Καλημερα!!Προχτες αγορασα καινουργιες μποτες fischer MX7,80FLEX.Οταν τις προβαρα με καλτσες του σκι στο μαγαζι ηταν οκ,μετα οταν γυρισα σπιτι και της φορεσα με καλτσες,με χτυπαγαν ελαφρα στο καλαμι στο εξωτερικο μερος και αυτο συμβαινει μονο στο αριστερο ποδι!!Πως ειναι δυνατον και στο αλλο δεν με χτυπαει??Τα φορουσα κανενα 30 λεπτο και εκοβα βολτες στο σπιτι μπας και χαλαρωνε αλλα νιωθω οτι με πιεζουν.Πιστευετε οτι θα φτιαξουν στην εντονη ασκηση του ποδιου στα σκι ή δεν προκειτε να δω βελτιωση?Εβαλα και ενα σεσουαρ να την ζεστανω μπας και φτιαξει αλλα στην αρχη δεν χτυπαει πολυ,οταν ομως κρυωνει παλι προβλημα.Σαν επιλογη μποτας ειναι καλη?Ειμαι σχετικα μετριος σαν σκιερ.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ!!!
Collapse
X
-
Για να στρώσουν οι μποτες παίρνει καιρό δυστυχώς. Ιδίως όταν έχεις ιδιαίτερα πόδια. Προσοχή στο στρώσιμο της γλώσσας και καλό τεντομα της κάλτσας. Οι καλτσούλες σκι δεν είναι απλά χοντρες, έχουν καλύτερο πάνω μπροστινό κομμάτι. Θα περάσεις τουλάχιστον 10 φορέματα πολλών ωρών για νάρθουν στο πόδι σωστά. Το φλεξ που πήρες ίσως μειώσει τις φορές αλλά συστυχώς είναι έτσι τα πράγματα.!!! Mind the Beginners & Children !!! The pain is enormous !!! O Καλός σας ο Καιρός
-
Καλημερα!Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Η αληθεια ειναι οσο τις φοραω μεσα στο σπιτι για κανα 15 λεπτο την καθε φορα νιωθω λιγο καλυτερα το ποδι μου.Εχτες,ομως,δεν με ενοχλουσε τοσο πολυ το καλαμι αλλα ενιωθα πιεση στην φτερνα αριστερα-δεξια(σαν να ηταν μεσα σε μια διχάλα)και μονο στην αριστερη μποτα.Πιστευεις οτι θα φτιαξει??Εχω παθει εμμονη και τις φορω καθε μερα(15λεπτα-30λεπτα) μπας και φτιαξουν γιατι 10 ωρες ειναι αρκετες και φοβαμαι οτι αλλα 3-4 σ.κ. μενουν ακομα για να μην λιωσει το χιονι.Φορω 45 νουμερο παπουτσι και μου εδωσαν 28,5,καλο ειναι?Σπιτι φορω και τις καλτσες του σκι που ειναι λιγο πιο χοντρες πανω-πανω και κανω κινησεις παρομοιες.Τι προτεινεις αλλο?Originally posted by o_pekΓια να στρώσουν οι μποτες παίρνει καιρό δυστυχώς. Ιδίως όταν έχεις ιδιαίτερα πόδια. Προσοχή στο στρώσιμο της γλώσσας και καλό τεντομα της κάλτσας. Οι καλτσούλες σκι δεν είναι απλά χοντρες, έχουν καλύτερο πάνω μπροστινό κομμάτι. Θα περάσεις τουλάχιστον 10 φορέματα πολλών ωρών για νάρθουν στο πόδι σωστά. Το φλεξ που πήρες ίσως μειώσει τις φορές αλλά συστυχώς είναι έτσι τα πράγματα.
Comment
-
Originally posted by fileasfogΕχτες,ομως,δεν με ενοχλουσε τοσο πολυ το καλαμι αλλα ενιωθα πιεση στην φτερνα αριστερα-δεξια(σαν να ηταν μεσα σε μια διχάλα)και μονο στην αριστερη μποτα.Πιστευεις οτι θα φτιαξει??Εχω παθει εμμονη και τις φορω καθε μερα(15λεπτα-30λεπτα) μπας και φτιαξουν γιατι 10 ωρες ειναι αρκετες και φοβαμαι οτι αλλα 3-4 σ.κ. μενουν ακομα για να μην λιωσει το χιονι.Φορω 45 νουμερο παπουτσι και μου εδωσαν 28,5,καλο ειναι?Σπιτι φορω και τις καλτσες του σκι που ειναι λιγο πιο χοντρες πανω-πανω και κανω κινησεις παρομοιες.Τι προτεινεις αλλο?
