Announcement

Collapse
No announcement yet.

Περισσοτερο χιονι στην Ελλαδα.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Περισσοτερο χιονι στην Ελλαδα.

Καλησπερα, αν και λιγο ασχετο το γραφω εδω για να δω την αποψη πολλων ατομων. Πολλοι απο εμας ως χιονοτρελαμενοι, πολλες φορες σκεφτηκαμε να παρουμε καποιο σπιτι σε σημειο που να πιανει πολυ χιονι, χειμωνας κλπ. Εστω και ως ονειρο, καθως οι καιροι δεν ειναι επιτρεπουν και πολλα. Θελω λοιπον να ρωτησω, ποιο κατοικησιμο μερος, που εχει δηλαδη αδεια δομησης, δεχεται τα περισσοτερα χιονοφαινομενα και αν σας δινοταν η ευκαιρια θα χτιζατε; Πολλες φορες μου περναει απο το μυαλο, αν και φευγει λογω οικονομικων , μια τετοιο ιδεα. Μαλλον Σαμαρινα, αλλα δεν ειμαι σιγουρος, ισως υπαρχει και κατι πιο κοντινο, (π.χ ακουσα πως Παρνασσο καποια σπιτια μετα τη διασταυρωση φτανουν τα 1400...)

Στην Βελινα Κoρινθιας. Ενα χιλιαρικo μετρα απo τη θαλασσα, φτανεις Ξυλoκαστρo και κανεις αριστερα πανω τo βoυνo στo μισαωρo. 30 σπιτια ειναι oλα και oλα θα εχεις την ησυχια σoυ. Θα βαζεις και ντoματες εκει πoυ εχoυνε...αρχoντας. Εχει και ενα καφενειo..θα γινεσαι και μπετo απo τα τσιπoυρα. Τι αλλo θες; τερμα τo αγχoς.

Comment

http://www.magnesia-tourism.gr/Δήμοι...R/Default.aspx
      Απο χιονι δεν ξερω τι κανει αυτο το χωριο παντως απο τα υπολοιπα ειναι μια χαρα...Προσωπικα το πρωτο σημειο που θα επελεγα η για να μετοικησω μονιμα η για να αγορασω σπιτι για τχειμερινες διακοπες θα ηταν Μετσοβο ή Σαμαρινα..τα δυο αγαπημενα μου ορεινα χωρια...
      Τωρα για σιγουρο σημειο που να βαζει πολυ χιονι και να εχεις ακομα και το καλοκαιρι ψαξε για κανενα παγετωνα στο Εβερεστ στα 7800..αρκετα καλο υψομετρο
      Π.Τριοβ 130μ.
      http://webcam.milos-greece.com/
      Μετεωρολογικος Σταθμος Μηλου http://milos.meteoclub.gr2-0-0-4 χαρες που ειδαμε ΑΣΠΡΗ μερα,μετα απο 10 χρονια...το θεωρησα πλεον "Σπανιο".αλλα δεν σταματω να ελπιζω!

Comment

Φίλε μου , αφού πω οτι υπάρχουν πολλά χωριά ανά την Ελλάδα που ίσος δεν τα ξέρω καν, θα αναφερθώ σε αυτά που έχω πάει και μου έχουν κάνει εντύπωση. Πελοπόννησο είναι η Καρυά Κορινθίας, πολύ χιόνι , πολύ καλό προσανατολισμό και καλό φαί και η Ζαρούχλα που είναι μέσα σε πυκνό δάσος με έλατα και είναι και πανέμορφο χωριό από άποψη τοποθεσίας. Αυτά είναι τα κοντινά που μου έχουν κάνει εντύπωση. Σίγουρα Σαμαρίνα , Σμύξη Γρεβενών είναι ωραία αλλά πιο μακρυά. Αλλά όπως είπα θα υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν τα ξέρω ή δεν τα έχω επισκεφτεί.

