Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Αρνητικα τα δεδομενα πλεον για τις επιμαχες ωρες.Η αυριανη μερα ομως θα ειναι πολυ υετοφορα αρκει να κανει αυτο το περασμα το χαμηλο που βλεπω οτι ξεκολλαει σιγα σιγα και αρχιζει τη πορεια του.
    Μαλιστα θα ηταν πολυ ενδιαφερων υετικα τοσο για τα ορεινα οσο και για τα πεδινα εαν γινοταν αυτο εδω.

Φανατικός θαυμαστής ακραίων καιρικών φαινομένων.
    http://gr-news-365.blogspot.gr/
    http://penteli.meteo.gr/stations/perama/

Comment

• 21/12/2017 wetter για 16 μερες εως παρασκευη 5-1-2018 το απολυτο τιποτα για ΒΕΡΟΙΑ
      Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
      http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/

Comment

• Originally posted by Thanos92 View Post
        Αδερφε μιας και ειμαστε κοντα για εμας τι βλεπεις; Και αν βλεπεις για ποτε το βλεπεις;
        Ειμουν εξω δεν το ειδα. Εγω πιστευω οτι δεν ειναι σιγουρο τιποτα. Νιφαδοπτωση ειναι δυνατο να δει το μεγαλυτερο μερος της αττικης. Αν και οπως τα βλεπω στο κεντρο και στα πεδινα χιονονερα με βροχη θα παιζουν. Οσο ανεβαινει το υψομετρο και απο τα 150+ θα δουμε πιστευω προσωπικα χιονι αλλα για στρωσιμο δυσκολο. Αυριο πρωι θα κοιταξω αναλυτικα να βγαλω μια δικια μου εκτιμηση.
        9-10/1/2017 ΛΕΜΕΕΕΕΕ :cool:

Comment

• Ωχ 18αρι το διελυσε το θεμα; δεν εχω δει τωρα γυρισαα
          9-10/1/2017 ΛΕΜΕΕΕΕΕ :cool:

Comment

• Το 6αρι χιονιζε ολο το λεκανοπεδιο μεχρι Φαληρο και ασπριζε κεντρο οποιος δεν το εβλεπε η ασχετος με το σπορ ηταν η τρολαρε σκοπιμως βλεπε Τασος (χωρις παρεξηγηση)
            Στα δυο επομενα ραν εγινε αυτο που φοβομασταν το πρωι. Πηγε ο Τζιφος εκει που εδειχναν ολα τα υπολοιπα μοντελα δλδ ανατολικοτερα. Φανταστειτε οτι ολα ξεκινησαν με τον τουμπανο αυλωνα στην Ιταλια. Ολοι ψυχανεμιστηκαμε το προσηνεμο του πραγματος και μαλιστα καναμε πλακα για Ιραν. Ε στο Ιραν δεν πηγε αλλα πηγε Τουρκια για αλλη μια φορα και αποκοπηκε απο τον τουμπανο αντικυκλωνα που θα μας καταπιει τα Χριστουγεννα.
            Το σημερινο ας ειναι ενα μαθημα για τους απανταχου ξερολες που το μονο που κοιτανε ειναι η Τ στα 850 και το επ.παγ και τα εχουν κανει Ευαγγελιο.
            Δειτε με τι χαρακτηρηστικα χιονισε Λαμια και με τι εδω περσυ στις 29/12 να μαθετε αλλιως σωπαστε και μην γραφετε οτι να ναι.
            Σημερα το nowcast κεντησε μπορει και το Σαββατο αλλιως περιμενουμε και ελπιζουμε να φανουμε τυχεροι στο επομενο....
            Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Αναμενόμενο το 18ζ ότι θα ήταν χειρότερο. Πάμε και στο ναού Καστ πλέον που μόνο σε κάποια συγκυρία της τελευταίας στιγμής ίσως δούμε κάτι , με τις πιθανότητες του τίποτα, απλά να χουμε να πούμε. Αυτά φυσικά για χιόνια πεδινά άττικης γιατί κατά τ αλλά έχουμε ώραιες χειμωνιάτικες μέρες , και τα χιονάκια έπεσαν όπου έπεσαν και το κρύο το καταλάβαμε όλοι. Μοντελικος υετος για αύριο υπάρχει άφθονος αρκεί να πέσει.
              Θελουμε πάντως αζορικο δυνατό για κάτι πεδινό , να σκάψει καλά και να μην καταρρέει σαν σώβρακο. Στα επόμενα που θα έρθουν λοιπόν για πεδινές καταστάσεις.

