Announcement

Collapse
No announcement yet.

I Meteorologia San Epaggelma????????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by icestorm View Post
    Τυχερός όποιος μπορεί να φύγει και να σπουδάσει εξωτερικό μετεωρολογία. Στην Ελλάδα αμιγώς τμήμα μετεωρολογίας δεν υπάρχει. Το ξέρω διοτι θήτευσα στο μεταπτυχιακό τμήμα φυσικής περιβάλλοντως από το μαθηματικό Αθηνών που ειχα τελειώσει.
    Η εμπειρία τουλάχιστον τραυματική και απογοητευτική για όποιον έχει το όνειρο να γινει μετεωρολόγος εντός Ελλάδος.
    Τι εννοείς με αυτό Παναγιώτη? Θέλω να πω σε τι ακριβώς δεν είναι η κατάλληλη η Ελλάδα για νέους μετεωρολόγους?
    Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
    Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

Originally posted by [weathermaniac] View Post
      Τι εννοείς με αυτό Παναγιώτη? Θέλω να πω σε τι ακριβώς δεν είναι η κατάλληλη η Ελλάδα για νέους μετεωρολόγους?
      Γιατί πρώτον για να εμβαθύνεις στο τομέα της μετεωρολογίας είναι δύσκολο εφόσον το μεταπτυχιακό τμήμα δεν είναι αποκλειστικά για μετεωρολόγους και άρα τα θέματά του που αφορούν το συγκεκριμένο τομέα είναι περιορισμένα σχετικά με τον αριθμό φοιτητών που εισάγεικάθε χρόνο περίπου 30
      Δεύτερον για να μπεις στην ΕΜΥ και να μπορείς και επίσημα να εξασκήσεις το επάγγελμα θέλει ξανά εξετάσεις και αυτό ΑΝ έχει κενές θέσεις από συνταξιοδοτήσεις κλπ δλδ Ζησε Μαι μου να φας τριφίλλι
      Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

Α καλά. Βουρ για Αμερική δηλαδή.
        Ευχαριστώ όπως και να έχει για τις απαντήσεις...
        Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]

Comment

Υ.Γ Σιχαίνομαι την πληροφορική/προγραμματισμό.
          Τέτοιες γνώσεις αποτελούν σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλεις να ασχοληθείς με εφαρμοσμένη έρευνα στη γεωφυσική. Σχεδόν παντού θα σου ζητήσουν να ξέρεις τουλάχιστον τα βασικά από fortran, C, C++, και καμιά φορά κάτι παραπάνω, όπως python, perl, IDL. Εννοείται επίσης ότι πρέπει να νιώθεις άνετα σε περιβάλλον Linux (π.χ. να μπορείς να γράφεις scipts που αυτοματοποιούν κάποιες διαδικασίες).

Γενικά είναι μεγάλο πλεονέκτημα σχεδόν σε ο,τιδήποτε κάνεις σε ερευνητική κατεύθυνση (με εξαίρεση ίσως τα λεγόμενα Καθαρά Μαθηματικά - Pure Mathematics).

Comment

Originally posted by Vox_Balenae View Post
            Τέτοιες γνώσεις αποτελούν σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλεις να ασχοληθείς με εφαρμοσμένη έρευνα στη γεωφυσική. Σχεδόν παντού θα σου ζητήσουν να ξέρεις τουλάχιστον τα βασικά από fortran, C, C++, και καμιά φορά κάτι παραπάνω, όπως python, perl, IDL. Εννοείται επίσης ότι πρέπει να νιώθεις άνετα σε περιβάλλον Linux (π.χ. να μπορείς να γράφεις scipts που αυτοματοποιούν κάποιες διαδικασίες).

Γενικά είναι μεγάλο πλεονέκτημα σχεδόν σε ο,τιδήποτε κάνεις σε ερευνητική κατεύθυνση (με εξαίρεση ίσως τα λεγόμενα Καθαρά Μαθηματικά - Pure Mathematics).
            Αυτό θα αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για εμένα.. Αλλά δεν θα αφήσω αυτό το πράγμα να με πάει πίσω. ίσως να είναι το μόνο μάθημα που χρειάζεται να κάνω ιδιαίτερα πέρα από το πανεπστήμιο...

