Δεν υπάρχουν αυτά τα τρεξίματα...για να δούμε τι θα βγει τελικά, γιατί θα πρέπει να ανατρέχουμε στα στατιστικά μετά και στα ρεκόρ!!!
Κοιτώντας από Μ.Τρίτη μέχρι Μ.Σάββατο στο χωριό μου στην Ευρυτανία, μοιάζει σαν παραμονές Χριστουγέννων, παρά για παραμονές Πάσχα!!!
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Τασο συνεχισε να ανεβαζεις συνεχως τα ακυρα τρεξιματα του κυριου του gfs!!μηπως και σου περασει ο κρυος ιδρωτας βλεποντας τα διαγραμματα
άμα δεν διαβάζετε τι γράφω,μην πετάτε χαζομάρες. εδώ και 3-4 μέρες που το κύριο έτρεχε μόνο του στα κρύα,εσείς που ονειρεύεστε χειμώνες πιανόσασταν από αυτό και γράφατε τα δικά σας,όταν εγώ έγραφα ότι θα ζεσταθεί και θα ακολουθήσει τον μέσο όρο. έτσι και τώρα έγραψα ότι θα κρυώσει και δεν φτάσει στους 10 βαθμούς στα 850 για εδώ,αλλά στους 6-7 που θα πάει ο μέσος όρος μόλις εξαφανιστούν και τα 2-3 σενάρια άκυρα σενάρια που τρέχουν μόνα τους στο -5 ή και πιο κάτω. είναι τουλάχιστον αστείο φυσικά να σχολιάζετε ότι και πάλι έχει δίκιο,ειδικά τώρα που αντί για αρνητικές θερμοκρασίες που θέλατε πριν λίγες μέρες έχουμε φτάσει να έχουμε και πάλι θερμοκρασίες που φυσικά καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά που βλέπατε(προφανώς στα ονείρα σας,γιατί εκτός του κύριου του τζίφου δεν φαίνονται και πουθενά αλλού)
πλέον μετά και την ****τούμπα του κύριου του τζίφου,δεν υπάρχει ούτε 1 μοντέλο από τα μεγάλα που να δίνει εδώ πέρα κάτω από 15 μέγιστη. 17-18 έχουμε με τον μέσο όρο του τζίφου,20+ με το κύριο και όλα αυτά μέχρι 5/4,εκτός από τις 2 του μήνα που θα έχουμε όπως φαίνεται 16 μέγιστη
Αυτό συνεχίζει να επιμένει για την ίδια ημερομηνία πάντως!Αλλά μου φαίνεται ότι έχει και ένα πρόβλημα, γενικά το cfs δίνει χαμηλότερες θερμοκρασίες από ότι γίνεται να υπάρξουν, και τον χειμώνα βέβαια![μικρό σφάλμα]
Κώστα, εγώ και ο Βαγγέλης, αλλά και εσύ φυσικά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι έρχεται κάτι καλό, ωστόσο αν τελικά βγει Τάσος και γίνει κάποια τόσο φοβερή στραβή και δεν μπει καν το 0 στην χώρα μας τι θα του πεις!?Τίποτα δεν είναι ανοησία, είναι έτσι όπως τα βλέπει ο καθένας, βέβαια επηρεαζόμαστε λίγο και από το τι θέλουμε να γίνει,αλλά πιστεύω ότι κάθε γνώμη πρέπει να είναι σεβαστή!
Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:
Tα χειμωνιάτικα ανσάμπλς από το Ευρωπαϊκό...00Ζ...ξυπνάτε, μπορεί η εποχή να το σκέφτεται, όμως άλλαξε η ώρα...
ΑΘΗΝΑ...
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...
Αλυσίδες πιθανόν να χρειαστούν Τάσο σε κάποια ημιορεινά ψηλά και κυρίως ορεινά, αν συνεχίσουν να επιμένουν τα τρεξίματα, αλλά και στην πόλη η γκαρνταρόμπα δεν αλλάζει...
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Βρε παιδιά το Πάσχα φέτος πέφτει πολύ νωρίς. Δεν θα είναι καθόλου παράξενο να έχουμε... Πασχούγεννα. Και χιόνι αν πέσει σε ορεινές περιοχές είναι απολύτως φυσιολογικό για αυτή την εποχή! Συμβαίνει συχνά. Το γεγονός οτι οι αρχές Απριλίου συμπίπτουν φέτος με το Πάσχα, το οποίο συχνά πέφτει μέσα στην προχωρημένη ’νοιξη , δεν σημαίνει οτι κάθε φορά που έχουμε Πάσχα (και δη όταν πέφτει πολύ νωρίς) θα πρέπει να λέμε οτι είναι ασύνηθες να κάνουμε Επιτάφιο φορώντας φουλ χειμωνιάτικα.
Ας δούμε τις ημερομηνίες και τα μοντέλα χωρίς να τις συνδέουμε με τα κοινωνικά και θρησκευτικά γεγονότα, εκτός φυσικά αν κάνουμε το συδυασμό λόγω του ταξιδιού και των ετοιμασιών που κάθε ένας απο εμάς πρέπει να κάνει.
