Announcement

Collapse
No announcement yet.

Οι συνθήκες για χιόνι στο κέντρο των Αθηνών

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Οι συνθήκες για χιόνι στο κέντρο των Αθηνών

Οι συνθήκες για χιόνι στο κέντρο των Αθηνών θα πρέπει να έχουν ως εξής:

α) Ευσταθής Στρωμάτωση.
    β) Τ850 = - 7.5 βαθμοί Κελσίου, με Sd ~ 2 βαθμοί Κελσίου.
    γ) Τ500 = - 31.5 βαθμοί Κελσίου, με Sd ~ 3.5 βαθμοί Κελσίου.
    δ) Τ-Τd =< 3 βαθμοί Κελσίου, από 950-800 hPa.
    ε) ’νεμοι Βόρειοι από 950-750 hPa κι από 'κει και πάνω Βορειοδυτικοί.
    στ) ’νεμοι στην επιφάνεια κυρίως βορειοανατολικοί αλλά και Βορειοδυτικοί.
    Βέβαια όταν λέμε ότι το ρεύμα είναι ΒΑ, δεν σημαίνει πως το κρύο έρχεται από τα ΒΑ! Αν ήταν έτσι, η Σκύρος που είναι καθαρά BA της Αττικής, θα έπρεπε να είναι πιο κρύα από την Αθήνα, κάτι που σπάνια συμβαίνει.
    Το ψύχος στην Αττική, δείχνει για γεω-μορφολογικούς κυρίως λόγους να μπαίνει από τη Β προς ΒΔ πλευρά της, παρά από την ΒΑ (ανεξάρτητα από ανέμους επιφανείας).
    Η Ραφήνα έχει και έντονη επιρροή του θερμού Ευβοϊκού κόλπου, που σε εκείνο το ύψος είναι μία αρκετά ανοιχτή σε έκταση θάλασσα εν σχέση με τα "στενά" του στη Β Αττική.
    Η αναζωπύρωση των φαινομένων θα προέλθει από μία ψυχρή μεταφορά στα μέσα στρώματα της τροπόσφαιρας, και από τα ΒΑ. Μην ψάχνετε να βρείτε κανένα κλασσικού τύπου βαρομετρικό χαμηλό, γιατί θα είναι μάλλον άσκοπο
    Αυτή η ψυχρή μεταφορά όταν εξελιχθεί, θα συντελέσει καθοριστικά στη δημιουργία προϋποθέσεων αξιόλογου υετού στις κλασσικές περιοχές βορείου ρεύματος , και τη περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα χαμηλότερα στρώματα
    Τέλος, μην περιμένετε να δείτε στις δορυφορικές απαραίτητα "κάτι που έρχεται" από μακριά, καθώς οι καταστάσεις σαν αυτές συνήθως διαμορφώνονται σχεδόν πάνω στις περιοχές όπου εκδηλώνονται.

Βέβαια οι παραπάνω συνθήκες δεν αποτελούν και τις αναγκαίες, αλλά στατιστικά δεν επαληθεύονται??
    Παρακαλώ συμπληρώστε η διορθώστε….
    waiting for snow

Υπαρχουν πολλοι συνδυασμοι οχι μονο αυτα που γραφεις αν κ σωστα. Περσυ χιονοστρωσε τελη Δεκεμβρη με -5 στα 850 κ ΒΔ επιφανειας
    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

Το περσινό ήταν μοναδικό στα χρονικά μαζί με την 5η Φλεβάρη του 1983. Βέβαια, καλή η χιονόστρωση τη νύχτα αλλά όταν έπρεπε στο κρίσιμο σημείο το πρωί το γύρισε σε χιονόνερο με αποτέλεσμα το χιόνι να μην παγώσει. Πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου έχασαν τεράστια ευκαιρία για σοβαρή χιονόστρωση και μια ανεπανάληπτη ευκαιρία χάθηκε.
      Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
      που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
      και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
      διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
      το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.

Comment

Το γυρισε φιλε seth γιατι το γυρισε κ ο ανεμος απο ΒΔ σε ΒΑ

Comment

Originally posted by icestorm View Post
          Υπαρχουν πολλοι συνδυασμοι οχι μονο αυτα που γραφεις αν κ σωστα. Περσυ χιονοστρωσε τελη Δεκεμβρη με -5 στα 850 κ ΒΔ επιφανειας
          καλησπέρα,

Καλύτερα αχιονος παρα να βλέπω να λιωνει το χιόνι απο τη βροχη.......

Comment

To συγκεκριμενο θέμα πόσες φορές έχει αναλυθεί εδώ μέσα? Ποιος ο λόγος να ξαναματααναλυθεί? Ερώτησις
            ΜΑΡΤΗΣ (ΓΔΑΡΤΗΣ) 1987 - ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ- Ποτέ δεν είναι αργά για έναν ιστορικό "Καταπιόνα Ταφοπλακίδη"
            DrKaizer-REUTERS και Coppertone για τροπικό μαυρισμα. Μια χαρα ειναι ο χειμωνας.

