Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΨΑΡΕΜΑ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΨΑΡΕΜΑ

Ανοίγω αυτό το θέμα στο οποίο μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και πληροφορίες που αφορούν την αγαπημένη αυτή ασχολία , όπως τεχνικές, μέρη κτλ .

Επίσης , καθώς το φόρουμ είναι καιρικό, θα μπορούσαμε να πούμε τις διαπιστώσεις μας σχετικά με το πόσο επηρεάζει ο καιρός το ψάρεμα ...

Εγώ δηλώνω λάτρης του ψαρέματος από την ακτή. Κυρίως πεταχτάρι (casting) αλλά και συρτή (spinning) και κάποιες φορές εγγλέζικο...

Comment

ωραίο καλοκαιρινό! εγώ είμαι λάτρης του ψαροτούφεκου, μ αρέσει όμως και το παραγάδι για τα πολύ καλά ψάρια που μπορείς να πιάσεις αλλά και για την όλη τη φάση και την παρέα, αν και βαριέμαι το δόλωμα και κυρίως μετά το νετάρισμα.

θαθελα επίσης πολύ να κάνω κάποτε συρτή ανοιχτής θάλασσας με καλάμια για μεγάλα.

Για τον καιρό στη θάλασσα έχω ένα φοβερό ιστορικό βιβλίο, είναι παλιός πλοηγός των ελληνικών ακτών του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας δεοαετίας 1970 που στην εισαγωγή έχει φοβερές εμπειρικές παρατηρήσεις καιρού για ναυτιλόμενους. Θα προσπαθήσω να σκανάρω τις σελίδες και να το βάλω.

Comment

Εξαιρετικη ασχολια.... και εγω λατρης του ψαρεματος αλλα δυστυχως μονο τα καλοκαιρια πηγαινω.

Ψαρευω απο τη βαρκα, κυριως καθετη και συρτη και μονο με πετονια (οld school)... απο εκει και περα σπανια παραγαδι λογω του μπελα που εχει. Ενω αρκετες φορες εχω παει με το θειο μου στο ψαρεμα με πυροφανι. Βεβαια πιο πολυ ως θεατης καθως θελει πολυ τεχνη και εμπειρια.
        Under the Attica sky snow will rise again... 2017-2018

Comment

δε βαρεθήκατε να ταιζετε τα ψάρια?

Comment

Originally posted by b.b.c View Post
            δε βαρεθήκατε να ταιζετε τα ψάρια?
            P8140230.jpg

Οχι

Comment

Spinning παρακτια συρτη ολα τα λεφτα το αγαπημενο μου Buldo διαφανο και πλαστικο ψαρακι,οχι αλουμινενιο με σαλαγκια γιατι μπερδευεται στο πεταγμα... τετοια εποχη μαζευω κοκκαλια λιτσες ριχνω και την σαρδελιτσα μου με το πολιαγκιστρο εκει τα ξημερωματα τραβαω μουγκρια.... βεβαια εχω δικο μου ψαρομερος που παω χρονια.....
              Καιρός σε κάνει και λυχνάς μα ίντα καιρός απου'ναι
              μα γυρίσει κι ο βοριάς και θα λογαριαστούμε

Comment

Originally posted by Redfox View Post
                Spinning παρακτια συρτη ολα τα λεφτα το αγαπημενο μου Buldo διαφανο και πλαστικο ψαρακι,οχι αλουμινενιο με σαλαγκια γιατι μπερδευεται στο πεταγμα... τετοια εποχη μαζευω κοκκαλια λιτσες ριχνω και την σαρδελιτσα μου με το πολιαγκιστρο εκει τα ξημερωματα τραβαω μουγκρια.... βεβαια εχω δικο μου ψαρομερος που παω χρονια.....
                Για Αττική μιλάς;

Comment

Ναι για Αττική...

Comment

Μπράβο σου, αν βρήκες τέτοιο μέρος(μιλάμε από ακτή έτσι; )
                    Χωρίς βεβαίως, να μου πεις ακριβώς , καθώς αυτό έχει σημασία, μπορείς να μου προσδιορίσεις γενικότερα την περιοχή;
                    Πάντως γενικότερα η Αττική , είναι λίγο ψόφια.