Eμ έτσι είναι φίλε μου menidi, εμείς αν πάμε στα 1000μ. κι έχει -2 ή -3 στα 850 θα έχει χιόνια και κρύο...θα πρέπει να κάνουμε ειδικές προετοιμασίες...ξύλα, προσανάμματα, ρούχα χειμωνιάτικα βαριά και άλλα διάφορα...λεπτομέρειες νοικοκυριού...σαφώς αν έχει καλές συνθήκες τα πράγματα θα είναι διαφορετικά...
Εγώ πάντως ελπίζω σε ζεστό Πάσχα μιας και θα είμαι Ελλάδα με αρκετή ηλιοφάνεια, και τις ασταθειούλες του, με θερμοκρασίες εκεί γύρω στους 20. Όπως πρέπει να είναι είναι δηλαδή ο καιρός στις αρχές Απρίλη. Να μπορούμε να βγούμε δηλαδή και λίγο έξω. Το να θες συνέχεια βροχή είναι λίγο αρρώστια.
άμα δεν διαβάζετε τι γράφω,μην πετάτε χαζομάρες. εδώ και 3-4 μέρες που το κύριο έτρεχε μόνο του στα κρύα,εσείς που ονειρεύεστε χειμώνες πιανόσασταν από αυτό και γράφατε τα δικά σας,όταν εγώ έγραφα ότι θα ζεσταθεί και θα ακολουθήσει τον μέσο όρο. έτσι και τώρα έγραψα ότι θα κρυώσει και δεν φτάσει στους 10 βαθμούς στα 850 για εδώ,αλλά στους 6-7 που θα πάει ο μέσος όρος μόλις εξαφανιστούν και τα 2-3 σενάρια άκυρα σενάρια που τρέχουν μόνα τους στο -5 ή και πιο κάτω. είναι τουλάχιστον αστείο φυσικά να σχολιάζετε ότι και πάλι έχει δίκιο,ειδικά τώρα που αντί για αρνητικές θερμοκρασίες που θέλατε πριν λίγες μέρες έχουμε φτάσει να έχουμε και πάλι θερμοκρασίες που φυσικά καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά που βλέπατε(προφανώς στα ονείρα σας,γιατί εκτός του κύριου του τζίφου δεν φαίνονται και πουθενά αλλού)
Τασουλη χαλαρωσε λιγο με τον τροπο γραφης σου!εγω δεν σου μιλαω ετσι,πλακιτσα κανουμε!!αν δεν γουσταρεις την καλοπροαιρετη πλακιτσα!!πες το μας για να καταλαβουμε με τι χαρακτηρα εχουμε να κανουμε.
Υ.Γ Κανεις δεν πιανοτανε με αυτα που εδειχναν τα μοντελα πριν απο μερικες μερες(για τα κρυα σεναρια που αναφερεις)πιο πολυ για πλακα το αναφεραμε για να τσιμπησετε μερικοι σαν του λογου σου.Σοβαρα τωρα!!σιγα μην παιρναμε στα σοβαρα(ειδικοτερα τετοια εποχη)προγνωστικους χαρτες πανω απο τις 120 ωρες.
Στις 25 Μαρτίου είχα σχολιάσει στο θέμα του καιρού για τον Μάρτιο ότι είναι πολύ πιθανό τελικά από την αναμενόμενη ψυχρή κάθοδο των πρώτων ημερών του Απριλίου να επηρεαστεί πρόσκαιρα και μόνο η βόρεια και ανατολική περιοχή της Ελλάδας, όπως κατέδειχνε το 00Ζ τρέξιμο του gfs της ημέρας εκείνης.
Τελικά όντως στις 2-4 Απριλίου θα επηρεαστούν, ως φαίνεται, ως προς το "ψύχος μόνο οι πολύ βόρειες περιοχές και κατά κύριο λόγο η Θράκη, ενώ θα υπάρχουν και κάποια πρόσκαιρα ασθενή έως μέτρια φαινόμενα στις ίδιες περιοχές και στον ηπειρωτικό ορεινό κορμό ως ορογραφικός υετός.
Πολύ φοβάμαι ότι και η προσδοκόμενη "ψυχρή για την εποχή" εισβολή που απεικονιζόταν σε κάποια τρεξίματα των βασικών μοντέλων για την περίοδο 6-9 Απριλίου θα έχει την κατάληξη που απεικονίζει το σημερινό βασικό τρέξιμο 12Ζ του gfs.
Δηλαδή μία επίσκεψη ενός αποκομμένου σχετικά ψυχρού συστήματος με εξασθενημένη δυναμική.
Ο τρόπος και το σημείο που πάει να αναπτυχθεί ο αντικυκλώνας στην Μ. Βρετανία, συν το προχωρημένο της εποχής, νομίζω πως δείχνουν το τι πρέπει να περιμένουμε για τις πρώτες μέρες της Μ. Εβδομάδας.
Να δούμε βέβαια και τον Μ.Ο.
Αλλά πλέον έχουμε εισέλθει σε χρονική απόσταση αρκετά κάτω των 192 ωρών που το κύριο τρέξιμο αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.
Comment