Με ποια νου αποψη συμφωνειτε;
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Διαβάτη η Ρουβάς;
Collapse
X
-
Με εξεφρασε απολυτα.Αυτα ακριβως που συζηταμε στο φορουμ λεει στο 38:00 - 39:50
Μιλησε για θεματα σημαντικα.
Για την αναξιοκρατια που εχει επικρατησει,για την ισοπεδωση.
44:15 -45:30
Αυτο που πιστευω οτι οι ελληνες δεν ηταν ετσι πριν 50 χρονια.Το λεει η ιδια για τη κριση του κοινου για το θεατρο.Εγω το λεω για την αγαπη που ειχαν για τη πατριδα τους και τους θεσμους τους.
Ο Γιανναρας σε αρθρο του παλια ενοψει εκλογων 2009 εγραφε "Στη δεκαετία του 1950 ή '60, αν ένας πολιτικός μιλούσε για «μηδέν στο πηλήκιο» θα είχε τελειώσει αυθημερόν την καριέρα του μέσα στον γενικό καγχασμό. Η γλωσσική ευαισθησία ήταν τέτοια, που επέτρεπε στο χιούμορ του Μποστ να λειτουργεί καθολικά στην ελληνική κοινωνία και να σπάζει κόκαλα. Σήμερα, μια σατυρική ιδιοφυΐα με τη γλώσσα του Μποστ δεν θα προκαλούσε ούτε μειδίαμα. Μέσα σε πενήντα χρόνια οι Ελληνες ξεριζώθηκαν μεθοδικά από τη συνέχεια της γλώσσας τους, από την κοινή σάρκα και κοινωνούμενη πράξη του αυτοκαθορισμού τους, της ετερότητάς τους."
Ολα αυτα που κατα καιρους εχουμε πει,για την εποχη ΠΑΣΟΚ ,την εποχη ΚΛΙΚ και ΝΙΤΡΟ .Ολα αυτα εχουν επιδρασει .Καταλαβαινω τι θελει να πει η Διαβατη.
Οποιος δε μπορει να δει την αλλαγη που εχει υποστει ο κοσμος ,ο λαος νομιζω οτι δεν μπορει να δει καθαρα.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.Αυτο πρεπει να διαπιστωσουμε.Last edited by Κωστας.; 13/12/2014, 03:03 AM.
Comment
-
Εγω μιλαω τη γλωσσα αυτη που ξερει ο κοσμος.Ειμαι μια απλη νοικοκυρα...Θα μιλουσα στη γλωσσα που καταλαβαινει ο κοσμος.Απλα.Οχι στη γλωσσα αυτη που δε καταλαβαινεις τι λενε αυτοι που μιλανε στις τηλεορασεις.Θα τους ελεγα να ξυπνησουν,να συνελθουν,γιατι ειμαστε στο γκρεμο.Το ξερουν,το καταλαβαινουν αλλα δεν το συνειδητοποιουν απολυτα και φοβουνται.Να μη φοβουνται τιποτα.Ακουγα και σημερα που ερχομουν με το ταξι να βγαινουν οι διαφοροι πολιτικοι και να τρομαζουν το κοσμο,Να μη φοβαται κανενας τιποτα.Να παταει γερα στα ποδια του.Εμεις ειμαστε Ελληνες.Εχουμε ξεχασει οτι ειμαστε ελληνες.Το πρωτο ειναι να θυμηθουμε αυτο.Που ειναι παλικαρια μας!Που ειναι η μαγκια μας!Που ειναι το τσαγανο μας!Γιατι γιναμε ετσι;Και μας εχουν αποβλακωσει επιτηδες.Γι αυτο θυμωσα!!
Γιατι ολα αυτα (δε μιλαω εγω συγκεκριμενα για προσωπα,εγω μιλαω για καταστασεις) επεκτεινονται στη κοινωνια.Κι επειδη εχω εγγονια και για τα παιδια ολου του κοσμου.Κι απευθυνομαι στη νεολαια.Γιατι εκει χτυπησανε ολοι.
Ολο αυτο το ξεκινησα μπας και ξυπνησει ο κοσμος και καταλαβει καποια πραγματα.Γιατι ολο αυτο γινεται γιατι εχει εκπεσει παρα πολυ το γουστο και η ποιοτητα του ελληνικου κοινου.Δηλαδη εχουν επιβαλλει προτυπα και ινδαλματα ,ανθρωπους οι οποιοι δεν το αξιζουν.Και βεβαιως εγω επειδη εχω αμεση επαφη με το κοινο καταλαβαινω οτι ο κοσμος παρασυρεται γιατι του λενε,τον κατευθυνουν.Οι πιο πολυ πλεον εχουν γινει ακριτοι.Δεν εχουν κριση.Εγω ειμαι 50 χρονια ηθοποιος και βλεπω τις χρονολογικες διαφορες.Καποτε οι ανθρωποι ειχαν κριση και ξερανε τι πανε να δουνε.
