ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ....ΑΡΚΕΤΗ ΨΥΧΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΒΟΡΙΑΔΑΚΙ.....ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΣ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕς ΜΑΖΙ...ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Collapse
X
-
Συμφωνώ κ επαυξάνω...Και επιπλέον φιλόξενος κ φιλότιμος κοσμος! Κρίμα μόνο που αρκετά από τα χωριά του Εβρου έχουν ερημωσει. Ειχα χρονια να ανέβω κ πραγματικά στενοχωρήθηκα στο πρόσφατο ταξίδι μου που είδα πως τα Λάβαρα από ζωντανη κωμοπολη που τη θυμόμουν είναι πια απλώς χωριό.Originally posted by mpampis View PostΛάβαρα Έβρου και πάνω είναι ο Βασιληάς των πεδινών και ημιορεινών μαζί.
Comment
-
Eιχαμε τετοιο εργαλειο εμεις εδω? Το βαζω εδω γιατι δε ξερω που να το βαλω! (σας ακουω...
)
http://www.zougla.gr/greece/article/...i-ores-1514416Φανατικός θαυμαστής ακραίων καιρικών φαινομένων.
http://gr-news-365.blogspot.gr/
http://penteli.meteo.gr/stations/perama/
Comment
-
-1,6 η Τ στην Ιππ. Πολιτεία (του ΕΑΑ) τώρα. Μάλλον θα πάει αρκετά πιο κάτω σήμερα το βράδυ. Είναι μαζί με τη Βωβούσα οι πιο χαμηλές Τ στο δίκτυο του μεταρ!!. Δε ξέρω γιατί αλλά έχει κάποιες μέρες τώρα που δεν εμφανίζεται ο σταθμός του ΕΑΑ της Ιπποκρατείου στο μέταρ.Last edited by spirosm; 21/11/2017, 07:19 PM.
Comment
-
ο αναστροφικος ειναι στο χωρο σου φιλε??στα 568 νομιζω??Originally posted by spirosm View Post-1,6 η Τ στην Ιππ. Πολιτεία (του ΕΑΑ) τώρα. Μάλλον θα πάει αρκετά πιο κάτω σήμερα το βράδυ. Είναι μαζί με τη Βωβούσα οι πιο χαμηλές Τ στο δίκτυο του μεταρ!!. Δε ξέρω γιατί αλλά έχει κάποιες μέρες τώρα που δεν εμφανίζεται ο σταθμός του ΕΑΑ της Ιπποκρατείου στο μέταρ.ΧΙΟΝΙΑ Ε?????
Comment
-
-4οC στο χωριό μου στη Χόχλια σήμερα....κρύσταλλο όλα το πρωί.....αν και είναι εκτός ο σταθμός της Ποταμιάς, ίσως έπιασε και κάτω από -7-8οC.....
Μελίσσια 3,2-11,8οc σήμερα.....απόψε αν έχει άπνοια, θα πέσουμε χαμηλά....5,9οC ήδη....
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment
-
Του χρόνου τέτοιο μήνα πιστεύω θα έχουν βρει μέσω κάποιου άλλου μηχανήματος που θα βλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια το γεγονός και θα το έχουν φτάσει στα +400....το πάνε σιγά σιγά, ξεκινώντας από κείνη την επιπολαιότητα Λάλου που μίλησε για 80mm και κλιματική αλλαγή....Originally posted by teo_73 View PostEιχαμε τετοιο εργαλειο εμεις εδω? Το βαζω εδω γιατι δε ξερω που να το βαλω! (σας ακουω...
)
http://www.zougla.gr/greece/article/...i-ores-1514416
Θοδωρή με τα όσα νερά είδα, με τα όσα νερά μου περιέγραψαν φίλοι από κει και με όσες φωτογραφίες είδα και φυσικά από το μέγεθος της καταστροφής, φρονώ (άνευ σημασίας για μένα, όταν συνέβη αυτό και είχαμε 22 νεκρούς), ότι δεν έπεσαν με την καμία κάτω από 300mm σε πρώτη εκτίμηση....ενθυμούμενος επίσης το τι αντιμετωπίσαμε πριν 3 χρόνια με την 500άρα στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας....
Επίσης το περιοχικό του Κλέαρχου έβγαλε τερματισμό υετού στην κλίμακα του μοντέλου (δλδ 70-80mm στο 3ωρο) και εξήγησε ο Κλέαρχος ότι σε αυτή την άκρα ορίου τιμή, η προσωπική του εκτίμηση είναι από 3πλάσια έως 6πλάσια στην πράξη....
