Announcement

Collapse
No announcement yet.

βιδες...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• βιδες...

θελω να αλλαξω τις βιδες που δενουν τις δεστρες στη σανιδα και εχω την εξης χαζη απορια: τι διαφορα εχουν οι απλες βιδες με αυτες που πουλανε στα καταστηματα με εξοπλισμο σνοουμπορντ και εχουν την 10πλασια τιμη???

αν βαλω τις απλες θα εχω κανενα προβλημα?

αντε, καλο χειμωνα σε ολους με πολυ χιονι στα βουνα μας...

Οι βίδες απο δέστρες snowboard έχουν συνήθως μια επικάλυψη υλικού loctit για να μην ξεσφίγγουν εύκολα.

Locktight.jpg

Κάποιοι λένε οτι είναι απαραίτητο, κάποιοι εχουν αντίθετη γνώμη.
    Μπορείς να πάρεις απλές βίδες και να τις "περάσεις" με αυτο το υλικό ή να δοκιμάσεις χωρίς και να τσεκάρεις με ενα κατσαβίδι αν έχεις θέμα.

Comment

πηγαινε σε ενα βιδαδικο (εχει ενα στην καλλιροης) και θα σου δωσει τις ιδιες ακριβως βιδες 10 λεπτα την μια. παρε και το λοκταιτ αλλα μην βαλεις πολυ γιατι δεν θα ξεσφιγγει μετα.
      το ιδιο πραγμα ακριβως ειναι

αυτο που δεν βρισκεις στην αγορα ειναι αυτες οι ''ροδελες'' που σου δινουν με τις δεστρες. ειναι χωνευτες και δεν υπαρχουν πουθενα

Comment

οι διαστάσεις τους ?? παράδειγμα στην γνωστή τομάτα πουλάει 16mm και 18mm, ενώ τις αρκετά ακριβές τις dakine τις έχει χωρίς να αναφέρει mm. Στα tech specs από τα σανιδια δεν αναφέρει κάτι ( εκτώς και δεν το έχω προσέξει). Γνωρίζει κάποιος??

Comment

ήξερα ότι αυτη η μπλε επικάλυψη κάνει αυτή τη δουλειά ( τώρα ξέρω και πως τη λένε )...
          αλλά απο τη στιγμή που κάθε φορά που ανεβαίνω στο βουνό τις ελέγχω δεν νομίζω να μου δημιουργήσουν πρόβλημα...
          τέσπα, θα πάω σε κανένα βιδάδικο να δω... το λοκταιτ σε τι μορφή το πουλάνε?

αυτη την απορία για τις διαστάσεις της βιδας την έχω και εγω... ένα σετάκι demon που είχε πέσει κάποτε στα χέρια μου είχε και απο τα δυο μεγέθη μέσα...

Comment

για να μην εχεις αποριες και προβλημα .σταματα σε ενα καταστημα οπως πας για βουνο παρε 8-10 οσες θες και κανε δουλεια σου...γιατι θελεις και τις αναλογες ροδςλιτσες ..οποτε παρε σετακι..

Comment

Mετά από ψάξιμο στο internet βρήκα τα εξής:
              -το μήκος για σανίδες ενηλίκων (αντρικές-γυναικίες) είναι από 14mm και πάνω (θεωρητικά κάνουν οι 14mm και με μέσω όρο τα 16 mm). Αν η σανίδα είναι ¨χοντρή¨ ίσως να χρειάζονται τα 18mm.
              -για παιδικές σανίδες υπάρχουν και 12mm
              - οι τιμές της κάθε οκτάδας είναι από 4,5 μέχρι 10 ευρώ περίπου ανάλογα την εταιρία
              Στα περισσότερα site πάντως έχουν σημείωση ότι κάνουν στις περισσότερες σανίδες

Comment

Originally posted by dgk View Post
                οι διαστάσεις τους ?? παράδειγμα στην γνωστή τομάτα πουλάει 16mm και 18mm, ενώ τις αρκετά ακριβές τις dakine τις έχει χωρίς να αναφέρει mm. Στα tech specs από τα σανιδια δεν αναφέρει κάτι ( εκτώς και δεν το έχω προσέξει). Γνωρίζει κάποιος??

Originally posted by dgk View Post

παιζει ρολο και η δεστρα και ποσο παχια ειναι η βαση της
                πανω κατω ενα χιλιοστο δεν κανει διαφορα. απλα πρεπει να κανει 3-4 στροφες η βιδα χωρις να βρισκει τον πατο της τρυπας. μην κανει μονο 1-2 στροφες γιατι θα χαλασεις τα πασα της τρυπας

Comment

Ευχαριστώ stavros με γλίτωσες από πολύ ψάξιμο γιατί τώρα κοίταζα σε ξένα site συζητήσεις περι βίδας και είχα ζαλιστεί

Comment

γιατί δεν βάζεις απλές βίδες από το σιδερομάγαζο της γειτονιάς σου και πάρε και μια πασόκολλα και τελειώνεις??

πασόκολλα βάζουμε στα δσκόφρενα μηχανών....
                    Last edited by dimit; 06/12/2013, 04:31 PM.

Comment

Working...
                    X