Comment

έχει και στο απθ ένα μεταπτυχιακό μετεωρολογίας(http://www.geo.auth.gr/gr_postgrad_meteo.htm) στο οποίο μπορεί να κάνει δήλωση οποιοσδήποτε έχει έστω και μικρή σχέση το αντικείμενο της σχολής του με την μετεωρολογία. τώρα ποια μαθήματα θεωρούν σχετικά με τη μετεωρολογία δεν ξέρω. μαθηματικά και φυσική υποθέτω,ενώ εμείς είχαμε κι ένα ακόμα στο πρώτο εξάμηνο με τίτλο "φυσικό περιβάλλον των μετρήσεων" όπου μαθαίναμε κάποια πολύ βασικά θεωρητικά πράγματα για την μετεωρολογία,κυρίως ορισμούς φυσικά,της πλάκας μάθημα. το ότι πρέπει να πας φυσικό ή μαθηματικό για να γίνεις μετεωρολόγος πάντως είναι μύθος. απλά επειδή συνήθως τα μεταπτυχιακά υπάγονται σε αυτά τα τμήματα υπάρχει και η γνωστή βοήθεια που έχουμε στην ελλάδα,στους φοιτητές που γνωρίζονται με τους υπεύθυνους των προγραμμάτων για να μπουν όσο γίνεται περισσότερα της σχολής

το να ασχοληθείς με αυτό που σου αρέσει στην ελλάδα δεν είναι κακό. το κακό είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να το εξασκήσεις,οπότε όποιος έχει σκοπό να ασχοληθεί με κάτι πολύ συγκεκριμένο και να φύγει στο εξωτερικό για να ψαχτεί αποκλειστικά γι αυτό το συγκεκριμένο,τότε δεν υπάρχει λόγο να κάνει μεταπτυχιακό στην ελλάδα. μπορεί κατευθείαν να πάει στο εξωτερικό να το κάνει. εξάλλου αν είσαι καλός εκεί,δε χάνεσαι.
              μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

Αυτό θα αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για εμένα.. Αλλά δεν θα αφήσω αυτό το πράγμα να με πάει πίσω. ίσως να είναι το μόνο μάθημα που χρειάζεται να κάνω ιδιαίτερα πέρα από το πανεπστήμιο...
                Πριν γράψω ο,τιδήποτε άλλο, θα ήθελα να μου απαντήσεις την εξής ερώτηση: τι είδους εξοπλισμό πληροφορικής (λειτουργικά συστήματα και λογισμικό) έχετε στη σχολή διαθέσιμο για την εξάσκηση των φοιτητών; Και κατά πόσο μπορείς να τον χρησιμοποιείς μέσα στην ημέρα σε ώρες που έχεις κάποιο κενό;

Comment

Originally posted by Vox_Balenae View Post
                  Πριν γράψω ο,τιδήποτε άλλο, θα ήθελα να μου απαντήσεις την εξής ερώτηση: τι είδους εξοπλισμό πληροφορικής (λειτουργικά συστήματα και λογισμικό) έχετε στη σχολή διαθέσιμο για την εξάσκηση των φοιτητών; Και κατά πόσο μπορείς να τον χρησιμοποιείς μέσα στην ημέρα σε ώρες που έχεις κάποιο κενό;
                  Στο εργαστήριο υπολογιστών έχουμε Linux και microsoft.
                  Τουλάχιστον αυτά τα δύο έχει το συγκεκριμένο. Δεν ξέρω αν γίνεται να τα χρησιμοποιήσεις μέσα στην ημέρα, καθώς αν δεν έχει κάποιος μάθημα το εργαστήριο είναι κλειστό. Ωστόσο δεν έχω ρωτήσει ποτέ, άρα η απάντηση είναι αμφίβολη. πέρα από αυτά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο, καθώς ήμουν στο πρώτο έτος, καισε μια αίθουσα υπολογιστών έχω μπει όλη και όλη. Οι υπολογιστές δεν ξέρω πόσο παλιοί είναι, πάντως όχι πάνω από 0 χρονών. Μάρκα δεν πρόσεξα.

