Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εσφιξα πολύ τις μπότες

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by kerk216
    Originally posted by Captain Powder
    Πάτους μπορείς να βάλεις custom με κόστος από 30 ως 100 ευρώ φτιαγμένους στο σχήμα της πατούσας σου. Αν κάνεις σκι συχνά αξίζουν.
    Τελείως συμπτωματικά ανακάλυψα οτι ενα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζα οταν έκανα σκι (κάψιμο" στους τερακέφαλους μετα απο 2-3 κατεβασιές οφειλόταν στις μπότες μου. Η πατούσα δεν παταγε σωστά με αποτέλεσμα να στηρίζομαι το μεγαλύτερο διάστημα στις φτέρνες . Η κατάσταση βελτιώθηκε σφίγγοντας τελείως τα 2 κάτω κλιπ (κουτουπιέ νομίζω ) αλλά δεν εξαλείφθηκε . Ξέρει κάποιος να μου πεί αν η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με πάτους (φαντάζομαι οτι ενας πάτος με υπερυψωμένη κάπως τη φτέρνα θα βοηθούσε) και αν ναι, ποια μαγαζια κάνουν custom πάτους.
    Ο custom πάτος δεν είναι γιά να σηκώσει την φτέρνα . Αυτό όπως πολύ σωστά είπε και ο michalis θα άλλαζε σημαντικά τη γεωμετρία της μπότας και είναι από μόνο του μία μορφή customization γιά πολύ προχωρημένους bootfiters. O custom πάτος στηρίζει το πόδι πιό καλά, έχοντας το σχήμα της πατούσας, με αποτέλεσμα να έχουμε σταθερότητα του ποδιού μέσα στη μπότα και έτσι καλίτερη αίσθηση και αμεσότερη μετάδοση της κίνησης. Επίσης σε προβληματικά πόδια (πολύ ψηλή/χαμηλή καμάρα, πολύ ψηλό/χαμηλό κουντεπιέ, πολύ μακριά/κοντά/στραβά δάχτυλα, στενά/φαρδιά πέλματα και φτέρνες και άλλα πολλά) προσφέρει ανακούφιση από πόνους και κράμπες και καλίτερη κυκλοφορία του αίματος. Η καλή κυκλοφορία κρατάει και τα πόδια ζεστά όσο κρύο και να κάνει , όσο λέπτες και να είναι οι κάλτσες.
    Από την άλλη δεν είναι και πανάκεια γιά όλα τα προβλήματα εφαρμογής ,όπως διατείνονται μερικοί.
    Αν θυμάμαι καλά έφτιαχνε ο Κλαουδάτος.Πρέπει να φτιάχνουν κι άλλοι. Δυστυχώς επειδή τους φτιάχνω στο εξωτερικό δεν το έχω ψάξει το θέμα εδώ."
    Μη το χτυπάς το σαλάμι

Comment

Το πιο σημαντικο ειναι να δοκιμαζεται την μποτα πριν την αγορασετε τουλαχιστον 30 λεπτακια αν μπορειτε γιατι πολλα μπορει να αλλαξουν.Οσο ζεστενεται τοσο καλυτερα ειναι αλλα και παλι μικροπροβληματακια υπαρχουν.Οταν την παρετε,στο σπιτι να την φορατε με καλτσα του σκι κανα 30 λεπτο την καθε φορα και να κανετε ασκησεις παρομοιες με αυτες του σκι,ανοιγματα και κλεισιματα των πελματων.Αν συνεχιστουν οι πονοι,κατευθειαν απο εκει που τις πηρατε.

Comment

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Απο την επόμενη σαιζόν τώρα πια θα πειραματιστώ περισσότερο, μια που βρήκα και μια καλή λύση για να διορθώνω λάθη και να βελτιώνομαι (video !).

Comment

Working...
        X