... αυτο
ειναι το σημειο το οποιο δεν φροντιζουν ποτε οι κυνηγοι.
Οπως επισης στην Χαλκιδικη ειχα ακουσει περυσι πως ενας
επιχειρηματιας καλιεργει μεσα σε πολλα στρεματα δικης του εκτασης
Ελατα τα οποια καθε χρονο τα κοβει για να τα πουλησει
τα Χριστουγεννα. Στη συνεχεια ξανα φυτευει Ελατα. Εγω δεν μπορω να κατηγορησω αυτον τον
ανθρωπο διοτι δεν κοβει κατι που ειναι ελευθερο μεσα στα δαση μας και φυσικα οτι κοβει το αναπληρωνει!! Αντιθετως κατηγορω ολους αυτους που κοβουν ενα
δενδρο και δεν φυτευουν ενα αλλο στη θεση του!
Φιλικα,
Zermatt"
Comment
-
Από το πρέπει να σκοτώσω για φάω εως το πάω στο βουνό για να σκοτώσω για πλάκα ,η διαφορά είναι χαώδης..
Δεν τους ειπε κανεις,οτι τα αγριογουρουνα π.χ είναι ελάχιστα?
(Και πολλά να ήταν,δεν έχουν δικαιωμα να τα κυνηγανε)
Ελλειψη παιδειας και γαιδουριά(ζητω συγγνωμη από τα συμπαθή τετράποδα)
Comment

Comment