Announcement

Collapse
No announcement yet.

Αποστολή rosetta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Τελικά το Philae φαίνεται να είναι σταθερό προς το παρόν στην επιφάνεια του κομήτη, παρά την αποτυχία ενεργοποίησης των 2 αγκίστρων.
    Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
    Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Originally posted by gordonas View Post
      Το διάστημα είναι η ζωή. Το σπίτι που ζούμε. Είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και εκεί είναι και το μεγάλο μυστήριο της ύπαρξης. Πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αδιάφορο;

Όσο αφορά την αποστολή, το ευχάριστο είναι ότι το σκάφος είναι πάνω στον κομήτη. Για το αν αγκιστρώθηκε τελικά δεν μου είναι ξεκάθαρο. Κάπου διάβασα ότι τελικά πέτυχε αλλά δεν έχω διαβάσει επίσημη ανακοίνωση που να το επιβεβαιώνει.
      Όχι είναι επίσημο το διάβασα στο σιτε τους.

Αυτό που διάβασα στα ΜΜΕ και δεν το ειδα καπου επισημα ειναι η ανιχνευση θερμοτητας (στον παγωμενο κομητη) χωρις ομως να διευκρινιζουν υψηλης η χαμηλης.

Όμως έτσι όπως το παρουσιάζουν είναι σαν να εννοουν υψηλης θερμοτητας, πράγμα παράξενο.

Παρόλα αυτά επίσημη ανακοίνωση απ την ΕΣΑ δεν υπαρχει..
      Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
      Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Originally posted by Morpheas View Post
        Παρόλα αυτά επίσημη ανακοίνωση απ την ΕΣΑ δεν υπαρχει..
        Κάπου διάβασα χθες ότι η ESA θα δώσει σήμερα το απόγευμα (13:00 GMT) συνέντευξη τύπου. Σε λίγες ώρες ελπίζω να μάθουμε πιο πολλά.

Και κάτι που διέφυγε της προσοχής: κόστος. Το σύνολο της αποστολής κόστισε 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάρκεια 20 ετών από την αρχή του προγράμματος ως σήμερα. Συμμετείχαν 14 ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία με τις Η.Π.Α.. Οι Γάλλοι εκτίμησαν ότι το μερίδιό τους (περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ) αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο μόνο 0.20 ευρώ το χρόνο για κάθε πολίτη της χώρας τους!

Ορίστε και η σημερινή εικόνα από το Philae:

B2UEKTaIMAE8R0H.jpg

Comment

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τη φωτογραφία, βλέπω κάτι που δεν καταλαβαίνω τι είναι: φαίνεται ένα είδος καλωδίου στο κάτω μέρος της εικόνας (κέντρο προς τα δεξιά). Να είναι το καλώδιο ενός από τα άγκιστρα, ή προϊόν σύνθεσης εικόνων; Η φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση είναι εδώ.

Comment

Working...
          X