Κι' εγω φοραω 45 νουμερο παπουτσι και αν δεν κανω λαθος ειναι 29,5. Εισαι σιγουρος για το 28,5???
Φιλικα
ΜακηςΜ
ΥΓ Την διχαλα την νιωθω και εγω αλλα πολυ αναλαφρα. Οταν κανω σκι το ξεχναω τελειως
"
Φτερουγα; Τι...φτερουγα;;
Safety is no accident!!
Comment
-
Το 45 με 28.5 δεν μπορώ να το συσχετίσω. Αν είναι καλά όμως η μπότα στο πόδι σου (γνωστό τεστ φτέρνας) και δεν σε κτυπάει μπροστά πρέπει να είναι σωστό. Η διχάλα ακούγετε για πολύ καιρό, αλλά όπως κάνεις σκι αυτή η αίσθηση φεύγει. Δυστυχώς το χιόνι λιώνει γρήγορα στα Νοτια.!!! Mind the Beginners & Children !!! The pain is enormous !!! O Καλός σας ο Καιρός
Comment
-
Έτσι στατικά μέσα στο σπίτι δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά πράγματα.
Πήγαινε κάνε σκι με λεπτές κάλτσες, δώσε χρόνο στα πόδια σου και στα εσωτερικά παπουτσάκια να προσαρμοστούν μεταξύ τους και μην σφίγγεις πολύ τα κλιπ.
Μετά απο κάθε κατάβαση να λύνεις τελείως τα κλιπ για να αιματώνονται καλύτερα τα πόδια σου.
Γράψε ξανά μετά τις εντυπώσεις σου.
"
Comment
-
Καλησπερα!Οι λεπτες οι καλτσες τις βρισκω στα μαγαζια με ειδη σπορ?Τουλαχιστον φανταζομαι θα ειναι ψηλες εως λιγο πιο κατω απο γονατο.Δεν κρυωνω στα ποδια απο την στιγμη που ειναι υπο ασκηση-πιεση."Originally posted by apoapostΑν δεν κρυώνεις, απέφυγε τις χοντρές κάλτσες.
Δεν σου προσφέρουν τίποτα.
Με τις λεπτές (για κάλτσες του σκι μιλάμε πάντα) η μπότα φορμάρεται" καλύτερα πάνω στο πόδι.Τουλάχιστο αυτό ισχύει για τις δικές μου.
Comment
-
Καλημερα!Ναι εχεις δικιο,προβαρα τις μποτες με λεπτη καλτσα "πολιτικη"για αρχη και ειδα διαφορα.Το θεμα ειναι θα βρω λεπτες πιο ψηλες για σκι τετοια περιοδο?Προτεινεις κανενα μαγαζι?Πηγα στο tresspass στην Ν.Ιωνια και δεν ειχε.Δεν με χτυπαει τοσο πολυ στο καλαμι οσο στην φτερνα.Νιωθω ακομα την "διχαλα" αριστερα-δεξια στην φτερνα και μολις βγαζω την μποτα ειναι μουδιασμενη.Τι λες να κανω?"Originally posted by apoapostΑν δεν κρυώνεις, απέφυγε τις χοντρές κάλτσες.
Δεν σου προσφέρουν τίποτα.
Με τις λεπτές (για κάλτσες του σκι μιλάμε πάντα) η μπότα φορμάρεται" καλύτερα πάνω στο πόδι.Τουλάχιστο αυτό ισχύει για τις δικές μου.
Comment
-
Καλημερα!Ναι ειναι 28,5 και φοραω 45.Λες να απο μαρκα σε μαρκα να παιζει ρολο?Παντως πριν την παρω με βαλανε πανω σε ενα μηχανημα με διαβαθμησεις και μου εδωσε το 28 και μετα το 28,5.Την ρωτησα να μου δωσει το 29 αλλα μου ειπε οτι θα ειναι μεγαλο και θα "παιζει".Η αισθηση της "διχαλας"εξακολουθει να υπαρχει και χτες που την προβαρα με λεπτες καλτσες αλλα ευτυχως δεν με ενοχλουσε πολυ το καλαμι."Originally posted by MakisM
Κι' εγω φοραω 45 νουμερο παπουτσι και αν δεν κανω λαθος ειναι 29,5. Εισαι σιγουρος για το 28,5???