[[[[[[[[Μέσα σε πενήντα χρόνια οι Ελληνες ξεριζώθηκαν μεθοδικά από τη συνέχεια της γλώσσας τους, από την κοινή σάρκα και κοινωνούμενη πράξη του αυτοκαθορισμού τους, της ετερότητάς τους."]]]]]]
Τωρα δεν παει αν δεν τους το πει το ταδε περιοδικο,ο ταδε κριτικος ο ταδε δημοσιογραφος.Ξερω παρα πολυ καλα οτι υπαρχει προστασια , απο περιοδικα και ανθρωπους ,οπως στα μπουζουκομαγαζα οι οποιοι τα περνουνε για να σου βαζουν αστερισκους.Και ο κοσμος ο καημενος παει εκει που τον κατευθυνουν οι αστερισκοι.
Σε κατευθυνει.Σου κανει το ινδαλμα.Παει ο κοσμος.Βεβαιως οι νεοι ανθρωποι που δεν εχουν δει κατι καλυτερο δεν μπορουν απολυτα να κρινουν.Διαστρεβλωνουν την αισθητικη των νεων και το γουστο τους και τη πνευματικοτητα τους.
Μπορει το μηδενικο να κρατηθει στην δημοσιοτητα αν δεν εχει ταλεντο;μπορει και 20 και 30 χρονια αν πεφτει το χρημα απο πισω και αν εχει κι εναν καλο μανατζερ.
Αρναουτογλου:ειναι εξυπνη η νεολαια.Δεν μπορουν να την κατευθυνουν.
Διαβατη:ειναι απειρα τα παιδια.
Αρναουτογλου;εχουν πολλες εικονες πια.
Διαβατη:ισα ισα,Οταν ειναι αποβλακωμενα συνεχεια με δυο ακουστικα και ενα κινητο δεν μπορουν να εχουν κριση σωστη.Δεν διαβαζουν βιβλια.Που το βιβλιο εξαπτει τη φαντασια,αναπτυσει το λογο στον ανθρωπο.Που !Δεν διαβαζουν.Βλεπουν συνεχως το κινητο.Last edited by Κωστας.; 13/12/2014, 03:42 AM.
Comment
-
Κανένα άλλο σοβαρό πολιτιστικό προβληματισμό θα μας βάλεις ρε Χλεμπ?
Δηλαδή θα κάνουμε θέμα τις παπαριές αυτού του φελλού του Ρουβά?
Ενα σχόλιο όμως γιατί συμβαίνει αυτό. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι καλλιτέχνες, αναζητούν προ τα τέλη της καριέρας τους την καταξίωση μπαίνοντας σε χωράφια που δεν ανήκαν ποτέ όταν ήταν στην ακμή της καριέρας τους. Το κλασικό, αρχαίο και λυρικό θέατρο και ο κινηματογράφος τέχνης θεωρούνται η τελική καταξίωση για ένα καλλιτέχνη. Προσωπικά δε συμφωνώ. Για (ακραίο) παράδειγμα αναφέρω το Θανάση Βέγγο που εγώ θέλω να τον θυμάμαι σαν Θού Βού φαλακρό πράκτορα 000 και όχι σε έργα του Αγγελόπουλου και του Παντελή Βούλγαρη. Τον αγάπησα σαν Παπατρέχα γκαφατζή και όχι σαν προβληματισμένο στοχαστή του εμφυλίου.
Με το Ρουβά έχουμε τη γελοία πλευρά της τάσης αυτής. Ο οποίος αφού άρχισε να σταφιδιάζει και σε λίγο δε θα μπορεί να συγκλονίζει τα κοριτσάκια του δημοτικού ελπίζει να τον αγαπήσουν ως κουλτουριάρη πλέον σαν νοικοκυρές
Σαφώς η Διαβάτη έχει δίκιο απλά on air και on camera θα έπρεπε να είναι πιό ευγενής.
Χλεμπ αυτός είναι ο σημερινός νεοελληνικός πολιτισμός στην τέχνη κατ ευθείαν απόροια του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη, της Μαρίας Κάλλας, του Χορν, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Σαλέα, του Χατζιδάκι, του Γαβρά, του Αγγελόπουλου, του Γρηγόρη Μπηθικώτση και τόσων άλλων. Για αυτό σου λέω κύττα γύρω σου στο Λονδίνο σε μιά πόλη που πάλλεται από πολιτισμό κάθε μέρα 500 παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, όπερας κλπ όλες η μιά καλύτερη απ την άλλη και που πολιτιστικά είναι 100 χρόνια μπροστά από μας που καθόμαστε και ασχολούμαστε με το Ρουβά και τη Διαβάτη.