Comment

Στο εργαστήριο υπολογιστών έχουμε Linux και microsoft.
                    Τουλάχιστον αυτά τα δύο έχει το συγκεκριμένο. Δεν ξέρω αν γίνεται να τα χρησιμοποιήσεις μέσα στην ημέρα, καθώς αν δεν έχει κάποιος μάθημα το εργαστήριο είναι κλειστό. Ωστόσο δεν έχω ρωτήσει ποτέ, άρα η απάντηση είναι αμφίβολη. πέρα από αυτά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο, καθώς ήμουν στο πρώτο έτος, καισε μια αίθουσα υπολογιστών έχω μπει όλη και όλη. Οι υπολογιστές δεν ξέρω πόσο παλιοί είναι, πάντως όχι πάνω από 0 χρονών. Μάρκα δεν πρόσεξα.
                    Έχω λοιπόν να πω τα εξής. Κατ' αρχήν, το να περάσεις το μάθημα πληροφορικής και το να εξοικειωθείς με ένα συγκεκριμένο υπολογιστικό περιβάλλον είναι μεν δυο πράγματα που σχετίζονται, αλλά είναι και δυο διαφορετικά κεφάλαια.

Πρέπει φυσικά να δεις τι θα γίνει με το μάθημα και πώς θα το περάσεις για να τελειώνει. Το πιο σημαντικό όμως είναι αυτό που έγραψα πριν, δηλαδή η εξοικείωση με το περιβάλλον στο οποίο γίνονται συνήθως οι ερευνητικές δουλειές στον επιστημονικό κόσμο. Και αυτό είναι το Linux. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, τώρα που είναι ακόμα νωρίς, να αρχίσεις να ασχολείσαι προσωπικά και να μάθεις μόνος σου, βοηθούμενος από τις ατελείωτες πληροφορίες που υπάρχουν στο Internet, πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα για έναν απλό (όχι admin) χρήστη. Π.χ. τι εντολές υπάρχουν στο shell, τι είναι τα schell scripts και τι κάνουν, τι προγράμματα είναι εγκατεστημένα στο σύστημα (αυτό εξαρτάται από το τι έχουν κάνει οι amdins), τέτοια πράγματα.

Όταν αρχίσεις να νιώθεις άνετα με τα προηγούμενα, μπορείς να αρχίσεις να μαθαίνεις γλώσσες προγραμματισμού. Μπορείς φυσικά να ασχοληθείς με προγραμματισμό και πριν να είσαι καλά εξοικειωμένος, απλά τα βάζω σ' αυτή τη σειρά γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να γίνει. Οι πιο κοινές γλώσσες στον επιστημονικό κόσμο, που χρησιμοποιούνται για να γραφτεί κωδικός που εκτελεί συνήθως μεγάλους υπολογισμούς (ακόμα και μοντέλο), είναι οι Fortran, C και C++. Θα έλεγα να ξεκινήσεις με Fortran που είναι πιο απλή.

Δεν ξέρω τι ύλη περιλαμβάνει το μάθημά σου. Πιθανότατα όσα σου έγραψα να είναι μέρος της ύλης. Επαναλαμβάνω όμως, είναι διαφορετικό να μάθεις πέντε πράγματα για να περάσεις το μάθημα με βαριά καρδιά, και διαφορετικό να ασχοληθείς προσωπικά και σε μεγαλύτερο βάθος επειδή έχεις κάποιον απώτερο σκοπό.

Αν όλα τα προηγούμενα μπορούν να γίνουν εντός σχολής, καλώς. Ειδάλλως μπορείς να κοιτάξεις να αποκτήσεις ένα φθηνό PC με Linux για να ασχοληθείς στο σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει με λίγα χρήματα αν έχεις ήδη μια οθόνη.

