Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΙΤΑΛΙΑ 2014

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΙΤΑΛΙΑ 2014

Καλημερα παιδια.Ειμαστε μια παρεα 6-7 μεχρι 30 χρονων ατομων που ακομη να αποφασισουμε που θα παμε φετος για σκι...Λεμε για ιταλια...Εχετε καμμια προταση για καποιο χωριο που να εχει και apres ski ζωη καθως δεν ειναι ολοι και φανατικοι σκιερ...Στην αρχη λεγαμε για Livignio αλλα διαβασαμε καπου το off piste τιμωρειται με προστιμο 50-500 ευρω.Ξερει κανενασ αν οντως ισχυει??Απο την αλλη Cervinia πολυ ευκολο...
    Ευχαριστω

Cortina....ειναι πολυ καλο μερος κ για σκι κ για βλτα.εχει πολλα μερη γυρω του.
    Ειχα παει με τη γυναικα μου πριν 2 χρονια αλλα μειναμε στην Sappada.ενα πολυ ομορφο χωριο στα 1250μ 1 ωρα μακρυα απο ΚΟρτινα.
    ΠΟλλα βουνα τριγυρω κ καλες πιστες.
    Αξιζει.

Τεό
    DAVIS 6163 Pro2- Fan Aspirated & Radiation Shield
    cyclogenesis.gr/kifissia

Comment

Πανέμορφη είναι και η Moena και έχει και αρκετή κίνηση , 75 χιλιόμετρα από την Cortina.

Comment

Originally posted by giannis3011
        Καλημερα παιδια.Ειμαστε μια παρεα 6-7 μεχρι 30 χρονων ατομων που ακομη να αποφασισουμε που θα παμε φετος για σκι...Λεμε για ιταλια...Εχετε καμμια προταση για καποιο χωριο που να εχει και apres ski ζωη καθως δεν ειναι ολοι και φανατικοι σκιερ...Στην αρχη λεγαμε για Livignio αλλα διαβασαμε καπου το off piste τιμωρειται με προστιμο 50-500 ευρω.Ξερει κανενασ αν οντως ισχυει??Απο την αλλη Cervinia πολυ ευκολο...
        Ευχαριστω
        στο livignio αν πας μεχρι τις 22/12/13 εχεις δωρεάν καρτες λιφτ...
        GVAFI72

Comment

Cervinia πιστευω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη για Ιταλια,μονο κ μονο που καβαλας λιφτ κ σε παει Eλβετια ( Zermatt ) αξιζει τρελα!! ασε που θα εχεις απιστευτα χιλιομετρα να κανεις σκι !!Ζermatt,ισως το καλυτερο χιονοδρομικο παγκοσμιος...

Comment

ε οχι και η καλυτερη επιλογη cervinia απο ιταλια!!!!!!!!!!!!δεν εχει το ''πακετο''!!!
            Last edited by mario79; 16/10/2013, 05:54 PM.

Comment

Originally posted by giannis3011
              Ευχαριστω
              Απ' ότι κατάλαβα θες ένα χιονοδρομικό που να συνδυάζει καλό σκι, καλή νυχτερινή ζωή, και καλό off piste. Η Cortina είναι φανταστικό μέρος, εκπληκτικό τοπίο, πανέμορφο χωριό (τι χωριό, κωμόπολη είναι) με τέλειες πίστες. Από ζωή τέλεια αλλά γενικά ακριβή, θα πήξει το μάτι σου στη γούνα και τη σιλικόνη. Είναι ο πιο γκλαμουράτος χειμερινός προορισμός της Ιταλίας άλλωστε. Αν το αντέχει η τσέπη σας θα περάσετε πολύ καλά αν πάτε εκεί.
              Η Cervinia σαν χωριό είναι από τα πιο άσχημα αλπικά που έχω δει. Από apres πολύ λίγα πράγματα, αλλά έχει πολυ ωραίες πίστες και καλό off piste. Έχεις και τη σύνδεση με Zermatt οπότε καλυτερεύουν λίγο τα πράγματα. Αν μπορείτε, μείνετε στο Zermatt να τα 'χετε όλα (δεν χρειάζονται συστάσεις για εκεί) και πολύ ακρίβεια βέβαια, πιο ακριβά από Cortina! Δεν μπορώ να πω οτι είναι το καλύτερο του κόσμου (με τι κριτήρια άλλωστε, σίγουρα όμως για μένα, είναι απ' τα καλύτερα που έχω πάει.
              Αν πάντως πρέπει να πάτε οποσδήποτε Ιταλία θα σου πρότεινα να δεις και την περίπτωση της Val Gardena με διαμονή στο Ortisei για να έχουν τι να κάνουν και οι μη σκιερ, ή στην περιοχή Αlta Badia (Corvara) - Arabba. ’πειρα χιλιόμετρα πιστών, έχετε τη Sella Ronda στα πόδια σας και τη Marmolada επίσης. Είναι πολύ όμορφα χωριά, το τοπίο των Δολομιτών εκπληκτικό, από apres ομως μέτρια. Να σου πω πάντως, πως το apres ski της Αυστρίας δεν το έχω συναντήσει αλλού. Ισως στην Αυστρία να βρεις πιο εύκολα μέρος που να τα συνδυάζει όλα αυτά που θες.