Comment

• Αξιολογο διαστημα για οποιαδηποτε πεδινα δεν προκειται να υπαρξει στο ορατο μελλον μετα τα Χριστουγεννα. Το μονο που παιζει να υπαρξει ειναι καποιες διαταραχες απο δυτικα με βροχες και χιονια στα βουνα (ελπιζουμε καποια στιγμη να ανοιξουν επιτελους τα περισσοτερα χιονοδρομικα) και ισως προς την αλλαγη του ετους κατι light βορειο τυπου Φλωρινας και ημιορεινα Μακεδονιας. Ο αεροχειμαρρος εξ ατλαντικου εισβαλλει στην ευρωπη μεχρι τη Ρωσια , το επιφανειακο ψυχος απωθειται και η ευρωπη κατακλυζεται απο ωκεανιες αεριες μαζες με ηπια θερμοκρασιακα χαρακτηριστικα. Χιονι στα πεδινα προς Σκανδιναβια μερια.
                Amber Alert. Εξαφανιστηκε Σιβηρικος.Μπορειτε να βοηθησετε?
                τυπος: ψυχρος αντικυκλωνας με παραλληλες ισοβαρεις
                θερμοκρασια πυρηνα : κατω απο -15
                ανεμοι : κυριως βορειοανατολικης συνιστωσας
                συνδυαζεται με : χαμηλο απο αδριατικη ή καμηλα απο συρτη
                Εθεαθει τον Φεβρουαριο του 2012 στα ανατολικα της Φινλανιας και εκτοτε αγνοειται η τυχη του

Comment

• Originally posted by icestorm View Post
                  Το 6αρι χιονιζε ολο το λεκανοπεδιο μεχρι Φαληρο και ασπριζε κεντρο οποιος δεν το εβλεπε η ασχετος με το σπορ ηταν η τρολαρε σκοπιμως βλεπε Τασος (χωρις παρεξηγηση)
                  Στα δυο επομενα ραν εγινε αυτο που φοβομασταν το πρωι. Πηγε ο Τζιφος εκει που εδειχναν ολα τα υπολοιπα μοντελα δλδ ανατολικοτερα. Φανταστειτε οτι ολα ξεκινησαν με τον τουμπανο αυλωνα στην Ιταλια. Ολοι ψυχανεμιστηκαμε το προσηνεμο του πραγματος και μαλιστα καναμε πλακα για Ιραν. Ε στο Ιραν δεν πηγε αλλα πηγε Τουρκια για αλλη μια φορα και αποκοπηκε απο τον τουμπανο αντικυκλωνα που θα μας καταπιει τα Χριστουγεννα.
                  Το σημερινο ας ειναι ενα μαθημα για τους απανταχου ξερολες που το μονο που κοιτανε ειναι η Τ στα 850 και το επ.παγ και τα εχουν κανει Ευαγγελιο.
                  Δειτε με τι χαρακτηρηστικα χιονισε Λαμια και με τι εδω περσυ στις 29/12 να μαθετε αλλιως σωπαστε και μην γραφετε οτι να ναι.
                  Σημερα το nowcast κεντησε μπορει και το Σαββατο αλλιως περιμενουμε και ελπιζουμε να φανουμε τυχεροι στο επομενο....
                  Είσαι αξιόλογος. Συγχαρητήρια για κάθε λέξη στο κείμενό σου φίλε. Καλή επιτυχία κ στο μέλλον αν κ είμαι σίγουρος. Μαθαίνουμε από σένα να ξέρεις..
                  τα "μοντέλα" μου μέσα.

