Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014-2015

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by snowspir View Post
    Η Στύγα και η άγκυρα ήταν κλειστές σήμερα;;
    Σημερα, ενώ όλοι γνώριζαν για τον κόσμο που όντως τίμησε το βουνό κ έδωσε κ μια ψήφο εμπιστοσύνης στην νεα διοίκηση, το χιονοδρομικό στάθηκε αισθητά κατώτερο των περιστάσεων..
    Ένα σωρό από ελλείψεις, κ φανερα απροετοίμαστο το κεντρο σε όλα του!
    Προσωπικά παρατηρήσα πολλα κ για αρκετά γκρινιαξα κιόλας!..
    Ελπίζω από αύριο να ειναι όλο το κέντρο ανοιχτό κ να μην δούμε πάλι τα σημερινά...

Comment

Originally posted by diomil View Post
      Σημερα, ενώ όλοι γνώριζαν για τον κόσμο που όντως τίμησε το βουνό κ έδωσε κ μια ψήφο εμπιστοσύνης στην νεα διοίκηση, το χιονοδρομικό στάθηκε αισθητά κατώτερο των περιστάσεων..
      Ένα σωρό από ελλείψεις, κ φανερα απροετοίμαστο το κεντρο σε όλα του!
      Προσωπικά παρατηρήσα πολλα κ για αρκετά γκρινιαξα κιόλας!..
      Ελπίζω από αύριο να ειναι όλο το κέντρο ανοιχτό κ να μην δούμε πάλι τα σημερινά...
      Και λίγα λες. Πραγματικά θλιβεροί οι υπεύθυνοι. Θα ήταν καλό να ακουστεί η κύρια αιτία που το μισό χιονοδρομικό ήταν κλειστό.

Στην αρχή της ημέρας (ως τις 10:30) είχε λίγη ομίχλη. Η δικαιολογία ήταν "μολις το επιτρέψει ο καιρός θα ανοίξουμε". Παρεπιπτόντως, η ίδια δικαιολογία ακουγόταν και από τις κυρίες στην έκδοση εισητηρίων.
      Μετά τις 10:30, η μέρα ήταν κρυσταλλινη: απνοια, καθαρός ουρανός, καλό χιόνι για τα δεδομένα και καλή θερμοκρασία.
      Ο κόσμος άπειρος και η ώρα αναμονής μέχρι να πάρεις το λιφτ γύρω στα 20'. Γιατί να μη δωθεί το βουνό στο λαό? Σοβαρά αν υπάρχουν ιδέες πείτε να μαθαίνω κι εγώ, αλλα νομίζω ότι ήταν καθαρά θέμα κακοδιαχείρισης.

Και κάτι ακόμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί (λόγω της αναμονής λειτουργίας) το εισητήριο ήταν "18 ευρώ για όλους". Γιατί ρίχνεις 40% αλλά στο φοιτητή μόνο δύο ευρώ? Θα έπρεπε να είναι αναλογικά για όλες τις κατηγορίες.

Απλά κρίμα.

Comment

Εγώ έμαθα από φίλους που ανέβηκαν το Σάββατο ότι ενώ η χιονοκάλυψη και η μέρα ήταν πολύ καλές η Στύγα αλλά και άλλες πίστες ήταν κλειστές χωρίς κανέναν λόγο. Οι ουρές που σχηματίζονταν στους λίγους ανοιχτούς αναβατήρες ήταν επιπέδου ΔΟΥ Καλλιθέας 10 το πρωί Δευτέρας και δεν υπήρχε κανένας υπέυθυνος να πει κάτι για όλα αυτά, ενώ το εισιτήριο κόστιζε 25 ΕΥ. Την ίδια μέρα τσέκαρα το σαιτ το οποιο έγραφε για τη Στύγα "σε ετοιμοτητα" (ό,τι και αν σημαίνει αυτό...) ενώ στο τηλέφωνο μου είπαν ότι Κυριακή επρόκειτο να την ανοίξουν. Τελικά μάθαμε ποτέ γιατί ήταν έτσι η κατάσταση και αν θα ανοίγει απο δω και μπρός η Στύγα ή αν θα παίζουμε Πυθεία για το αν θα κάνουμε σκι/σνοου η όχι.

