Announcement

Collapse
No announcement yet.

" Έφυγε " ο μετεωρολόγος Α. Λαζάνης

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• " Έφυγε " ο μετεωρολόγος Α. Λαζάνης

Σε ηλικία 64 ετών άφησε, τη Δευτέρα, την τελευταία του πνοή από την καρδιά του, ο μετεωρολόγος Ανδρέας Λαζάνης. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και σπούδασε φυσικός και αναλυτής προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών. ’νθρωπος σεμνός και χαμηλών τόνων εργαζόταν για περισσότερα από 20 χρόνια στην ΕΡΤ και η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε όλους τους εργαζομένους στην κρατική ραδιοφωνία- τηλεόραση. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τρίτη, από το νεκροταφείο Βύρωνα.

<a href=www.ert.gr" target="_blank">πηγη ερτ</a>

Τι να πει κανεις.Κριμα για τον ανθρωπο.Συλλυπητηρια στην οικογενεια του."
    ///Κιλκίς, 280m. κέντρο-360m. κορυφή λόφου Αγ.Γεωργίου///
    Σταθμός ΕΑΑ- Web Cam Κιλκίς:
    http://www.meteo.gr/stations/kilkis/

Kριμα. Εφυγε ενας μεγαλος μετεορολογος,που αφησε ιστορια.
    Χατζηγριβας Ν.Θεοφανης

Comment

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ........

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΗΤΑΝΕ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ......

ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ..!!!1

Comment

Πράγματι απο τους πιο συμπαθεις μαζι με τον Κο Ζιακοπουλο τους παρακολουθώ απο μικρο παιδί κρίμα συλλυπητηρια στην οικογενεια του.

Comment

Thelo na ekfrasv kai gv th lyph mou gia ton xamo enos megalou epistimona pou dieprepse kai edose ta fota tou kai tis gnoseis tou se olous mas!! Itan autos pou se kathe xionokakokairia xekatharize me tropo aplo ston aplo lao tis kairikes sinthikes

Prosopika gia mena apo mikros itan o mentoras mou!!

Aionia i mnimi tou!!

www.northmeteo.gr
          Φιλυρο Θεσσαλονίκης - Οικισμός Γερακίνα 400μ.

Comment

Με λυπη διαβασα το νεο αυτο.Μου θυμησε τις γλυκες και ρομαντικες εκεινες στιγμες που πιτσιρικας τοτε θυμαμαι την οικογενεια μου μαζεμενη στο σαλονι να βλεπουμε την προγνωση του καιρου περιμενοντας μετα απο αυτο καποια ταινια γουεστερν ειδικα το Σββατοκυριακο που μπορουσαμε να κατσουμε λιγο ακομη πριν κοιμηθουμε....Αληθεια που ειναι πια αυτες οι στιγμες οι οικογενειακες???Που ειναι η τηλεοραση που προσφερε????Μακαρι να ξαναγυρνουσαν οι εποχες εκεινες να ξαναβρουμε τη γαληνη τον ρομαντισμο την οικογενεια την τηλεοραση τη ζωη μας......Ηταν τοσο ομορφη η κρατικη τηλεοραση τοτε.............................................. .......... .................................................. ..
            Καλα να εισαι εκει που πας....Αλλα δυστυχως δεν θα βρεις αιθριο καιρο εκει πανω.Αλλωστε τον παραδεισο τον παρουσιαζουν παντα συννεφιασμενο.

Ευχαριστω απο τα βαθη της καρδιας μου.
            "
            10 χρονια μελος στο φορουμ.:spy:

Comment

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥΣ ΚΡΙΜΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ
              http://www.meteo.gr/stations/amfiklia/
              ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!

Comment

Silipitiria kai apo emena gia ton patrioti metereologo o opios pragmatika ksexorise ston xoro kai afise tin sfragida tou.Nomizo oti ine apo tis liges fores opou to ainia i mnimi tou" ine perito kathos oli osi asxoloude me ton kairo tha ton thimoude kai tha ine san na ine koda mas"

Comment

Nάναι καλά εκεί που πάει ο κυρ Αντρέας. Είναι μια μεγάλη και ξαφνική μετεωρολογική απώλεια.

http://weatherparty.blogspot.gr/
                  Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Από μικρός θυμάμαι να παρακολουθώ το δελτίο καιρού που παρουσίαζε στην ΕΡΤ. Από τους πιο συμπαθείς και θρυλικούς μετεωρολόγους...

