Announcement

Collapse
No announcement yet.

Παλιές Φωτογραφίες Θεσσαλονίκης

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by gordonas View Post
    Υπήρχε αστική τάξη και σαν αποτέλεσμα νεοκλασικά κτίρια. Με την αντιπαροχή υπήρξε αλλοίωση της αστικής τάξης μέσω μεγάλης μετακίνησης πληθυσμών από την ύπαιθρο, οπότε και άλλαξε και η αισθητική των πόλεων.

Το θέμα δεν είναι ότι μετακινήθηκε κόσμος από την ύπαιθρο στα αστικά κέντρα, αλλά ο τρόπος που λειτούργησε η αντιπαροχή.
    Αχχχχ κρίμα.
    Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

Originally posted by storm View Post
      Σήμερα πρέπει να επιχειρήσεις κολύμπι εκεί μέσα...
      Θα βγεις απ'τη θάλασσα με άλλο χρώμα δέρματος, τρίτο χέρι, πέμπτο μάτι κλπ!!!! Χαχαχαχα!
      Χαχαχαχαχα πες το ψέματα.
      Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

και από τη μεριά της θάλασσας το ίδιο κτήριο
        μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

Τάσο είναι τέλειες!

Comment

Originally posted by storm View Post
            Σήμερα πρέπει να επιχειρήσεις κολύμπι εκεί μέσα...
            Θα βγεις απ'τη θάλασσα με άλλο χρώμα δέρματος, τρίτο χέρι, πέμπτο μάτι κλπ!!!! Χαχαχαχα!
            όχι καμία σχέση. έχει καθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό η παράκτια ζώνη της πόλης. όχι για να κάνεις μπάνιο φυσικά,αλλά καμία σχέση με το παρελθόν. πριν την ανάπλαση δεν τολμούσες να πλησιάσεις καν την παραλία,τώρα βλέπεις το βυθό, που λέει ο λόγος

Comment

Originally posted by salonikatasos View Post
              όχι καμία σχέση. έχει καθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό η παράκτια ζώνη της πόλης. όχι για να κάνεις μπάνιο φυσικά,αλλά καμία σχέση με το παρελθόν. πριν την ανάπλαση δεν τολμούσες να πλησιάσεις καν την παραλία,τώρα βλέπεις το βυθό, που λέει ο λόγος
              Το ξέρω βρε! Σίγουρα για μπάνιο φυσικά δεν είναι, σε καμία περίπτωση.
              Επίσης δε μυρίζει τόσο όπως στο παρελθόν που άμα έπιαναν νοτιάδες, η οσμή βόθρου έφτανε ως τους δήμους της πόλης, ψηλά...

Comment

μερικές εκατοντάδες μέτρα παραπέρα υπάρχει κι άλλο τέτοιο κτήριο που είναι επίσης μουσείο τώρα(το λαογραφικό)
                τότε(φαίνεται και πόσο κοντά ήταν η θάλασσα στο κτήριο)
                και σήμερα(η θάλασσα απέχει 100 μέτρα σχεδόν από τα κάγκελα)

Comment

Αχ στεναχωριέμαι για τις θάλασσες τα ποτάμια και τις λίμνες μας! Όλα πρέπει να είναι πεντακάθαρα!

Comment

οχι παραδοξως οπως ειπε και ο τασος εχει βελτιωθει πολυ η κατασταση,τον τελευταιο καιρο δεν εχω τυχει στο λιμανι να μυριζει ουτε εκει στην κλασσικη γωνια απο την μερια της αριστοτελους που κανει το λιμανι να εχει μεσα στην θαλασσα ενα τετραγωνο 5χ5 με πετσα απο βρομα και σκουπιδια (οσοι ειναι απο θεσσαλονικη θα ξερουν)
                    Last edited by sotospao13; 03/11/2014, 11:31 PM.
                    δεν θα σπασει με 5αρακι....

Comment

Working...
                    X