Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γιατι πρεπει να το φοράμε..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Γιατι πρεπει να το φοράμε..

..το κρανος!

..ισα που τη γλιτωσε
    vid here

Τελικα φορατε, θα παρετε ή απλα δεν το χρειαζεστε ?"
    Η συνεχής αναζήτηση της ευτυχίας είναι μία από τις βασικές αιτίες της δυστυχίας.

Δεν βρισκω Νο.62 ρε γμτ!...

Του χρονου θα κυταξω για σνοουμπορνταδικο κρανος "
    Φτερουγα; Τι...φτερουγα;;

Safety is no accident!!

Comment

Εγώ θα αγοράσω φέτος εσύ Κώστα φοράς?
      Έχουμε πει το χιόνι χιονάκι

Comment

Δεν μπορώ να κάνω σκι χωρίς το κράνος στο κεφάλι μου(και όχι στον αγκώνα) και το σακίδιό στην πλάτη μου... "

Comment

Μεσα στο σακιδιο τι βαζεις?
          Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός... όπως και κάθε άλλος άνθρωπος

Comment

Μεχρι το 02’ φοραγα το αναρριχητικο κρανος, μονο οποτε δοκιμαζα ‘περιεργες’ καταβασεις σε απομονωμενα βουνα με κινδυνο ατυχηματος. Αργοτερα, αγορασαμε 2 χιονοδρομικα κρανη, οπου κ παλι δεν πολυφορουσα στις πιστες παραμονο στο telemark κ οποτε ημουν για ορειβατικό. Μετα απο ενα γερο χιονοδρομικο ατυχημα που ειχα ενα χρονο μετα, χωρις δευτερη σκεψη, φοραω στο 90% των εξορμησεων το κρανος, μαζι με elbow-shoulder protectors (φοβιες γαρ ), εκτός αν προβλεπεται ηρεμη βολτα σε ομαλες κλισεις – που κ αυτο δε μειωνει τον κινδυνο!
            Το σακιδιο οντως επιβαλλεται!
            "
            Η συνεχής αναζήτηση της ευτυχίας είναι μία από τις βασικές αιτίες της δυστυχίας.

Comment

Τα shoulder protectors που εχω δει κατα καιρους στε διαφορα μαγαζια μου φαινεται πως δεν θα δουλευαν στην περιπτωση μου τουλαχιστον. Δηλαδη αμα σκασεις πανω στον ωμο με αρκετη δυναμη, την θλαση-εξαρθρωση θα την παθεις ασχετως τι περιβαλλει τον ωμο απο πανω (το καλυμμα απλα θα ακολουθησει με τη σειρα του την κινηση, δεν θα κρατησει τον ωμο).
              Αν εχω λαθος και δεν ειναι ετσι διορθωσε με (αν σε εχει σωσει απο κατι δλδ. μπας και ξανασκεφτω να παρω)

Στο σακιδιο τι βαζετε μεσα οταν κανετε εντος οριων χιονοδρομικου? Δεν ειναι περιττο βαρος να κουβαλας ενα νερο πχ, ενω μπορεις να παρεις ενα ποτηρι νερο στο σαλε?
              Για εκτος ΧΚ ειναι ευκολως εννοουμενο

Comment

Συνήθως μέσα στο σακίδιο βάζω κάποιο ζευγάρι κάλτσες, μία μπλούζα, νερό, ξηρά τροφή, αντιληακό κ.τ.λ.

Δεν πιστεύω ότι είναι περιττό βάρος. Βάρος ναι, αλλά όχι περιττό "
                Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν ως βλασφημίες...

