Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΩΣ θα μπορουσε να κυλησει ο Δεκεμβρης??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΠΩΣ θα μπορουσε να κυλησει ο Δεκεμβρης??

Καλησπερα και καλο χειμωνα!!
    Τα πρωτα δειγματα του χειμωνα κανουν την εμφανιση τους.
    Η αληθεια ειναι οτι ο χειμωνας στην Ευρωπη αργησε,στην χωρα μας ειναι το πλεον συνηθες.
    Ξεκιναει ο πιο αμφισβητουμενος χειμωνας των τελευταιων χρονων,ειδικα φετος εχουν γραφτει δεκαδες πραγματα και ολοι βιαζονται να μαθουν τι θα συμβει ολοκληρο τον χειμωνα...λιγο η οικονομικη κριση λγο η περιεργεια λιγο η χαζομαρα αυτων που εχουν διαφορα σαιτ εχουν παρασυρει σε εκτιμησεις παρα πολυ κοσμο..τρομολαγνια διαδεχετε καθυσηχασμο και ξανα παλι..
    Τελικα ερχεται βαρυς χειμωνας στην Ευρωπη η οχι??
    Αυτο το ερωτημα απασχολει τον ευρωπαικο τυπο,πολλοι ισχυριζονται οτι η Αγγλια θα ζησει τον πιο ψυχρο χειμωνα των τελευταιων 100 ετων ,,μην ξεχναμε οτι κατι παρομοιο εγραφαν και εδω στην Ελλαδα τον Σεπτεμβριο..μιλουσαν για πρωιμο χειμωνα,,,
    Τι τελικα θα συμβει??..κανεις δεν ξερει!οπως ποτε δεν ηξερε.
    Κατα εναν περιεργο τροπο ξαφνικα τα μακροπροθεσμα μοντελα <<αν και τα ιδια αναφερουν πιθανοτητες απο 20 εως 60% (το 60 εαν υπαρχει,ειναι παντα μονο για τον πρωτο μηνα)>>,απεκτησαν ενδιαφερον για ολους..το cfs εκει που ανανεωνε καθε μηνα τωρα ανανεωνει καθε εβδομαδα στο ncep ακι οχι σε καποιο ασχετο....και καθε φορα δειχνει και μια αλλη εκδοχη...
    Ας δουμε με τις οποιες πιθανοτητες τι θα μπορουσαμε να περιμενουμε φετος τον Δεκεμβριο..κατι παρομοιο εχω αναρτησει εδω και πολλες ημερες στο φβ και δεν εχω αλλαξει αποψη...

