Για να μιλάμε πρακτικά: τι θα μπορούσαμε να κάνουμε? Στέλνεις 2-3 μεγάλα περιπολικά του Λιμενικού ούτε καν πολεμικά από την πρώτη στιγμή της κρίσης να γυρνάνε γύρω γύρω απ τα Ίμια, ώστε να μην μπορεί κανείς να πλησιάσει και κάνεις ταυτόχρονα πλήρη ενημέρωση συμμάχων ΕΕ κλπ για το θέμα. Και σε απόσταση βολής βάζεις το στόλο. Και αν τολμάνε οι Τούρκοι ας τα βυθίσουν. Η μ@@κία βέβαια άρχισε από τους δικούς μας. το να πας να σηκώσεις ξαφνικά σημαία σε ακατοίκητη βραχονησίδα όταν δεν συνηθίζεται είναι σα να παραδέχεσαι ότι δεν είναι δικό σου και να πηγαίνεις να το καταλάβεις.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
18 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...
Collapse
X
-
φιλε μου yakytia,εχω ριζες απο μικρα ασια η μητερα του πατερα μου γεννηθηκε και μεγαλωσε στην Σμυρνη,οποτε αυτο που συνεβη δεν ξεπερνιεται οχι 100 αλλα χιλια χρονια να περασουν!Δεν εχω ιμπερεαλιστικους προσανατολισμους αλλα η εμπαθεια μου για ενα κρατος απαιδευτων οπως αυτο της τουρκιας ειναι δεδομενη!Η Τουρκια ανεκαθεν εφαρμοζε πολιτικες που μοναδικο στοχο ειχαν εμεσα η αμεσα την επεκταση προς το αιγαιο(Ιμβρος Τενεδος Ιμια) και προς την ηπειρωτικη χωρα(θρακη).Επαθα σοκ οταν πριν μερικα χρονια ο Ερντογαν επισκεφθηκε τη θρακη και οι κατα τα αλλα ελληνες μουσουλμανοι της περιοχης των υποδεχτηκαν με τουρκικες σημαιες και με σημαιες του ψευδοκρατους ακομα και της ανεξαρτητης θρακης,υπαρχουν τα σχετικα βιντεο.Επισης στο περασμα των χρονων η Τουρκια ειναι και ηταν υπευθυνη για αφανισμο ολοκληρων κοσμων και εθνων καθως και πολιτισμων.Και στην τελικη δεν εχω σκοπο να δω ποτε φιλικα εναν λαο που ο εθναρχης τους ειναι ο γεννοκτονος του εθνους μου,εσυ εχεις καθε δικαιωμα να ριξεις νερο στο κρασι σου εγω ΠΟΤΕ!Λαος που ξεχνα η προσπερνα το παρελθον του παυει καποια στιγμη να υπαρχει και γω θελω να ζω με το παρελθον και να πορευομαι αναλογα στο παρον και στο μελλον
Comment
-
φίλε sakis και μένα συγγενείς μου της οικογένειας της γιαγιάς μου εκτελέστηκαν στη σφαγή των Καλαβρύτων και οι ναζί αιματοκύλησαν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρο τον κόσμο 2 φορές σε έναν αιώνα, τι σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να επιζητώ τον αφανισμό του γερμανικού λαού σήμερα? Να μη σου πω ότι ο τουρκικός λαός έχει σήμερα πολύ φιλικότερα συναισθήματα απο το γερμανικό για τους Ελληνες. Τι σχέση έχουν οι τούρκοι απλοί πολίτες με τους στρατοκράτες και τους ηγέτες στυλ Ετσεβιτ, Τσιλερ και Ερντογάν τον Ντενκτάς ή τους Νταβούτογλου. Μη ξεχνάς και τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου στη Μικρά Ασία του Απ. Καλδάρα "τούρκος εγώ και συ ρωμιός, και εγώ λαός και συ λαός εσύ Χριστό και εγώ Αλλάχ, όμως και οι δυό μας αχ και βαχ".
