Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εγκλωβισμενοι επιβατες λογω κακοκαιριας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

ia
    Originally posted by ski snow View Post
    το ελεγε παιδια τωρα στον αλφα. δυστυχως ενας νεκρος και δυο τραυματιες.
    Η μονη περιπτωση για νεκρους ειναι η επικρατηση πανικου και εμπλοκη σε ατυχημα. Πιθανως καποιοι ειτε να βουτηξαν στη θαλασσα απο τον πανικο ή να πηγε κατι στραβα με τις λεμβους και να επεσαν καποιοι στην θαλασσα.
    Και εδω βλεπουμε μια εκθεση που δειχνει οτι το συγκεκριμενο πλοιο ειχε πολλα ελαττωματα και ατελειες: https://pbs.twimg.com/media/B58_oGEIUAAQt4Y.jpg
    Last edited by fear777; 28/12/2014, 06:21 PM.
    Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Post
      καποια στιγμη θα πρεπει να σταματησει το καραγκιοζιλικη μας <<απαγορεση αποπλου αλα το ταξιδι πραγματοποιειται με ευθηνη του καπετανιου>>..ο οποιος αν δεν το κανει απλα απολυετε γιατι η εταιρεια χανει τα λεφτα της..ειναι ασφαλισμενα ολα και ολοι οποτε στον βωμο του χρηματος και την ελληνικης ξευτιλισμενης νομοθεσιας δινουν την ευθυνη σε εναν για 411 ατομα ο οποιος ποτε δεν θα το εκανε το ταξιδι αν δεν ειχε την ανεκ στην προκυμενη περιπτωση να του λεει ξεκινα μεγαλε αντεχει το πλοιο αν δεν το κανεις ββ!
      και πραγματι τα πλοια αντεχουν εφοσον και αν δεν παρουν φωτια η δεν χαλασουν οι μηχανες...
      >αυτα τα πραγματα δεν επιτρεπιοντε ,θυμαμε σε ενα ταξιδι μου εγινε ακριβως ετσι..μας λενε απο τα μεγαφωνα <υπαρχει απαγορευση εχουμε 8αρη γεματο μελτεμι αλλα δεν εχει αναγκη το πλοιο ο καπετανιος η ανεκ και το προσωπικο του πλοιου σας ευχονται καλο ταξιι!και οποιος επιβατηε δεν επιθυμει να ταξιδεψει να απευθυνθει στον ταδε....και βεβαια εγω κατεβηκα και πηρα πισω οχι λεφτα αλλα ανοιχτο εισητηριο οπως ολοι οσοι κατεβηκαμε...οι φορτηγατζηδες αλλοι αυτοι..με τα κν στο χερι αναγκασμενοι απο τις εταιριες τους να ταξιδεψουν παση θυσια μην χαλασουν τα προιοντα
      Προς ενημερωση σου....δεν ειναι ετσι τα πραγματα...
      οταν αναφερεις κατι να το ψαχνεις καλα...
      και οταν το βρεις να αναφερεις και που αναγραφεται!!!
      Γιναμε ολοι ΕΙΔΙΚΟΙ σε αυτη την χωρα!
      :weather_5:ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ:weather_5:: 58 ΚΟΡΥΦΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 2000 ΜΕΤΡΩΝ!!!

(my videos: https://www.youtube.com/watch?v=qhXvAjPpMuY&list=WL&index=3)

Comment

Originally posted by NMMELIDONI View Post
        Προς ενημερωση σου....δεν ειναι ετσι τα πραγματα...
        οταν αναφερεις κατι να το ψαχνεις καλα...
        και οταν το βρεις να αναφερεις και που αναγραφεται!!!
        Γιναμε ολοι ΕΙΔΙΚΟΙ σε αυτη την χωρα!
        Και εγω πιστευω οτι δεν ειναι ετσι οπως τα λεει ο Γιαννης. Θα πρεπει να υπαρχουν διεθνεις κανονες για τον αποπλου και σιγουρα δεν ειναι στη διακριτικη ευχερεια καπετανιων και εταιριων. Λιγο χλωμο ακουγεται. Δεν εχω ιδεα ομως και δεν το εχω ψαξει ιδιαιτερα και δεν θυμαμαι και πολλα απο το Ναυτικο Δικαιο μηπως υπηρχε τιποτα εκει.
        Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

