Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ρεκόρ μετεωρολογικών σταθμών

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Μεσσήνιος View Post
    Έκανα μια ανανέωση στη λίστα, προσθέτοντας και το που είναι τοποθετημένος ο καθέ σταθμός για να κάνουμε καλύτερες συγκρίσεις.

ΤOP 10 περιοχές με υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία από σταθμούς του ΕΑΑ και ιδιωτικών σταθμών Davis Vantage Pro with 24hrs Fan-Aspirated.

1. Ελευσίνα (30/06/2017) 45,3 (οροφή κτιρίου)

2. Μονεμβασιά (26/06/2007) 45,2 (έδαφος)

3. Ορεστιάδα (25/07/2007) 45,1 (έδαφος)

4. Παλαιοχώρα (26/06/2007) (οροφή κτιρίου) - Λάρισα (25/07/2007) 45,0 (έδαφος)

5. Τρίκαλα (25/07/2007) 44,9 (έδαφος)

6. Βόλος (26/06/2007) 44,7 (οροφή κτιρίου)

7. Σπάρτη (18/06/2016) 44,4 (έδαφος)

8. Χανιά (26/06/2007) 43,7 (έδαφος)

9. Κιλκίς (24/07/2007)(έδαφος) - Κωπαϊδα (30/06/2017)(έδαφος) - Λαμία
    (30/06/2017)(έδαφος) 43,6

10. Γαβαλού (25/07/2009) (έδαφος) - Λειβαδιά (16/07/2012) (έδαφος) - Πύργος (25/07/2007) (οροφή κτιρίου) - Δίον (24/06/2007) (έδαφος)
    Λευκοχώρι (30/06/2017) (έδαφος)43,4

με βάση το μεταρ η Σπάρτη στις 18.6.2016 είχε μέγιστη 43,4c...το 44,4c είναι όντως το ρεκόρ του σταθμού που παρατηρήθηκε όμως μόλις χτες 30.6.2017

Comment

• Γεια σας. Ξεχάσατε τον σταθμό της Φιλαδέλφειας της ΕΜΥ. Παραδοσιακά από τα πιο ζεστά μέρη. Σήμερα έγραψε 43. Εχτές? Δεν είδα αλλά μου είπαν για 45!
      ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

• Δηλαδή από την Σουζη το ακουσα
        ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

• Originally posted by Μεσσήνιος View Post
          Έκανα μια ανανέωση στη λίστα, προσθέτοντας και το που είναι τοποθετημένος ο καθέ σταθμός για να κάνουμε καλύτερες συγκρίσεις.

ΤOP 10 περιοχές με υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία από σταθμούς του ΕΑΑ και ιδιωτικών σταθμών Davis Vantage Pro with 24hrs Fan-Aspirated.

1. Ελευσίνα (30/06/2017) 45,3 (οροφή κτιρίου)

2. Μονεμβασιά (26/06/2007) 45,2 (έδαφος)

3. Ορεστιάδα (25/07/2007) 45,1 (έδαφος)

4. Παλαιοχώρα (26/06/2007) (οροφή κτιρίου) - Λάρισα (25/07/2007) 45,0 (έδαφος)

5. Τρίκαλα (25/07/2007) 44,9 (έδαφος)

6. Βόλος (26/06/2007) 44,7 (οροφή κτιρίου)

7. Σπάρτη (18/06/2016) 44,4 (έδαφος)

8. Χανιά (26/06/2007) 43,7 (έδαφος)

9. Κιλκίς (24/07/2007)(έδαφος) - Κωπαϊδα (30/06/2017)(έδαφος) - Λαμία
          (30/06/2017)(έδαφος) 43,6

10. Γαβαλού (25/07/2009) (έδαφος) - Λειβαδιά (16/07/2012) (έδαφος) - Πύργος (25/07/2007) (οροφή κτιρίου) - Δίον (24/06/2007) (έδαφος)
          Λευκοχώρι (30/06/2017) (έδαφος)43,4

Τους σταθμούς σε οροφές κτιρίων για ποιο λόγο να τους λαμβάνουμε υπόψη; Δεν τηρούν δύο βασικές προϋποθέσεις για να θεωρηθούν αξιόπιστοι...Δεν είναι στο σωστό ύψος και δεν πατάνε σε χώμα οι ιστοί.

