Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• γιαννη +1000 σε αυτα που εγραψες.. αλλα ρε φιλε με τον σακη πραγματικα εχεις κουρασει... στειλε του ενα γαμ....νο πμ. παρτον ενα τηλεφωνο... παντε για κανα τσιπουρο που να παρει ο διαολος!!! και καντε το αρενα...

Comment

• Τετάρτη-Πέμπτη η Κωνσταντινούπολη πάει για χιόνι... Εμείς εδώ θα ξεχνούμε τα συννεφα με το μικροσκόπιο.😭
      Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

• Originally posted by tendcol View Post
        γιαννη +1000 σε αυτα που εγραψες.. αλλα ρε φιλε με τον σακη πραγματικα εχεις κουρασει... στειλε του ενα γαμ....νο πμ. παρτον ενα τηλεφωνο... παντε για κανα τσιπουρο που να παρει ο διαολος!!! και καντε το αρενα...
        Εγω εχω λυσσαξει οι μερικοι παρατρεχαμενοι?Δεν μπορω να.διαβαζω ψεμματα.Ειναι.δυνατον το γφς να.πηγαινει σφαιρα στα ανσαμπλς αλλα και το ευρωπαικο να.τα γραφεις.και να λενε θα.τα αλλαξει.και.ξαφνικα να.διαβαζεις.οτι ναααα τα μοντελα ακολουθουν το Σακη.Τον Σακη τον εχω συναντησει φιλε, οταν ειναι.με Αθηναιους ξεχναει ποσο τοπικιστης.ειναι τα λεει αψογα..μετα τα γυριζει χαχαχα.Το θεμα.δεν ειναι.ο καθε Σακης.ο.οποιος μπορει να.λεει οτι θελει αλλα το.οτι.προσπαθουν να.μας πεισουν καθε φορα για κατι.αντιθετο απο την.αληθεια.Δεν.θα.κατσω να.γραψω τι.ελεγε.για εδω το αναλογικο το Νοεμβριο πολυ απλα γιατι.θεωρω γελοιο να.ασχολουμε.Εγω κρινω επιστημονικες.αναλυσεις του cfsv2,ουτε με αφορα το.ακιου.που ειναι.αποψεις ενος μετεο που μιλαει.για.ολη την Ευρωπη.Τελικα εφω μεσα.οι περισσοτεροι.για.το χιονι κοιταμε.κ αυτο.θελουμε αλλα με το ζορι δεν μπορεις να το φερεις
        καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• Το 06αρι θαβει την Αγγλια στο χιονι. Ξεκιναει με βροχη και ανεμους 60-65+ μιλια που σταδιακα μετατρεπονται σε ολον τον κορμο της χωρας σε blizzards με το χαμηλο να στροβιλιζεται στη Βορεια Θαλασσα.
          Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

• Μια διευκρινηση για να μην διαβαζει καποιος ανακριβειες.οι συγκεκριμενοι δεικτες που ποσταροντε δεν αφορουν κανενα μοντελο.απο μονοι τους στην ουσια ειναι ενα προγνωστικο μοντελο απλα δεν υπαρχει αποτυπωση σε χαρτες.επισης για να μαθαινουν αυτοι που δεν ξεριυν το καθε προγνωστικο μοντελο,ευρωπαικο τζιφος,εχει δικιυς του δεικτες βαση των οποιων στην ουσια γινεται και η αποτυπωση σε χαρτη απλα δεν ειναι πλεον ελευθερα τα δεδονενα για να τα δουμε.αυτα τα ολιγα προς γνωση ...
            ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Comment

• Απιστευτα πραγματα βγαζει για Καναδα και Κεντρικες ΗΠΑ. Σοκ και δεος.
              Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

• Θα συμφωνησω σ αυτο με το Γιαννη.
                Δεν εχω πειστει οτι οι δεικτες προηγουνται κατα καποιο τροπο σε σχεση μ αυτο που βλεπουμε στα σεναρια των μοντελων μαλλον θα ελεγα οτι επονται μπορει βεβαια και να πηγαινουν χερι χερι ομως κ παλι δεν εχουν αξια ετσι αφου ενα σεναριο σου δινει ασυγκρητα περισσοτερες πληροφοριες για την περιοχη σου απο. οτι ενας δεικτης.
                Φυσικα και ειναι καλο να τους κοιταμε αλλα μην τους κανουμε κ Βιβλο. Μεγαλυτερη αξια θα ειχαν αν προηγουνταν στην μελλοντικη εκτιμηση εστω 2-3 μερες οποτε σε συνδυασμο με τα μοντελα να μπορουμε να εκτιμησουμε καλα την μια εβδομαδα. Αυτο ομως δεν το βλεπω γι αυτο μονο εγκυκλοπαιδικη αξια εχει μονο κατα την γνωμη μου κ παντως οχι μεγαλυτερη απο τα μοντελα.
                Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Originally posted by fear777 View Post
                  Απιστευτα πραγματα βγαζει για Καναδα και Κεντρικες ΗΠΑ. Σοκ και δεος.
                  Κι εγώ νομίζω πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα σε τέτοια τεράστια εκταση

Comment

• Όλα κυλούν κανονικά. Απλώς η Ελλάδα φαίνεται ότι θα κάτσει σε ''ανοιξιάτικο'' καιρό αφού ήρθε η ώρα της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης. Ας εκμεταλλευτούμε αυτό το καιρό για καμια χριστουγεννιάτικη βόλτα με τις κοπέλες μας ή με την οικογένεια μας και όταν θα αρχίσουν τα καλά εδώ θα είμαστε.
                    Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
                    που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
                    και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
                    διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
                    το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.

