Announcement

Collapse
No announcement yet.

Καπιταλισμό ή Κομμουνισμό ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Γεια σας παίδες. πρώτη φορά γράφω. Παρ ότι δεν το είχα σκοπό. Είμαι καιρόφιλος μου αρέσει το χιόνι, και διαβάζω χρόνια το σαιτ. Αφορμή για να γράψω στάθηκε το γεγονός ότι διαβάζω και τις πολιτικές απόψεις που επικρατούν εδώ μέσα, και μου έκανε εντύπωση η αρνητική προπαγάνδα που γίνεται απέναντι στο κόμμα που υποστηρίζω το ΚΚΕ, και αυτό το οποίο πρεσβεύει δηλαδή τον σοσιαλισμό-κομμουνιμό.
    Καταρχάς θα πρέπει να σκεφτούν όλοι τι είναι πραγματική ελευθερία; Είναι ελευθερία σήμερα ενώ υπάρχει όλη αυτή η ανάπτυξη με την υπερπληθώρα προϊόντων και υπηρεσιών, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να στερήτε τα βασικά όπως είναι η πρόσβαση στην υγεία, να υπάρχουν νοικοκυριά που να ζουν με 400 ευρώ το μήνα και να μην μπορούν να αγοράσουν το γάλα των παιδιών τους; Βεβαίως θα πεί κάποιος ότι είσαι ελεύθερος να πας όπου θες, να αγοράσεις ότι θες, αλλά εν τέλει πόσοι είναι αυτόι που μπορούν να το κάνουν αυτό;
    Στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες παρά τα όποια λάθη υπήρχαν, όλοι είχαν δουλειά με τους καλύτερους όρους, πρόσβαση στις δομές υγείας, είχαν παιδεία για όλους με υψηλό επίπεδο μόρφωσης, εγκαταστάσεις για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου όπως σινεμά,θέατρα, γήπεδα δωρεάν κτλ, αυτή είναι πραγματική ελευθερία. Και όλα αυτά πρίν 25 χρόνια. Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι όλα αυτά υπήρχαν στο ανατολικό μπλοκ, ακομα και στο χειρότερο παράδειγμα εφαρμογής του σοσιαλισμού.Τι έχει καταφέρει από όλα αυτά να λύση ο Καπιταλισμός ακόμα και στις πιο προηγμένες χώρες;
    Επειδή κάποιος φίλος είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τον κομμουνισμό θα του πω το εξής: τρείς είναι οι όροι για να πεις ότι έχεις σοσιαλισμό 1ος κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής 2ος κεντρικός σχεδιασμός 3ος εργατικός έλεγχος. τι λέει το ΚΚΕ σήμερα για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση; Αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγης με κεντρικό σχεδιασμό και εργατική-λαϊκή εξουσία. Βρες από γραπτά απο Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, που να μην συμφωνούν ότι αυτοί είναι οι όροι για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.
    Ξέρω ότι δεν θα σας πείσω αλλά βαρέθηκα να βλέπω τόση χολή και λάσπη απέναντι στον κομμουνισμό και στο κόμμα.

Comment

Διάβασε σε παρακαλώ το περιεχόμενο του παρακάτω λινκ να διαπιστώσεις ότι το εν λόγω ΚΚΕ έχει προδώσει εδώ και 40 χρόνια τα ίδια τα ιδανικά του μιά και ο Φλωράκης το μετέτρεψε σε μέρος της εξουσίας , άρα συστημικό!:

http://original-fippak.blogspot.gr/2010/07/1974.html

ΥΓ
      Πραγματικό ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ είναι το μαρξιστικό-λενιστικό που είναι και εκτός βουλής!!

Comment

στ @ρχιδισμος δεν υπαρχη να τον ψηφησουμε?

Comment

1) Διάβασε καλύτερα το πρόγραμμα του ΚΚΕ που ψηφίστηκε στο 19ο συνέδριο. Θα σου λυθούν πολλές απορίες. 2) Σε μια πορεία βλέπεις λάθος προσεγγίσεις και με την εξέταση τους πέρνοντας υπ όψην την ιστορική κατάσταση και τι επικρατούσε γενικώς, τις λύνεις. Αυτο το ρόλλο έπαιξε το δοκίμιο του κόμματος για την περίοδο 1949 εώς 1968 αλλά και η απόφαση του 18ου συνεδρίου για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στον 20ο αιώνα είναι πολύ ενδιαφέροντα στα προτείνω να τα διαβάσεις.3) Για το μ-λ νομίζω πλεόν ότι οι αναλύσεις τους έχουν ξεπεραστεί απο την ίδια την εξέλιξη, περί ύπαρξης εθνικής αστικής τάξης, τριπολικού κόσμου κτλ. μόνο το παράδειγμα της Κίνας φτάνει.

