Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΕΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΕΣ

Φίλοι καλησπέρα μετά από καιρό
    Καλό μήνα, καλη Πρωτομαγιά και Χριστός Ανέστη έστω και λίγο καθυστερημένα! Νομίζω πως αυτό το τριήμερο ήταν πραγματικά όμορφο ιδιαίτερα για όσους ήταν στην επαρχία...Η μουντάδα του καιρού, το ψιλόβροχο σε συνδυασμό και με την ανθισμένη φύση ήταν κάτι το πραγματικά υπέροχο...Εγώ δεν έφυγα εκτός Αττικής, ήμουν στο εξοχικό μου στη Λούτσα για Πρωτομαγια, και πέρασα ένα ξεχωριστό διήμερο, δίπλα στο τζάκι-που με μεγάλη χαρά ξαναάναψα μετά από σχεδόν 2 μήνες-με καλή παρέα αγναντεύοντας την γκρίζα θάλασσα του Ευβοικού, αλλά και όλα γύρω να είναι ολάνθιστα! Το μαγιάτικο στεφάνι το έβαλα πάνω στο τζάκι!!! Τελικά μου αρέσει που η άνοιξη δείχνει και την πιο κρύα όψη της!!! Την προτιμώ σαφώς από την πιο ζεστή της! "
    i love you all

Για την ιστορία χτες στη Λούτσα ψιλόβροχο ανά διαστήματα! Μέγιστη θερμοκρασία 16.5, ελάχιστη 12! Γύρω στο μεσημέρι η βροχή περιστασιακά δυνάμωσε! Σήμερα όλη την ημέρα συννεφια, αλλά καθόλου βροχή και θερμοκρασία το μεσημέρι 18! Από το μεσημέρι έβγαλε ήλιο! Τώρα είμαι Ψυχικό και η θερμοκρασία είναι 16 με λίγες νεφώσεις! Το όρος Όχη στη Νότια Εύβοια-φαίνεται από το εξοχικό-άσπρισε λίγο σήμερα το πρωί στην κορυφή του! Από ποιό υψόμετρο και πάνω έχουμε αναφορές για χιονόπτωση? Η Όχη νομίζω πως έχει 1300 μ υψόμετρο-’γγελε ως Ευβοιώτης εάν κάνω λάθος διόρθωσε με! "
    i love you all

Comment

1398μ φιλε Θανο...αλλα δεν νομιζω να ασπρισε! Τουλαχισοτν εδω στα βουνα της κεντρικης Ευβοιας...Διρφυς για παραδειγμα, εχει μονο το παλιο χιονι...μηπως εκανες λαθος; "
      Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Πιθανόν τότε να κρατάει και η Όχη παλιό χιόνι! Την Κυριακή εξάλλου δεν είχα ορατότητα! Την Δευτέρα το πρωί το είδα, επομένως μπορεί να υπήρχε ήδη από τις χιονούρες του χειμώνα! Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι όλα τα βουνά της Εϋβοιας, είτε λίγο, είτε πολύ κρατούν ακόμα χιόνι!!! Δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να δημιουργηθεί κάποιο χιονοδρομικό κέντρο στην Εϋβοια! "
        i love you all

Comment

Κρατανε...κρατανε!!! Και σημερα που καθαρισε και ο καιρος φανηκαν οι τελευταιες χιονουρες! Αλλα...μαλλον το τελευταιο και πιο οψημο χιονι, θα το εχουμε την Πεμπτη...πανω απο τα 1200! Τυχεροι οσοι το ζησουν...!!!Ψηνομαι να ανεβω καμια Διρφυ και να κατσω να περιμενω το τελευταιο χιονι... Αν ομως το ριξει θα ειναι πρωτοφανες! Κανει ζεστη ομως ρε παιδια...ΒΑ ο ανεμος και ειχαμε 19,3c... "
          Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Όντως κάνει ζέστη! Κάποια στιγμή νόμιζα ότι οι άνεμοι είχαν γυρίσει νοτιάδες...όμως η Πέμπτη δεν είναι μακριά για να νοιώσουμε και τις τελευταίες-όπως λέει ο Φάνης-ψύχρες της σεζόν! "
            i love you all

Comment

Δύσκολο να χιονίσει στην Δίρφυ. Ο ήλιος δεν αστειύεται πλέον και το κατάλαβα σήμερα που βγήκε μετά από μέρες αφού έκαιγε πολύ! Χαρακτηριστικό είναι ότι Έγραψα 20,2oC και το Μενίδι 21,2oC με την θερμοκρασία στα 850 σύμφωνα με το gfs να είναι γύρω στους 5-7oC! Οπότε και μισή-μία ώρα να βγάλει ήλιο ανεβάζει αρκετά την θερμοκρασία και το χιόνι χάνει πολύ έδαφος.
              Η γνώση είναι το υλικό, η σοφία είναι να ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις..

http://users.ntua.gr/ge02172/kairos.htm

Comment

Θάνο όντως, εδώ τουλάχιστον, το μεσημέρι επικράτησε μία ΝΔ αύρα το μεσημέρι, μάλλον δεν ήταν εντύπωσή σου, τύφλα να έχει ο Σαρωνικός "
                Η γνώση είναι το υλικό, η σοφία είναι να ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις..

http://users.ntua.gr/ge02172/kairos.htm

Comment

Έγινε πάντως φαίνεται αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο και όχι μόνο στα υπήνεμα του Σαρωνικού! Γενικά πιστεύω ότι οι άνεμοι στο λεκανοπέδιο και στο Σαρωνικό κατά κύριο λόγο ήταν μεταβλητοί σήμερα! Βορειαδάκι είχε μόνο στα βόρεια και ανατολικά του νομού"
                  i love you all

Comment

thano tyxeros eisai pou 2 mhnes to eixes sbhsto...edw exoume psofisi fetos
                    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Κοιτα Γιωργο...ο βοριας στην Ευβοιας δεν αστειευεται! Να σου πω μονο...πως ενω στην Χαλκιδα ειχαμε ηλιο με λιγα συννεφα, στα ορεινα ειχαμε ομιχλη και ισχυρους ανεμους, τουτεστιν κανα 7αρι στα 1000μ! Οποτε...θα πεσει, αλλα θα το δουμε να στρωνεται;;

Παντως ο βοριας τωρα το απογευμα ενισχυθηκε και κρυωσε και η ατμοσφαιρα! "
                      Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Working...
                      X