Announcement

Collapse
No announcement yet.

Κλίμα Ιωαννίνων: οι καλύτεροι μήνες της περιόδου 2007-2014 συνοψισμένοι σε μια χρονιά

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Κλίμα Ιωαννίνων: οι καλύτεροι μήνες της περιόδου 2007-2014 συνοψισμένοι σε μια χρονιά

Οι μήνες που χρησιμοποίησα είναι Ιανουάριος 2012, Φεβρουάριος 2012, Μάρτιος 2009, Απρίλιος 2014, Μάιος 2014, Ιούνιος 2013, Ιούλιος 2010, Αύγουστος 2009, Σεπτέμβριος 2008, Οκτώβριος 2010, Νοέμβριος 2013 και Δεκέμβριος 2012. Τα στοιχεία είναι από τον σταθμό των Ιωαννίνων του ΕΑΑ. Μακάρι να συνδυάζονται κάθε χρόνο αυτοί οι μήνες!!!

Attached Files
    Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Πολυ καλη δουλεια!!!! μπραβο αλκη.

Comment

Originally posted by winter storm View Post
      Πολυ καλη δουλεια!!!! μπραβο αλκη.
      Ευχαριστώωωω!!! Θα το κάνω κορνίζα, αφίσα, θα το βάλω φόντο και θα κάνω βουντού να συμβαίνει κάθε χρονιά!!! Μπορεί κάποιος από Γιάννενα να μας πει και ακριβή αριθμό ημερών χιονιού σε κάθε μήνα;
      Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

Μπραβο Αλκη!Πολυ ενδιαφερον το ολο θεμα!Αν και μου φαινεται ο καλυτερος Ιουλιος με λιγο τυχη θα ειναι ο φετινος!!!!!Πολυ καλη δουλεια!Ευγε!
        Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!

Comment

Originally posted by gianniwtis View Post
          Μπραβο Αλκη!Πολυ ενδιαφερον το ολο θεμα!Αν και μου φαινεται ο καλυτερος Ιουλιος με λιγο τυχη θα ειναι ο φετινος!!!!!Πολυ καλη δουλεια!Ευγε!
          Ευχαριστώ ρε συ!!! Ε αν βγει καλύτερος ο φετινός το αλλάζουμε μωρέ! Μήπως θυμάσαι πόσες μέρες χιονόπτωσης έστω και λίγο είχε ο κάθε μήνας;

Comment

Originally posted by Alkis Serres View Post
            Ευχαριστώ ρε συ!!! Ε αν βγει καλύτερος ο φετινός το αλλάζουμε μωρέ! Μήπως θυμάσαι πόσες μέρες χιονόπτωσης έστω και λίγο είχε ο κάθε μήνας;
            Ο Φεβρουαριος του 2012 ειχε σιγουρα πανω απο 2 μερες με χιονοστρωση καλη κιολας μεσα γυρω στα 20εκ.Ο Ιανουαριος επισης αλλα χωρις χιονοστρωση..Δεκεμρης του 2012 δε θυμαμαι να σου πω την αληθεια..Στρωσιμο δεν πρεπει να ειχε παντως
            Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!

Comment

Originally posted by Gianniwtis View Post
              Ο Φεβρουαριος του 2012 ειχε σιγουρα πανω απο 2 μερες με χιονοστρωση καλη κιολας μεσα γυρω στα 20εκ.Ο Ιανουαριος επισης αλλα χωρις χιονοστρωση..Δεκεμρης του 2012 δε θυμαμαι να σου πω την αληθεια..Στρωσιμο δεν πρεπει να ειχε παντως
              Κοίτα από ότι είδα ο Φλεβάρης του 2012 πρέπει να είχε 3 μέρες χιονόστρωσης 2 τις πρώτες 2 μέρες και μια την τελευταία μέρα. Τον Δεκέμβρη του 2012 είχαμε μια μέρα χιονόπτωσης αλλά χωρίς στρώσιμο. Ο Μάρτης του 2009 αν είδα καλά σε βιντεάκια του youtube είχε χιόνι αλλά είχε στρώσει;

