μέχρι τις 5-6 του μήνα δεν έχει αλλάξει κάτι στα μοντέλα. ραν με ραν στο κάθε μοντέλο έχουμε μικρές ή μεγαλύτερες διαφορές,κυρίως ως προς το θέμα κάποιων βροχών στα δυτικά της χώρας,αλλά η ουσία είναι ότι μάλλον θα πάμε σε μια αδιάφορη αλλαγή του καιρού μετά την κυριακή όπου θα πέσει λίγο η θερμοκρασία από τους 20-21 στους 17. αυτή είναι η "χειμωνιάτικη" αλλαγή που περιμένουμε. για το μετά προφανώς το 6αρι είναι άκυρο,όπως άκυρα ήταν τόσες μέρες και τα ραν που έτρεχαν στο -3. βλέποντας μέσο όρο τζίφου,θα πηγαίναμε και πάλι σε άνοδο θερμοκρασίας από τους 17 που έγραψα πριν στα ίδια επίπεδα με τώρα,δηλαδή 20-21(πάντα για θεσσαλονίκη όλα αυτά). με μέσο όρο παίου θα πηγαίναμε σε προσήνεμο καιρό,δηλαδή ξεροβόρι εδώ και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες συνοδεία βοριάδων εδώ πέρα,στα επίπεδα των 16-17 βαθμών σταθερά
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΝΟΙΞΗ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015
Collapse
X
-
ωραία τα τρεξίματα και πλησιάζουμε σιγά-σιγά στην ημερομηνία, τα ενσέμπλς όλο και ψυχρότερα, το απόγειο της ψυχρής εισβολής σύμφωνα με τα ενσέμπλς, ε΄νω ο τζίφος βάζει και το -4.... καλό και το ούκμο, αναμένουμε ευρωπαίο..
Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:
Comment
-
Λογικά κάπως έτσι θα πάει, όταν τελειώσει η τελευταία ψυχρή εισβολή της σαιζόν και μετά θα ακολουθήσει μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας. Εδώ θα είμαστε για να το παρακολουθούμε!Originally posted by snowjohn View PostΠαντως την αλλη βδομαδα αν βγουν αυτα που δειχνουν η αρχη θα ειναι πολυ κρυα και το τελος αρκετα ζεστο!Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Comment
-
άντε να βρεις άτομο να σου εξηγήσει με την νέκρα που επικρατεί.. Ξυπνήστε ρεε!Originally posted by kostaskb View PostΧοντρικά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει θερμοκρασία π.χ. 12 στα 850hpa; Πώς μεταφράζεται σε κανονική Τ;
Εγώ δεν μπορώ να σου εξηγήσω επειδή είμαι ημιμαθής, οπότε μόνο κακό μπορεί να κάνω!Αλλιώς θα σου εξηγούσα!
Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Comment
-
Νέκρα έξω, νέκρα και στο φορουμ. Η κρίση άγγιξε και το snowreport; Δε νομίζω!Originally posted by [weathermaniac] View Postάντε να βρεις άτομο να σου εξηγήσει με την νέκρα που επικρατεί.. Ξυπνήστε ρεε!
Εγώ δεν μπορώ να σου εξηγήσω επειδή είμαι ημιμαθής, οπότε μόνο κακό μπορεί να κάνω!Αλλιώς θα σου εξηγούσα!
Καλά, δεν είσαι και εντελώς άσχετος Μιχαήλ. Δεν είσαι από τους παλιούς, αλλά έχεις φάει με το κουτάλι τα θέματα! Χάρτες και γραφήματα θα πρεπε να τα διδάσκεις τώρα εσύ!
Comment
-
άσχετος ξέρω ότι δεν είμαι, απλώς δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με τα 850 hpa μόνο περίπου, και δεν θέλω να μπερδέψω!Καλά συμφωνώ στο δεύτερο. νομίζω πως τρώω γνώσεις από εδώ μέσα με μεγάλη κουτάλαOriginally posted by kostaskb View PostΝέκρα έξω, νέκρα και στο φορουμ. Η κρίση άγγιξε και το snowreport; Δε νομίζω!