Για τα εμπορικά είναι έτσι όπως τα λέει. Όχι για τα επιβατηγα.
          Originally posted by fear777 View Post
          Και εγω πιστευω οτι δεν ειναι ετσι οπως τα λεει ο Γιαννης. Θα πρεπει να υπαρχουν διεθνεις κανονες για τον αποπλου και σιγουρα δεν ειναι στη διακριτικη ευχερεια καπετανιων και εταιριων. Λιγο χλωμο ακουγεται. Δεν εχω ιδεα ομως και δεν το εχω ψαξει ιδιαιτερα και δεν θυμαμαι και πολλα απο το Ναυτικο Δικαιο μηπως υπηρχε τιποτα εκει.
          ΜΑΡΤΗΣ (ΓΔΑΡΤΗΣ) 1987 - ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ- Ποτέ δεν είναι αργά για έναν ιστορικό "Καταπιόνα Ταφοπλακίδη"
          DrKaizer-REUTERS και Coppertone για τροπικό μαυρισμα. Μια χαρα ειναι ο χειμωνας.

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Post
            καποια στιγμη θα πρεπει να σταματησει το καραγκιοζιλικη μας <<απαγορεση αποπλου αλα το ταξιδι πραγματοποιειται με ευθηνη του καπετανιου>>..ο οποιος αν δεν το κανει απλα απολυετε γιατι η εταιρεια χανει τα λεφτα της..ειναι ασφαλισμενα ολα και ολοι οποτε στον βωμο του χρηματος και την ελληνικης ξευτιλισμενης νομοθεσιας δινουν την ευθυνη σε εναν για 411 ατομα ο οποιος ποτε δεν θα το εκανε το ταξιδι αν δεν ειχε την ανεκ στην προκυμενη περιπτωση να του λεει ξεκινα μεγαλε αντεχει το πλοιο αν δεν το κανεις ββ!
            και πραγματι τα πλοια αντεχουν εφοσον και αν δεν παρουν φωτια η δεν χαλασουν οι μηχανες...
            >αυτα τα πραγματα δεν επιτρεπιοντε ,θυμαμε σε ενα ταξιδι μου εγινε ακριβως ετσι..μας λενε απο τα μεγαφωνα <υπαρχει απαγορευση εχουμε 8αρη γεματο μελτεμι αλλα δεν εχει αναγκη το πλοιο ο καπετανιος η ανεκ και το προσωπικο του πλοιου σας ευχονται καλο ταξιι!και οποιος επιβατηε δεν επιθυμει να ταξιδεψει να απευθυνθει στον ταδε....και βεβαια εγω κατεβηκα και πηρα πισω οχι λεφτα αλλα ανοιχτο εισητηριο οπως ολοι οσοι κατεβηκαμε...οι φορτηγατζηδες αλλοι αυτοι..με τα κν στο χερι αναγκασμενοι απο τις εταιριες τους να ταξιδεψουν παση θυσια μην χαλασουν τα προιοντα
            απαγορευτικό απόπλου δε νομίζω να υπάρχει στην Ιταλία όπως εδώ, νομοθετημένο, λόγω καιρού. Στην Ελλάδα έγινε νόμος μετά από το ναυάγιο του Ο/Γ Ηράκλειον στη ΦΡαλκονέρα, δε θυμάμαι πότε έγινε πρέπει να ήταν δεκαετία τέλος δεκαετίας 50.

Το θεωρώ σωστό να ισχύει για τα επιβατηγά, όσο και αν τα σύγχρονα πλοία ταξιδεύουν "ανετα" και με 8 και με 9. Επίσης ο καπετάνιος πρέπει πάντα να έχει δικαίωμα να αποπλευσει όποτε αυτός κρίνει. Πολλές φορές είναι πιό επικίνδυνο ένα πλοίο να μείνει στο λιμάνι από το να βγεί στα ανοιχτά. (μιλάμε για μικρά και ενδεχομένως ανασφαλή λιμάνια όπως πολλά στα νησιά μας όταν τα πιάνει ο καιρός).

τέλος πάντων όταν έχουμε ένα περιστατικό όπως φωτιά σεισμό, ατύχημα όλοι γίνονται ειδικοί, οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει γιατί η κατάσταση πρέπει να είναι κόλαση πάνω στο καράβι. Εδώ χάθηκαν τόσες ψυχές στο costa concordia που ουσιαστικά απλά έκατσε στην ακτή με θάλασσα λάδι. Ακόμα χάθηκαν άνθρωποι και στο άλλο το δικό μας (sea diamond?) που βούλιαξε μέσα στον κόλπο της Σαντορίνης με μπουνάτσα και έκανε και μιά μέρα να βουλιάξει. Οπότε ας ελπίσουμε να πάει καλά η διάσωση και να μείνουμε στον 1 νεκρό γιατί τα πράματα είναι δύσκολα...