Comment

• Πάντως, λογικά μιλώντας, το 90% των σταθμών που άρχισαν να λειτουργούν μετά το 2007 έσπασαν/θα σπάσουν αυτό το τριήμερο το ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας τους.
            18/02/08 - 10/1/17
            9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

• Originally posted by civilathens View Post
              Γεια σας. Ξεχάσατε τον σταθμό της Φιλαδέλφειας της ΕΜΥ. Παραδοσιακά από τα πιο ζεστά μέρη. Σήμερα έγραψε 43. Εχτές? Δεν είδα αλλά μου είπαν για 45!
              44 χθες Ηλια....τα ανέφερε ο Κολυδάς...

ΥΓ Κι αυτό που είπες gordonas για τους σταθμούς το ανέφερε ο ΤΕΟ Κολυδάς χθες....
              Το 70-75% των σταθμών είναι αναξιόπιστοι απλά...φωνάζω αρκετά χρόνια τώρα, αλλά έχουμε σταθμολάγνους εδώ μέσα...
              Last edited by beach-snow; 01/07/2017, 09:09 PM.

http://weatherparty.blogspot.gr/
              Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Νομίζω ότι όταν κάποιος τοποθετεί έναν σταθμό σε ταράτσα κάνει τις εξής παραδοχες.

1. Η θερμοκρασία του σταθμού δεν είναι για να αναγνωριστεί από κανέναν επίσημο οργανισμό.
                2. Είναι αδύνατον μέσα στον αστικό ιστό να βρεθεί χώρος να μπεί σταθμός στο έδαφος λόγω της δόμησης. Αν υπάρχει ένα δημοτικό πάρκο πχ στο κέντρο της πόλης οι δήμοι δεν αφήνουν να βάλουν σταθμους. Επομένως αν θες να έχεις μια εικόνα για τις θερμοκρασίες εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος αναγκαστικά πρέπει να τον βάλεις κάπου ψηλά.
                Και σ ένα πεζοδρόμιο πχ χωμάτινο να εβρισκε κανείς να τον βάλει πάλι δε πληρεί τις προϋποθέσεις διότι οι πολυκατοικίες κόβουν τον αέρα. ’ρα ο μόνος σωστός τρόπος τοποθέτησης ενός σταθμου μέσα σε ένα πολεοδομικό συγκρότημα είναι να υπάρχει ένα πάρκο αρκετά ανοιχτό και να δώσει άδεια ο δήμος να μπεί εκεί και να μην πάνε οι αλήτες να σπάσουν να κλέψουν το σταθμό.

Πράγμα αδύνατον.

’ρα μπαίνει σε ταρατσα.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφεις έχουν αξία ως προς την σύγκριση των τιμών του σταθμού με τον ίδιο τον εαυτό του.

Και στο περίπου παίρνεις μια ιδέα για το πόσο πχ πιο ζεστή είναι η πόλη στο κέντρο απ ότι τα περίχωρα.

Ένα φαινόμενο που είναι υπαρκτό. Και κάπως έτσι μπορείς να το προσεγγίσεις.
                Last edited by Κωστας.; 01/07/2017, 09:21 PM.

Comment

• ’ρα: ένας σταθμός σε ταράτσα μέσα σε μια πόλη

1. Δεν πας το ρεκόρ του σε κανεναν οργανισμό. Δε θα το δεχτεί κανείς.
                  2. Δίνει μια ιδέα ποια η διαφορά απ τα περίχωρα. Μετράει το φαινόμενο της αστικής νησίδας δηλαδή.
                  3. Δημιουργεί ένα αρχείο για τον ίδιο το σταθμό απ τηνστιγμη που αρχίζει να καταγράφει ,που κι αυτό έχει την αξία του .