Αντε και να δούμε αν ο Βέρτης θα ζητήσει να τραγουδήσει Verdi
για να ανοίξουμε θέμα να το συζητήσουμε
Comment
-
Δεν ήταν καθόλου αγενής. Αγενείς είναι όλοι αυτοί που υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Η αλήθεια σοκάρει ακόμα και όταν είναι προφανής μερικές φορές. Η Διαβάτη είπε πράγματα προφανή. Υπάρχει μεγάλο θέμα στην Ελλάδα με τις άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος. Από τον ηθοποιό μέχρι τον αλουμινά ή τον Web Designer. Είσαι ότι δηλώσεις. Για μια τεράστια γκάμα, δύσκολων επαγγελμάτων που απαιτούν ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις η άδεια δίνεται έτσι χωρίς καμία πιστοποίηση ή έλεγχο ικανοτήτων.Originally posted by yakutia View PostΕνα σχόλιο όμως γιατί συμβαίνει αυτό. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι καλλιτέχνες, αναζητούν προ τα τέλη της καριέρας τους την καταξίωση μπαίνοντας σε χωράφια που δεν ανήκαν ποτέ όταν ήταν στην ακμή της καριέρας τους. Το κλασικό, αρχαίο και λυρικό θέατρο και ο κινηματογράφος τέχνης θεωρούνται η τελική καταξίωση για ένα καλλιτέχνη. Προσωπικά δε συμφωνώ. Για (ακραίο) παράδειγμα αναφέρω το Θανάση Βέγγο που εγώ θέλω να τον θυμάμαι σαν Θού Βού φαλακρό πράκτορα 000 και όχι σε έργα του Αγγελόπουλου και του Παντελή Βούλγαρη. Τον αγάπησα σαν Παπατρέχα γκαφατζή και όχι σαν προβληματισμένο στοχαστή του εμφυλίου.
Με το Ρουβά έχουμε τη γελοία πλευρά της τάσης αυτής. Ο οποίος αφού άρχισε να σταφιδιάζει και σε λίγο δε θα μπορεί να συγκλονίζει τα κοριτσάκια του δημοτικού ελπίζει να τον αγαπήσουν ως κουλτουριάρη πλέον σαν νοικοκυρές
Σαφώς η Διαβάτη έχει δίκιο απλά on air και on camera θα έπρεπε να είναι πιό ευγενής.
Αυτό συμβαίνει και με τους ηθοποιούς. Πήγαν τον Ρουβά στην Επίδαυρο και έπαιξε με την ψυχή του λέει. Είχε δικαίωμα να το κάνει, αφού δεν υπάρχει άδεια ηθοποιού, έχω δικαίωμα και εγώ να τον κράξω. Όταν εκτίθεσαι στο κοινό έτσι είναι. Γέμισε η χώρα άφωνους και ατάλαντους που με το ζόρι τους κάνουν κάτι.
Το άλλο μεγάλο παραμύθι είναι η νεολαία. Η ελπίδα του τόπου, τα νιάτα, η επαναστατικότητα και ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ. Κλασσικό παράδειγμα ο ...Λαζόπουλος. Ατάκα του "τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από εμάς"!!! Εεεε;;; Αφού τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από εμάς να βάζουν αυτά στους γονείς όρια και να αλλάξουν οι ρόλοι. Κάτι απίστευτα πράγματα που δεν παράγουν παιδεία παρά μόνο ΤΕΜΠΕΛΙΑ και έλλειψη γνώσης.
Η γνώση θέλει κόπο, δουλειά, ιδρώτα πραγματικό ή πνευματικό.
’λλο ένα που συμφωνώ τώρα τελευταία, που το έχω ακούσει 2-3 φορές είναι ότι έχουμε υπερεκτιμήσει την μετριοφροσύνη. Μαζί με την δήθεν "ευγένεια" είναι ο τρόπος που έχουν βρει πολλοί για να μην πέφτει κράξιμο στην χαμηλή ποιότητα της Ελληνικής κοινωνίας. Ο ποιοτικός γνωρίζει ότι διαφέρει και αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κρύβει. Όπως επίσης πρέπει να επιβραβεύουμε την ποιότητα.