Πάντως εσείς που χειρίζεστε τα χιονοδρομικά δεν έχετε καμία δικαιλογία- έχετε ένα φανατικό κοινό ανθρώπων που παρατάνε τα παντα για να έρθουνε και θα δώσουν και τα τελευταία τους λεφτά και τα κάνετε μόνιμα τρόχαλο. τι να πω πραγματικά.

"
        'Mimicry returned as menacing mockery'
        H. Bhabha.

Comment

πριν απο 2 χρονια ανεβηκα με ποδια προς το 2ο σαλε και ρωτησα τα παιδια που χειριζονται τα ρατρακ και τα snowmobil για ποιο λογο η Στυγα δεν ανοιγει?ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ειναι παλια, ειναι ακριβο το σερβις, οικονομια στο πετρελαιο και στο ρευμα αλλα στον κοσμο λενε οτι φταινε οι διακοπες ρευματος ετσι αναγκαζεται ο κοσμος να αρκεστει με τη μιση καταναλωση στον τριθεσιο...Εξυπνο πουλι ο μπουφος...Τι να πω?

Comment

10427684_820302494700881_277792138720051362_n.jpg10891978_820302478034216_483279107687149602_n.jpg10906079_820302304700900_2818358862598564210_n.jpg10906177_820302454700885_8466403060190846964_n.jpg Λετε,λετε και ξαναλετε οτι ξερολια και εξυπναδα σας ερθει στο κεφαλι.Οι φωτογραφιες ειναι απο τις 2-1-2015.Οι εικονες δειχνουν καποια πραγματα που ο καθε ΝΟΗΜΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΟΣ καταλαβαινει και κατανοει.Αμφιβαλλω αν οσοι κανουν παραπονα εχουν την παραμικρη ΤΕΧΝΙΚΗ γνωση στο πως λειτουργουν αυτα τα "μαραφετια" που μας ανεβαζουν εκει πανω.Και ποιες ενεργειες και πως πρεπει να γινουν (και σε τι συνθηκες) για να δωθουν στο κοινο με πληρη ασφαλεια και να μην εχουμε ατυχηματα και παρατραγουδα.Καθε χρονο τα ιδια και τα ιδια....Ειλικρινα ο Ελληνας χιονοδρομος δεν βαζει μυαλο...Οσο για την παλαιοτητα των λιφτ,ΝΑΙ ειναι αρχαια,ΝΑΙ θελουν αντικατασταση,ΝΑΙ βγαζουν συνεχεια προβληματα ΑΛΛΑ αυτα εχει το συγκεκριμενο χ/κ και οι τεχνικοι του υπαλληλοι προσπαθουν να το κρατανε σε οσο το δυνατον πιο αξιομαχο επιπεδο.Το μονο φαουλ για αυτες τις μερες ειναι η μη αλλαγη της τιμολογιακης πολιτικης στην καρτα λιφτ με το πανω μισο χιονοδρομικο κλειστο (και αυτο λογω εορταστικου "καπελου").Θα μπορουσε το χ/κ να κανει μειωση στην τιμη της καρτας (μιλαω για αυτην ολων των λιφτ και οχι για την απλη βολτα των μη χιονοδρομων επισκεπτων),διαφοροποιηση για τις μερες αυτες με ειδικη καρτα αρχαριου που κανει και μαθημα με δασκαλο (με χρηση μονο του 3πλου και του κατω πιατου) ωστε και να δωθει ο διπλος αναβατηρας να μην συμφορειται απο αρχαριους με "υπερβαλλοντα ζηλο" αλλα ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ σε μια πιστα ανω των υνατοτητων τους.Εχω να πω και αλλα απλα ο ζεστος μου καφες με περιμενει...Καλη σεζον και καλα μυαλα!