Comment

• Χτες κ σημερα.οι εκτιμησεις πηγαν κουβα
                      καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• Aπλα να πω οτι σε καιρικα φορουμ και μεσα κοινωνικης δικτυωσης (κυρίως Αμερικάνικα) που μπαινω το τελευταιο καμποσο διαστημα κσι συμμετεχουν και επιστημονες, βλεπω να σημειωνουν στις αναφορες τους πολυ τους δεικτες κι οχι μονο ΝΑΟ και ΑΟ, αλλα πολλους ακομη ( enso...mjo κα)....κανουν συγκρισεις συστηματων με αλλα παλιοτερα γεγονοτα και δειχνουν το ποσο ουτοπικο και εκτος ειναι το CFS σε οποιαδηποτε εκδοση....
                        Αλλα μου κανει εντυπωση ως και εμμονικη αναφορα στους δεικτες

http://weatherparty.blogspot.gr/
                        Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Αν δειτε επισης το Β ημισφαιριο μετα τις 150ωρες (βγει δεν βγει)καραρριπτεται κατα τη γνωμη μου και αλλος ενας μυθος.
                          Οτι οι εντονες ψυχρες εισβολες στις ΗΠΑ ευθυνονται για την παρελλαση χαμηλων στον Ατλαντικο. Δειτε οτι μετα τη ψυχρη αλλα ξηρη (εκτος των μεγαλων λιμνων) εισβολη στον Ατλαντικο εχουμε κινουμενο αντικυκλωνα!
                          Στα δικα μας αν ο αζορ δεν κανει ριτζ στο υψος της κεντροδυτικης Ευρωπης χιονι ανατολικη Ελλαδα το ξεχναμε.
                          Το καλο ειναι οτι εκει που παει να βγει ζωνικη οι αντι ριτζαρουν και ανακατεβουν την τραπουλα συνεχως εστω και εκει που δεν θελουμε.
                          Που θα παει θελω να πιστευω οτι θα ρθει κ η σειρα μας
                          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Κατά την γνώμη μου το να περιμένουμε χιόνι στην ανατολική Ελλάδα το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου (και γενικά τον Δεκέμβριο) μέχρι τις βάρκες είναι εξαιρετικά σπάνιο. Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν καλές χιονοκαταστάσεις τηρουμένων των αναλογιών αλλά ειλικρινά το διάστημα αυτό είναι για πέταμα με βάση την προϊστορία και τη στατιστική.
                            Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
                            που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
                            και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
                            διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
                            το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.

Comment

• Originally posted by beach-snow View Post
                              Aπλα να πω οτι σε καιρικα φορουμ και μεσα κοινωνικης δικτυωσης (κυρίως Αμερικάνικα) που μπαινω το τελευταιο καμποσο διαστημα κσι συμμετεχουν και επιστημονες, βλεπω να σημειωνουν στις αναφορες τους πολυ τους δεικτες κι οχι μονο ΝΑΟ και ΑΟ, αλλα πολλους ακομη ( enso...mjo κα)....κανουν συγκρισεις συστηματων με αλλα παλιοτερα γεγονοτα και δειχνουν το ποσο ουτοπικο και εκτος ειναι το CFS σε οποιαδηποτε εκδοση....
                              Αλλα μου κανει εντυπωση ως και εμμονικη αναφορα στους δεικτες
                              Κωστα οι enso&mjo ειναι ατμοσφαιρικες διαταραχες και οχι δεικτες. Η mjo ειναι τροπικη ατμοσφαιρικη διαταραχη βασισμενη στην ανατολικη κινηση συννεφων,ανεμων,βροχης και βαρ.πιεσης. Η enso ειναι στατικη διαταραχη.
                              Λογικο ειναι το οτι χρησιμοποιουνται ευρεως σε αμερικανικα και αγγλικα φορουμ διοτι επηρεαζουν περισσοτερο την προοπτικη του καιρου τον χειμωνα σε αυτες τις χωρες.
                              Ουσιαστικα οι αρκτικες εισβολες σε Καναδα/ΗΠΑ και Αγγλια οφειλονται κατα ενα ποσοστο σε αυτα τα φαινομενα.

Comment

• Διαπιστωνω μια εγκρατεια και αισιοδοξια φετος ενω τα διαγραμματα ειναι ακρως απογοητευτικα κυριως για την ανατολικη χωρα που ουτε καν βροχες δεν θα εχει. Σε καλο να μας βγει.

Comment

Working...
                                X