Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ο άνεμος στον Παρνασσό αύριο Σάββατο..???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ο άνεμος στον Παρνασσό αύριο Σάββατο..???

Διαβάζω στο Snow Report για αύριο Σάββατο Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι σε Παρνασσό και Πήλιο φτάνοντας το πρωί τα 50 - 60 km/h" και στο Snow Forecast "Saturday morning wind 15 km/h".

Ομολογώ ότι είμαι άσχετη περί προγνώσεων κλπ, γι΄ αυτό παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να μου πει τι ισχύει από τα δύο ή πώς πρέπει να ερμηνεύω τις προγνώσεις. Βλέπω ότι και στις δύο περιπτώσεις η μονάδα μέτρησης είναι η ίδια. Οπότε, τι να υποθέσω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων"

15χλμ/ωρα είναι λίγος άνεμος
    !!! Mind the Beginners & Children !!! The pain is enormous !!! O Καλός σας ο Καιρός

Comment

οκ o_pek! Αυτό το κατάλαβα! Αλλά για την ίδια μέρα και χρονική περίοδο στο snow report δίνει 50-60 km/h. Η ερώτηση είναι γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά και ποιο από τα δύο ισχύει; το 15 ή το 50-60
      "

Comment

Αυτη την στιγμή τι δίνει το snowreport (kai pou), λίγο ομίχλη πολύ ψιλά, καθόλου αέρα και λίγο κόσμο...
        Στο link που έχει η υποφραφή μου βλέπεις όλα τα χιονοδρομικά σύμφωνα με το snowforecast
        !!! Mind the Beginners & Children !!! The pain is enormous !!! O Καλός σας ο Καιρός

Comment

Επειδη τυχαινει να παρακολουθω τις προγνωσεις ανεμου για αλλους λογους περαν των χ/κ εδω και καιρο, εχω να προσθεσω το εξης. Σπανιοτατα γινεται επιτυχημενη προβλεψη για ανεμο
          πανω απο ξηρα και ακομα περισσοτερο στα βουνα. Υπαρχουν λογοι για αυτο μια και ειναι ιδιαιτερα δυσκολο και μιλαμε για ανεμους που εξαρτωνται απο την τοπολογια του εδαφους.
          Δεδομενου τωρα οτι ο καμμενος φυσαει και το χυλο (βλ. Παρνασσος και τι ζημια μας εχει κανει ο ανεμος), καθε φορα πριν ανεβουμε πρεπει να κανουμε την προσευχη μας

"
          ορθιοοοος ...

Comment

Originally posted by ΕΛΙΝΑ
            Διαβάζω στο Snow Report για αύριο Σάββατο Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι σε Παρνασσό και Πήλιο φτάνοντας το πρωί τα 50 - 60 km/h" και στο Snow Forecast "Saturday morning wind 15 km/h".
            ΜΠΡΑΒΟ βρε ΕΛΙΝΑ Με πρόλαβες ακριβώς με την ίδια ερώτηση. Αν μπορεί ας μας απαντήσει κάποιος για το ποιό από τα δύο είναι το πιο σωστό. Σύμφωνοι, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη (προσωπικά είμαι άσχετος)αλλά απ' την άλλη η διαφορά από 15-20 σε 50 είναι πολύ μεγάλη!

Μήπως να την κάνουμε για Καλάβρυτα που θα είναι και άλλοι από το forum;

Υ.Γ Καλωσήρθες στο forum ΕΛΙΝΑ"

Comment

Working...
            X