Δεν έλεγαν οι εκτιμήσεις για ζεστό Σεπτέμβρη?Κι όμως με τα τελευταία δεδομένα κλείνει κανονικά από Τ και από υετό πολύ πιο υγρός,αν και προβλεπόταν ξηρός.Καμμία απολύτως εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει για τον Οκτώβρη,μόνο διαισθητικά μπορεί να μιλήσει κανείς για το τι θα προκύψει για το μήνα αυτό συνολικά!Εγώ τονίζω απλά ότι ο περσινός Σεπτέμβρης είχε και αυτός κανονικές θερμοκρασίες και ακολουθήθηκε από έναν Οκτώβρη πολύ κάτω από το μέσο όρο (-1,5 στα Γιάννενα) όπου παρατηρήθηκε μάλιστα -1 ελάχιστη στις 20 Οκτώβρη! Αυτό δεν λέει τίποτα για το φετεινό Οκτώβρη βέβαια.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΖΕΣΤΟ ΟΚΤΩΜΒΡΗ!!!
Collapse
X
-
Φίλε Κίτσο, αν πορώνεσαι με τη βρόχα και την ομίχλα, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα!!! Εγώ πάντως Δεκεμβρη μήνα δεν πορόνωμαι.... Εκείνα τα Χριστούγεννα ήμουν Πάτρα και είχε βαρια συννεφιά συνέχεια και το θερμόμετρο του λιμανιού στους 25... [IMG]smileys/smiley11.gif" align="middle" /> Edited by: zink_titanum "Originally posted by αστραπόχιονοΖινκ, τα Χριστούγεννα 1995 στα Γιάννενα ήταν από τα πλέον πωρωτικά,γιατί μουλιάσαμε από τη βροχή και την ομίχλη!Η υγρασία ίσως να βάρεσε το απόλυτο peak! To δε κρύο ήταν αισθητό λόγω της άπειρης υγρασίας,που δυσκόλευε και την αναπνοή ακόμα!Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η καταστροφή για εσάς μπορεί να είναι πώρωση για εμάς! [IMG]smileys/smiley1.gif align="middle" />Over and out.
Comment
-
Καλησπέρα Δημήτρη! Σε πόσα ακριβώς χιονοδρομικά της Ελλάδας χιονίζει Νοέμβριο με ΝΟΤΙΑ??? [i] Edited by: zink_titanum "Originally posted by Kabman... να ερθει ο Νοεμβριος με 0 βαθμους στα 850 hPa και καλο ειναι να ερθει με νοτιαδες για να εχουμε καλες ποσοτητες χιονιου στα βουνα, ετσι ωστε ο Δεκεμβρης με τους πρωτους βορειαδες να κατεβασει τα χιονια πιο χαμηλα. Ετσι και τα χιονοδρομικα θα ανοιξουν πιο νωρις, θα χαρουμε την εξελιξη του καιρου και θα εχουμε εναν ομορφο χειμωνα!
Καλη σας μεραOver and out.
Comment
-
Καλημέρα και πάλι Δημήτρη! Φυσικά και ο νοτιάς δίνει χιόνι στα βουνά μας, ίσως όμως όχι από Νοέμβριο.
Για τον Παρνασσό, το έχω ακούσει πολλές φορές πως ο νοτιάς βάζει το πιο πολύ χιόνι, όμως δεν το έχω δει με τα μάτια μου. Τις περισσότερες φορές ο παρατεταμένος νοτιάς το γυρίζει σε βρόχα, ακόμα και στα 2000 μέτρα. Τώρα για να κατέβουν τα χιόνια κάτω, στα 1600μ δηλαδή της Φτερόλακκας, χρειάζεται οπωσδήποτε βοριάς, δεν το συζητώ.
Το πρόβλημα του βοριά είναι πως είναι συνήθως ισχυρός ως θυελλώδης εκειπάνω και πέρνει το χιόνι, οπότε δεν το συσσωρεύει. Γιαυτό και θεωρώ πως είναι μύθος πως στον Παρνασσό χιονίζει πιο πολύ με νοτιά". Θέλει σίγουρα τουλάχιστον βόρειο ρεύμα, ανεξαρτήτως χαμηλού."Over and out.
Comment

Comment