Φιλικα
ΜακηςΜ
ΥΓ Την διχαλα την νιωθω και εγω αλλα πολυ αναλαφρα. Οταν κανω σκι το ξεχναω τελειως
Comment
-
Καλημερα!!Στο ποδι η μποτα ειναι καλη.Εκανα και το τεστ της φτερνας,δεν με χτυπαει μπροστα παρα μονο ελαφρα στο καλαμι και τωρα τελευταια στην φτερνα.Ευχομαι να φυγει αυτη η αισθηση γιατι αν μου μουδιαζει οταν την φοραω στο σπιτι,φανταζομαι οταν κανω σκι πως θα ειναι μετα που πρηζεται και το ποδι απο την ασκηση.Παντως μου εδωσες κουραγιο γιατι ειναι κριμα να παει ετσι η μποτα αφορετη.Originally posted by o_pekΤο 45 με 28.5 δεν μπορώ να το συσχετίσω. Αν είναι καλά όμως η μπότα στο πόδι σου (γνωστό τεστ φτέρνας) και δεν σε κτυπάει μπροστά πρέπει να είναι σωστό. Η διχάλα ακούγετε για πολύ καιρό, αλλά όπως κάνεις σκι αυτή η αίσθηση φεύγει. Δυστυχώς το χιόνι λιώνει γρήγορα στα Νοτια.
Comment
-
Σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου.Ετσι θα κανω,θα παω να κανω αυτο το σ.κ στο χ.κ.κ και θα δω πως θα πανε.Ευχομαι ομως να προσαρμοστουν και να μην μου δημιουργησουν πρηξιματα γιατι χαθηκαμε."Originally posted by louis 1Έτσι στατικά μέσα στο σπίτι δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά πράγματα.
Πήγαινε κάνε σκι με λεπτές κάλτσες, δώσε χρόνο στα πόδια σου και στα εσωτερικά παπουτσάκια να προσαρμοστούν μεταξύ τους και μην σφίγγεις πολύ τα κλιπ.
Μετά απο κάθε κατάβαση να λύνεις τελείως τα κλιπ για να αιματώνονται καλύτερα τα πόδια σου.
Γράψε ξανά μετά τις εντυπώσεις σου.
Comment
-
Τώρα πρόσεξα ότι τις αγόρασες και σου απάντησα από λάθος στο αρχικό πόστ. Όταν έβαλες το σεσουάρ δοκίμασες να την κουμπώσεις στο τέρμα και να την κρατήσεις για 10 λεπτά τουλάχιστον κουμπωμένη?Originally posted by fileasfogΕβαλα και ενα σεσουαρ να την ζεστανω μπας και φτιαξει αλλα στην αρχη δεν χτυπαει πολυ,οταν ομως κρυωνει παλι προβλημα.Έχουμε πει το χιόνι χιονάκι
Comment
-
Καλημερα!Μετα το σεσουαρ?Με το ποδι μεσα να το κουμποσω στο φουλ ή χωρις το ποδι?Ευχαριστω για την πληροφορια.Originally posted by nek70Τώρα πρόσεξα ότι τις αγόρασες και σου απάντησα από λάθος στο αρχικό πόστ. Όταν έβαλες το σεσουάρ δοκίμασες να την κουμπώσεις στο τέρμα και να την κρατήσεις για 10 λεπτά τουλάχιστον κουμπωμένη?Originally posted by fileasfogΕβαλα και ενα σεσουαρ να την ζεστανω μπας και φτιαξει αλλα στην αρχη δεν χτυπαει πολυ,οταν ομως κρυωνει παλι προβλημα.
Comment
-
Σε καταστήματα πώλησης μποτών στο εξ/κό διαθέτουν ειδικό ηλεκτρικό ''καλαπόδι'' το οποίο προκαλεί διαστολή ΑΚΡΙΒΩΣ στο επιθυμητό σημείο.Δες αν το διαθέτουν κάπου στα μέρη σου.Originally posted by fileasfogΚαλημερα!Μετα το σεσουαρ?Με το ποδι μεσα να το κουμποσω στο φουλ ή χωρις το ποδι?Ευχαριστω για την πληροφορια.Originally posted by nek70Τώρα πρόσεξα ότι τις αγόρασες και σου απάντησα από λάθος στο αρχικό πόστ. Όταν έβαλες το σεσουάρ δοκίμασες να την κουμπώσεις στο τέρμα και να την κρατήσεις για 10 λεπτά τουλάχιστον κουμπωμένη?Originally posted by fileasfogΕβαλα και ενα σεσουαρ να την ζεστανω μπας και φτιαξει αλλα στην αρχη δεν χτυπαει πολυ,οταν ομως κρυωνει παλι προβλημα.
Comment

Comment