Ίσως είναι λίγο άσχετο το θέμα που ανοίγω, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας για την ανάβαση στον Όλυμπο. Πρόκειται ν' ανέβω με παρέα στις αρχές Οκτωβρίου και δεν ξέρω τίποτα. Επίσης στο ίντερνετ που έψαξα δεν βρήκα τίποτα. Ξέρω ότι ξεκινάμε από Λιτόχωρο κι ότι έχει διάφορα μονοπάτια για ν' ακολουθήσουμε, απλά δεν γνωρίζω τι παίζει με τα καταφύγια. Όποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας με διαφωτίσει. Ευχαριστώ.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Ανάβαση στον Όλυμπο-Καταφύγια - Διαμονή
Collapse
X
-
Μπορώ να σε βοηθήσω καθώς ανέβηκα τον Αύγουστο. Ανέβηκα στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός στα 2.100 μέτρα, ενώ ξεκινήσαμε από τα Πριόνια, 11 χλμ αν θυμάμαι καλά δυτικά του Λιτόχωρου. Η πεζοπορία διήρκησε 3 ώρες, από το μονοπάτι Ε4. Στο καταφύγιο έχει καταπληκτικό φαγητό, τσιμπημένες τιμές.Originally posted by Valantis92Ίσως είναι λίγο άσχετο το θέμα που ανοίγω, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας για την ανάβαση στον Όλυμπο. Πρόκειται ν' ανέβω με παρέα στις αρχές Οκτωβρίου και δεν ξέρω τίποτα. Επίσης στο ίντερνετ που έψαξα δεν βρήκα τίποτα. Ξέρω ότι ξεκινάμε από Λιτόχωρο κι ότι έχει διάφορα μονοπάτια για ν' ακολουθήσουμε, απλά δεν γνωρίζω τι παίζει με τα καταφύγια. Όποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας με διαφωτίσει. Ευχαριστώ.
Για να μείνεις πρέπει να ενημερώσεις πρώτα τηλεφωνικώς νομίζω.Last edited by [weathermaniac]; 15/09/2015, 06:36 PM.Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:
-
Αν δεν έχουμε αμάξι πώς πάμε ως τα Πριόνια; Και αν θυμάσαι πες μ σε παρακαλώ πόσο σου κόστισε η διανυκτέρευση το άτομο..Originally posted by [weathermaniac] View PostΜπορώ να σε βοηθήσω καθώς ανέβηκα τον Αύγουστο. Ανέβηκα στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός στα 2.100 μέτρα, ενώ ξεκινήσαμε από τα Πριόνια, 11 χλμ αν θυμάμαι καλά δυτικά του Λιτόχωρου. Η πεζοπορία διήρκησε 3 ώρες, από το μονοπάτι Ε4. Στο καταφύγιο έχει καταπληκτικό φαγητό, τσιμπημένες τιμές.
Για να μείνεις πρέπει να ενημερώσεις πρώτα τηλεφωνικώς νομίζω.
Comment
-
Δεν διανυκτέρευσα, ευθημερόν πήγα. Εγώ με τον πατέρα μου πήγα με το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι τιμές τσιμπημένες για τα φαγητά. 1 ξινόμηλο έκανε 1 ευρώ! και 2 μακαρονάδες, καμιά 10αρα ευρώ. ίσως αν βρεις τηλέφωνο του καταφυγίου να τους ρωτήσεις αν υπάρχουν τρόποι για να φτάσεις στα πριόνια χωρίς αυτοκίνητο.Originally posted by Valantis92 View PostΑν δεν έχουμε αμάξι πώς πάμε ως τα Πριόνια; Και αν θυμάσαι πες μ σε παρακαλώ πόσο σου κόστισε η διανυκτέρευση το άτομο..Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Comment
-
Καλησπέρα φίλε!
Εδώ κι εδώ θα βρεις σχεδόν όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείς!
Τώρα για το πως θα ανέβεις Πριόνια χωρίς δικό σου όχημα, 2 τρόποι μου έρχονται στο μυαλό:
1. Ξεκινάς από Λιτόχωρο πεζοπορώντας ακολουθώντας το μονοπάτι για Πριόνια κατά μήκος της χαράδρας του Ενιπέα (αν έχεις το χρόνο στο συνιστώ)
2. Ταξί από Λιτόχωρο (ναι όντως ακριβή λύση...)
Comment
-
Λοιπον απο τα Πριονια το πρωτο καταφυγιο που συναντας ειναι το Σπηλιος Αγαπητος ( http://mountolympus.gr/gr/index.php#.VfhkzZc03LE ) Μετα απο εκει ανεβαινεις για το οροπεδιο των μουσων Και εκει εχει δυο καταφυγια το Χρηστος Κακκαλος (Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Μιχάλη Στύλλα στο τηλέφωνο (+30) 6937 361689 ) και το Γιοσος αποστολιδης ( Τηλέφωνο: +30 23510 82840 ή +30 6932 367998 )
Η κορυφη απο εκει ειναι το πολυ 30 λεπτα..
H διαμονη σε ολα τα καταφυγια ειναι 13 ευρω η μερα.
Περισσοτερες πληροφοριες για το αν πηγαινουν λεωφορεια στα πριονια η πως θα βρεις ακρη καλυτερα να μιλησεις με το καταφυγιο Σπηλιος Αγαπητος και θα στα πουνε ολα!ΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ..ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ..!!