Comment

• Originally posted by Κωστας. View Post
                    ’ρα: ένας σταθμός σε ταράτσα μέσα σε μια πόλη

1. Δεν πας το ρεκόρ του σε κανεναν οργανισμό. Δε θα το δεχτεί κανείς.
                    2. Δίνει μια ιδέα ποια η διαφορά απ τα περίχωρα. Μετράει το φαινόμενο της αστικής νησίδας δηλαδή.
                    3. Δημιουργεί ένα αρχείο για τον ίδιο το σταθμό απ τηνστιγμη που αρχίζει να καταγράφει ,που κι αυτό έχει την αξία του .
                    Στο 3 ξέρεις γιατί δεν έχει αξία?
                    Γιατί στην ταράτσα το πυρωθέν μπετόν, παρακρατεί τη ζέστη και αργεί ο σταθμός να δείξει την σωστή θερμοκρασία, που ήδη έχει πέσει και αυτος δεν μπορεί να καταγράψει....άρα άσχετος και άκυρος μέσος όρος ημέρας και φυσικά μηνιαίος εκτός....το παρατηρώ εδώ στη γειτονιά μου καθημερινά με τους άλλους σταθμούς....3-4οc διαφορά...χώρια οι αναστροφές που στην ταράτσα πάνε περίπατο...
                    Last edited by beach-snow; 01/07/2017, 10:46 PM.

http://weatherparty.blogspot.gr/
                    Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Δεν διαφωνώ μ αυτό που λες ότι δείχνει παραπάνω.

Αλλά υπό συνθήκες αυτό το φαινόμενο του μπετόν μπορείς να το κάνεις να μην επηρεάζει το σταθμό.

Πχ αν τον βάλεις κολλητά σε κάγκελα της ταράτσας στη γωνία της ταράτσας ώστε μόνο το 1/4 της βάσης του να αποτελείται από μπετόν

Επίσης όταν φύσαει έστω και λίγο η ανάδυομενη θερμότητα απ το μπετόν της ταράτσας ειδικά αν ο σταθμός είναι στην άκρη της ταράτσας δεν επηρεάζει πάντα το σταθμό.

Comment

• Επίσης θα ξαναπώ και το άλλο.

Τι να το κάνω κύριε μετεωρολογε (όποιος κι αν είναι αυτός) να μου λέει η θερμοκρασία σήμερα στην Αθήνα ήταν 40 βαθμοί και να μου έχει εναν σταθμό πχ στο Θησείο μονο και εγώ να ξέρω απ την εμπειρία μου ότι όταν περπατάς στο Θησείο φυσάει ωραίο δροσερό αεράκι κι αν πας 5 δρόμους πιο χαμηλά βράζει ο τόπος.

Δεν ξέρω αν το παράδειγμα που αναφέρω αντιστοιχεί στις περιοχές αλλά θα το πω για τη Θεσσαλονίκη που ξέρω τις περιοχές.

Τι να το κάνω να μου λες ότι στη Μικρα είχε 35 σήμερα κι εγώ να ήμουν το μεσημέρι στη Νεάπολη και στην οδο Κασσάνδρου και να έβραζε ο τόπος.
                        Είναι άχρηστη τελείως η πληροφορία αυτή για τον πολίτη.

Θέλω να πω δηλαδή ότι άλλαξαν οι καιροί και τα χρόνια. Δεν είμαστε χωριά πλέον , και ένα πολυ μεγαλο μέρος του πληθυσμού ζει μέσα σε πόλεις. Για αυτό χρειάζεται να μετραται η αστική νησιδα με κάποιο τρόπο.

Με παραδοχες προφανως χωρίς να καταργείται η παραδοσιακή μετεωρολογια και οι ορισμοί της.

Comment

• Originally posted by Κωστας. View Post
                          Επίσης θα ξαναπώ και το άλλο.

Τι να το κάνω κύριε μετεωρολογε (όποιος κι αν είναι αυτός) να μου λέει η θερμοκρασία σήμερα στην Αθήνα ήταν 40 βαθμοί και να μου έχει εναν σταθμό πχ στο Θησείο μονο και εγώ να ξέρω απ την εμπειρία μου ότι όταν περπατάς στο Θησείο φυσάει ωραίο δροσερό αεράκι κι αν πας 5 δρόμους πιο χαμηλά βράζει ο τόπος.

Δεν ξέρω αν το παράδειγμα που αναφέρω αντιστοιχεί στις περιοχές αλλά θα το πω για τη Θεσσαλονίκη που ξέρω τις περιοχές.

Τι να το κάνω να μου λες ότι στη Μικρα είχε 35 σήμερα κι εγώ να ήμουν το μεσημέρι στη Νεάπολη και στην οδο Κασσάνδρου και να έβραζε ο τόπος.
                          Είναι άχρηστη τελείως η πληροφορία αυτή για τον πολίτη.