Comment

Originally posted by ice silver View Post
            Γεια σας παίδες. πρώτη φορά γράφω. Παρ ότι δεν το είχα σκοπό. Είμαι καιρόφιλος μου αρέσει το χιόνι, και διαβάζω χρόνια το σαιτ. Αφορμή για να γράψω στάθηκε το γεγονός ότι διαβάζω και τις πολιτικές απόψεις που επικρατούν εδώ μέσα, και μου έκανε εντύπωση η αρνητική προπαγάνδα που γίνεται απέναντι στο κόμμα που υποστηρίζω το ΚΚΕ, και αυτό το οποίο πρεσβεύει δηλαδή τον σοσιαλισμό-κομμουνιμό.
            Καταρχάς θα πρέπει να σκεφτούν όλοι τι είναι πραγματική ελευθερία; Είναι ελευθερία σήμερα ενώ υπάρχει όλη αυτή η ανάπτυξη με την υπερπληθώρα προϊόντων και υπηρεσιών, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να στερήτε τα βασικά όπως είναι η πρόσβαση στην υγεία, να υπάρχουν νοικοκυριά που να ζουν με 400 ευρώ το μήνα και να μην μπορούν να αγοράσουν το γάλα των παιδιών τους; Βεβαίως θα πεί κάποιος ότι είσαι ελεύθερος να πας όπου θες, να αγοράσεις ότι θες, αλλά εν τέλει πόσοι είναι αυτόι που μπορούν να το κάνουν αυτό;
            Στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες παρά τα όποια λάθη υπήρχαν, όλοι είχαν δουλειά με τους καλύτερους όρους, πρόσβαση στις δομές υγείας, είχαν παιδεία για όλους με υψηλό επίπεδο μόρφωσης, εγκαταστάσεις για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου όπως σινεμά,θέατρα, γήπεδα δωρεάν κτλ, αυτή είναι πραγματική ελευθερία. Και όλα αυτά πρίν 25 χρόνια. Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι όλα αυτά υπήρχαν στο ανατολικό μπλοκ, ακομα και στο χειρότερο παράδειγμα εφαρμογής του σοσιαλισμού.Τι έχει καταφέρει από όλα αυτά να λύση ο Καπιταλισμός ακόμα και στις πιο προηγμένες χώρες;
            Επειδή κάποιος φίλος είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τον κομμουνισμό θα του πω το εξής: τρείς είναι οι όροι για να πεις ότι έχεις σοσιαλισμό 1ος κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής 2ος κεντρικός σχεδιασμός 3ος εργατικός έλεγχος. τι λέει το ΚΚΕ σήμερα για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση; Αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγης με κεντρικό σχεδιασμό και εργατική-λαϊκή εξουσία. Βρες από γραπτά απο Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, που να μην συμφωνούν ότι αυτοί είναι οι όροι για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.
            Ξέρω ότι δεν θα σας πείσω αλλά βαρέθηκα να βλέπω τόση χολή και λάσπη απέναντι στον κομμουνισμό και στο κόμμα.
            καλος ορισες.
            με το μηνυμα σου αυτο τωρα εδωσες για μια βδομαδα σχολια απο τον γιακουτια
            θα σε τιναξη.την εβαψες.αντε τωρα ποιος τον ακουει

Comment

Originally posted by teo.sol. View Post
              καλος ορισες.
              με το μηνυμα σου αυτο τωρα εδωσες για μια βδομαδα σχολια απο τον γιακουτια
              θα σε τιναξη.την εβαψες.αντε τωρα ποιος τον ακουει
              να σε καλά έχω γερό στομάχι.