Βγήκε μπροστά η γυναίκα και να αγιάσει το στόμα της. Έλεος πια. Ο Σάκης, η Ζέτα κτλ. κτλ. Και εγώ είμαι ηθοποιός, τραγουδιστής, σιδεράς, μάνατζερ και όλα αυτά τα κάνω πολύ καλά.
Να πω ένα παράδειγμα από τον αθλητισμό; Έχω κάτι ανίψια που είναι Παναθηναϊκοί. Πριν το παιχνίδι με τον Αστέρα μου έλεγαν την γνώμη τους. Τι νομίζετε τους λέω; Παίζει πολύ καλά ο Παναθηναϊκός μου λέει ο ένας!!! Έχει καλύτερο ρόστερ μου λέει ο άλλος!!! Καλύτερο από του Αστέρα τους ρωτάω; Ναι μου λέει; Ποιος ρε ανίψια; Και αρχίζουν να μου παπαγαλίζουν πράγματα που διάβαζαν στα site και τα είχαν πιστέψει. Δεν έχουν παραστάσεις ακόμα γιατί είναι μικρά και αυτά που διαβάζουν τα πιστεύουν γιατί δεν έχουν καταλάβει ακόμα, το χαμηλό επίπεδο της δημοσιογραφίας σήμερα. Είδαν το παιχνίδι μετά και ελπίζω να κατάλαβαν τα ψέματα.
’λλο παράδειγμα, πάλι με τα ανίψια. Θα περάσει ο Παναθηναϊός και ο ΠΑΟΚ τους ομίλους; Βέβαια μου λένε. Πάλι τα επιχειρήματα των εφημερίδων. Ψέματα, προπαγάνδα. Τους λέω θα αποκλειστούν και οι δύο. Με κοίταγαν με γουρλωμένα μάτια. Τους το εξήγησα. Συνέβη. Λίγο ο πατέρας τους, λίγο εγώ σαν θείος τους λίγο οι ίδιοι κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν. Τα ΜΜΕ όμως τους πάνε για πρόβατα. Γιατί; Γιατί προβάλουν και προωθούν ότι έχει χρήμα από πίσω.
Πάντα γινόταν αυτό αλλά υπήρχε ένα μέτρο. Και το μέτρο το έβαζε η παιδεία του κόσμου. Τώρα έχει υποχωρήσει η παιδεία και έχουν ξεφτιλιστεί όλα. Δεν είναι λύση να λέμε ότι τέχνη θα βλέπουμε μόνο στο εξωτερικό.Last edited by gordonas; 16/12/2014, 10:03 AM.
Comment
-
Κακώς θέλεις να τον θυμάσαι μόνο σαν Παπατρέχα.Originally posted by yakutia View PostΓια (ακραίο) παράδειγμα αναφέρω το Θανάση Βέγγο που εγώ θέλω να τον θυμάμαι σαν Θού Βού φαλακρό πράκτορα 000 και όχι σε έργα του Αγγελόπουλου και του Παντελή Βούλγαρη. Τον αγάπησα σαν Παπατρέχα γκαφατζή και όχι σαν προβληματισμένο στοχαστή του εμφυλίου.
Το ταλέντο του Βέγγου ήταν στο επίπεδο του Tsarli Tsaplin. Μπορούσε να παίξει από κωμωδία μέχρι δράμα το ίδιο εύκολα.
Οι κωμωδίες δεν τον άφησαν να γίνει αυτό που πραγματικά ήταν σαν αξία στη συνείδηση του κόσμου, κάτι που έγινε με τις δραματικές ταινίες (π.χ τι έκανες στον πόλεμο Θανάση και τις τελευταίες του), όπου και αναγνωρίστηκε η αξία του από όλους.
Ο μόνος ηθοποιός που μπορούσε να σε κάνει να γελάς ή να κλαις είτε μόνο βλέποντάς τον χωρίς ήχο, είτε μόνο ακούγοντάς τον χωρίς εικόνα.
Είναι κάτι που δεν πρέπει να ''αγγίζουμε'' ο Βέγγος.www.foresterclub.gr
Comment
-
Ισως δεν ξέρεις ότι ο Βέγγος πρωτοέπαιξε στην Μαγική Πόλη του Κούνδουρου το 1954 και αργότερα στο Ποτέ την Κυριακή. Αλλά η αποθέωση ήρθε γύρω στο 1960 με τις ταινίες Φανερός πράκτωρ 000, Παλαβός και Βέγγος κλπ. Ο Βέγγος αγαπήθηκε, αποθεώθηκε και ξετρέλλανε το κοινό σαν ένας κατ εξοχήν απίστευτος και τρομερός ΚΩΜΙΚΟΣ με ιδιόρρυθμο χύμα χιούμορ τρομερά σουρεάλ και αυθεντικό. Αργότερα πήρε λίγο διαφορετικό ύφος αυτό της κοινωνικής πικρής κριτικής αλλά πάντα με το ίδιο χύμα χιούμορ.Originally posted by stolis View PostΚακώς θέλεις να τον θυμάσαι μόνο σαν Παπατρέχα.