Τις αμεσως επομενες ημερες -και με προοπτικη να συνεχιστει- λαμβανει χωρα ισχυρη κυκλογεννεση στην κεντρικη και βανατολικη Αμερικη ,οι συνθηκες διαμορφωνοντε με τετοιον τροπο ετσι ωστε μπορουμε να περιμενουμε ισως με αρκετα μεγαλο ποσοστο επιτυχιας μερικα πραγματα,
    Δεν θα μιλησω για δεικτες και θεσεις εμποδισμων,το εχει κανει ο DOUMAS σε αλλο ποστ και οποιος θελει μπορει να παει να το δει εκει αναλυτικα,θα μιλησω μονο για το αποτελεσμα το οποιο μπορει να ειναι πολυ θετικο για εμας τον επομενο μηνα!
    ΗΠΙΟΣ θα μπορουσε να κυλησει ο Δεκεμβρης στο μεγαλυτερο του διαστημα για την βδυτικη Ευρωπη και την Αγγλια συγκεκριμενα..ο ατλαντικος θα πρεπει να συνεχισει σε χαμηλη δραστηριοτητα και η εισοδος ψυχους να ευνοησει ανα περιοδους την καθοδο του ανατολικα και νοτιοανατολικα.
    Βεβαια υπαρχουν λεπτομερειες,ενας αζορικος δεν αρκει οταν δεν μπορουμε να ξερουμε την επεκταση του προς τα βορεια η τα ανατολικα..ετσι δεν ξερουμε αν τελικα αυτην την περιοδο θα ευνοηθουμε ολοκληρωτικα..αυτο ειναι κατι που θα το δουμε μερα με την ημερα.
    Θεωρω ομως οτι υπαρχουν οι βασεις και θα δωθει η ευκαιρια για χιονια στα πεδινα και ψυχρες καταβασεις ψυχους αυξημενες σε σχεση με τα τελευταια χρονια για τον μηνα Δεκεμβριο.
    ΑΠΟ εκει και περα το να μιλησει κανεις για τους επομενους μηνες ειναι μαλλον τζοκερ..οι τασεις ειναι πολλες,μια απο αυτες να επιστρεψει το κρυο στην βδυτικη Ευρωπη αλλα φετος τα δεδομενα μαλλον δειχνουν οτι δεν θα εχουμε σταθερη ταση και οι ψυχρες λιμνες θα αλλαζουν συχνα κατευθυνσεις και δεν μπορουμε να μιλησουμε για σαφη ταση,,ειναι πολυ πιθανον ναι η Ευρωπη να ειναι διαρκως χωρισμενη στα 2...με την μια περιοχη σε βαρυ χειμωνα και την αλλη σε ηπιο και αυτο να εναλασετε ολον τον χειμωνα.
    Ισως και αυτο να ειναι τελικα το φυσιολογικο...
    Δεν υπαρχει αποδειξη οτι απο καταβασεις ψυχους Δεκεμβριου ευνοειτε περισσοτερο η β Ελλαδα η τα προσυνεμα..ολα εχουν να κανουν με την εισοδο του Αυλωνα,σαφως και τα περισσοτερα χρονια η β ελλαδα ευνοειτε η β ελλαδα στον μηνα Δεκεμρβιο,αλλα αυτο εχει αν κανει και με τον υποτροπικο,,φετος δεν νομιζω οτι θα παμε σε βορειοτερο παραλληλο,προς το παρον δεν δειχνει κατι τετοιο.
    Στην συνεχεια,τα ενδεχομενα για Ιανουαριο ειναι ανοικτα ισως ομως η μεγαλη μας ευκαιρια να παρουσιαστει μεσα στον Δεκεμβριο!
    ο βορειος ατλαντικος φετος δειχνει να ξεκιναει χωρις κεφι και αυτο που βλεπω και ρισκαρω μια τοσο πρωιμη εκτιμηση για αυτον τον μηνα εχει αν κανει στην δραστηριοτητα του σε σχεση με εκεινην του ειρηνικου,
    Δινω 1% πιθανοτητα για χειμωνα να κινηθει στα περισυνα στανταρς τον μηνα Δεκεμβριο.
    ο χειμωνας ακομη δεν αρχισε ας μην βιαζομαστε ,ας του δωσουμε μια ευκαιρια μακρυα απο μοντελα κτλ..
    ας ελπισουμε οτι δεν θα πεσω εξω!!!!!δεν νομιζω να το θελει κανεις αυτο..ουτε καν ο philip :P
    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Πολυ σωστη και λογικη η αναλυση σου Γιαννη!Για να δουμε λοιπον..Δεκεμβρης απο τα παλια....?
    Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!

Comment

Αν συνεχίσει πάντως και τον Δεκέμβρη να ευνοούνται κυρίως τα δυτικά, ζήτω που καήκαμε !!! το ξέρω ότι τώρα κάποιοι θα με βρίζουν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα !!!

Εικόνα ΠΑΟΚΑΡΑ.jpg

http://ano-alikarnassos.meteoclub.gr/
      Μετεωρολογικός σταθμός Ανατολικού Ηρακλείου: http://penteli.meteo.gr/stations/heraclioneast/

Μετεωρολογικός σταθμός Πυραθίου: http://penteli.meteo.gr/stations/pyrathi/

Comment

Εγω νομίζω ότι θα έχουμε έναν ζεστό και λιακαδερό Δεκέμβριο.Αυτό δηλαδή που θέλει ο περισσότρος κόσμος για να κάνει οικονομία στην θέρμανση!
        ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

Originally posted by civilathens View Post
          Εγω νομίζω ότι θα έχουμε έναν ζεστό και λιακαδερό Δεκέμβριο.Αυτό δηλαδή που θέλει ο περισσότρος κόσμος για να κάνει οικονομία στην θέρμανση!
          σιγουρα αυτο θελουν και κανονικα θελουμε και εμεις..
          παντως αν ειναι να φαμε ξυροκρυο καλυτερα να εχει νοτιαδες δεν το συζηταω καν!
          καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Εξαιρετικά λογική η προσέγγιση της πρόβλεψης για τον επερχόμενο χειμώνα..Μου κάνει εντύπωση πάντως η πρόωρη εκτίμηση σου για τον Δεκέμβριο, επειδή δεν το συνηθίζεις (το εξηγείς πάντως)..Ελπίζω και εύχομαι να επιβεβαιωθεί η εκτιμησή σου...