Comment
-
O Ολυμπος έχει πολλά καταφύγια. Η κλασική ανάβαση και πιο συνηθισμένη γίνεται από πριόνια με ενδιάμεσο σταθμό το καταφύγιο Ζολώτα ή Σπήλιος Αγαπητός όπως είναι η κανονική ονομασία. Από εκεί θα κινηθείς για τις κορφές... Υπάρχει ιντερνετικό σάιτ του καταφυγίου αναλυτικό. Η πιο "εύκολη" ανάβαση για το Μύτηκα ( ψηλότερη κορυφή ) είναι μέσω κορυφής Σκάλας και κακόσκαλας. το λούκι του Μυτηκα δεν το συνιστώ για εντελώς αρχάριους πεζοπόρους. Αν δεν έχεις αμάξι για πριόνια υπάρχει μονοπάτι από λιτόχωρο - πριόνια αλλά έτσι η διαδρομή γίνεται πολύ μεγάλη. Θες υποχρεωτική διανυκτέρευση
Comment
-
Πολύ σωστός ο Κώστας (beach-snow) ο Όλυμπος τη πασπάλα και τη χιονόπτωση την έχει πολύ εύκολα εκεί πάνω για αυτό να έχετε το νου σας!
"Πάντα στα χρόνια της ξηρασίας οι άνθρωποι ξεχνούσαν τα πλούσια χρόνια, και στα χρόνια της βροχής ξεχνούσαν τα χρόνια της ξηρασίας. Πάντα έτσι γινόταν" John Steinbeck
Comment
-
Το μονοπάτι Ε4 μπορεί να το ανεβεί οποιοσδήποτε, δεν έχει κάποια δυσκολία, πέρα από ότι κυρίως προς το τέλος κουράζεσαι αρκετά, αφού ανεβαίνεις για 3 ώρες. Ωστόσο σαν δυσκολία και κλίση μονοπατιού δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Εγώ δεν είμαι καθόλου γυμνασμένος, αλλά το ανέβηκα, οπότε και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι στην ηλικία μου το ανεβαίνουν. Αν και ο ανήφορος μου πήρε 3 ώρες, στην κατηφόρα μέσα σε 2 ώρες ακριβώς, ήμασταν κάτω.
Υ.Γ Στην πραγματικότητα κουράστηκα ήδη στο 15λεπτο, αλλά ήθελα τόσο πολύ να ανέβω που συνέχισα. Απλώς λίγο πριν φτάσω στο τέλος, σταματούσα πολύ συχνά για ξεκούραση. Γενικά στην αρχή μπορεί να κουραστείς γρήγορα, αλλά μετά θα το συνηθίσεις, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου και θα αρχίσει η πραγματική κούραση.Last edited by [weathermaniac]; 16/09/2015, 08:31 AM.Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Comment
-
Από γυμναστική και αντοχή -δόξα τω Θεώ- ακόμα είμαι οκ...τώρα για τους υπόλοιπους δεν ξέρωOriginally posted by [weathermaniac] View PostΤο μονοπάτι Ε4 μπορεί να το ανεβεί οποιοσδήποτε, δεν έχει κάποια δυσκολία, πέρα από ότι κυρίως προς το τέλος κουράζεσαι αρκετά, αφού ανεβαίνεις για 3 ώρες. Ωστόσο σαν δυσκολία και κλίση μονοπατιού δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Εγώ δεν είμαι καθόλου γυμνασμένος, αλλά το ανέβηκα, οπότε και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι στην ηλικία μου το ανεβαίνουν. Αν και ο ανήφορος μου πήρε 3 ώρες, στην κατηφόρα μέσα σε 2 ώρες ακριβώς, ήμασταν κάτω.
Υ.Γ Στην πραγματικότητα κουράστηκα ήδη στο 15λεπτο, αλλά ήθελα τόσο πολύ να ανέβω που συνέχισα. Απλώς λίγο πριν φτάσω στο τέλος, σταματούσα πολύ συχνά για ξεκούραση. Γενικά στην αρχή μπορεί να κουραστείς γρήγορα, αλλά μετά θα το συνηθίσεις, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου και θα αρχίσει η πραγματική κούραση.
Το Ε4 καταλήγει σε κάποιο απ τα καταφύγια, ε;
Comment
-
Ωραία. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα τότε. Το Ε4 καταλήγει στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός, στα 2.100 μέτρα, η σήμανση, είναι πολύ καλή, κυκλοφορεί πολύς κόσμος και κυρίως ξένοι [κάθε λεπτό hello και hi λέγαμε] οπότε και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθείτε. Το κακό που αντιμετώπισα, στην διαδρομή ήταν οι πάρα πολλές τεράστιες μύγες, που σε τσιμπούσαν κιόλας! Αλλά Οκτώβρη λογικά θα έχουν μειωθεί αισθητά. Α και 16 Αυγούστου που πήγα το μεσημέρι μέγιστη είχε 17 βαθμούς στα 2.100 μέτρα, ισχυρό αέρα, οπότε ειδικά εγώ που κρυώνω εύκολα, την άκουσα με το κοντομάνικο[ήμουν και ιδρωμένος οπότε ήταν ακόμα χειρότερα]. Πάρτε μπουκάλια με νερό, λεφτά, πετσέτες για τον ιδρώτα, αλλά και μπουφανάκια.Originally posted by Valantis92 View PostΑπό γυμναστική και αντοχή -δόξα τω Θεώ- ακόμα είμαι οκ...τώρα για τους υπόλοιπους δεν ξέρω
Το Ε4 καταλήγει σε κάποιο απ τα καταφύγια, ε;Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Comment

Comment