Comment

Το κρανος δεν προστατευει μονο σε περιπτωση πτωσης απο χτυπιμα σε καποιο φυσικο εμποδιο αλλα και απο αδεσποτες σανιδες snowboard (μια φορα στην Στυγα παραλιγο να γινω μαρτηρας σε αποκεφαλισμο" μιας κοπελας που ηταν πεσμενη κατω της περασε ξυστα μια σανιδα snowboard που ειχε φυγει απο τα χερια καποιου που τα βρηκε σκουρα στην πρωτη στροφη της Στυγας και την κατεβαινε με τα ποδια και το snowboard ανα χειρας)"

Comment

Ειδικα για ωμους εψαχνα πολυ καιρο κ δεν εβρισκα. Βρηκα για μηχανες όμως, χωρις κοκαλα (μιας κ δεν ηθελα κοκαλινα για λογους περαιτερο τραυματισμού) απο το ιντερνετ κ πηρα 2 τετοια (μη γινει κ κανας πολεμος ).
                    Σκι αμιγως εντος οριων δεν παιζει εδώ κ χρονια, ολο κ καπου θα βγω που μπορει να προκαλεσω την πλαγια, αν κ παντα τσεκαρω το χιονι στα σημεια που περναω κ προσπαθω να αποφευγω το εντονο γαργαλημα του βουνου.
                    Περιττο ειναι το σακιδιο, όταν μαθαινεις σκι/snb ή οταν βρισκεσαι στα σταδια που πρεπει να θυμασαι (αναμνησιμότητα) κ όχι ενστικτωδως, να βαζεις το βαρος σου μπροστα.
                    Κατά τα αλλα εχεις μαζι σου ότι χρειαζεσαι για την χιονοδρομικη σου μερα μεσα στις πιστες, αλλά κ για οτιδηποτε μπορει να χρειαστεις λιγα χλμ μακρια μονος σου.

Αγαπητος φιλος απο το φορουμ εδώ (ονοματα δε λεμε ), επαθε το ιδιο ακριβως οταν φετος ερχομενος απο Αμερικη (κ φερνοντας το φρεσκοαγορασμενο κρανος του απο εκει), εφαγε ένα σανιδι στο κεφαλι στην ουρα του Ηρακλη την ιδια στιγμη που τον εκραζε η παρεα επειδη φοραγε το καθικάκι στο κεφαλι του. Εκανε ένα σσσντουκ στο μπροστινο μερος του κρανους (πανω από το κουτελο ευτυχως) κ επεσε διπλα.φιου.. "

Comment

Δυστιχως ενα μεγαλο ποσοστο snowboarders δεν βαζουν στα ποδια τους το ειδικο λουρακι που ειναι για τετοιες περιπτωσεις με αποτελεσμα να τρομοκρατουν τους υπολοιπους χιονοφρομους.

Υ.Γ. Ενα αλλο προβλημα ειναι με τους αρχαριους skier - snowbordades που ανεβαινουν σε αποτομες πιστες π.χ. Στυγα για να μαθουν (και εγω ετσι εμαθα σκι) τουλαχιστον να προσεχουν. Εχω δει πολλες φορες να κατεβαινουν μια πιστα και χωρις να εχουν μαθει ακομα να ελεγχουν την πορεια του αναπτησουν ταχυτητες με αποτελεσμα να καρφονονται" πανω σε αλους χιονοδρομους"

Comment

Μα στην περιπτωση του αλλου που το κραταγε στα χερια και του εφυγε, το λουρακι που να το ειχε? Στο λαιμο?
                        (θα μπορουσε πλακα πλακα).

Το αλλο που αναφερεις ειναι καθαρα θεμα υπευθυνοτητας νομιζω. Πρεπει να ανεβαινουμε σε πιο αποτομες και 'προχωρημενες' πιστες αφοτου ειμαστε βεβαιοι οτι μπορουμε το λιγοτερο να σταματαμε και να στριβουμε κατα βουληση (οχι με στυλ και τεχνικη, απλα να το κανουμε)"

Comment

Στο σακίδιο έχω πάντα μέσα:
                          φτυάρι,probe,σακούλα με ισοτονικό(ιδρώνω πολύ),φαρμακείο,
                          αλουμινοκουβέρτα,σκουφί,έξτρα γάντια,μάσκα η γυαλιά(ανάλογα με το τι φοράω εκείνη την ημέρα),fleece,αντιηλιακό,πολυσουγιά(Leatherman),φα γητό και χαρτί υγείας. "

Comment

Το φτυάρι γιατί το έχεις για να φτιάξεις ιγκλού? LOL] χωρίς πλάκα τώρα ενημέρωσε μας γιατί!
                            Έχουμε πει το χιόνι χιονάκι

Comment

Για να σκαβει αλματα... τι αλλο

Comment

Working...
                              X