Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ?SNOWREPORT ή SNOWCAM??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ?SNOWREPORT ή SNOWCAM??

Σημερα 14/03 το snowreport του Μαιναλου εγραφε οτι οι πιστες ειναι ανοικτες και τα lift λειτουργουν.Αν ριχνατε μια ματια ομως στη snowcam θα βλεπατε πολυ χωμα.Τι να πιστεψουμε? Μπορεις να κανεις σκι με αυτη τη ποσοτητα χιονιου σε ολες τις πιστες αυτες τις μερες? Μηπως μπορεις μονο στις πανω πιστες και οχι στην Ανυτη π.χ.? Ηθελα να ανεβω τις επομενες μερες γιατι θα εχει καλο καιρο και δε ξερω τι να κανω? HELP
    MONSTER MAGNET

Φίλε μου εγώ πήγα την Κυριακή και διαπίστωσα πολλά. Είχε χιονίσει πάρα πολύ μόνο λίγο στην αρχή του χιονοδρομικού είχε χώμα, αλλά για κάποιους λόγους δεν είχαν στρώσει ούτε το χιόνι που είχε πέσει. Οι πίστες λένε ότι είναι στρωμένες αλλά κι εγώ την πάτησα την Κυριακή που πέρασε. Το ρίσκο είναι δικό σου, με αυτά τα άτομα που δουλεύουν εκεί άκρη δεν βρίσκεις, δεν ξέρω ποιός φταίει. Εγώ τρελενόμουν για Μαίναλο αλλά τώρα με την συμπεριφορά αυτή, μακριά.
    Μην σε πάρει η κατηφόρα...

Comment

Originally posted by wyndorf
      1.Αν ριχνατε μια ματια ομως στη snowcam θα βλεπατε πολυ χωμα.Τι να πιστεψουμε?
      2.Μπορεις να κανεις σκι με αυτη τη ποσοτητα χιονιου σε ολες τις πιστες αυτες τις μερες? Μηπως μπορεις μονο στις πανω πιστες και οχι στην Ανυτη π.χ.?
      1. Η φωτογραφία δείχνει το κάτω μέρος του χ/κ. Πάνω τα πράγματα είναι καλύτερα.
      2. Σε όλες όχι. Στο πάνω μέρος όμως ναι. Πιστεύω οτι και αυτό το Σ/Κ θα βγεί πέρα.

Comment

Originally posted by NewDriver
        Είχε χιονίσει πάρα πολύ μόνο λίγο στην αρχή του χιονοδρομικού είχε χώμα, αλλά για κάποιους λόγους δεν είχαν στρώσει ούτε το χιόνι που είχε πέσει
        Την Κυριακή ξεκίνησε η χιονόπτωση γύρω στις 06:00 και συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ. Εάν πατηθεί τόσο φρέσκο χιόνι δεν θα μείνει τίποτα. Οι πίστες είχαν πατηθεί το προηγούμενο βράδυ αλλά ο καιρός έκανε το καψόνι το περυσινό.
        Και δεν είναι απαραίτητο να το έκαναν επίτηδες οι υπεύθυνοι του χ/κ. Δεν είχαν λόγο άλλωστε να αφήσουν τις πίστες άστρωτες.

Comment

thanks παιδια.
          Αλεξη πριν παω στις πανω κανω αρκετη ωρα στην μπλε(Ανυτη) για να ζεσταθουν καλα τα ποδια μου και γιατι με την κλιση της μου αρεσει να προσπαθω να βελτιωνω την τεχνικη.δεν μπορω να πηγαινω κατευθειαν πανω.Ξερεις αν μπορουμε να κανουμε στην Ανυτη?
          MONSTER MAGNET

Comment

...Και δεν φανταζομαι να θελει κανεις να στρωσουν την βορεινη με το ΧΚΜ εν λειτουργια... Ενα τσακ και θα θρηνησουμε αθωα θυματα. Αν χιονισε το πρωι, καλως και εμεινε αστρωτη.

Τωρα απο επικοινωνιακη πολιτικη...αλλο αυτο.

Παντως πρωτη φορα την Κυριακη στον Παρνασσο ακουσα ανακοινωση στα μεγαφωνα οτι 'τις πιστες τις στρωνουμε 10 ωρες πριν τις παραδωσουμε στους φιλους χιονοδρομους. Επειδη χιονισε πολυ το τελευταιο δεκαωρο, οι πιστες εχουν ενα στρωμα πουδρας και παρακαλουνται οι φιλοι χιονοδρομοι να το λαβουν υπ'οψιν τους'. Ενας Δριβας ηρθε την ανοιξη!