Comment

Ωραίος πίνακας που πρέπει να μπει wikipedia! Έχω όμως μια ένσταση. γιατί δεν έβαλες το Νοέμβρη του 2010 με τα 386 χιλιοστά? Τώρα όσον αφορά τις μέρες χιονόπτωσης του 2011-2012 ήταν 14 ή 15 αν θυμάμαι καλά (με τη νιφαδόπτωση μέσα). Από στρώσιμο δυστυχώς μόνο στις 1-2 Φλεβάρη (γερό όμως με 20 εκατοστά) και ένα ελαφρύ παροδικό τη δίσεκτη μέρα (29 Φλεβάρη) που κράτησε μόνο ως το μεσημερι. Στις 21 Μάρτη 2009 είχε μια ωραία νυχτερινή χιονοκαταιγίδα που πρόσκαιρα το έστρωσε και στην άσφαλτο με 0 στα 850! Έχω και σχετικές φωτογραφίες!
                Last edited by αστραπόχιονο; 17/07/2014, 01:11 AM. Reason: Προσθηκη καινουργιας πληροφοριας
                Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

Originally posted by αστραπόχιονο View Post
                  Ωραίος πίνακας που πρέπει να μπει wikipedia! Έχω όμως μια ένσταση. γιατί δεν έβαλες το Νοέμβρη του 2010 με τα 386 χιλιοστά? Τώρα όσον αφορά τις μέρες χιονόπτωσης του 2011-2012 ήταν 14 ή 15 αν θυμάμαι καλά (με τη νιφαδόπτωση μέσα). Από στρώσιμο δυστυχώς μόνο στις 1-2 Φλεβάρη (γερό όμως με 20 εκατοστά) και ένα ελαφρύ παροδικό τη δίσεκτη μέρα (29 Φλεβάρη) που κράτησε μόνο ως το μεσημερι. Το Μάρτη 2009 αν θυμάμαι καλά είχε μια ωραία νυχτερινή χιονοκαταιγίδα που πρόσκαιρα το έστρωσε και στην άσφαλτο με 0 στα 850!
                  Χαχαχα συμφωνώ για βικιπαίδεια είναι! Έβαλα το φετινό Νοέμβρη διότι ήταν πιο κρύος και πιο κοντά στα κλιματικά και είχε καλό υετό. Του 2010 ήταν λίγο πάνω οι θερμοκρασίες αλλά οκ συμφωνώ είχε τρελό νερό! Τόσες πολλές μέρες χιονόπτωσης ε; Τέλεια! Χιονοκαταιγίδα;;; Τι αυτό το γνωστό των Ιωαννίνων με κεραυνούς και χιόνι;;; Θυμάμαι και στις 18 Ιανουαρίου πέρσι που χιόνισε η τιμή στα 850 ήταν θετική!

Comment

Ναι αυτό! Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις χιονοκαταιγίδας που θυμάμαι ήταν στις 30 ιανουαρίου 2004, στις 21 μαρτίου 2009 και βασικά στις 1 Φλεβάρη 2012 όπου δεν είχαμε μετατροπή της βροχής σε χιόνι κατά τη διάρκεια της καταιγίδας όπως γίνεται συνήθως αλλά χιόνι σκέτο!
                    Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

Originally posted by Alkis Serres
                      Οι μήνες που χρησιμοποίησα είναι Ιανουάριος 2012, Φεβρουάριος 2012, Μάρτιος 2009, Απρίλιος 2014, Μάιος 2014, Ιούνιος 2013, Ιούλιος 2010, Αύγουστος 2009, Σεπτέμβριος 2008, Οκτώβριος 2010, Νοέμβριος 2013 και Δεκέμβριος 2012. Τα στοιχεία είναι από τον σταθμό των Ιωαννίνων του ΕΑΑ. Μακάρι να συνδυάζονται κάθε χρόνο αυτοί οι μήνες!!!

Το γραφημα αυτο ξεχασε να αναφερει τους 41 βαθμους που ειχαν τα Ιωαννινα στο μεγαλο καυσωνα, πριν απο λιγα χρονια...

Comment

41,4c βλέπω είχαν τα Ιωάννινα στις 24 Ιουλίου 2007...

Comment

το παληκαρι παραθετει τους καλυτερους υετικα και χαμηλοτερους θερμοκρασιακα μηνες ρε λεβεντες...
                          ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

παλικάρι ήταν και το περσινό Καλοκαίρι...πήξαμε στα παλικάρια-καλοκαίρια και σε γοργόνες-Χειμώνες...:d

Comment

Ναι έφτιαξα αυτό το πινακάκι και συμπεριέλαβα τους καλύτερους μήνες από πλευρά υετού και θερμοκρασιών δεν έβγαλα τις μέσες τιμές της περιόδου απλά έκανα συνδυασμό αυτών των μηνών σε μια χρονιά ως το ιδανικό. Οι μέρες βροχής που έβαλα είναι μόνο βροχή από 0.4 μμ και πάνω για να ξέρω ότι ήταν σίγουρα βροχή και όχι υγρασία.

Comment

Working...
                              X