Comment

Στις 29-12 χιόνισε με -5 και -36.7 και στην Αριάδνη με -6.7 και -32.3 και όλα αυτά χάρη στο ΒΔκο επιφάνειας.

Comment

Να συμπληρώσω και εγώ δύο τρία πραγματάκια στο παζλ αυτό που δίνει χιόνι στο κέντρο της Αθήνας. ....

Για να χιονισει λοιπόν στην Αθήνα. ...

Πρέπει ο μηνας να έχει εννια. ....
                Να είναι ο Ερμής αναδρομος......
                Να ξυπνήσει ο μαρμαρωμενος βασιλιας. ....
                Να θυσιαστεί παρθένα ετών 20 (αν βρεθεί)
                Να ανατηλει ο ήλιος από τη δύση ......και να βγάλει ο σπανός μαλλιά....

Αυτά μόνο. ....τίποτε αλλο....

Comment

Originally posted by BrainA View Post
                  To συγκεκριμενο θέμα πόσες φορές έχει αναλυθεί εδώ μέσα? Ποιος ο λόγος να ξαναματααναλυθεί? Ερώτησις
                  Εγω σαν 19 χρονων δεν εχω δυνατες γνωσεις. Ργω με αυτο το θεμα ξεκαθαρισα λιγο στο μυαλο μ καποια πραγματα. Και εχω και ερωτησεις για ολους
                  . Υπαρχει καποιος λογος π θελουμε βδ στα 750hpa και πανω; επισης στις θερμοκραδιες τι ειναι το Sd? Και τελος t-td ειναι γεωδιναμικα;
                  9-10/1/2017 ΛΕΜΕΕΕΕΕ :cool:

Comment

Παιδες το χιονι δεν εξαρταται απο 2-3 παραμετρους οποτε ας μην ειμαστε απολυτοι

Comment

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ View Post
                      Να συμπληρώσω και εγώ δύο τρία πραγματάκια στο παζλ αυτό που δίνει χιόνι στο κέντρο της Αθήνας. ....

Για να χιονισει λοιπόν στην Αθήνα. ...

Πρέπει ο μηνας να έχει εννια. ....
                      Να είναι ο Ερμής αναδρομος......
                      Να ξυπνήσει ο μαρμαρωμενος βασιλιας. ....
                      Να θυσιαστεί παρθένα ετών 20 (αν βρεθεί)
                      Να ανατηλει ο ήλιος από τη δύση ......και να βγάλει ο σπανός μαλλιά....

Αυτά μόνο. ....τίποτε αλλο....
                      Αυτα ισχυουν για χιονι στη Λουτσα, στην Αθηνα τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα.. χαχαχα..
                      ''ΠΑΓΩΝΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ ΝΑ 'ΤΑΝ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΗ, ΚΙ Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΝΑ 'ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...''

Comment

Στο κέντρο το 2015 είχε χιονίσει με -3,8οc....χιονίσει απλά....ήταν ιδιόμορφες συνθήκες φυσικά...

http://weatherparty.blogspot.gr/
                        Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Originally posted by Hlioupolitis98 View Post
                          Εγω σαν 19 χρονων δεν εχω δυνατες γνωσεις. Ργω με αυτο το θεμα ξεκαθαρισα λιγο στο μυαλο μ καποια πραγματα. Και εχω και ερωτησεις για ολους
                          . Υπαρχει καποιος λογος π θελουμε βδ στα 750hpa και πανω; επισης στις θερμοκραδιες τι ειναι το Sd? Και τελος t-td ειναι γεωδιναμικα;
                          Το sd.ειναι το st.deviation ειναι η τυπικη αποκλιση γνωστη απο τη στατιστικη ας πουμε οτι ειναι το οριο πανω κ κατω απο την τιμη που σου δινει.
                          Τα αλλα που ρωτας ειναι διαφορες θερμοκρασιας
                          Οι ανεμοι μας ενδιαφερουν κυριως μεχρι τα 700
                          Παντως ξαναλεω αυτα ΔΕΝ ειναι απολυτα!!!

Comment

Χελμε μπλεκεσαι με αλλες πολεις στην Αθηνα μια χαρα χιονιζει σε συγκριση με αλλες ελληνικες πολεις και μεγαλυτερου υψομετρου

Ασχετο αλλα του Σπανου τα γενια ηξερα εγω...

Comment

Originally posted by icestorm View Post
                              Χελμε μπλεκεσαι με αλλες πολεις στην Αθηνα μια χαρα χιονιζει σε συγκριση με αλλες ελληνικες πολεις και μεγαλυτερου υψομετρου

Ασχετο αλλα του Σπανου τα γενια ηξερα εγω...
                              Χαχαχαχα.....δίκιο εχεις.....μπέρδεψα τις τρίχες. ....
                              Όσο για το αν χιονίζει μια χαρά στο κέντρο της Αθήνας άστο καλύτερα. ....Δεν το κουβεντάζω καν.....Σίγουρα δεν είναι Πάτρα Πύργος Κέρκυρα και λοιπές χιονοδωκτρες πόλεις αλλά δε τη λες και εύκολη .....

Comment

Working...
                              X