Comment

Αν υποθέσουμε οτι τα ποσοστά είναι αντιπροσωπευτικά (δεν είναι αλλά έτσι λέω) τότε τα χειρότερα είναι σίγουρα μπροστά μας.
                Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Καλωσορίσες στο φορουμ κ καλες αναφορες στα του καιρού..
                  Στα πολιτικά δεν εχω να πω κατι.. Διαφωνούμε έτη φωτός κ δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτε ειδικα οταν μου γράφεις να παει η διοίκηση στη λαϊκή βάση.. Δηλαδη στους Φωτοπουλους που το ζουμε ηδη.. Ευχαριστω δεν θα παρω..
                  Εγω ειμαι λάτρης του Σκανδιναβικου μοντέλου κ στην υγεια κ στους περισσότερους τομείς ..
                  Αλλα προϋποθέτει πολίτες που σέβονται εαυτούς κ κυρίως τον διπλα κ την περιουσία του που δεν ισχυει στην Ελλαδα εδω κ πολλα χρονια οποτε συνεχίζω να ονειρεύομαι φιλελεύθερες πολιτικές..
                  Σ αφηνω στον Yakutia αν κ υποψιάζομαι οτι κ αυτος μαλλον δεν θα την παλέψει.. Ειναι τεραςτιο το χάσμα..
                  carpe diem - αδραξε την ημερα

If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants

Comment

Γιατι βλεπω πχ τι γινεται στα πανεπιστημια που αφήσαμε δύναμη στον πολίτη-φοιτητή .. Στην Ελλαδα δεν υπαρχει η αίσθηση του μέτρου κ ειναι έμφυτη η διαθεση του βολεματος..εγω θυμαμαι τον ηγέτη της αριστερής παράταξης τμστον ιατρική πως περναγε τα μαθήματα ως φάντασμα πως έκλεινε την σχολή με συνελεύσεις αστραπή κ καταλήψεις σε μια νύχτα , δεν ξεχνιούνται αυτα αγαπητε..κ εσυ μου λες να δώσω τη δύναμη στη λαϊκή βάση; Να κανει τι; Να καταλύσει πληρως ολο το κρατος; Εδω στα πανεπιστημια έδωσες αερα επιτρέποντας παρατάξεις κ δίνοντας του την απαράδεκτη συμμετοχη στην πρυτανεία κ βλεπουμε ολοι τι έχει γίνει στα ελληνικά ιδρύματα-μπουρδελα...
                    Συνεχεια πανό, γκράφιτι σε τοίχους , συνθήματα, τα βαρέθηκαμε κατάλαβες.. ;; Δεν εχουν νόημα πλεον , ειναι γκετοποίηση , τιποτα παραπάνω.

Comment

Δεν υπάρχει κομμουνισμός και μαρξισμός. Είναι ανύπαρκτα μεγέθη πια. Πήραν αυτό που τους αξίζει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιχειρηματολογήσεις σοβαρά εναντίον του μαρξισμού και του κομμουνισμού.

Αποδείχτηκαν στην πράξη πόσο ΓΕΛΟΙΕΣ θεωρίες είναι. Γελοίες. Για τα πανηγύρια.

Έβλεπαν κόκα-κόλα και τους σηκωνόταν...

Comment

Originally posted by swter View Post
                        Καλωσορίσες στο φορουμ κ καλες αναφορες στα του καιρού..
                        Στα πολιτικά δεν εχω να πω κατι..
                        Διαφωνούμε έτη φωτός κ δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτε ειδικα οταν μου γράφεις να παει η διοίκηση στη λαϊκή βάση.. Δηλαδη στους Φωτοπουλους που το ζουμε ηδη.. Ευχαριστω δεν θα παρω..
                        Εγω ειμαι λάτρης του Σκανδιναβικου μοντέλου κ στην υγεια κ στους περισσότερους τομείς ..
                        Αλλα προϋποθέτει πολίτες που σέβονται εαυτούς κ κυρίως τον διπλα κ την περιουσία του που δεν ισχυει στην Ελλαδα εδω κ πολλα χρονια οποτε συνεχίζω να ονειρεύομαι φιλελεύθερες πολιτικές..
                        Σ αφηνω στον Yakutia αν κ υποψιάζομαι οτι κ αυτος μαλλον δεν θα την παλέψει.. Ειναι τεραςτιο το χάσμα..
                        ΠΟ ΠΟ ΠΟ σαν γατα αγκυρας εγινες με τον ανθρωπο.αναφερεις, καλες αναφορες στα του καιρου,αλλα στα πολιτικα που σ επιασε κοκομπλοκ δεν του ευχηθηκες κατι του παιδιου.
                        δειξε λιγο φιλοξενος στους νεους,και μετα ριξε χολη καργα.

