Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:
Από εδώ η ανάρτηση....δεν μπορεί να ξέρω αν είναι αλήθεια, με μόνο υποθέσεις....μπορεί να είναι και άλλη χρονιά, δεν το ξέρω....η ανάρτηση από δικό σας σαιτ που μιλάει για την πόλη, δείχνει αυτό....και δεν βλέπω να το ρωτάει κανείς...
Από εδώ η ανάρτηση....δεν μπορεί να ξέρω αν είναι αλήθεια, με μόνο υποθέσεις....μπορεί να είναι και άλλη χρονιά, δεν το ξέρω....η ανάρτηση από δικό σας σαιτ που μιλάει για την πόλη, δείχνει αυτό....και δεν βλέπω να το ρωτάει κανείς...
Ο άλλος στα σχόλια όμως από κάτω λέει ότι σαν κυνηγός βρισκόταν στο Πήλιο ψηλά και χιόνιζε....πάρτο αυγό και κούρευτο...με το ερωτηματικό θα μείνουμε....καλά η άλλη φωτό από πάνω είναι για γέλια....
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
φιλε παρνασσιε οσο αφορα το βουνο γραμμενη οξυα που λες εκει η οξυα(το δεντρο) λογω τις συνεχους θερμανσης του κλιματος εκτοπιζεται προς τα μεγαλυτερα υψομετρα απο την κεφαλληνιακη ελατη η οποια ειναι ορεινο μεσογειακο και ξηρανθεκτικο ειδος(ειναι ανθεκτικη σε θερινη ξηρασια)και αν παει ετσι το κλιμα θα εξαφανιστει απο εκει(η οξυα).το δασος αυτο ειναι υπολειμα μεγαλυτερου δασους οξυας στην περιοχη και μαλλον υπηρχε και στην οιτη που λες και στα γυρω βουνα .λογω τις αλλαγης του κλιματος σε 500 η σε 1000 χρονια μαλλον θα εξαφανιστει απο εκει.τι θα εχεις να πεις τοτε εσυ σαν παρνασσιος μετα απο 1000 χρονια οτι το βουνο γραμεννη οξυα δεν εχει οξυα επειδη ειναι ασβεστολιθος??δηλαδη τωρα που μιλαμε δεν ειναι ασβεστολιθος αλλα οπου ναναι σε 500 χρονια η σε 1000 θα γινει ασβεστολιθος δλδ μεταμορφωνεται σε ασβεστολιθικο βουνο?πιστευω να υπηρχε οξυα και στα γυρω βουνα αλλα με την ξηρανση του κλιματος εξαφανιστηκαν.η οξυα ειναι απαιτητικο ειδος σε υγρασια αερα και εδαφους και το ιδιο και αλλα ψυχροβια ειδη.το κλιμα παιζει τον καθοριστικο ρολο,και ιδιαιτερα η υγρασια του καλοκαιριου καθως τα δεντρα τον χειμωνα ειναι σε ναρκη και ξυπναν τον μαιο(στα μερη μας)και θελουν νερο το καλοκαιρι και καταιγιδες.να σου πω και ενα παραδειγμα απο την μακεδονια:στην περιοχη της φλωρινας που εχει τον βαρυτερο χειμωνα η ζωνη τις οξυας ξεκιναει απο τα 950-1000 υψ,αν μεταφερθεις στην περιοχη εδεσσας-ναουσσας κατεβαινει η ζωνη οξυας 200 μετρα στα 750-800υψ,αν πας ανατολικοτερα στην βορεια χαλκιδικη στο στρατονικο ορος και γυρω απο αυτο εκει γυρω απο το χωριο βαρβαρα και γενικα πανω απο την ολυμπιαδα και βορεια τις αρναιας βρισκεις δαση οξυας σε 500-600 μετρα γιατι?(και καποιος ασχετος θα λει μα γιατι?εμεις εχουμε βαρυτερο χειμωνα!!)ποιο το μυστικο?οι καλοκαιρινες βροχες!αυτο θελουν αυτα ταδαση.και αν πας ακομα ανατολικοτερα η ζωνη οξυας κατεβαινει ακομα πιο πολυ.εχω δει στον δρομο ξανθη-σταυρουπολη συσταδες οξυας κατω απο τα 300 μετρα(σε ανηλιο ρεμα)(γενικα ομως ειναι στα 600-700 και εκει το οριο).το μυστικο στην βορεια ελλαδα ειναι οι καλοκαιρινες καταιγιδες!αν διαβαζει καποιο παιδι απο φλωρινα-ναουσσα-χαλκιδικη-δραμα-ξανθη ας με διαψευση για αυτα που λεω.
αν ειναι οπως τα λες και δεν παιζει ρολο το εδαφος και η ικανοτητα του να κραταει την υγρασια σε 500-1000 χρονια θα εξαφανιστουν τα ψυχροβια δαση και απο τη βορεια Ελλαδα.
Comment