Comment

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεισ σας!!Οι προτασεις σας μελετουνται και απο τους υπολοιπους αν και νομιζω οτι ortisei ειναι μια πολυ καλη επιλογη!!
                Cortina εχει παει η μιση παρεα και δε θελει στο ιδιο...Οχι πως εμενα θα με χαλουσαν οι ιταλιδες με σιλικονη (μεχρι μιας ηλικιας βεβαια)!!!!!! ))

Comment

Επισης με τα προστιμα που λενε για off piste ξερει κανει τι ακριβως παιζει??

Comment

Originally posted by giannis3011 View Post
                    Επισης με τα προστιμα που λενε για off piste ξερει κανει τι ακριβως παιζει??
                    Εμένα στην Ιταλία δεν έπεσε στην αντίληψή μου να ισχύει κάτι τέτοιο.

Υ.Σ. Όσο για την Cortina, εκεί δεν ξεχωρίζεις τις μάνες από τις κόρες (όχι πως είναι απαραίτητο βέβαια!!)

Comment

Originally posted by Toreto View Post
                      Cervinia πιστευω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη για Ιταλια,μονο κ μονο που καβαλας λιφτ κ σε παει Eλβετια ( Zermatt ) αξιζει τρελα!! ασε που θα εχεις απιστευτα χιλιομετρα να κανεις σκι !!Ζermatt,ισως το καλυτερο χιονοδρομικο παγκοσμιος...

Eιναι και ενα αλλο που που αλλαζεις χωρα πηγαινοντας με τα σκι

Comment

Originally posted by Thalis View Post
                        Εμένα στην Ιταλία δεν έπεσε στην αντίληψή μου να ισχύει κάτι τέτοιο.

Υ.Σ. Όσο για την Cortina, εκεί δεν ξεχωρίζεις τις μάνες από τις κόρες (όχι πως είναι απαραίτητο βέβαια!!)

Και μαλιστα με τα κρανη και τις μασκες στο κεφαλι οι μαννες ειναι καλυτερες!

Comment

Μια καλή λύση είναι η val di fassa, από Canazei μέχρι moena.Ατελείωτο ski κάθε μέρα σε διαφορετικό βουνό. Με dolomiti super ski pass, έχεις στην διάθεση σου, σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων απίστευτα βουνά. Υπάρχει και off piste. Με οδηγό ή σε τμήματα των χιονοδρομικών. Σχετικά καλό apres, . 6 χρόνια συνεχώς περνουσαμε σαν παρέα καταπληκτικά. Υπάρχει χώρος για όλα τα βαλαντια. Ότι θέλετε ρωτάτε.

Comment

Αφού κάποιοι απο σας έχουν πάει Δολομίτες αλλάξτε καλύτερα χώρα. Πρόταση για Ischgl και ακόμα καλύτερα St Anton.
                            Επίσης αν δεν σου κάτσει ο καιρός (καθόλου σπάνιο για Δολομίτες) θα κάνεις μπάνιο και όχι σκι.Έτσι την πάτησα εγώ πρίν δύο χρόνια.Πήγα 26 Φεβρουαρίου και σταμάταγα το σκι στις 12.00 το μεσημέρι λόγω ...υψηλών θερμοκρασιών.
                            Και να τονίσω οτι το Apre ski ήταν κάτι άγνωστο στη Val Gardena που το βράδυ ήταν ...σαν νεκροταφείο.
                            Last edited by arisk; 21/10/2013, 07:14 AM.

Comment

και εγω ψηφιζω αυστρια

Comment

Working...
                              X