Παρόλα αυτά η εθνική μας πολιτική απέναντί τους πρέπει να είναι μία και ενιαία. Ναι στις καλές εμπορικές σχέσεις, να εκμεταλλευτούμε τις αγορές τους προς όφελός μας, να δεχόμαστε τον καλό τουρισμό τους (απο εκεί μόνο υψηλού εισοδήματος τουρίστες μπορούν να έρχονται και τους θέλουμε) αλλά στα θέματα εθνικής κυριαρχίας να τους δίνουμε κάθε στιγμή να καταλαβαίνουν ότι είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Γιατί μέχρι τώρα έχουν καταλάβει ακριβώς το αντίθετο.
Comment
-
φιλε μου τον Τασο Ισαακ τουρκοι πολιτες τον σκοτωσανε στην Κυπρο και τους βαφτισανε γκριζους λυκους για να ριξουν το φταιξιμο στην ακροδεξια της Τουρκιας,επειδη εχω επισκεφθει πολλακις την Τουρκια μεχρι τα βαθη της πιστεψε με οι ανθρωποι ειναι περαν για περα ημιμαθεις και ανιστοριτοι και το μισος τους για την Ελλαδα ηταν και ειναι δεδομενο,τουρκια φιλε μου δεν ειναι μονο η Πολη και η μικρα ασια,αν πας ποτε προς τα κει και φτασεις μεχρι αγκυρα και πιο περα θα καταλαβεις τι σου λεω!Με εκτιμηση για οσα γραφεις τα οποια εν μερει ασπαζομαι αλλα δεν μπορω να τα αποδεχτω πληρως
Comment
-
Σάκη δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς για το ευρωπαϊκό - Δυτικό κομμάτι (Κων/πολη, Μικρά Ασία)και το Ανατολικό, μέχρι στα βάθη της Ανατολής! Σε αυτό που διαφωνώ εγώ είναι στην ημιμάθεια και τη μη γνώση Ιστορίας.. Καθώς και οι Έλληνες δεν πάνε πίσω.. Και όσο αλλάζουν οι γενιές αυτό το πρόβλημα θα γίνεται κςι εντονότερο..Originally posted by sakis13 View Postφιλε μου τον Τασο Ισαακ τουρκοι πολιτες τον σκοτωσανε στην Κυπρο και τους βαφτισανε γκριζους λυκους για να ριξουν το φταιξιμο στην ακροδεξια της Τουρκιας,επειδη εχω επισκεφθει πολλακις την Τουρκια μεχρι τα βαθη της πιστεψε με οι ανθρωποι ειναι περαν για περα ημιμαθεις και ανιστοριτοι και το μισος τους για την Ελλαδα ηταν και ειναι δεδομενο,τουρκια φιλε μου δεν ειναι μονο η Πολη και η μικρα ασια,αν πας ποτε προς τα κει και φτασεις μεχρι αγκυρα και πιο περα θα καταλαβεις τι σου λεω!Με εκτιμηση για οσα γραφεις τα οποια εν μερει ασπαζομαι αλλα δεν μπορω να τα αποδεχτω πληρως
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης
Comment
-
31 Ιαν, 142:32 ΜΜ
Εγραψε:PitsirikosΚατηγορίεςΠαρατηρήσεις, ΠολιτικάTagsΑφίσα, Ίμια, Νέα Δημοκρατία
Απαράμιλλη η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τα 18 χρόνια από την τραγωδία στα Ίμια. Δεν είναι μόνο που η Νέα Δημοκρατία συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ -που μεγαλούργησε στα Ίμια-, δεν είναι που τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν δίνουν δεκάρα για τους νεκρούς αξιωματικούς αλλά νοιάζονται μόνο για τις ψήφους που πάνε στην Χρυσή Αυγή, είναι και κάτι άλλο:
Ποτέ δεν μπόρεσα να βγάλω από το μυαλό μου πως οι τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στα Ίμια, όταν έπεφτε το ελικόπτερο, στα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν, θα σκέφτηκαν πως είναι οι τρεις πρώτοι νεκροί του πολέμου. Την επόμενη μέρα, τους είχαν ξεχάσει όλοι.
(Ένα κείμενο για τα Ίμια: «Ίμια».)
Comment

Comment