Πολύ ωραίες φωτό- εντυπωσιακό το ποσο συνεχές και συμπαγές φαίνεται το χιόνι. Οτ(αν) αντικατασταθεί αυτή η καρέκλα που κάνει κάτι του στύλ 17-20 λεπτά να πάει πάνω (ιδίως επίπονο εάν παράλληλα σε βαράει 4άρι μποφόρ με -14, βλ. Γενάρης 2014) θα είναι ν.1 ή 2 επιλογή χιονοδρομικού όντως. Βλέπω δε να έρχεται και άλλο βαρύ χιόνι Σάββατο και Κυριακή και σκέφτομαι πραγματικά να ξανανέβω.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2013-2014
Collapse
X
-
Φίλε μου, με τις τελευταίες προβλέψεις μόνο το σάββατο πρωί φένεται να είναι καλά όσο αφορά την ομίχλη (βλέπε χαμηλές νεφώσεις στο youweather.com, δεν ξέρω εάν υπάρχει και άλλο μετεωρολογικό site που δείχνει κάτι αντίστοιχο) . Σύμφωνα με αυτό η ομίχλη θα σταματάει κάπου στα 1500 με 2000 μέτρα και από εκεί και πάνω που βρίσκεται το χκ - ηλιοφάνεια. Αυτός ο καιρός έχει συμβεί πολλές φορές φέτος στο καιμακ που ηταν τυχερο .. ενώ οι άλλοι έπηζαν στην ομίχλη εκεί έκανες ηλιοθεραπεία!Originally posted by detox View PostΣ/Κ για καιμακτσαλαν αξιζει?
Απ'οτι βλεπω Σαββατο θα εχει αερα (αρκετο για να κλεισει τον εναεριο?) και Κυριακη θα εχει παιξει φρεσκαρισμα αλλα απο ομιχλη?! Η' ειναι καλυτερα Κυριακη-Δευτερα?!
Οποιοι μπορουν να βοηθησουν..!
όσο αφορά τον αέρα με το 3 με 4 που δίνουν οι προγνώσεις δεν κλείνει το καρεκλάκι (μετά το 5άρι το κλείνουν συνήθως) και άμα καταφέρεις και περάσεις την ψυχρολουσία του, στην Κρεμαση κόβει καλλά ο αέρας έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπάς στο καρεκλάκι ...
ωστόσο είναι οριακός ο καιρός και δεν αποκλείεται να είναι καλλά και την Κυριακή εάν και φένεται να έχει πολλύ ομίχλη και μάλλον χιονοθύελλα ... ο λιγότερος αέρας της Κυριακής δεν θα σου κάνει τίποτα εάν δεν βλέπεις στα 5 μέτρα - ιδίως στο καιμάκ που δεν έχει δέντρα ... άσε που πιστεύω ότι εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις την Κυριακή δεν θα ανοίξει ... από την άλλη δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα λίγο νωρίτερα (επίσης συχνό) με αποτέλεσμα να μην είναι καλλά το Σάββατο και ξαφνικά την Κυριακή το πρωί να ανοίξει κάποιες ώρες και να είναι η τέλεια πουδρομέρα... είναι λιγάκι risky το θέμα, εσύ αποφασίζεις ... πάντως σίγουρα να ξαναελέκσεις τις προβλέψεις γιατί δεν αποκλείεται να αλλάξουν, ίσως και σημαντικά ...
από ότι φένεται τρίτη με τετάρτη θα είναι καλλές μέρες για τους τυχερούς που μπορούν καθημερινές ...
... Σάββατο ή Κυριακή ή και τις δύο μέρες με ρίσκο να μην κάνεις καμμία μέχρι την πιθανότητα να κάνεις και τις δύο μέρες ... και εγώ στο ίδιο δίλημα είμαι και δεν ξέρω τι να κάνω ...
Comment
-
κάνουν τώρα τη συντήρηση που είναι να κάνουν κάθε φθινόπωρο και τελικά την κάνουν χειμώνα τελευταία στιγμή όταν πιάνουν κακοκαιρίες και αγχώνονται όλοι και τέτοια...........χε χεOriginally posted by mario79 View Postπολυ συντηρηση στα ελληνικα χκ προς το τελος της σεζον!!!!!!το κλεισιμο τις καθημερινες λογω μη προσελευσης κοσμου βαφτιζεται συντηρηση!οχι μονο στο καιμακ αλλα και βασιλιτσα,πισοδερι κ.α!!!λες και απευθυνονται σε μη νοημονες!!!!!!Last edited by petsi; 08/04/2014, 10:44 PM.
Comment
-
Σε ευχαριστούμε loof για τα καλά σου λόγια άλλη μια φορά.Originally posted by Loof View PostΕμ αφού ο μαλ@κας ο έλληνας θελει σκι απριλιατικα...
Ως σκιέρ και snowreporter , βοηθάς πολύ τα χιονοδρομικά,τη χιονοδρομία, το site γενικότερα...
Εγώ λοιπόν , ο plus-matic και άλλοι "μαλ@κες" θα πηγαίναμε για σκι αλλά ευτυχώς που το μάθαμε τελευταία στιγμή και δεν την πατήσαμε.
Πάντως αν όπως δείχνουν οι χάρτες χιονίσει την Πέμπτη, το ΣΚ θα είναι πολύ καλά και με ελάχιστο αέρα και με καλές θερμοκρασίες!!!