Καλά, δεν είσαι και εντελώς άσχετος Μιχαήλ. Δεν είσαι από τους παλιούς, αλλά έχεις φάει με το κουτάλι τα θέματα! Χάρτες και γραφήματα θα πρεπε να τα διδάσκεις τώρα εσύ!
.
Comment
-
Δεν βγάζω καμία άκρη με τον "τρόπο" που γράφουν. Αν κάποιος θέλει να κάνει μια πιο βατή διατύπωση να καταλάβει κι ένας όχι και τόσο σχετικός (είμαστε πάρα πολλοί να πληροφορήσω), μπορεί να το κάνει. Αλλιώς θα κρατήσω το δικό μου "τρόπο".Originally posted by Spartan View PostΕδω εισαι κωστα.http://forum.snowreport.gr/showthrea...3-2010/page619
Comment
-
Το θέμα είναι οι παλιοί να μπαίνουν στη διαδικασία να εξηγούν και δυο πράγματα γιατί να με αυτό που λες εσύ που παρακολουθείς κιόλας, σημαίνει ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι που γράφουν καθημερινά και ίσως δεν ξέρουν βασικά πράγματα. Εμπρός λοιπόν, ας διαβάσουμε και κάτι να μας ανοίξει τα μάτια!Originally posted by [weathermaniac] View Postάσχετος ξέρω ότι δεν είμαι, απλώς δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με τα 850 hpa μόνο περίπου, και δεν θέλω να μπερδέψω!Καλά συμφωνώ στο δεύτερο. νομίζω πως τρώω γνώσεις από εδώ μέσα με μεγάλη κουτάλα
.
Comment
-
Καμία σχέση...
Η αντιστοιχία των τιμών στα 850hpa με την επιφάνεια, έχει σχέση και με την εποχή και με τις συνθήκες (φαινόμενα ή όχι, ασταθείς ή ευσταθείς συνθήκες), αλλά φυσικά και με το σε ποιο υψόμετρο αναλογούν οι τιμές που βλέπουμε....ήταν ωραία τα θέματα που έβγαλε ο καιρός με τα γεωδυναμικά ύψη στους χιονιάδες που πέρασαν μέσα στο χειμώνα...σκέτο φροντιστήριο...παίζουν ρόλο επίσης και οι ατμ. πιέσεις, τις οποίες θα βρίσκουμε περισσότερο στο να δίνουμε πόσο θα ανέλθουν οι θερμοκρασίες, κυρίως το καλοκαίρι...χαμηλές πιέσεις μικραίνουν την θερμοβαθμίδα, ενώ υψηλές πιέσεις την μεγαλώνουν...
Υπάρχουν για εδώ στην Αττική κάποιες παράμετροι σε κανονικές συνθήκες, με τις οποίες πάνω κάτω μπορούμε να υπολογίζουμε τις θερμοκρασίες επιφανείας...χειμώνα 8-11οC διαφορά...άνοιξη ως 12-14οC....καλοκαίρι ως 14-17οC...φθινόπωρο...ως 12-15οC....σε άλλες περιοχές υπάρχουν άλλες συνθήκες και διαφορά θερμοβαθμίδας...πχ καλοκαίρι στο Αγρίνιο που παρακολουθώ έχει συμβεί με 18,5οC στα 850hpa, να ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 40οC (με τους ίδιους βαθμούς στα 850 έχει δώσει και 34οC)....19-20οC θερμοβαθμίδα έχει συμβεί σπανιότερα και στην Αθήνα...
Αυτό το 12 στα 850 για τώρα και σε κανονικές συνθήκες (ευσταθείς), δεν δίνει περισσότερο από 24-25οC....
Εξειπακούεται ότι η θερμοκρασία στα 850hpa (η μέγιστη), θα πρέπει να είναι στις θερμές ώρες της ημέρας για να ισχύουν τα προηγούμενα...
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment

Comment