Comment

ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ οτι ειχαν παγωσει πανω τα παντα, αλλα....Αλλα εβγαλαν επισημη ενημερωση και εδω και στην σελιδα του χιονοδρομικου οτι ειναι ΟΛΑ ετοιμα, επεσε το χιονι, ΚΑΙ ΑΝ το επιτρεψουν οι καιρικες συνθηκες θα δωθει το κεντρο σε πληρη λειτουργια για την Παρασκευη 2/1/15.
              Αυτο ηταν μεγαλο ΨΕΜΑ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ για ΟΛΟ τον κοσμο, ΑΦΟΥ ΤΟ ηξεραν οτι δεν προκειται να ανοιξει στυγα και αρτεμης...
              Δεν ηταν το μονο φαουλ το οτι δεν μειωσαν το εισητηριο..Το ΨΕΜΑ ηταν το μεγαλο φαουλ.
              Το οτι τα λιφτ ειναι αρχαια, το γνωριζουν πλεον και τα μικρα παιδια παιδια, δεν ειναι κατι νεο.
              Invisible...

Comment

Κανεις δεν ειπε ψεμματα φιλε μου...Σε ολα τα χ/κ του κοσμου βγαινουν ανακοινωσεις την προηγουμενη μερα περι ετοιμοτητας αλλα το επομενο πρωι το βουνο εχει αλλες διαθεσεις.Ετσι λοιπον ΟΤΑΝ μπορεσε το τεχνικο προσωπικο να ανεβει στα τερματικα της Στυγας και Αρτεμις ηταν παρα πολυ αργα για να ετοιμαστουν και να δωθουν στο κοινο.Περιμεναν μηπως στο περασμα της ωρας μπορουσαν να κανουν κατι για το καρεκλακι αλλα....Ξερεις δεν ειναι ολα εφικτα οπως φανταζουν απο τον καναπε μας ή στο πρακτικο μυαλο μας.Αρα λοιπον,το ΜΟΝΟ ΦΑΟΥΛ ηταν το εξης.Ασχετως αργιας και εορταστικου τιμολογιου,για την καλη πιστη των απανταχου απιστων Θωμαδων η μη μειωση της τιμης της καρτας ωστε να αναλογει στο μισο χ/κ.Οσο για αυτους που δεν πειθονται ευκολα μια βολτα στο βουνο σε χιονοθυελλα με ανεμο 90kmh θα τους πεισει οτι ο καναπες τους ειναι πιο αναπαυτικος.Ειπα και παραπανω,καλη η ξερολιαση αλλα να εχει και ενα φρενο!

Comment

Οσο για τις αγκυρες στην Αρτεμις,ειχα και εγω την αδαη απορια γτ δεν ειναι καν κρεμασμενες αλλα ενας φιλιος λιφτιερης μου την ελυσε απαντωντας μου πολυ απλα οτι γνωριζαν περι παγοποιησης και δεν τις ειχαν πανω απλα για να μην καταστραφουν οι μηχανισμοι διατασης τους....Ειδες?Οσο ζει κανεις μαθαινει.

Comment

Χαίρομαι που βρέθηκες εσύ ο απολογητής του Χ/Κ να μας βάλεις τα γυαλιά και να μας διδάξεις τις τρομερές γνώσεις που αποτελούν όσα λες. Όμως ό,τι ερριστικό πράμα και να πεις δεν εξηγεί το γιατί στις 2/1 το χιονοδρομικό έλεγε τηλεφωνικά και δια ζώσης στον κόσμο ότι η Στύγα θα ανοίξει, παραλληλα δεν ενημέρωσε κανέναν για την κατάσταση των λιφτ και γιατί χρέωνε όσα χρέωνε. ’σε λοιπόν το ύφος και αποδέξου ότι υπήρξε προφανέστατο ατόπημα από την πλευρά του χιονοδρομικού με επίσης προφανέστατο οικονομικό κίνητρο.
                    H. Bhabha.