Φιλικα

ΜακηςΜ"
            Φτερουγα; Τι...φτερουγα;;

Safety is no accident!!

Comment

Originally posted by wyndorf
              Αλεξη πριν παω στις πανω κανω αρκετη ωρα στην Ανυτη...Ξερεις αν μπορουμε να κανουμε
              Με το υπάρχον χιόνι κάνετε ski/snowboard μόνο στο πάνω μέρος του χ/κ. Στο κάτω παίρνετε ρίσκο...Ίσως μόνο δίπλα (κολλητά) στον Αρκτούρο με προσοχή.

Comment

Originally posted by MakisM
                ...Και δεν φανταζομαι να θελει κανεις να στρωσουν την βορεινη με το ΧΚΜ εν λειτουργια... Ενα τσακ και θα θρηνησουμε αθωα θυματα. Αν χιονισε το πρωι, καλως και εμεινε αστρωτη.
                Μάκη, τις λίγες φορές που στο παρελθόν επιχειρήθηκε να στρωθεί πίστα σε ώρα λειτουργίας του χ/κ είχαμε «επεισόδια». Αρκετοί δεν πειθαρχούσαν στις υποδείξεις των παιδιών του κέντρου...Πέρυσι ο χιονοστρωτήρας που έστρωνε την βορεινή συνεχώς γλιστρούσε προς άγνωστη κάθε φορά κατεύθυνση."

Comment

Πάντως γενικά υπάρχει πρόβλημα στις επικοινωνίες του snowreport με το χιονοδρομικό..Φρέσκο χιόνι μας λένε στο site, χρήστες λένε ότι είναι σκληρό..Το ίδιο έγινε πριν 2-3 βδομάδες.Μαλακό έλεγε το site και το χιόνι πάνω ήταν πέτρα τελείως..

Comment

Originally posted by ΑΛΕΞΗΣ
                    Μάκη, τις λίγες φορές που στο παρελθόν επιχειρήθηκε να στρωθεί πίστα σε ώρα λειτουργίας του χ/κ είχαμε «επεισόδια». Αρκετοί δεν πειθαρχούσαν στις υποδείξεις των παιδιών του κέντρου...Πέρυσι ο χιονοστρωτήρας που έστρωνε την βορεινή συνεχώς γλιστρούσε προς άγνωστη κάθε φορά κατεύθυνση.
                    Αυτο εννοω και εγω Αλεξη. Αν θυμαμαι καλα παλιοτερα που δεν ειχαν χιονοστρωτηρα με βιντσι τους εφυγε και χτυπησε ενα πυλωνα. Αυτο που ΔΕΝ ξεχωριζει ενα χιονοστρωτηρα με βιντσι και ενα χωρις, ειναι ενα σπασμενο συρματοσχοινο.

Φιλικα

ΜακηςΜ"
                    Φτερουγα; Τι...φτερουγα;;

Safety is no accident!!

Comment

Αν θυμαμαι καλα παλιοτερα που δεν ειχαν χιονοστρωτηρα με βιντσι τους εφυγε και χτυπησε ενα πυλωνα.
                      Πέρυσι, συγκεκριμένα, ο χιονοστρωτήρας έφυγε δύο φορές από τη βορεινή προς το γκρεμό. Ο κ.Πετρόπουλος γνωρίζει και θυμάται καλύτερα.

Comment

Πήγα πρώτη φορά στο Μέναλο την Κυριακή και απογοητεύτηκα. Ενώ είχε χιονίσει το προηγούμενο βράδυ και χιόνιζε όλο το πρωί αρκετά, οι πίστες δεν είχαν στρωθεί, τα πέδιλα μου χρειάζονται service γιατί γέμισαν γδαρσίματα από τις πέτρες που υπήρχαν. Το πρώτο lift δεν είχε αρκετό χιόνι και το πιατάκι περνούσε ψιλά. Η μαύρη πίστα ήταν τελείως απάτητη, ότι πατούσαν οι επισκέπτες κάνοντας σκι η σνοουμπορντ θύμιζε περισσότερο σκι εκτός πίστας παρά εντός.
                        Έχουμε πει το χιόνι χιονάκι

Comment

Working...
                        X