Announcement

Collapse
No announcement yet.

Χιονουρες στην Διρφυ...μεχρι χαμηλα!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Χιονουρες στην Διρφυ...μεχρι χαμηλα!

Απο τον φιλο Νεστωρα, στην λιστα, της Hellasweather...

Δευτέρα βρήκα την ευκαιρία γυρνώντας για Αθήνα να
    ανέβω ως την κορυφή της Δίρφης, η οποία κρατάει χιονούρες από τα 700-
    800 ακόμα, πραγματικά εντυπωσιακό, όπως εντυπωσιακή ήταν και η θέα
    από την κορυφή ανατολικά στο Αιγαίο και δυτικά στην Αττικοβοιωτία,
    αλλά και στα υπόλοιπα βουνά της Ευβοιας, που σχεδόν όλα κρατάνε
    χιονούρες ακόμα (καντήλι-ξηροβούνι-τελέθριο). Φωτογραφίες δεν έβγαλα,
    εξάλλου καλύπτει φωτογραφικά το συγκεκριμένο βουνό επαρκώς ο ’γγελος!"

Μηνυμα: http://groups.yahoo.com/group/hellasweather/message/45792

Υπαρχουν χιονια, που απο την Χαλκιδα, δυστυχως δεν φαινονται...κατι μου λεει, οτι θα επιχειρησω αναβαση και εγω στην κορφη. Οποιος πιστος ας προσελθει!
    "
    Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

O φίλος Νέστορας βρήκε την ευκαιρία να ...πεταχτεί μέχρι την κορυφή της Δίρφης!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ωραίο ακούγεται. Να δώ τώρα κι εγώ σε ποια κορυφή θα πεταχτώ το Σ/Κ
    "
    Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
    Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Για πότε λές να ανέβεις ’γγελε; Αν είναι μέσα στο Σ/Κ/Δ εγώ(πολύ) ευχαρίστως να έρθω και μήπως φέρω και κανένα φίλο, αν και η παρέα μου είναι κάπως σκουριασμένη τελευταία!
      Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
      Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Δεν εχω ιδεα...το σκεφτομαι μερες τωρα...αλλα ολο το αναβαλλω! Μαλλον το τριημερο, θα ειμαι στο χωριο στην Β. Ευβοια. Αλλα δεν ξερω ποιες ακριβως μερες. Μπορει Δευτερα να ειμαι πισω... Το θεμα απο την αλλη, με το Σαβ/κυρ. αυτο ειναι, οτι μαλλον θα εχουμε και κακοκαιρια και η Διρφυ, δεν σηκωνει αστεια. Να φανταστεις πανω απο τα 1500μ σημερα, εχει απο το πρωι ομιχλη και θυελλωδεις ΒΑ ανεμους-καμια σχεση δηλαδη με Χαλκιδα.
        Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Ίσως να φταίνει και η βλάστηση ’γγελε που δεν φαίνονται από την Χαλκίδα. Τέτοιες χιονούρες σίγουρα υπάρχουν και χαμηλότερα εδώ στον Ψηλορείτη, κάτι το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί γιατί ακριβώς δεν φαίνοτναι. Όμως είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν...
          Μετεόδωρος ή Θεοτζίμος... ή κατά κόσμον Θοδωρής
          LIVE ΚΑΙΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ:
          http://users.forthnet.gr/her/theotzimos/weather.htm

Comment

Σημερα το απογευμα, πηγα να παρω με τον πατερα μου, την γιαγια μου, απο την Στενη...ειδα μεσα σε χαραδρες στους προποδες της Διρφυς, κομματια χιονι. Θελει πολυ προσοχη για να τις δει καποιος...ισως αυριο να ανεβω στο βουνο, μεχρι καταφυγιο, να δω τι γινεται... "
            Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

