Ρε παιδιά, είναι νόμιμο να γίνεται εγκατάσταση κεραίων κινητής τεχνολογίας μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, και μάλιστα σε μέρη που συχνάζουν παιδιά; Έτσι στα καλά καθούμενα μπορεί μια εταιρεία, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, να εγκαταστήσει μια κεραία, να την κρύψει σε καμινάδα και όλα οκ; Και στην συνέχεια οι αρχές να σφυρίζουν αδιάφορα!! Είναι δυνατόν; Είναι σαν να χτίζεις σπίτι σε οικόπεδο που δε σου ανήκει και να μη σε ελέγχει κανείς, ακόμα και όταν ενημερωθεί ότι έχτισες σπίτι παράνομα!!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Κεραίες κινητής τεχνολογίας
Collapse
X
-
Φυσικα και ειναι παρανομο και ειναι και τεραστιος κινδυνος για την υγεια τοσο ακτινοβολια..Οι εταιρειες κινητης πληρωνουν μεχρι και 5.000 το μηνα σε κατοχους ρετιρε να βαλουν καμουφλαρισμενες κεραιες και ας ψηνονται κανονικα τα μυαλα των ανθρωπων της εκαστοτε γειτονιας.Φυσικα και ξερουν οι αρχες τις πιο πολλες περιπτωσεις αλλα στην Ελλαδα ζεις αδερφε..Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!
-
Από τη μία κραζουμε γιατί οι εταιρείες δεν έχουν καλό δίκτυο και ετσι δεν έχουμε κι εμείς καλό σήμα.. και απ την άλλη δεν θέλουμε κεραίες μέσα στην πόλη..
Δηλαδή αμα είναι στο βουνό αλλάζει κατι νομίζετε;;
Το μόνο που αλλάζει είναι ότι μετά δεν θα έχουμε σήμα και οσο το κινητό μας θα πασχίζει για σήμα θα γινόμαστε ψητοι..Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης
Comment
-
Γιαννάκη,πιο πολύ ψήνεται ο εγκέφαλος όταν κολάς το κινητό στο αφτί σου για να μιλήσεις ή με το blue tooth σφηνομένο στο αφτί...όταν μάλιστα είναι σε αναμονή και ψάχνει σήμα,εκεί να δεις ψήσιμο...εσύ βέβαια δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα,τον καις με τσίπουρο τον δικό σου τον εγκέφαλο
Beati Paoli.........
Comment
-
Διίστανται οι απόψεις για το bluetooth και το handsfree με το καλώδιο. Υπάρχουν γνώμες ότι με το καλώδιο έχεις την ίδια ακριβώς ακτινοβολία που έχει και το bluetooth.Originally posted by snowspir View PostΓιαννάκη,πιο πολύ ψήνεται ο εγκέφαλος όταν κολάς το κινητό στο αφτί σου για να μιλήσεις ή με το blue tooth σφηνομένο στο αφτί...όταν μάλιστα είναι σε αναμονή και ψάχνει σήμα,εκεί να δεις ψήσιμο...εσύ βέβαια δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα,τον καις με τσίπουρο τον δικό σου τον εγκέφαλο

Εκεί που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για προβλήματα είναι σε τοπικά σημαντικές αυξήσεις θερμοκρασίας στο σώμα. Laptop στα πόδια ανδρών που έχουν συνδυαστεί με υπογεννητικότητα, ακουστικά στα αυτιά κτλ.
Με τα hands free όμως δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.
Το bluetooth όμως στο αυτί γιατί να ψάχνει σήμα; Προσωπικά το έχω κλειστό και το ανοίγω μόλις δέχομαι κλήση. Συνδέεται σε 2 δευτερόλεπτα. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να το έχω εκτός αυτιού και να το βάζω την ώρα που δέχομαι κλήση. Εντάξει εκεί χάνεις σε χρηστικότητα αλλά δεν είναι αδύνατο.