Comment

Originally posted by Madaros View Post
                      Χαίρομαι που βρέθηκες εσύ ο απολογητής του Χ/Κ να μας βάλεις τα γυαλιά και να μας διδάξεις τις τρομερές γνώσεις που αποτελούν όσα λες. Όμως ό,τι ερριστικό πράμα και να πεις δεν εξηγεί το γιατί στις 2/1 το χιονοδρομικό έλεγε τηλεφωνικά και δια ζώσης στον κόσμο ότι η Στύγα θα ανοίξει, παραλληλα δεν ενημέρωσε κανέναν για την κατάσταση των λιφτ και γιατί χρέωνε όσα χρέωνε. ’σε λοιπόν το ύφος και αποδέξου ότι υπήρξε προφανέστατο ατόπημα από την πλευρά του χιονοδρομικού με επίσης προφανέστατο οικονομικό κίνητρο.

Φιλε μου,ημουν εκει στις 2/1,ρωτησα για τι και αν θα ανοιξει,και περιμενα και εγω οπως και ολοι οι αλλοι.Απλα εγω σαν "αγαθος" αν θελεις,οταν μιλησα και με εργαζομενους στο χ/κ (φιλους λιφτιερηδες και λοιπους με ΤΕΧΝΙΚΕΣ γνωσεις και ΟΧΙ τις κοπελιτσες στις πληροφοριες ή στην εκδοση εισητηριων)πηρα τις αναλογες απαντησεις,τις μοιραζομαι και εδω (και μαλλον πολυ κακως γιατι καποιοι ειναι ανετοιμοι να βγαλουν τις παρωπιδες και την μανια συνομοσιολογιας που τους διακατεχει) και δεν εχω καμια δουλεια να απολογηθω για κανενα χ/κ.Απλα να ξερεις οτι ειναι πολυ κουραστικο να περιμενεις στην ουρα για το λιφτ και το μονο που ακους ειναι γκρινια.Για το οικονομικο κομματι ,θελω να πιστευω οτι ημουν πολυ ξεκαθαρος εξ αρχης.Η καρτα επρεπε να ειναι στην ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ.

Comment

Φράγκι,λύσεις υπάρχουν και για το πάγωμα του συρματόσχοινου της Στύγας και τα καρεκλάκια και για άλλα προβλήματα...Η μη ξεκάθαρη ενημέρωση είναι κάτι που δεν το θεωρώ λάθος,λάθος θα ήταν αν γινόταν καταλάθος και όχι γνωρίζοντας την πάγια κατάσταση που επικρατεί στην κορυφή της Στύγας μετά από κακοκαιρία.Και 10 μέτρα χιόνι να έχει και να έχει θαφτεί εξ ολοκλήρου,δεν θα πουν ποτέ 100% οτί δεν θα ανοίξει..Στην τελική,12 χρόνια που πάω στο χ.κ.Κ.,αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα κάθε χρόνο.Το να παραμένουν τα ίδια θέματα τόσα χρόνια(και πόσα θα παραμείνουν ακόμα)με κάνουν να είμαι ελαφρώς...κακοπροαίρετος..

Με αγάπη πάντα..
                        Beati Paoli.........

Comment

Προσωπικά δεν ανέπτυξα καμία συνωμοσιολογία και γενικά αντιπαθώ πολύ το είδος. Επίσης δεν ήμουν ο ίδιος εκεί αλλά όπως τόνισα, θελοντας να ανέβω, προσπαθούσα να πάρω πληροφορίες απο φίλους χιονοδρόμους και τις υπαλλήλους τηλεφωνικά.

