Announcement

Collapse
No announcement yet.

Φυσιολατρικές εικόνες ανά την Ελλάδα!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Φθινοπωρινή φύση στο Νομό Ιωαννίνων, σήμερα! Ξεχωρίζουν η χιονισμένη Τύμφη και ο Σμόλικας, τα ατελείωτα δάση του Ζαγορίου και τα υπέροχα χρώματα της φύσης...

"Σ' όλο τον κόσμο ξαστεριά , σ' όλο τον κόσμο ήλιος και στα καημένα Γιάννενα μαύρη βροχή και αντάρα" Χριστόφορος Μηλιώνης

Comment

Originally posted by dimitris_ioannina View Post
      Φθινοπωρινή φύση στο Νομό Ιωαννίνων, σήμερα! Ξεχωρίζουν η χιονισμένη Τύμφη και ο Σμόλικας, τα ατελείωτα δάση του Ζαγορίου και τα υπέροχα χρώματα της φύσης...
      Πολύ ωραίες εικόνες

Comment

22-10-17.τελος εποχης στην περιοχη μπλατσα στο πινοβο στα βορεια του νομου μας στην αριδαια,απο τα 1200 υψ και πανω τα φυλλα ειχαν πεσει σχεδον ολα.η περιοχη ειναι ενα μεγαλο ξεφωτο(1320-1350υψ) με λιβαδια βοσκης το καλοκαιρι που περιτριγυριζεται απο πυκνα δαση οξυας-δασικης πευκης και ελατης.

Comment

Originally posted by bill snow View Post
          22-10-17.τελος εποχης στην περιοχη μπλατσα στο πινοβο στα βορεια του νομου μας στην αριδαια,απο τα 1200 υψ και πανω τα φυλλα ειχαν πεσει σχεδον ολα.
          Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η διαφορά με το βόρειο Βέρμιο σε παρόμοιο υψόμετρο. Βέβαια οι φωτογραφίες σου είναι μια εβδομάδα μετά, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό το κύριο αίτιο που κάνει τη διαφορά. Το κλίμα στην Μπλάτσα πρέπει να είναι σημαντικά ψυχρότερο. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να παρουσίαζες συγκεκριμένα στοιχεία, αν υπάρχουν.

Comment

Originally posted by bill snow View Post
            13-10-17.απο επισκεψη μου στο χωριο της καταγωγης μου:ακριτας φλωρινας 1020-1050υψ στις πλαγιες του βαρνουντα.πυκνα δαση οξιας αγκαλιαζουν το χωριο:dκλιμα μεσευρωπης,μπορει να χιονισει απο αρχες οκτωμβρη(πρωτες μερες) εως τελη μαιου!
            Πω-πω, τι μου θύμισες. Είχα επισκεφτεί το χωριό στις αρχές της δεκαετίας του '90. Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα.

Comment

Originally posted by vox_balenae View Post
              Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η διαφορά με το βόρειο Βέρμιο σε παρόμοιο υψόμετρο. Βέβαια οι φωτογραφίες σου είναι μια εβδομάδα μετά, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό το κύριο αίτιο που κάνει τη διαφορά. Το κλίμα στην Μπλάτσα πρέπει να είναι σημαντικά ψυχρότερο. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να παρουσίαζες συγκεκριμένα στοιχεία, αν υπάρχουν.
              και εγω αυτο ειπα θα παω στην μπλατσα θα ειναι οτι πρεπει τα χρωματα αλλα ειχαν πεσει.απο οτι μιλησα με κυνηγους μετα το χιονι που επεσε πριν τις 22 εκανε παγωνιες και τα εκαψε τα φυλλα.ναι σαν περιοχη ειναι πολυ κρυα ειναι εκτεθειμενη στον βορρα και μαλιστα οταν εχει ψυχρα μετωπα εκει αλλα και σε ολο το ορεινο τοξο του καιμακτσαλαν-αριδαιας κολλαει συννεφο 2-3 μερες και αερας.συχνα με τοπικα φαινομενα χιονιου και πολλους βαθμους μειον.η μπλατσα εχει και αναστροφικα σημεια στο νοτιο μερος του λιβαδιου.καποια φορα θα ανεβασω φωτο.ομως γενικα και στα αλλα βουνα της περιοχης μας πεσαν αποτομα τα φυλλα.καποια φορα θα ανεβω οταν εχει ψυχρο μετωπο και καπελο συννεφου το βουνο να δω τι γινεται.αν μπορεσω θα ανεβασω και αλλες φωτο απο την περιοχη.προχτες 28-10 ημουν παλι προς τα εκει αλλα πιο δυτικα πισω απο το χωριο προμαχοι προς πετερνικ-κοζακα.αλλα να δουμε ποτε θα μπορεσω να ανεβασω φωτο και απο εκει!:d

