Υποτροπικος αεροχειμαρος...ενα.ακομη εργαλειο που επιστρατευεται καθε χρονο για να στηριξει χιονια β ελλαδος..κρυα και τριγωνα πανοραματος...με ζεστες κ νοτιαδες απο λαμια και κατω!!Ποια ειναι η πραγματικοτητα ομως?,ο υποτροπικος υποχωρει η ανεβαινει το χειμωνα ΠΑΝΤΑ με τον ιδιο ρυθμο.Ειναι πραγματικα.ασημαντο δεδομενο για εναςμας το χειμωνα,ακριβως επειδη η θεση του δεν αλλαζει ποτε σημαντικα.Δεν.επηρεαζει τον αζορικο ουτε βεβαια τον Σιβηρικο αντικυκλωνα..πως αλλωστε να το κανει.με δυτικους ανεμους?Αντιθετα αυτος που αλλαζει σημαντικα την θεση του και καθοριζει την τροχια των χαμηλων εκει που μας αφορα ειναι ο ΠΟΛΙΚΟΣ αεροχειμαρος ο οποιος μας ενδιαφερει.κα ο οποιος επηρεαζει το χειμωνα τον υποτροπικοΜην γινεστε λοιπον συμμετοχοι σε ανουσιες φαντασιωσεις..χασιμο χρονου
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
Collapse
X
-
Αν δείξει από τώρα σοκ και δέος...ξέρεις τι θα πάρουμε μετά ε;...σοκ και......Originally posted by notios_polos View Postκαλα λεει ο φιλλιπας μιχαηλ...τωρα βρηκες να βιαστεις...χαχαχα...αν δεν το ριξω εγω το πρωτο που πας??...χαχαχα...τελος παντων μια χαρα ειναι το ραν και εκανε και το χατηρι του σωτο να μην βγαλει απο τοσο νωρις..το ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ
γι αυτό μια χαρά το πάνε..απλά να μαστε μέσα στο παιχνίδι...άλλωστε ποτέ δεν χιονιστήκαμε από εικονικούς χιονιάδες πέραν των 100 ωρών.....πάντα τις 3 το πολύ 4 τελευταίες μέρες φαίνονται τα "καλά" για εμάς...αρκεί να κρατηθεί η τάση....που προς το παρόν το κάνει...Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
Κάμερες Μακροχωρίου:
http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
http://www.stravon.gr/makrochori/
Comment
-
πραγματικα συνοψηζοντας τα βραδυνα μοντελα αυτο που δειχνει να συμφωνουν τα μοντελα ειναι η αρχικη θεση του αυλωνα καπου στην αδριατικη κ οχι ισα ισα αλλα να φτανει εως δυτικα της ιταλιας. απο κει κ περα καθε μοντελο εχει το δικο του σεναριο οποτε ακομα ειμαστε στα τυφλα!!! καλοι οι μ.ο. αλλα δεν λενε κατι παραπανω απο μια καλη ταση....ας περασουνε ακομα κανα 2 μερες κ τα λεμε στα 12αρια της πεμπτης για να δουμε που βαδιζουμε.εως τοτε κανενας δεν κλειδωσε κατι ολοι ειναι στο παιχνιδι....tzelilis
Comment
-
το πα και προχτες..οσο βασταει η κυπρος παμε καλαOriginally posted by tzelilis View Postπραγματικα συνοψηζοντας τα βραδυνα μοντελα αυτο που δειχνει να συμφωνουν τα μοντελα ειναι η αρχικη θεση του αυλωνα καπου στην αδριατικη κ οχι ισα ισα αλλα να φτανει εως δυτικα της ιταλιας. απο κει κ περα καθε μοντελο εχει το δικο του σεναριο οποτε ακομα ειμαστε στα τυφλα!!! καλοι οι μ.ο. αλλα δεν λενε κατι παραπανω απο μια καλη ταση....ας περασουνε ακομα κανα 2 μερες κ τα λεμε στα 12αρια της πεμπτης για να δουμε που βαδιζουμε.εως τοτε κανενας δεν κλειδωσε κατι ολοι ειναι στο παιχνιδι....
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ
Comment
-
πλακα κανεις?για τα δεδομενα τα δικα μου ειμαι παρα παρα παρα πολυ συγκρατημενος..πριν 5 χρονια θα πετουσα σκουφια και πριν 8 θα εγραφα τα μηνυματα κατα ριπας...χαχαχαχαOriginally posted by tzelilis View Postδεν κρατιεσε εσυ!!!! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ
Comment
-
Χωρις να εχω δει χαρτες αφου κχιονια να εδειχναν μεχρι τις 20 θα ξαναλλαξουν (εδω κολλαει το χαιρεται καλυτερα αυτος που χαιρεται τελευταιος) εχω να πω οτι ο υποτροπικος ακολουθει κ αυτος τις κυμανσεις των πιεσεων. Μεγαλο ριτζ ο αζορ στα δυτικα αυλωνας ανατολικοτερα υποτροπικος στα υψη ανατολικοτερα. Σε περιοδους μεσημβρινων εξαρσεων ανεβαινει για να αντισταθμησει το κατεβασμα του πολικου αεροχειμμαρου σε περιοδους ζωνικης συμβαλει στην πορεια των χαμηλων προς ανατολας. Τωρα δεν κατεβαινει (ετσι φαινεται) αυλωνας στα μερη μας να πιεσει τον υποτροπικο νοτιοτερα αν αυτο γινει αυτος θα παει πολυ νοτια και επουδενει δεν θα εμποδισει οποιαδηποτε κινηση του αυλωναΟξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης
Comment
-
Βαγγελη απλα πατα το λινκ και δες τις ωρες μια μια καρε καρε...και βαλε και υετο
Ετσι ακριβως οπως το δειχνει αμα ξεκινουσε απο αυριο για 5 μερες μπροστα θα περιμεναμε 40-50 ποντους Θεσσαλονικη. Ετσι οπως το δειχνει παντα...
http://www.meteociel.fr/modeles/cmc_...mode=0&carte=0
Με Highlight φυσικα αυτο το καρε
ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΜΑΥΡΟΓΑΤΑ!:weather_24:
Comment

Comment