Το ταλέντο του Βέγγου ήταν στο επίπεδο του Tsarli Tsaplin. Μπορούσε να παίξει από κωμωδία μέχρι δράμα το ίδιο εύκολα.
Οι κωμωδίες δεν τον άφησαν να γίνει αυτό που πραγματικά ήταν σαν αξία στη συνείδηση του κόσμου, κάτι που έγινε με τις δραματικές ταινίες (π.χ τι έκανες στον πόλεμο Θανάση και τις τελευταίες του), όπου και αναγνωρίστηκε η αξία του από όλους.
Ο μόνος ηθοποιός που μπορούσε να σε κάνει να γελάς ή να κλαις είτε μόνο βλέποντάς τον χωρίς ήχο, είτε μόνο ακούγοντάς τον χωρίς εικόνα.
Είναι κάτι που δεν πρέπει να ''αγγίζουμε'' ο Βέγγος.
Αν σου αρέσει η επάνοδός του μετα το 1990 με τις ταινίες του Παντελή Βούλγαρη την Επίδαυρο κλπ και την προτιμάς έχει καλώς. Αλλά προσωπικά για μένα Βέγγος είναι ο Θού Βού. Απείρως καλύτερος και αυθεντικότερος. Και προτιμώ χίλιες φορές να τον βλέπω και να γελάω αντί να κλαίω.
Το Βέγγο τον αγγίζουμε όπως τον αισθανόμαστε, το χιούμορ και η τρέλλα δεν είναι υποτιμητικά.
Comment
-
Ξέρω τι έπαιξε και πότε, όπως και το ότι βραβεύθηκε για το τι έκανες στον πόλεμο Θανάση όπου ο ρόλος του ήταν περισσότερο δραματικός.
Το ταλέντο του επέτρεπε να παίξει το ίδιο καλά και τους 2 ρόλους άσχετα σε ποιον αρέσει στον καθένα περισσότερο.www.foresterclub.gr
Comment
-
Καλά ειδικά εσύ ρε gordona μιλάς για άδειες ηθοποιού? Ας πάει να παίξει οποιοσδήποτε στην Επίδαυρο εχει δεν έχει ο ίδιος άδεια και αν ο κόσμος έχει την ποιότητα να αντιληφθεί τη μάπα ας του πετάξει αυγά. Αλλού πρέπει να είναι ο έλεγχος άσχετα με προσωπικές άδειες. Όπως στο Ηρώδειο κατ αρχήν πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος ποιός μπορεί να εμφανιστεί, αυτό το αποφασίζει το αρχαιολογικό συμβούλιο και οι επιτροπές του Φεστιβάλ Αθηνων. Γιατί θεωρητικά θα μπορούσε να πάει και ο Κιάμος και ο Βέρτης να ζητήσουν το ηρώδειο, αυτοί είναι σίγουρα "τραγουδιστές" (μη χ@σω).Originally posted by gordonas View PostΓια μια τεράστια γκάμα, δύσκολων επαγγελμάτων που απαιτούν ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις η άδεια δίνεται έτσι χωρίς καμία πιστοποίηση ή έλεγχο ικανοτήτων.
Αυτό συμβαίνει και με τους ηθοποιούς. Πήγαν τον Ρουβά στην Επίδαυρο και έπαιξε με την ψυχή του λέει. Είχε δικαίωμα να το κάνει, αφού δεν υπάρχει άδεια ηθοποιού, έχω δικαίωμα και εγώ να τον κράξω.
Μεγάλο θέμα είναι ο κόσμος. Χρειάζεται να έχεις ταλέντο για να παράγεις τέχνη και χρειάζεται και ένα επίπεδο εκπαίδευσης, μόρφωσης κουλτούρας και γνώσης για να καταλάβεις την τέχνη. Δε θα ξεχάσω τη θεατρική αποθεωση παλιότερα της ..Μιμής Ντενίση ως ηθοποιού όπου γινόταν λαϊκό προσκύνημα για να την δούν...
Ούτε τα γεμάτα "θέατρα" με μις "επιθεωρήσεις" με τα σεξουαλικά υπονοούμενα και τα πιλοτικά χωρατά, τη στιγμή που σε καλές πραγματικά θεατρικές παραστάσεις βαράνε μύγες.
Comment

Comment