Comment

ΠΟ ΠΟ ΠΟ σαν γατα αγκυρας εγινες με τον ανθρωπο.αναφερεις, καλες αναφορες στα του καιρου,αλλα στα πολιτικα που σ επιασε κοκομπλοκ δεν του ευχηθηκες κατι του παιδιου.
                          δειξε λιγο φιλοξενος στους νεους,και μετα ριξε χολη καργα.
                          Καμια χολή ρε Τεο , διαφωνούμε , πρεπει ντε κ καλα να συμφωνούμε ολοι σ ολα.. ; Αυτο εμενα προσωπικα δεν με κανει να μην μπορω να κατςω να πιω μια μπύρα να πω 10 μακακιες κ να χαβαλέδιασουμε με τον οποιονδήποτε για αλλα θέματα η ζωή ειναι μικρη.. Δεν ειμαι οπαδός κομμάτος οπως δεν ειμαι οπαδός καμιάς ομάδας..εχω κάποιες απόψεις, καποια οράματα, κσποια πρότυπα κ αυτο ειναι ολο.. Διαφωνούμε σε αρκετά , ισως να συμφωνούμε σε λίγα , στα πολιτικά εννοω, αλλα απο εκει κ πέρα η χολή οιυ βγάζω αφορα κυβερνώντες κ πολιτικους κ μονο.εβγαζα κ για το Σαμάρα-βενιζελο εξαλλου δεν τα θυμασαι ομως...κακώς..δεν εχω επιλεκτική χολή χαχαχα, τους πιάνει ολους η μπαλα γιατι βλεπεις οι ευθύνες βαρύνουν πολλές πλάτες.. Τωρα ομως επθκεντρωνομαστε στην αριστερα γιατι αυτοι κυβερνούν , που λεει ο λογος....
                          Τεσπα, καλη καρδια..

Comment

Να πω κ κατι ακομα.. Να σηκωνετε την κριτική..
                            2 μηνες μια μικρη γρηγορη αποτίμηση... Ετσι στο πόδι.. Τι εγινε ΠΡΑΚΤΙΚΑ...
                            1) διάταξη για να απελευθερωθεί ο ΞΗΡΟΣ..κατόπιν απεργίας πείνας κ του Κουφοντίνα ο οποιος συναντήθηκε με βουλευτή της κυβέρνησης..ο δολοφόνος τρομοκράτης Κουφοντίνας...
                            2) διάταξη για επαναφορά αιώνιων φοιτητών στα πανεπιστημια..
                            3) η Στουρνάρη κ τα εξαρχεια κάηκαν 5 φορες σε 2 μηνες
                            4)έχει καταληφθεί η πρυτανεία του πανεπιστημίου για 10 μερες,βρβηλωθηξαν αγάλματα τιυ 18ουαιωνα για 1η φορα, άτομα εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της βουλής με πανό για 1η φορα , άτομα βεβήλωσαν για πρώτη φορα στην ιστορία τη βουλή κ τον Αγνωςτο Στρατιώτη..
                            5)παραίτηση Μηλιού στα ψιλά, άδειασμα Πανουση στα ψιλά, άδειασμα αστυνομίας στα χοντρά σε ρόλο παρατηρητή, ακομα κ χθες που απορώ πως δεν έριξαν κατω ολο το ίδρυμα...
                            6)εχουμε αλλάξει ονομα στην τρόικα 4-5 φορες ( θεσμοί- bee gees, φορείς ) Γιατι;;;; Γιατι δεν λενε την αλήθεια στον ελληνικό λαό;; Χρειαζόμαστε βοήθεια, δηλαδη λεφτα , δηλαδη δανεικά, κ οι καλύτεροι δανειστές ειναι οι Ευρωπαίοι.. Γιατι ειναι τοσο κακο να το παραδεχτούμε;;;
                            7) ο ΕΝΦΙΑ παραμένει με αστείες αλλαγές , ο βασικός παραμένει χωρις αλλαγές , τα περί 13ου κ 14ου τα ξεχνάμε ως πρωταπριλιάτικα αστεία...
                            8) ηρθε ο Φωτοπουλος να μας φέρει αύξηση στα αγόρια του εξω απο καθε ενημέρωση κ με καθε τσαμπουκά κ ξύδι
                            Έρχεται κ η ΕΡΤ μ 2500 προσλήψεις..τη στιγμη που τα ιδιωτικά κανάλια δουλεύουν με 350 άτομα...