Comment

Originally posted by civilathens View Post
              μου ειναι αδιαφορο πραγματικα τι θελει ο κοσμος....φορουμ χιονοφιλων ειναι εδω οχι ιστολογιο ευχων για τον απορο συνανθρωπο....σες λιγο θα νιωθουμε και τυψεις που παρακαλαμε για λιγο χιονι....
              ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω στην ανάλυση αυτή, εκτιμώντας κι εγώ ότι πιθανόν ο Δεκέμβριος να είναι το bonus του φετινού χειμώνα...

http://weatherparty.blogspot.gr/
                Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Oti οι ψυχρες λιμνες θα εγκατασταθουν πιο ανατολικα το πιστευω 100% αλλα το θεμα ειναι να ευνοηθουμε συγκυριακα απο τις καταβασεις..αυτο ειναι που δεν μπορουμε να το ξερουμε..τι να το κανεις πχ ενα τα βαλκανια εχουν -10 εαν δεν μπορει αν μας προσεγγισει εξαιτιας του υποτροπικου...
                  λεμε τωρα...

Comment

Οπως και να κυλησει ο Δεκεμβρης εχουμε επετειο 25 ετων εδω πανω (1988-2013).

Comment

Originally posted by MountExplorer View Post
                      Οπως και να κυλησει ο Δεκεμβρης εχουμε επετειο 25 ετων εδω πανω (1988-2013).
                      xaxa
                      παντως αν το απς λογικα ακομη και αν κατι τετοιο δεν φαινεται ακομη..θα μπορουσε να ευνοηθει η Μακεδονια λογω εποχης..οι ψυχρες καταβασεις φυσικα και ειναι πιθανοτερες στην β Ελλαδα τον δεκεμβρη και μεχρι τα ημιορεινα τα δικα μας..λογικο ειναι να ειναι υπερ σαςοι πιθανοτητες,,αλλα και τα χρονια αχιονιας ειναι ανελπιστα πολλα οποτε καποτε θα σπασει αυτο..

Comment

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο φετεινόs χειμώναs θα πάει καλά. Ομωs διανύουμε ένα ψοφίμι από απόψεωs κρύου Νοέμβρη που μέχρι τώρα η θερμοκρασία του είναι τουλάχιστον 4 βαθμοί πάνω από το κανονικό και αυτό μέ έχει βάλει σε βαθειέs σκέψειs.
                        ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Comment

Originally posted by ΑΓΓΕΛΟΣ View Post
                          Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο φετεινόs χειμώναs θα πάει καλά. Ομωs διανύουμε ένα ψοφίμι από απόψεωs κρύου Νοέμβρη που μέχρι τώρα η θερμοκρασία του είναι τουλάχιστον 4 βαθμοί πάνω από το κανονικό και αυτό μέ έχει βάλει σε βαθειέs σκέψειs.
                          το έχω ξαναπεί ότι θα θυσίαζα και ολόκληρο το Δεκέμβρη ακόμα για ένα καλό Γενάρη ή Φλεβάρη...

Comment

Originally posted by geornik2004 View Post
                            το έχω ξαναπεί ότι θα θυσίαζα και ολόκληρο το Δεκέμβρη ακόμα για ένα καλό Γενάρη ή Φλεβάρη...
                            To ωραιότερο χιόνι τηs ζωήs μου 17-18 Δεκέμβρη 2001. Δεν το αλλάζω με τίποτα. Ούτε κάν με εκείνο το πελώριο 4 - 7 Ιανουαρίου 2002.
                            ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Comment

μαντης δεν είμαι αλλα θα σου πω εγω πως θα κυλίσει ο Δεκεμβρης - κι όλος ο χειμώνας...2-3 μερες βοριαδακι -2 -5 στα 850 κ μετα 3 εβδομάδες νοτιαδες... στο μηνα παλι βοριαδάκι κ ξανα μανα τα ιδια, βροχες υγρασίες όπως περσι. κ αυτοι που λεγαν για πρωιμο χειμωνα ιστορικο χειμωνα... : π@π@ιές

Comment

Working...
                              X