Για ενα ακομη πσκ διαλεξα να παω στο χωριο μου,στο βλαχοχωρι Περιβολι στην Πινδο διπλα στην Βαλια Καλντα.Δεν λεω καλο και το Σελι αλλα η ομορφια της Πινδου ειναι ασυγκριτη.Ετσι μοιραζω τον χρονο μου αναμεσα στο σπιτι μου στο Σελι και στο σπιτι μου στο Περιβολι.Ξεκινημα απο Βεροια απογευμα παρασκευης με +26 και αφου περασα την καστανια στα 1300 μετρα με +19 εφτασα μετα απο μιαμιση ωρα στο Περιβολι στα 1400 περιπου μετρα με +16.Την ιδια ωρα στο Σελι ειχε +17.Το σαββατο συννεφια με καταιγιδα και ομιχλη απο το απογευμα που εριξε την θερμοκρασια στους 9 βαθμους στις 22,00 (την ιδια ωρα στο Σελι +11 επισης με βροχη).Οι κεραυνοι που επεφταν σωρηδον διεκοψαν και το ρευμα για 1 ωρα. Κυριακη πρωι στο Περιβολι ελαχιστη +8 με συννεφια οπως και στο Σελι.Αν και τα δυο χωρια βρισκονται στο ιδιο περιπου υψομετρο η πινδος λογο τοπογραφιας και αποστασης απο την θαλασσα ειναι πιο κρυα απο το βερμιο.Ο Σμολικας και η Γκαμηλα σιγουρα δεχθηκαν χιονι το βραδυ του σαββατου πανω απο τα 2300-2400.Οπτικα δεν μπορεσα να το επιβεβαιωσω λογο χαμηλης νεφωσης.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΝΔΟΣ 7-8-9 /7/2006
Collapse
X

Comment