To Πήλιο έχει χιονούρες από τα 1100m και πολύ πράμα στην βόρεια αφανή πλευρά. Ωστόσο και το χιονοδρομικό έχει χιονούρες μέχρι τη βάση του, όλα αυτά προχθές που ανέβηκα.
              <a href="" target="_blank">

meteovolos.gr
              Pilio

Comment

Βέβαια κοιτώντα κανείς από Βόλο νομίζει ότι δεν έχει τίποτα...αλλά καμία σχέση. Αν δεν κοιτάξεις από πίσω δεν μπορείς να ξέρεις. ’σε που το σημείο που έχει ακόμα πολύ χιόνι δεν φαίνεται παρά μόνο από λίγα σημεία ή από πολύ μακριά. Τώρα που έχουν φουντώσει και οι οξιές δεν φαίνονται και πολλά.

meteovolos.gr
                Pilio

Comment

Πολλες χιονουρες εχει και προς το Ξεροβουνι Σολωνα, μεσα στις χαραδρες...ισως αυριο να ανεβω και να σας εχω φωτογραφικο υλικο! "
                  Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Καλές βόλτες ’γγελε, εγώ ανέβηκα με το ποδήλατο χθες μέχρι τα 700μ. και δεν πήγαινα παραπάνω λόγω απότομης ανηφόρας. Πέθανα στην κούραση, είμαι και 89 κιλά, τι θα θέλω; Πρέπει να κάνω επιγόντως δίαιτα. Σήμερα θα πάω για περπάτημα σε μονοπάτι.

meteovolos.gr
                    Pilio

Comment

Μια χαρα εισαι εσυ...το Πηλιο, πανω απο το κεφαλι σου! "
                      Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Φίλε megrem τι ποσότητες χιονιού επικρατούσαν στο βόρειο πήλιο όταν το επισκέφτηκες και για τι έκταση μιλάμε;
                        Το είδες από το χιονοδρομικό ή πλησίασες αρκετά;
                        Για ενημέρωσε και μας που είμαστε λίγο μακριά και δεν μπορούμε τέτοια εποχή να έρθουμε Βόλο γιατί ακούγεται τρομερά απίστευτο.
                        Πάντως το χιονοδρομικό δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο να σχηματίζει χιονοουρές με τέτοιο ήπιο ανάγλυφο εκτός και αν πρόκειται για κάτι άλλο.
                        Ευχαριστώ.

Comment

Απαντώ στο φίλο.
                          Καταρχήν η πρώτη φωτό είναι από την κορυφή που κοιτά και η πλαγιά δυτικά με μέγιστο ύψος 1624m - Πουριανός Σταυρός. Το exif της φωτογραφίας γράφει 18/5 αλλά είχα ξεχάσει να αλλάξω την ημερομηνία στην φωτογραφική Το χιόνι όπως υπολογίζω πρέπει να ξεκινούσε από τα 1450m. Πριν ένα μήνα που ανέβηκα εκεί είχε 1-2,5m στα 1100m!

Η Δεύτερη είναι φυσικά το χιονοδρομικό, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα και λίγο πιο δεξιά από την φωτό επικρατούσε χαλαζοκαταιγίδα. Βρήκα εκείνη τη μέρα και μία χιονούρα στα 1100 μέτρα δίπλα στο δρόμο. Στο δυτικό - βορειοδυτικό τμήμα της κορυφής πρέπει να έχει ακόμα και τώρα.

"

meteovolos.gr
                          Pilio

Comment

Το σωστό:
                            Καταρχήν η πρώτη φωτό είναι από την κορυφή και η πλαγιά κοιτά δυτικά

meteovolos.gr
                            Pilio

Comment

Εχουν περασει πολλες μερες που τραβηχτηκαν οι φωτογραφιες.
                              Τωρα μπορει να εχουν λιωσει και αυτα, ειδικα αν εριξε καμια βροχη. Αν δεν εριξε, παλι σε λιγες μερες θα εξαφανιστουν τα χιονια αν η θερμοκρασια ανεβει πολυ.

Comment

Working...
                              X