Αφού μίλησες για κοκκάλια, θυμάμαι που ως τακτικός πελάτης σε κάποιο κατάστημα αλιείας, αγόρασα ένα "ψαράκι" για spinning που μου γυάλισε πολύ, γνωστής εταιρείας και μου λέει ο καταστηματάρχης :" ’σε με αυτό κάποιος πελάτης τσάκισε τα κοκκάλια στο Φάληρο, εκεί στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Καλά , τον ρώτησα , εκεί δεν είναι βρώμικη η θάλασσα και μου απάντησε πολύ βρώμικη .
                    Ρε φίλε του λέω, για να τα φάω τα πιάνω τα ψάρια και όχι για να τα λιώσω και να βγάλω πετρέλαιο...

Μιλάμε να πρέπει μετά το ψάρεμα , εκτός της απολύμανσης του εξοπλισμού, να κάνεις και ο ίδιος μπάνιο με ντετόλ και μπετατίν...

Comment

Πολύ αποτυχία στο ψάρεμα. όχι πως το έχω ψάξει εγώ και ο πατέρας μου πολύ, το αποτέλεσμα όσες φορές προσπαθήσαμε ήταν μηδέν εις το πηλίκιο.
                      Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
                      Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

Originally posted by gakhun View Post
                        Μπράβο σου, αν βρήκες τέτοιο μέρος(μιλάμε από ακτή έτσι; )
                        Χωρίς βεβαίως, να μου πεις ακριβώς , καθώς αυτό έχει σημασία, μπορείς να μου προσδιορίσεις γενικότερα την περιοχή;
                        Πάντως γενικότερα η Αττική , είναι λίγο ψόφια.

Αφού μίλησες για κοκκάλια, θυμάμαι που ως τακτικός πελάτης σε κάποιο κατάστημα αλιείας, αγόρασα ένα "ψαράκι" για spinning που μου γυάλισε πολύ, γνωστής εταιρείας και μου λέει ο καταστηματάρχης :" ’σε με αυτό κάποιος πελάτης τσάκισε τα κοκκάλια στο Φάληρο, εκεί στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Καλά , τον ρώτησα , εκεί δεν είναι βρώμικη η θάλασσα και μου απάντησε πολύ βρώμικη .
                        Ρε φίλε του λέω, για να τα φάω τα πιάνω τα ψάρια και όχι για να τα λιώσω και να βγάλω πετρέλαιο...

Μιλάμε να πρέπει μετά το ψάρεμα , εκτός της απολύμανσης του εξοπλισμού, να κάνεις και ο ίδιος μπάνιο με ντετόλ και μπετατίν...
                        χαχαχα

τώρα θυμήθηκα που σε ένα έργο αστυνομικής δράσης ήταν δύο τύποι στην ιαπωνία και λέει ένας στον άλλον, τι λες πάμε να φάμε αυθεντικό γιαπωνέζικο σούσι?
                        και του λέει ο άλλος σιγά, αν θέλω να φάω υδράργυρο δεν καταπίνω καλύτερα ένα θερμόμετρο, θα μο΄θρθει και φτηνότερα

Comment

Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα να λέω τα μέρη που έχω πάει και έχω δει ότι έχει ψάρι αν δεν είναι μέρος που έχω εγώ εντοπίσει και πηγαίνω συνέχεια.

ενα τέτοιο λοιπόν είναι η ακτή του Λαυρίου έξω απ το εργοστάσιο της ΔΕΗ , έχω δεί να πιάνουν με καλάμι λαυράκια θηρία

Comment

Το βρήκες το μέρος φίλε μου gakhun εκεί όλη η περιοχή από το ειρήνης και φιλίας μέχρι το Πασαλιμάνι απλά εγώ πάω σε συγκεκριμένο μέρος της περιοχής αυτής. Και δεν έχει μόνο κυνηγοψαρα!! μέχρι ροφο και ένα μικρό σαλαχι έβγαλα πριν δύο χρόνια.

Comment

Τα κυνηγοψαρα έρχονται από το πέλαγος φίλε yakutia δεν βοσκανε όπως άλλα ψάρια. Εντάξει έχει και πολλά μύδια εκεί αλλά αν φας θα πας ταξίδι χαχαχαχα

Comment

Working...
                              X