Comment

Ενημερωτικα..
                      Περασα πριν 2χρονια μαθηματικο και σκεφτομαι να μπω σε σχολη μετεορολογιας κλπ.. Το ψαχνω.. Αν και δεν εχω και πολλες γνωσεις αλλα διψαω γενικα!!!
                      Ισως το δω για του χρονου
                      Παντως ποτε δεν πρεπει να παιρνουμε την Μετεορολογια ως επαγγελμα διοτι κατανταει ΒΑΡΕΤΗ.
                      Για να ασχοληθει καποιος με την μετεορολογια πρεπει ναχει πραγματικη τρελα και να μην το κανει για να βγαζει λεφτα..
                      Τα λεφτα μπορει να ερθουν μεσα απο την τρελα που εχεις για την μετεορολογια και απο τις θυσίες.
                      Αυτα!
                      Αχ χειμωνιασε!:weather_23:

Comment

Originally posted by vox_balenae View Post
                        Έχω λοιπόν να πω τα εξής. Κατ' αρχήν, το να περάσεις το μάθημα πληροφορικής και το να εξοικειωθείς με ένα συγκεκριμένο υπολογιστικό περιβάλλον είναι μεν δυο πράγματα που σχετίζονται, αλλά είναι και δυο διαφορετικά κεφάλαια.

Πρέπει φυσικά να δεις τι θα γίνει με το μάθημα και πώς θα το περάσεις για να τελειώνει. Το πιο σημαντικό όμως είναι αυτό που έγραψα πριν, δηλαδή η εξοικείωση με το περιβάλλον στο οποίο γίνονται συνήθως οι ερευνητικές δουλειές στον επιστημονικό κόσμο. Και αυτό είναι το linux. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, τώρα που είναι ακόμα νωρίς, να αρχίσεις να ασχολείσαι προσωπικά και να μάθεις μόνος σου, βοηθούμενος από τις ατελείωτες πληροφορίες που υπάρχουν στο internet, πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα για έναν απλό (όχι admin) χρήστη. Π.χ. τι εντολές υπάρχουν στο shell, τι είναι τα schell scripts και τι κάνουν, τι προγράμματα είναι εγκατεστημένα στο σύστημα (αυτό εξαρτάται από το τι έχουν κάνει οι amdins), τέτοια πράγματα.

Όταν αρχίσεις να νιώθεις άνετα με τα προηγούμενα, μπορείς να αρχίσεις να μαθαίνεις γλώσσες προγραμματισμού. Μπορείς φυσικά να ασχοληθείς με προγραμματισμό και πριν να είσαι καλά εξοικειωμένος, απλά τα βάζω σ' αυτή τη σειρά γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να γίνει. Οι πιο κοινές γλώσσες στον επιστημονικό κόσμο, που χρησιμοποιούνται για να γραφτεί κωδικός που εκτελεί συνήθως μεγάλους υπολογισμούς (ακόμα και μοντέλο), είναι οι fortran, c και c++. Θα έλεγα να ξεκινήσεις με fortran που είναι πιο απλή.

Δεν ξέρω τι ύλη περιλαμβάνει το μάθημά σου. Πιθανότατα όσα σου έγραψα να είναι μέρος της ύλης. Επαναλαμβάνω όμως, είναι διαφορετικό να μάθεις πέντε πράγματα για να περάσεις το μάθημα με βαριά καρδιά, και διαφορετικό να ασχοληθείς προσωπικά και σε μεγαλύτερο βάθος επειδή έχεις κάποιον απώτερο σκοπό.

Αν όλα τα προηγούμενα μπορούν να γίνουν εντός σχολής, καλώς. Ειδάλλως μπορείς να κοιτάξεις να αποκτήσεις ένα φθηνό pc με linux για να ασχοληθείς στο σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει με λίγα χρήματα αν έχεις ήδη μια οθόνη.
                        Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές! Θα καθίσω να μάθω στο μέλλον, αφού πρέπει να γίνει λοιπόν θα το κάνω! Γλώσσα c μας έμαθαν.

Comment

Working...
                        X