Comment

Στο Νυμφαίο έχω πετύχει χιόνι Μάιο (χιονούρες απο χειμώνα) αλλά μάλλον πέφτει μακρυαααά...Απο ομορφιά νομίζω δεν χρειάζεται να σχολιάσω...απο τιμές πάντως πρέπει να είναι ακριβούτσικο, αν και δεν παίρνω όρκο.

Last edited by GiaPa; 11/12/2013, 03:26 PM.
          Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

καλό το χιόνι, αλλά μάλλον κάτσε Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, στο πολύ χιόνι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε μόνο προβλήματα έχει, εγώ είμαι για το πού χιονίζει συνέχεια έστω και 5-10cm,και όχι που βάζει πιο πολύ
            Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
            http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/

Comment

Καρυα Κορινθιας 1300μ. οτι πιο χιονιστερο κατοικημενο κοντα στην Αθηνα (2,5 ωρες)
              sigpic

Comment

Originally posted by phanis777 View Post
                Καρυα Κορινθιας 1300μ. οτι πιο χιονιστερο κατοικημενο κοντα στην Αθηνα (2,5 ωρες)
                σωστα , πολυ ομως λες , σε 2 ωρες εισαι εκει ...
                και το Μαννα (Μαρκασι) απεναντι απο τα τρικαλα , ειναι καλα , χωρις να εχει τρομερο υψομετρο (800-900μ) το πιανει ομως καθε ειδους καιρος και χιονιζεται ευκολα ...
                Τρικαλα κτλ , εννοουνται , αλλα οι τιμες γης ειχαν ξεφυγει στο παρελθον , συν οτι εχει πολυ βαβουρα ....
                Χαρης Αιγαλεω

Comment

Εγώ πάντα ήθελα σπίτι στην Καρυά. Το επόμενο χωριό είναι τα ’νω Τρίκαλα.

Η γιαγιά μου κατάγεται από το Ρέθι που είναι 530μ δυστυχώς αλλά έχω σπίτι στο Ξυλόκαστρο και στο Κιάτο οπότε μπορώ να επισκέπτομαι την ορεινή Κορινθία πολύ συχνά. Θα ήθελα όμως να έχω σπίτι στην Καρυά και όποτε χιονίζει να είμαι εκεί.
                  Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
                  που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
                  και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
                  διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
                  το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.

Comment

Μάλιστα, σημαντικό να είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα για να μπορείς να πετάγεσαι και πιο συχνά. Πάντως τα πρωτεία αν κρίνω από όσα έχω διαβάσει πρέπει να δέχεται το πιο πολύ πράγμα, στα 1500 κιολας που φτάνει. Έχει και το χιονοδρομικό που είναι δίπλα οπότε τον κόσμο θα τον δείς και τον χρόνο σου έχεις να τον περάσεις. Αλλά θες 6 ώρες να πας... Με την Καρυά αυτό που με προβληματίζει είναι πως είναι 70 κάτοικοι, πολλή μοναξιά... Έχω και οικόπεδο στη Βυτίνα στα 1030m, αν είναι να πάω παρα δίπλα στα 1250 δεν λέει. Το 1500αρι της Σαμαρίνας με ξεμυάλισε Αλλά σε απόσταση ξεφευγει...
                    Last edited by Dionisis00; 11/12/2013, 04:07 PM.

Comment

Πήγαινε ντενισκο τότε .... (Αετομηλιτσα) all weather snow !
                      Χαρης Αιγαλεω

Comment

ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Ή ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ;

Comment

από πού είναι αυτές οι φωτο?

Comment

σαμαρινα-αετομιλιτσα-σμιξη και στα πιο "βιωσιμα": μετσοβο και σε φαση πολης: φλωρινα
                            δεν θα σπασει με 5αρακι....

Comment

Originally posted by BOLIOTIS View Post
                              από πού είναι αυτές οι φωτο?
                              σαμαρινα γιατι στην πρωτη φωτο το βουνο εκεινο ειναι το πισω μερος της βασιλιτσας(μαλλον)
                              κααιιι οτι το ποσταρε γνωστος σαμαρινιοτης
                              δεν θα σπασει με 5αρακι....

Comment

Working...
                              X