Αυτό που φαίνεται από όσα λες και εσύ είναι ότι πέραν της γκρίνιας υπάρχει πρόβλημα με τις υπηρεσίες του χιονοδρομικού (αυτού και άλλων στη χώρα). Δηλαδή αν χρειάζεται να πας να βρεις φίλους λιφτιέρηδες για να μάθεις τί γίνεται... πως να το κάνουμε, υπάρχει θέμα. Απαιτείται σαφής, συνεχής και ειλικρινής ενημέρωση του κόσμου. Φυσικά το βουνό είναι απρόβλεπτο και κανείς λογικός άνθρωπος δεν περιμένει απρόσκοτη λειτουργία σαν να είναι ζαχαροπλαστείο. Όμως επειδή έχει κόστος το να πάει κανείς στο βουνό είναι πολύ λάθος να δίνουν ελλιπείς, παραπλανητικές και άσχετες πληροφορίες. Το ότι είναι "κοπελίτσες" δεν είναι δικαιολογία δυστυχώς όσο συμπαθείς και αν είναι. Εμένα μου έλεγαν ότι θα ανοίξει η Στύγα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πχ και πάει λέγοντας. Συμφωνώ η γκρίνια είναι χαρακτηριστικό πολλών Ελλήνων και δεν βοηθά αλλά οφείλουμε να έχουμε λογικές και υψηλές απαιτήσεις απο τους παρόχους υπηρεσιών για το άθλημα που λατρέυουμε τόσο.
                          H. Bhabha.

Comment

Και εγω Σπυρο ,ειμαι φυσει καχυποπτος αλλα προτιμω να περιμενω να περασει μια εβδομαδα λειτουργιας και να φυγει ο "πανικος" των εορτων για να κρινω.Θα ξαναμιλησω οταν θα εχουν δουλεψει ολα κανονικα και δω τις γνωστες ακυρες φολες των καθημερινων.Τωρα τους δινω περιοδο χαριτος γιατι ειμαι στις καλες μου.Και οχι δεν επιασα το τζοκερ για να εχω να τα ακουμπαω.

Οσο αναφορα το γιατι ρωτησα τεχνικο και οχι στις πληροφοριες,αφενος λογω οικειοτητας και γνωριμιας και αφετερου για να παρω και μια απαντηση που να στεκει και οχι αερολογιες.(οχι οτι μου εφτιαξε την ημερα δλδ η απαντηση του αλλα λεμε τωρα...).

Comment

Φραγκισκο αυτο που ειπε ο φιλος για τους μηχανισμους για τις αγκυρες...θα το πω απλα δικαιολογια που δεν σκεκει με τπτ! δλδ, πες οτι βαζουν τις αγκυρες, λειτουργουν ολα ομαλα κλπ κλπ και τσουπ μαθαινουν οτι θα χαλασει ο καιρος, θα εχουμε παλι παγοποιηση...τι θα κανουν; θα βαζουν/βγαζουν τις αγκυρες ξανα και ξανα; κατι αλλο παιζει!
                              Σπυρο κι εγω 14 χρονια που πηγαινω στο βουνο θυμαμαι οτι παντα υπηρχαν προβληματα και παντα το παλευαν (θυμαμαι κατι επικες πουδρομερες που ΟΛΑ ηταν ετοιμα μετα απο κακοκαιριες) τα τελευταια 2 χρονια το κεντρο παει απο το κακο στο χειροτερο γιατι απλα ΔΕΝ υπαρχει αρκετο προσωπικο! δεν ειναι κατι καινουργιο αυτο που λεω, το ξερετε ολοι σας φανταζομαι! μην περιμενετε λοιπον να δουλευουν ολα τελεια, θα δουμε και φετος αρκετα παρατραγουδα δυστηχως! και το λεω με θλιψη γιατι τον χελμο τον εχω μεσα στην καρδια μου!
                              ΜΗΝ στελνετε τον κοσμο που αγαπαει το βουνο σε αλλα χιονοδρομικα!
                              μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

Συμφωνώ σε όλα λιάπο. Πολύ σωστά τα λες. Αυτό με τις άγκυρες πρώτη φορά το διάβασα, και όσον αφορά τις επικές πουδρομέρες πράγματι στην πρώτη μέρα με καθαρό ουρανό και μετά από βαρβάτη κακοκαιρία δινόταν πάντα ένα από τα δυο λιφτ μέσα στη μέρα και το άλλο την επομένη. Κατά πώς δείχνουν τα πράματα, λείπουν χέρια από το προσωπικό που πιο παλιά υπήρχαν. Καλή δύναμη σε όσους θα κληθούν να παλέψουν αργότερα στο χειμώνα.

Comment

Working...
                                X