Το ιδανικό είναι να έχει σύστημα ανοιχτής ακρόασης το αυτοκίνητο (υπάρχει θέμα ιδιωτικότητας κάποιες φορές) και να υπάρχει και βάση για το κινητό σου ώστε να γίνεται η σύνδεση ενσύρματα και όχι ασύρματα. Για την βάση δεν έχω δει κάτι σε αυτοκίνητα. Συστήματα ανοιχτής ακρόασης υπάρχουν αλλά κοστίζουν (για αυτά του εργοστασίου μιλάω που είναι τα πλέον χρηστικά).
Το σημαντικό είναι να αποφεύγουμε τις καταχρήσεις. Προσωπική παρατήρηση. Μιλάω πολλές φορές από κινητό προς κινητό, ενώ μπορώ να μιλάω από κινητό προς σταθερό ή από σταθερό σε σταθερό. Η δύναμη της συνήθειας, βλακώδης αλλά συνήθεια. Έχω αρχίσει να μιλάω από κινητό προς σταθερό ώστε να μην επιβαρύνω τους άλλους. Στο πρόγραμμα είναι να πάω σε περισσότερο σταθερό προς σταθερό. Όχι dect. Σταθερό τηλέφωνο με καλώδιο.
Έχουμε ξεχάσει με τα κινητά πως είναι η ποιότητα συνομιλίας με ενσύρματη επικοινωνία. Η μέρα με την νύχτα.
Comment
-
Δεν ξερω εγω απο αυτα..Εγω επικοινωνω με τη σαρκα μονο...Originally posted by snowspir View PostΓιαννάκη,πιο πολύ ψήνεται ο εγκέφαλος όταν κολάς το κινητό στο αφτί σου για να μιλήσεις ή με το blue tooth σφηνομένο στο αφτί...όταν μάλιστα είναι σε αναμονή και ψάχνει σήμα,εκεί να δεις ψήσιμο...εσύ βέβαια δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα,τον καις με τσίπουρο τον δικό σου τον εγκέφαλο

Οσο για το τσιπουρο......Ισχυει.......χε χε χεΓιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!
Comment
-
Αυτό. Οι συνομιλίες που έχω από το σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι σχεδόν με τον καθένα που χρησιμοποιεί κινητό, είναι φρίκη. Η εκμετάλλευση της ανθρώπινης κοινωνικότητας που γίνεται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι απλά αισχρή. Χώρια τους κινδύνους που κρύβει η απερίσκεπτη χρήση του κινητού τηλεφώνου - και δε μιλάω για την ακτινοβολία.Originally posted by gordonas View PostΈχουμε ξεχάσει με τα κινητά πως είναι η ποιότητα συνομιλίας με ενσύρματη επικοινωνία. Η μέρα με την νύχτα.
Οι σκηνές που έχω δει σε λεωφορεία με ανθρώπους (κυρίως γυναίκες) να πασχίζουν να βρουν το κινητό που χτυπάει, με τις τσάντες στα χέρια και προσπαθώντας να κρατηθούν ενώ το λεωφορείο κάνει μια απότομη στροφή, είναι απείρου κάλλους. Εκτός από κάποιες πτώσεις, δεν έχω δει σοβαρό ατύχημα, ευτυχώς.
Και το άλλο; Παρά τις όποιες απαγορεύσεις, πολλοί οδηγοί μιλούν στο κινητό εν κινήσει. Και πέρα βρέχει. Γίνονται τόσο επικίνδυνοι, που έχω πλέον αναπτύξει το αντανακλαστικό να κοιτάζω όχι μόνο το αυτοκίνητο αλλά και το κεφάλι του οδηγού, για είμαι σίγουρος ότι με έχει δει πριν κατεβώ από το πεζοδρόμιο.
Κινητό τηλέφωνο δεν είχα ποτέ και ζω μια χαρά. Ούτε και πρόκειται να αποκτήσω αν δεν επιβληθεί από ειδικές ανάγκες (εργασία-οικογένεια). Το σταθερό τηλέφωνο είναι υπεραρκετό ενώ για τις υπολογιστικές ανάγκες μου χρησιμοποιώ έναν κανονικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, που επίσης με υπερκαλύπτει.