Comment

[QUOTE=Vox_Balenae;1752241]Πω-πω, τι μου θύμισες. Είχα επισκεφτεί το χωριό στις αρχές της δεκαετίας του '90. Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα. [/QUOTE
                ωραιο μερος ο ακριτας ε?εχει χιονισει και αρχες ιουνιου αλλα δεν το ανεφερα προχτες!και απο της μανας μου το σοι εχει καταγωγη απο το διπλα χωριο το κρατερο 1000 υψ.

Comment

Καλό μήνα με Φθινοπωρινές εικόνες απο την περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου και της Βοβούσας Ιωαννίνων, τραβηγμένες απο εμένα πριν λίγες μέρες....

Ρόμπολα στο πλάι του δρόμου...

Βοβούσα

Ο ποταμός Αωός διασχίζοντας την Βοβούσα.... Η βοή του ποταμού έδωσε το όνομά της και στο χωριό...

Οί δρόμοι στο Ανατολικό Ζαγόρι...

Δάση απο μαυρόπευκα, ρόμπολα και έλατα...

Η Βοβούσα και η Μηλιά Μετσόβου θεωρούνται ως τα χωριά των ξυλοκόπων στα Γιάννενα, αφού η υλοτομία αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους...

"Σ' όλο τον κόσμο ξαστεριά , σ' όλο τον κόσμο ήλιος και στα καημένα Γιάννενα μαύρη βροχή και αντάρα" Χριστόφορος Μηλιώνης

Comment

Πανέμορφα δάση, λες και είσαι στην κεντρική Ευρώπη. Η ορεινή Ήπειρος είναι όλα τα λεφτά πραγματικά..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Comment

Τρομερές εικόνες από Ηπειρο.
                      ΕΝΑ 2005 ΘΕΛΩ!!!! ΓΙΝΕΤΕΕΕ??:nod::nod:

Comment

www.youtube.com/watch?v=ctS-KS4XkoQ
                        Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
                        http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/

Comment

Originally posted by XIROLIVADO View Post
                          Αυτα είναι Γιώργαρε!! Απίστευτα όμορφο Ξηρολίβαδο...!!!
                          Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
                          http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
                          Κάμερες Μακροχωρίου:
                          http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
                          http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

Originally posted by sotos*snow View Post
                            Αυτα είναι Γιώργαρε!! Απίστευτα όμορφο Ξηρολίβαδο...!!!
                            περιμενοντας νεες εικονες Σώτο
                            Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
                            http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/

Comment

Originally posted by yiannis_volos View Post
                              Πανέμορφα δάση, λες και είσαι στην κεντρική Ευρώπη. Η ορεινή Ήπειρος είναι όλα τα λεφτά πραγματικά..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
                              Οντως πανεμορφα τοπια η ορεινη Ηπειρος..Ειχα βρεθει προ δετιας,κυριως προς Αρτα...

Comment

δασικη πευκη λιγο πριν την μπλατσα στο πινοβο.

Comment

Working...
                                X