Χρήστος Κυριακόπουλος
Comment
-
Εγω πάντως ποτε δεν έχω ευχαριστηθεί σκι Απρίλιο μηνα...το σκι Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου δεν συγκρίνεται...αν δεν κανεις τότε σκι...κλεισε το μαγαζί και πετα το κλειδί στο γκρεμό πίσω απο τον Προφήτη Ηλία!!!Originally posted by kyr View PostΣε ευχαριστούμε loof για τα καλά σου λόγια άλλη μια φορά.
Ως σκιέρ και snowreporter , βοηθάς πολύ τα χιονοδρομικά,τη χιονοδρομία, το site γενικότερα...
Εγώ λοιπόν , ο plus-matic και άλλοι "μαλ@κες" θα πηγαίναμε για σκι αλλά ευτυχώς που το μάθαμε τελευταία στιγμή και δεν την πατήσαμε.
Πάντως αν όπως δείχνουν οι χάρτες χιονίσει την Πέμπτη, το ΣΚ θα είναι πολύ καλά και με ελάχιστο αέρα και με καλές θερμοκρασίες!!!

Comment
-
Προφανώς τον Απρίλη το χιόνι τείνει να ειναι χειρότερης ποιότητας αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να μην κάνει κανείς σκι/σνοουμπορντ- άσε που υπάρχουν χρονιές που χιονίζει (π.χ. 2011) και η ποιότητα είναι μια χαρά. Εάν δε το βλέπεις αθλητικά ή ενθουσιωδώς το θέμα θέλεις να κάνεις όσο υπάρχει δυνατότητα. Μάλλον λοιπόν είναι περισσότερο χρήσιμο να δει κανείς την ευθύνη των χιονοδρομικών με αυτές τις υποτιθέμενες συντηρήσεις παρά να κατηγορεί τους χιονοδρόμους που θέλουν να κάνουν σκι/σνοου..'Mimicry returned as menacing mockery'
H. Bhabha.
Comment
-
Με το φρεσκάρισμα που έκανε την Κυριακή και με τις αρνητικές θερμοκρασίες που φαίνεται να επικρατούν την Παρασκευή το Σάββατο δείχνει να είμαι μια εξαιρετική μέρα για σκι. Το βουνό λόγω μειωμένου κόσμου αυτή την περίοδο βγάζει μια απέραντη γαλήνη! Ας απολαύσουμε τις τελευταίες (ωραίες) μέρες της σεζόν.
Comment

Comment