Νομίζω πάντως αν άφηναν οι Ιταλοί τους δικούς μας να κάνουν κουμάντο θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα...

Comment

8 Δεκεμβρίου 1966 ήταν το ναυάγιο στη Φαλκονέρα με 224 νεκρούς...

Comment

ο θεος να βαλει το χερι του
                ο νεκρος λενε οτι ηταν ελληνας
                καιρε μου καλε και αγαπημενε ... :rolleyes:

Comment

λένε ότι τώρα ρυμουλκείται προς Αλβανία και ότι μπορεί να το πάνε σε κανένα υπήνεμο από το νοτιά κόλπο να ρίξει άγκυρα και να κατέβει πιό εύκολα ο κόσμος. Αυτά ακούγονται καλά. είδα το χάρτη είναι κοντά στις ακτές, καμμιά 20αριά μίλια.

Comment

Εδω αλλοι πνιγηκαν στα 100 μετρα απ την ακτη.Και να παει στις ακτες δεν ειναι καραβι που μπορει να δεσει αυτο .Και πως να κατεβει ο κοσμος!Πανω στο καταστρωμα.Θα χουν ξεπαγιασει τοσες ωρες μες τον αερα.Με real feeling αρνητικη θερμοκρασια και με θυελλωδεις ανεμους και μουσκεμα βρεμμενοι.

Θεε μου.Τρομερο πραμα,

Comment

Originally posted by Κωστας. View Post
                      Εδω αλλοι πνιγηκαν στα 100 μετρα απ την ακτη.Και να παει στις ακτες δεν ειναι καραβι που μπορει να δεσει αυτο .Και πως να κατεβει ο κοσμος!Πανω στο καταστρωμα.Θα χουν ξεπαγιασει τοσες ωρες μες τον αερα.Με real feeling αρνητικη θερμοκρασια και με θυελλωδεις ανεμους και μουσκεμα βρεμμενοι.

Θεε μου.Τρομερο πραμα,
                      Ρε γιατρέ αν σκέφτονταν έτσι σε επιχείρηση διάσωσης χέστα. Κυττάς να βελτιώσεις την κατάσταση. Θα πάνε σε κόλπο που απαγγιάζει θα πέσουν δίπλα τα ρυμουλκά κλπ και θα τους κατεβάσουν. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι πιό εύκολο από τώρα. Think positive.

είμαστε και στη Μεσόγειο και όχι στον Αρκτικό.

Comment

Δε λεω οτι κανουν λαθος. Απλα λεω οτι αμα δε πατησεις στερια δε πα να σαι και στα 100 μετρα αποσταση.

Comment

Το καλό είναι ότι ελέγχθηκε η πυρκαγιά...

http://weatherparty.blogspot.gr/
                          Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Αν ελέγχθηκε και η φωτιά καθαρίσανε. Αντε με το καλό να τελειώσει η φάση και να σωθούν οι άνθρωποι.

Comment

στο μεγκα πριν λιγο.οι πληροφοριες διαφερουν.αλλα λεει ο εθν.αμυνας και αλλα ο δημοσιογραφος απο το καραβι που συντονιζει την διασωση.παντως μεχρι να φαω κοιταξα τις ειδησεις και νευριασα με τους δημοσιοκαφρους.σκουπιδι την καναν την δημοσιογραφια.

Comment

η κοροιδια παει συνεφφο δυστιχως...στις 2 ελεγαν οτι σε 4 ωρες θα το αδειασουν ...εχει παει 3.30 τα ξημερωματα και εχει ακομη 170..
                                >πηγεντε στο προτο θεμα να δειτε φωτοφραφιες και βιντεο απο τις 3παρα το μεσημερι που οι δημοσιογραφοι μετεδιδαν τεραστια κυμματα και 10-11 μποφορ..... επειδη ειμαστε σε φορουν καιρου θα δειτε οτι ουτε 5 μποφορ δεν εχει η να το πω καλυτερα ο κυματισμος ειναι ανυπαρκτος και η θαλασσα κουνιετε απο τους ελικες των ελικοπτερων,,επο μακτυα οπως προβλεπει ο κανονισμος κοιτανε τα αλλα πλοια..απλα εκανε το ρημουλκο να φταει με τις ωρες γιατι σε αλλο σειμειο ειχε καιρο και ειναι μικρο
                                δειτε
                                καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Working...
                                X