Comment

• Originally posted by Valea mare View Post
                    Αξιολογο διαστημα για οποιαδηποτε πεδινα δεν προκειται να υπαρξει στο ορατο μελλον μετα τα Χριστουγεννα. Το μονο που παιζει να υπαρξει ειναι καποιες διαταραχες απο δυτικα με βροχες και χιονια στα βουνα (ελπιζουμε καποια στιγμη να ανοιξουν επιτελους τα περισσοτερα χιονοδρομικα) και ισως προς την αλλαγη του ετους κατι light βορειο τυπου Φλωρινας και ημιορεινα Μακεδονιας. Ο αεροχειμαρρος εξ ατλαντικου εισβαλλει στην ευρωπη μεχρι τη Ρωσια , το επιφανειακο ψυχος απωθειται και η ευρωπη κατακλυζεται απο ωκεανιες αεριες μαζες με ηπια θερμοκρασιακα χαρακτηριστικα. Χιονι στα πεδινα προς Σκανδιναβια μερια.
                    αυτο λογικα ειναι το επικρατεστερο σεναριο και ειναι οτι χειροτερο
                    Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
                    http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/

Comment

• προς το παρόν όλα ανοιχτά για μετά τις 29-30/12

Comment

• Αγρίεψε λιγάκι το gfs για μετά την Πρωτοχρονιά
                        18/02/08 - 10/1/17
                        9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

• Φιλε geod να σαι καλα. Προσωπικα δεν ειμαι εδω για να ακουω μπραβο αλλα για να κανω το χομπυ μου και να ενημερωνω σωστα τα παιδια που δεν γνωριζουν πολλα. Περσυ πριν χιονισει Αθηνα στις 9/1 παλι ενημερωνα μερες πριν οτι παμε για χιονι οπως η Θεσσαλονικη με ΝΔ στριμ στα 700 κ πεσαν να με φανε...δεν με ενδιαφερει. Αυτο. που δεν μ αρεσει ειναι ο ασχετος να γραφει την @@ του και να παιζει με την αγωνια των παιδιων που μπαινουν να ενημερωθουν.
                          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Originally posted by icestorm View Post
                            Το 6αρι χιονιζε ολο το λεκανοπεδιο μεχρι Φαληρο και ασπριζε κεντρο οποιος δεν το εβλεπε η ασχετος με το σπορ ηταν η τρολαρε σκοπιμως βλεπε Τασος (χωρις παρεξηγηση)
                            δεν τρόλαρα όταν έλεγα ότι με το 6αρι δεν χιόνιζε στην αθήνα κέντρο. αυτά που έγραψα τότε για χιόνι πάνω από τα 300 είναι αυτό που έβλεπα. όταν τρολάρω θα το καταλάβετε μην ανησυχείς

τώρα για τα μελλοντικά ο αζορικός φαίνεται να σηκώνεται πάλι προς παραμονή πρωτοχρονιάς. αυτή τη στιγμή το δείχνουν αρκετά ανατολικά. στο 18αρι δίνει συνέχεια ακριβώς το ίδιο μοτίβο. ανόρθωση αζορικού-κάθοδο αυλώνα και μετά από 1 βδομάδα ξανά το ίδιο. ζωνική δε φαίνεται πάντως πέρα από την άλλη βδομάδα. πιο πολύ για διάλειμμα πάμε θα έλεγα,παρά σε καλοκαιρία διαρκείας
                            μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

• Το κοντρόλ δίνει τον τόνο για ωραία πρωτοχρονιάτικα όνειρα.Καληνύχτα.

Comment

• σενάριο 15 δείτε χαχαχα για γέλια και για κλάμματα αυτό που βγάζει μετά τις 200 ώρες(δείτε το μέχρι τέλους στις 384 ώρες)
                                μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

Working...
                                X