Comment
-
κατεβάστε το pdf και διαβάστε το όσοι ενδιαφέρεστε για μιά σοβαρή ενημέρωση για τις ακτινοβολίες από κινητά και κεραίες.
http://www.eeae.gr/gr/docs/president/_KINHTA-final.pdf
Comment
-
Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πεί ότι τα κινητά είναι απαραίτητα μόνο σε 3 κατηγορίες ανθρώπων:Originally posted by Vox_Balenae View PostΑυτό. Οι συνομιλίες που έχω από το σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι σχεδόν με τον καθένα που χρησιμοποιεί κινητό, είναι φρίκη. Η εκμετάλλευση της ανθρώπινης κοινωνικότητας που γίνεται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι απλά αισχρή. Χώρια τους κινδύνους που κρύβει η απερίσκεπτη χρήση του κινητού τηλεφώνου - και δε μιλάω για την ακτινοβολία.
Οι σκηνές που έχω δει σε λεωφορεία με ανθρώπους (κυρίως γυναίκες) να πασχίζουν να βρουν το κινητό που χτυπάει, με τις τσάντες στα χέρια και προσπαθώντας να κρατηθούν ενώ το λεωφορείο κάνει μια απότομη στροφή, είναι απείρου κάλλους. Εκτός από κάποιες πτώσεις, δεν έχω δει σοβαρό ατύχημα, ευτυχώς.
Και το άλλο; Παρά τις όποιες απαγορεύσεις, πολλοί οδηγοί μιλούν στο κινητό εν κινήσει. Και πέρα βρέχει. Γίνονται τόσο επικίνδυνοι, που έχω πλέον αναπτύξει το αντανακλαστικό να κοιτάζω όχι μόνο το αυτοκίνητο αλλά και το κεφάλι του οδηγού, για είμαι σίγουρος ότι με έχει δει πριν κατεβώ από το πεζοδρόμιο.
Κινητό τηλέφωνο δεν είχα ποτέ και ζω μια χαρά. Ούτε και πρόκειται να αποκτήσω αν δεν επιβληθεί από ειδικές ανάγκες (εργασία-οικογένεια). Το σταθερό τηλέφωνο είναι υπεραρκετό ενώ για τις υπολογιστικές ανάγκες μου χρησιμοποιώ έναν κανονικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, που επίσης με υπερκαλύπτει.
Σε γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων (καρδιολόγους, χειρουργούς κλπ)
Σε όσους φροντίζουν ανάπηρους και άτομα με ειδικές ανάγκες
Σε όσους κερατώνουν το σύντροφό τους
Comment
-
Πρεπει να υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος κεραιων και σε συγκεκριμενες αποστασεις..Φυσικα και δεν ξηλωνουν κεραιες στη Νεα Υορκη πχ αλλα φανταζομαι πως θα ακολουθουν τους συγκεκριμενους κανονες και επισης δεν μπορω να φανταστω οτι θα βαζουν κεραιες σε κατηκοιμενα ρετιρε η σε πολυκατοικιες.Πρεπει να μπαινουν σε κτηρια που να μη κατοικουνται οι τελευταιοι οροφοι πχ οπως εχουν κανει πολλοι Ελληναρες.Ελπιζω να καταλαβαινεις τη διαφορα!Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!
Comment
-
υπαρχουν νομοι που αναφερουν το που και πως πρεπει να μπει μια κεραια
οταν οι γειτονες καλουν την αστυνομια , η αστυνομια τσεκαρει αν πληρει τις προυποθεσεις και αν της πληρει δεν μπορει να κανει τιποτα γιατι ΔΕΝ ειναι παρανομη.
μετα την κατεβαζουν οι κατοικοι απο μονοι τους... αυτο ειναι παρανομο
Comment

Comment