Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 2018 (φωτό+βίντεο)....
Collapse
X
-
στην Λούτσα Διρφύων, κάποτε έψαχνα, απερίσκεπτος ων, οικόπεδο.
Είναι σε υψόμετρο 300- 350μ όμως, και όχι 250μ, σύμφωνα με δικές μου μετρήσεις . Οι διπλανοί Στρόπωνες είναι στην πλατεία τους στα 350μ.
Πολύ καλές βραδυνές αναστροφές το χωριό, και πολύ πράσινο, αλλά μακρυά από Αθήνα και με το πρόβλημα του δρόμου που κλείνει στον αυχένα το χειμώνα από πάγο/χιόνι."Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''
Comment
-
Η Λούτσα είναι δίπλα στην Στενη ,όχι στους Στροπωνες αρα δεν υπάρχει και πρόβλημα με την πρόσβαση .Ισως μπερδεύεσαι με το Μετόχι. Φοβερές εικόνες προσφέρει το χωριό,όπως έχω ξαναγράψει, καθώς νομίζεις ότι τα σύννεφα,και οι χιονοκουρτινες που κατηφορίζουν από την Διρφυ θα σε καταπιούν. Εννοείται ότι έχω ψάξει και εγώ για οικόπεδο...κάποια στιγμή κάπου στη Εύβοια θα καταλήξουμε όλοι έστω και σε παράγκα!Originally posted by ORESIVIOS View Postστην Λούτσα Διρφύων, κάποτε έψαχνα, απερίσκεπτος ων, οικόπεδο.
Είναι σε υψόμετρο 300- 350μ όμως, και όχι 250μ, σύμφωνα με δικές μου μετρήσεις . Οι διπλανοί Στρόπωνες είναι στην πλατεία τους στα 350μ.
Πολύ καλές βραδυνές αναστροφές το χωριό, και πολύ πράσινο, αλλά μακρυά από Αθήνα και με το πρόβλημα του δρόμου που κλείνει στον αυχένα το χειμώνα από πάγο/χιόνι.Αέρα να `σαι τιμωρός, να `σαι και παιχνιδιάρης κι αν βαρεθεί η ψυχούλα μου, να `ρθεις να μου την πάρεις, για να κοιτάει από ψηλά,του κόσμου τη ραστώνη, να ξεχαστεί σαν των βουνών το περσινό το χιόνι.
Comment
-
Έχεις δίκιο. Λάμαρη είναι αυτή που έλεγα και όχι Λούτσα, πάντως πιάνει περισσότερο χιόνι από τη Λούτσα γιατί είναι φάτσα στο Αιγαίο.Originally posted by oldboy332 View PostΗ Λούτσα είναι δίπλα στην Στενη ,όχι στους Στροπωνες αρα δεν υπάρχει και πρόβλημα με την πρόσβαση .Ισως μπερδεύεσαι με το Μετόχι. Φοβερές εικόνες προσφέρει το χωριό,όπως έχω ξαναγράψει, καθώς νομίζεις ότι τα σύννεφα,και οι χιονοκουρτινες που κατηφορίζουν από την Διρφυ θα σε καταπιούν. Εννοείται ότι έχω ψάξει και εγώ για οικόπεδο...κάποια στιγμή κάπου στη Εύβοια θα καταλήξουμε όλοι έστω και σε παράγκα!"Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''
Comment
-
Σε κάποιο άλλο χωριο αναφέρεσαι φιλε μου!Originally posted by ORESIVIOS View Postστην Λούτσα Διρφύων, κάποτε έψαχνα, απερίσκεπτος ων, οικόπεδο.
Πολύ καλές βραδυνές αναστροφές το χωριό, και πολύ πράσινο, αλλά μακρυά από Αθήνα και με το πρόβλημα του δρόμου που κλείνει στον αυχένα το χειμώνα από πάγο/χιόνι.
Η Λούτσα ειναι πιο χαμηλά απο την Στενή, κατηφορίζοντας για Χαλκίδα!Αγγελος...Χαλκιδα!!!!
Comment
-
Ίσως το μοναδικό χωριο τοσο κοντά στην Διρφυ!Originally posted by oldboy332 View PostΗ Λούτσα είναι δίπλα στην Στενη ,όχι στους Στροπωνες αρα δεν υπάρχει και πρόβλημα με την πρόσβαση .Ισως μπερδεύεσαι με το Μετόχι. Φοβερές εικόνες προσφέρει το χωριό,όπως έχω ξαναγράψει, καθώς νομίζεις ότι τα σύννεφα,και οι χιονοκουρτινες που κατηφορίζουν από την Διρφυ θα σε καταπιούν. Εννοείται ότι έχω ψάξει και εγώ για οικόπεδο...κάποια στιγμή κάπου στη Εύβοια θα καταλήξουμε όλοι έστω και σε παράγκα!Αγγελος...Χαλκιδα!!!!