Καλό ταξίδι και ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις... "
                    Η γνώση είναι το υλικό, η σοφία είναι να ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις..

http://users.ntua.gr/ge02172/kairos.htm

Comment

Σίγουρα ο Αντρέας Λαζάνης ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Μετεωρολογία στην Ελλάδα την οποία και έβλεπε πάνω απ΄όλα ως λειτούργημα γι αυτό και το ασκούσε με πολύ δόση αγάπης .
                      Εμείς τον έχουμε συνδυάσει με τα παιδικά μας χρόνια στα οποία κρεμόμασταν στην κυριολεξία από τα χείλη του για να ακούσουμε μια ευχάριστη είδηση , για μια χιονοεξέλιξη,και η παρουσία του μας θύμιζε ακριβώς εκείνα τα χρόνια.
                      Αν και διανύουμε μια πολύ ζεστή Καλοκαιρινή περίοδο, για μας που τον είχαμε αγαπήσει μέσα από τα δελτία του το κλίμα είναι αρκετά βαρύ –φθινοπορινό θα έλεγα.
                      Τον χειμώνα που μας πέρασε σε μια από τις χιονοκακοκαιρίες σε κάποια τηλεοπτική συνομιλία περί των καιρικών εξελίξεων των ημερών τότε ,διαφώνησε και μάλωσε" αυτούς που τόνιζαν κάποια προβλήματα που επιφέρει το χιόνι λέγοντάς ότι αυτά που προσφέρει το φυσικό φαινόμενο αυτό είναι πολλά περισσότερα αναφέροντας κι όλας μερικά στα οποία αν θυμάμαι καλά ανέφερε και την μεγάλη φυσική ομορφιά .
                      Μακάρι εκεί που βρίσκεται από εχθές να μπορεί να απολαύσει αυτή την φυσική ομορφιά, αυτή που ο ίδιος παρότρυνε να την απολαμβάνουν όπως της αξίζει.
                      Εμείς απλά τον ευχαριστούμε για την εξαίρετη παρουσία του τόσα χρόνια και ελπίζουμε η αυθεντικότητα ο ρομαντισμός και η αγάπη του προς το αντικείμενο να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.
                      Την θέση που επάξια κέρδισε στην παιδική καρδιά μας θα την έχει εκεί για πάντα.
                      "

Comment

ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΗ ΘΑ ΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ."
                        Over and out.

Comment

Καλό ταξίδι και ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις...

Comment

Καλα να εισαι εκει που πας....Αλλα δυστυχως δεν θα βρεις αιθριο καιρο εκει πανω.Αλλωστε τον παραδεισο τον παρουσιαζουν παντα συννεφιασμενο.

Δεν θα βαρεθεί, τουλάχιστον, αν έχει εναλλαγές ο παραδείσιος καιρός.... Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν καιρόφιλο να πεθάνει και να πάει σε έναν αιωνίως ηλιόλουστο τόπο..Προσωπικά, αν φυσικά με δεχθούνε στον Παράδεισο, θα επιθυμούσα οπωσδήποτε κολασμένες χιονοθύελλες,σε περίπτωση αποκλεισμού
                            οκ, θα χρησιμοποιούσα τα φτερά, πάντως δηλώνω από τώρα ότι σιχαίνομαι τα ανοιξιάτικα παραδεισια τοπία...Αυτά!

Ελαφρύ το χώμα
                            που τον σκεπάζει κ να είμαστε καλα να τον θυμόμαστε, ήταν ένας πραγματικά συμπαθητικός άνθρωπος πάνω από όλα...
                            Προσδοκώ Κατάψυξη Ζωντανών

Comment

όπως έγραφα παλιότερα ο Ανδρέας Λαζάνης αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την τρέλα μου με τον καιρό. Από τότε που γεννήθηκα και μέχρι τα 11 περίπου χρόνια μου ένας τοίχος χώριζε τα σπίτια μας στην Ν. Φιλοθέη Αμπελοκήπων. Τον περίμενα να έρθει από την βάρδια του και κατευθείαν ανεβαίναμε μαζί στο σπίτι για να μου δείξει και να μου εξηγήσει τις τελευταίες δορυφορικές φοτο. Αν και μόλις 5 χρονών το έκανε με πολύ μεράκι και αγάπη και μου μιλούσε σαν να ήμουνα μεγάλος. Παρόλο που εδώ και 13 χρόνια έχω μετακομίσει η οικογένεια μου κρατούσε επαφές. Σήμερα το βράδυ θα παρευρεθούμε στην κηδεία.
                              Αντίο, σε ένα σύμβολο της ελληνικής μετεωρολογίας και σε έναν άνθρωπο που και για προσωπικούς λόγους τον εκτιμώ πολύ και θα μου λείψει

Comment

Working...
                              X