Θέλω να πω δηλαδή ότι άλλαξαν οι καιροί και τα χρόνια. Δεν είμαστε χωριά πλέον , και ένα πολυ μεγαλο μέρος του πληθυσμού ζει μέσα σε πόλεις. Για αυτό χρειάζεται να μετραται η αστική νησιδα με κάποιο τρόπο.

Με παραδοχες προφανως χωρίς να καταργείται η παραδοσιακή μετεωρολογια και οι ορισμοί της.
                          Ναι περιμενε εσυ στην Ελλαδα της κρισης και του Συριζα να μετραμε και τις αστικες θερμικες νησιδες....εδω οταν χιονισε εδω στις 9/1 την προηγουμενη μερα ανθρωπος της ΕΜΥ στον real (το ξερω το ονομα αλλα δεν εχει νοημα τωρα...) ελεγε για χιονια ΜΟΝΟ στα ΒΠ και θερμοκρασιες 10 βαθμους.
                          Στην Ελλαδα του δημοσιου που δεν ελεγχεται και δεν αξιολογειται απο ΚΑΝΕΝΑΝ περιμενετε να λειτουργησει σωστα το κρατος; Η ερωτηση σαφως ειναι ρητορικη διοτι εχουμε μιλησει στο παρελθον και εχουμε παρομοιες ΣΩΣΤΕΣ αποψεις
                          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Σιγουρα.Γενικά μίλησα πάντως. Ότι έχει αναδειχθεί αυτή η ανάγκη παγκοσμιως.

Comment

• Σε καποιες πολεις οπως η Αθηνα με μεταβλητο υψομετρο απο 0 ως 300μ και με μεταβλητη αποσταση απ τη θαλασσα θα επρεπε να υπαρχει πλουσιο εγκυρο εθνικο δικτυο σταθμων. Εδω ομως ενδιαφερονται ποιος θα πρωτοπλασαριστει πρωτος στα γκειπαρειντ αυτα ειναι για να τα συζηταμε μονο εμεις
                              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Τώρα που και επίσημα έχουμε λήξη του καύσωνα, να κάνουμε μια ανανέωση της λίστας...Η Σπάρτη στην 10η θέση με 44,4 β. Την περίμενα να περάσει τους 45 ακόμα και τους 46. Χθες είχε τη μεγάλη της ευκαιρία, αλλά τη σταμάτησε ο ΝΑ. Έστω και έτσι όμως, η καταγραφή αυτή αποτελεί μεγάλη επίδοση γιατί ο σταθμός βρίσκεται έξω από την πόλη μακριά από οποιαδήποτε επίδραση αστικής θερμονησίδας και τηρεί σχεδόν στο ακέραιο τις προδιαγραφές του παγκόσμιου μετεωρολογικού οργανισμού. Επίσης, η Κρήτη με τις Μοίρες έκανε επίδειξη δύναμης κατακτώντας την πρώτη θέση βροντοφωνάζοντας "παρών" και εκτοπίζοντας στις δύο επόμενες θέσεις τα θηρία που λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της δυτικής Αττικής αντίστοιχα, τα οποία τώρα που είναι πληγωμένα καθίστανται άκρως επικίνδυνα για τη συνέχεια!

1. Μοίρες (01/07/2017) 45,9 (έδαφος)

2.
                                Λάρισα (01/07/2017) 45,5 (έδαφος)

3. Ελευσίνα (30/06/2017) 45,3 (οροφή κτιρίου)

4. Μονεμβασιά (26/06/2007) 45,2 (έδαφος)

5. Ορεστιάδα (25/07/2007) 45,1 (έδαφος)

6. Παλαιοχώρα(26/06/2007)
                                45(οροφή κτιρίου)

7. Τρίκαλα (25/07/2007) 44,9 (έδαφος)

8. Βόλος (26/06/2007) 44,7 (οροφή κτιρίου)

9. Ασπρόπυργος(30/06/2017)44,6 (οροφή κτιρίου)

10. Σπάρτη (30/06/2017) 44,4 (έδαφος)

Last edited by Μεσσήνιος; 02/07/2017, 05:56 PM.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X