Comment
-
Νομίζω δεν πιάνει περισσότερο χιόνι (πιάνει πιο δύσκολα βασικά).Η πλευρα του αιγαιου εχει τα θεματακια της ...Γενικά από τα χωριά εκεί μάλλον καλύτερα για χιόνι στα Κάμπια και για υετο στη Γλυφάδα(Τσεργες) . Δεν συμπεριλαμβάνω την Σετα στη εξίσωση καθώς είναι σε αλλο ορεινό όγκο . Βέβαια Εάν θέλεις οικόπεδο για να το χρησιμοποιείς και το καλοκαίρι τότε πρέπει να πας προς Στροπωνες ή προς Γλυφάδα.Originally posted by ORESIVIOS View PostΈχεις δίκιο. Λάμαρη είναι αυτή που έλεγα και όχι Λούτσα, πάντως πιάνει περισσότερο χιόνι από τη Λούτσα γιατί είναι φάτσα στο Αιγαίο.
Διάβασα ότι κάποια ομάδα από τη Εύβοια έβαλε ηλεκτρονικό βροχομετρκ στη Γλυφάδα όποτε λογικά θα επιβεβαιώσει ότι είναι κορυφή υετικα.Αέρα να `σαι τιμωρός, να `σαι και παιχνιδιάρης κι αν βαρεθεί η ψυχούλα μου, να `ρθεις να μου την πάρεις, για να κοιτάει από ψηλά,του κόσμου τη ραστώνη, να ξεχαστεί σαν των βουνών το περσινό το χιόνι.
Comment
-
Αυτό ήθελα να πω... Το top χιόνοχωρι για μένα ειναι τα Καμπιά!! 500-550μ υψόμετρο και το χιόνι κάθε χειμώνα standard! Σε καλούς χειμώνες το θάψιμο σίγουρο!Originally posted by oldboy332 View PostΝομίζω δεν πιάνει περισσότερο χιόνι (πιάνει πιο δύσκολα βασικά).Η πλευρα του αιγαιου εχει τα θεματακια της ...Γενικά από τα χωριά εκεί μάλλον καλύτερα για χιόνι στα Κάμπια και για υετο στη Γλυφάδα(Τσεργες) . Δεν συμπεριλαμβάνω την Σετα στη εξίσωση καθώς είναι σε αλλο ορεινό όγκο . Βέβαια Εάν θέλεις οικόπεδο για να το χρησιμοποιείς και το καλοκαίρι τότε πρέπει να πας προς Στροπωνες ή προς Γλυφάδα.
Διάβασα ότι κάποια ομάδα από τη Εύβοια έβαλε ηλεκτρονικό βροχομετρκ στη Γλυφάδα όποτε λογικά θα επιβεβαιώσει ότι είναι κορυφή υετικα.Αγγελος...Χαλκιδα!!!!
Comment
-
Cervinia Alps....2000m.
Η ομορφιά στα μεγαλεία της!!!
9/1....
https://www.facebook.com/ioannhs.pap...0136966345905/
Last edited by beach-snow; 10/01/2018, 11:47 AM.
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment
-
Σετσριέρε Ιταλικών Αλπεων....αυτό είναι πραγματικό θάψιμο!!!
9/1/2018....
https://www.facebook.com/ioannhs.pap...0165523009716/
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment
-
Εντυπωσιακή η εικόνα (9-1-2018)που προέρχεται από το λόφο του Piccolo San Bernardo, που βρίσκεται στις ’λπεις στο Γκρεϊάν μεταξύ της Valle d'Aosta και της Γαλλίας σε περίπου 2180 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας (στην περιοχή La Thuile).
Μόλις λίγες μέρες, πάνω από 6 μέτρα χιόνι!!! έχουν πέσει εδώ, που έχουν κυριολεκτικά βυθιστεί στο πέρασμα των ’λπεων. Εκπληκτικό το άγαλμα του Αγίου Μπερνάρντ του Μέντον, σχεδόν βυθισμένο από το χιόνι (εδώ σας δείχνουμε τη σύγκριση πριν και μετά).
Φυσικά αυτό δεν είναι ένα απολύτως εξαιρετικό γεγονός, αφού στο παρελθόν υπήρξαν συσσωρεύσεις πολύ υψηλότερες από τις σημερινές. Ακόμη και το 1870, στο Colle del Piccolo San Bernardo(2.207μ) έπεσαν 26 μέτρα χιόνι, ενώ το 1972 έπεσαν περίπου 20 μέτρα!
Comment

Comment