Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εικόνα ντροπής σήμερα στη λίμνη των Ιωαννίνων

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Εικόνα ντροπής σήμερα στη λίμνη των Ιωαννίνων

20140924_153810.jpg

Θέλω να σχολιάσω μαζί σας κάτι που είδα σήμερα στη βόλτα μου και πραγματικά στεναχωρέθηκα, ντράπηκα και θύμωσα. Ακόμα και τώρα ντρέπομαι που σας δείχνω αυτή την αηδία! Περπατάω που λέτε τώρα το μεσημέρι στη λίμνη και ξαφνικά γυρνάω το κεφάλι μου και βλέπω ένα νεκρό ψάρι να επιπλέει στα βρώμικα νερά και τριγύρω σακούλες, μπουκάλια, σκουπίδια κλπ κλπ κλπ. Αναρωτιέμαι με μια τέτοια εικόνα που βλέπουν οι τουρίστες και εδώ στα Γιάννενα και αλλού σε άλλες πόλεις με τι εντύπωση μπορεί να φεύγουν; Ντρέπομαι πραγματικά. Αυτή η λίμνη είναι ένα υδάτινο οικοσύστημα. Η δεύτερη αρχαιότερη της Ευρώπης που κουβαλάει ιστορία και θρύλους γύρω της. Αποτελεί και τουριστική attraction της πόλης ως φυσικό στολίδι της. Και ορίστε πως την προσέχουν οι αρχές και ο κόσμος. Κλασικό ελληνικό αδιάφορο κράτος και κλασικοί βρωμιάρηδες και απολίτιστοι ορισμένοι από εμάς, ορισμένοι από τον λαό. Δεν θα αναφέρω το τι θα έπρεπε να κάνουν οι αρχές για να είναι καθαρή η λίμνη νομίζω είναι γνωστό. Αυτοί οι γελοίοι άνθρωποι που έριξαν τα σκουπίδια τους στη λίμνη τι μυαλό κουβαλάνε όμως; Είναι δυνατόν δίπλα να υπάρχουν κάδοι αλλά τα σκουπίδια να είναι στη λίμνη; Ειλικρινά δεν μπορώ να το χωνέψω ότι στον 21ο αιώνα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σε μια χώρα που έχει ιστορία πάνω στο θέμα πολιτισμός. Και βλέπω μετά και έναν τύπο να πετάει το τσιγάρο του στη λίμνη. Ειλικρινά μου ήρθε να τον ρίξω μέσα στο νερό!
    Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Πραγματικα ειναι ντροπη..Για μενα η λιμνη θα επρεπε να ειναι το ν.1 ζητημα των τοπικων αρχων αλλα δυστυχως δε το βλεπουμε αυτο..Και φετος η κατασταση ειναι τραγικη..Εχουμε τελη Σεπτεμβρη κιολας!Δεν ειναι Ιουλιος να εχουμε το φαινομενο του ευτροφισμου στα ντουζενια του..Κριμα,πολυ κριμα..
    Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!

Comment

Μα εννοείται θα έπρεπε να τους απασχολεί αυτό. Βλέπω κάνουν συνέχεια πεζοδρόμους. Δηλαδή αυτό καίει την πόλη; Οι πεζόδρομοι; 'Η τα αποτελέσματα αναλύσεων που δείχνουν ότι η λίμνη έγινε ένας βούρκος και έπαψε να είναι λίμνη. Ένα σωρό ψάρια βρίσκουν νεκρά τον τελευταίο καιρό. Και κάπου διάβασα σήμερα να λένε τάχα "οι αρχές θα ψάξουν να βρουν τα αίτια" έλεος μας κοροϊδεύουν κιόλας! Δεν ξέρουν δηλαδή τα αίτια; Δεν τα βλέπουν; Έρχονται γκρουπάκια τουριστών κάθε μέρα και πραγματικά απορώ με τι εικόνα φεύγουν τι γνώμη σχηματίζουν. Σε αυτό το οικοσύστημα ζούμε κι εμείς θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Πότε θα μπούμε επιτέλους στην Ευρώπη και πνευματικά;
      Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

http://www.ioannina.gr/p2/index.php?...=31&Itemid=111
        το γραφείο καθαριότητας του δήμου. Ποτέ δεν χάνεις να κάνεις ένα τηλέφωνο.

Comment

Ευχαριστώ για το τηλέφωνο. Πιστεύεις όμως ότι αν πάρω θα υπάρξει ανταπόκριση; Δηλαδή αυτοί σε ποια πόλη μένουν δεν βλέπουν μόνοι τους τι γίνεται; Οι αναλύσεις της λίμνης σε αυτούς πήγαν στο δήμο.

Comment

η Μερκελ φταιει...ουγκανοι απογονοι των αρχαιοελληνων...υπανθρωποι,απλοι πολιτες και επισημοι φορεις....
            ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

Φυσικά και είμαστε άθλιοι απόγονοι των αρχαίων! Ουδεμία σχέση έχουμε με αυτούς σε τίποτα πια!

Comment

Working...
              X