Κ αφηνω εκτος σκηνικά με Κατρουγκαλο γιατι δεν εχω σαφή εικονα , Βαρουφακη γιατι αναμενω εξελίξεις κ δεν βιάζομαι, Στρατούλη που μιλαγε για ηρωικές εξουσίας των Ελλήνων, Νεφελίμ που απειλεί με εισροή Τσιχαντιστων στην Ευρώπη γιατι δεν ειναι αριστερός...

Μετα λοιπόν απο αυτήν τη σύντομη αποτίμηση , θα μου επιτρέψεις να νιαουρισω σαν γάτα αγκυρας ,η μαλλον να γαυγισω σαν γερμανικό λυκόσκυλο κ εσυ ας βρυχάσαι σαν ρωσική αρκούδα με τον bbc..

Comment

στ @ρχιδισμος δεν υπαρχη να τον ψηφησουμε?

Στ '******σμος δεν υπαρχει αλλα βρηκα αυτο....χαχαχαχαχαχα

Comment

Originally posted by swter View Post
                                Να πω κ κατι ακομα.. Να σηκωνετε την κριτική..
                                2 μηνες μια μικρη γρηγορη αποτίμηση... Ετσι στο πόδι.. Τι εγινε ΠΡΑΚΤΙΚΑ...
                                1) διάταξη για να απελευθερωθεί ο ΞΗΡΟΣ..κατόπιν απεργίας πείνας κ του Κουφοντίνα ο οποιος συναντήθηκε με βουλευτή της κυβέρνησης..ο δολοφόνος τρομοκράτης Κουφοντίνας...
                                2) διάταξη για επαναφορά αιώνιων φοιτητών στα πανεπιστημια..
                                3) η Στουρνάρη κ τα εξαρχεια κάηκαν 5 φορες σε 2 μηνες
                                4)έχει καταληφθεί η πρυτανεία του πανεπιστημίου για 10 μερες,βρβηλωθηξαν αγάλματα τιυ 18ουαιωνα για 1η φορα, άτομα εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της βουλής με πανό για 1η φορα , άτομα βεβήλωσαν για πρώτη φορα στην ιστορία τη βουλή κ τον Αγνωςτο Στρατιώτη..
                                5)παραίτηση Μηλιού στα ψιλά, άδειασμα Πανουση στα ψιλά, άδειασμα αστυνομίας στα χοντρά σε ρόλο παρατηρητή, ακομα κ χθες που απορώ πως δεν έριξαν κατω ολο το ίδρυμα...
                                6)εχουμε αλλάξει ονομα στην τρόικα 4-5 φορες ( θεσμοί- bee gees, φορείς ) Γιατι;;;; Γιατι δεν λενε την αλήθεια στον ελληνικό λαό;; Χρειαζόμαστε βοήθεια, δηλαδη λεφτα , δηλαδη δανεικά, κ οι καλύτεροι δανειστές ειναι οι Ευρωπαίοι.. Γιατι ειναι τοσο κακο να το παραδεχτούμε;;;
                                7) ο ΕΝΦΙΑ παραμένει με αστείες αλλαγές , ο βασικός παραμένει χωρις αλλαγές , τα περί 13ου κ 14ου τα ξεχνάμε ως πρωταπριλιάτικα αστεία...
                                8) ηρθε ο Φωτοπουλος να μας φέρει αύξηση στα αγόρια του εξω απο καθε ενημέρωση κ με καθε τσαμπουκά κ ξύδι
                                Έρχεται κ η ΕΡΤ μ 2500 προσλήψεις..τη στιγμη που τα ιδιωτικά κανάλια δουλεύουν με 350 άτομα...

Κ αφηνω εκτος σκηνικά με Κατρουγκαλο γιατι δεν εχω σαφή εικονα , Βαρουφακη γιατι αναμενω εξελίξεις κ δεν βιάζομαι, Στρατούλη που μιλαγε για ηρωικές εξουσίας των Ελλήνων, Νεφελίμ που απειλεί με εισροή Τσιχαντιστων στην Ευρώπη γιατι δεν ειναι αριστερός...

Μετα λοιπόν απο αυτήν τη σύντομη αποτίμηση , θα μου επιτρέψεις να νιαουρισω σαν γάτα αγκυρας ,η μαλλον να γαυγισω σαν γερμανικό λυκόσκυλο κ εσυ ας βρυχάσαι σαν ρωσική αρκούδα με τον bbc..
                                γραφεις ολοκληρα κατεβατα και ουσια μηδεν.

Comment

Working...
                                X