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment
-
''Στην πλημμύρα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο το ραντάρ κατέγραψε το συμβάν με χωρική ανάλυση 150 μέτρων και χρονική ανάλυση δύο λεπτών.Originally posted by beach-snow View PostΤου χρόνου τέτοιο μήνα πιστεύω θα έχουν βρει μέσω κάποιου άλλου μηχανήματος που θα βλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια το γεγονός και θα το έχουν φτάσει στα +400....το πάνε σιγά σιγά, ξεκινώντας από κείνη την επιπολαιότητα Λάλου που μίλησε για 80mm και κλιματική αλλαγή....
Θοδωρή με τα όσα νερά είδα, με τα όσα νερά μου περιέγραψαν φίλοι από κει και με όσες φωτογραφίες είδα και φυσικά από το μέγεθος της καταστροφής, φρονώ (άνευ σημασίας για μένα, όταν συνέβη αυτό και είχαμε 22 νεκρούς), ότι δεν έπεσαν με την καμία κάτω από 300mm σε πρώτη εκτίμηση....ενθυμούμενος επίσης το τι αντιμετωπίσαμε πριν 3 χρόνια με την 500άρα στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας....
Επίσης το περιοχικό του Κλέαρχου έβγαλε τερματισμό υετού στην κλίμακα του μοντέλου (δλδ 70-80mm στο 3ωρο) και εξήγησε ο Κλέαρχος ότι σε αυτή την άκρα ορίου τιμή, η προσωπική του εκτίμηση είναι από 3πλάσια έως 6πλάσια στην πράξη....
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η χωρική κατανομή της βροχόπτωσης υποδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της τοπογραφίας, σε συνδυασμό με τη νοτιοδυτική ροή. Η μεγαλύτερη ένταση της βροχής καταγράφηκε μεταξύ 05:00 έως 08:00 της 15ης Νοεμβρίου.
Το ραντάρ δείχνει ότι τα τοπικά μέγιστα της βροχόπτωσης στο όρος Πατέρας έφθασαν μέχρι τα 120 έως 140 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ στον πυρήνα του συμβάντος το συνολικό ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, επρόκειτο για «μια πάρα πολύ ισχυρή και σχετικά σύντομη βροχόπτωση».
Επισημαίνεται επίσης, ότι ο υπολογισμός αυτός της βροχόπτωσης συμφωνεί αρκετά καλά με την εκτίμηση της βροχόπτωσης από δορυφορικά δεδομένα (nasa, gpm imerg), όταν τα στοιχεία του ραντάρ xpol του ΕΑΑ αναχθούν στη χωρική ανάλυση των δορυφόρων.''
Να το αμφισβητησουμε και αυτο και να αρκεστουμε στο τι λεει ο Κλεαρχος!!!Αυτο λες Κωστα???ΧΙΟΝΙΑ Ε?????
Comment
-
Πολύ σωστά. Το σημείο που είναι ο σταθμός είναι δυστυχώς (ή ευτυχώς) πολύ αναστροφικό, όχι όμως και το πιο αναστροφικό στην περιοχή. Αυτό δείχνει ότι και η Αττική (κυρίως η Πάρνηθα) έχει μέρη που μπορούν να "συγκριθούν" με πιο ηπειρωτικά σημεία της χώρας. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ η αίσθηση αυτού του κρύου αν και τσούζει λίγο...τη τσέπη μας...χωρίς ιδιαίτερο λόγο.Originally posted by GEORGE SNOWMAN View Postο αναστροφικος ειναι στο χωρο σου φιλε??στα 568 νομιζω??
Comment
-
Ευλογημενος εισαι φιλε μου...Να εισαι καλα και να απολαμβανεις το πιο ωραιο κατοικησιμο μερος της Αττικης!!!Originally posted by spirosm View PostΠολύ σωστά. Το σημείο που είναι ο σταθμός είναι δυστυχώς (ή ευτυχώς) πολύ αναστροφικό, όχι όμως και το πιο αναστροφικό στην περιοχή. Αυτό δείχνει ότι και η Αττική (κυρίως η Πάρνηθα) έχει μέρη που μπορούν να "συγκριθούν" με πιο ηπειρωτικά σημεία της χώρας. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ η αίσθηση αυτού του κρύου αν και τσούζει λίγο...τη τσέπη μας...χωρίς ιδιαίτερο λόγο.ΧΙΟΝΙΑ Ε?????
Comment

Comment