Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΜΑΙΝΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2013-2014

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• την εχεις κατεβει ποτε????
    το πανω μερος ειναι κοκκινογια να καταλαβεις,μικρο βεβαια αλλα δεν ειναι για αρχαριους,εκει θα βλεπεις 10 κατω 1 ορθιο.......
    Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
    Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
    Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

Comment

• Originally posted by notis_tripoli View Post
      την εχεις κατεβει ποτε????
      το πανω μερος ειναι κοκκινογια να καταλαβεις,μικρο βεβαια αλλα δεν ειναι για αρχαριους,εκει θα βλεπεις 10 κατω 1 ορθιο.......

http://forum.snowreport.gr/showthrea...ΝΕΖΙΚΟ-2

Πως τις έβγαλα τις φωτογραφίες, με ελικόπτερο κατέβηκα; Αυτή είναι η κλίση, οπότε μπορεί να καταλάβει κάποιος αν την κατεβαίνει ή όχι.

Ρε συ, αν μια πίστα κοκκινίζει για 10 μέτρα και μετά είναι όλη μπλε δεν την λες κόκκινη. Με την ίδια λογική, η Βορεινή είναι μαύρη. Είναι ιδανική πίστα για το Χ.Κ. όπως είναι τώρα, αυτή του Πολωνέζικου. Μέχρι τώρα το Χ.Κ. είχε σε λειτουργία μια πράσινη και μετά κόκκινες με ολίγον μαύρο. Το Πολωνέζικο προσφέρει το ενδιάμεσο. Προφανώς και δεν είναι Αρκτούρος. Ο Αρκτούρος είναι πράσινη. Αυτή είναι μπλε, άντε με λίγο κόκκινο στην αρχή.

Το πρόβλημα είναι ο Αετός που σε ανεβάζει πάνω. Για ένα αρχάριο είναι πακέτο αυτό το συρόμενο. Επίσης να προσθέσω ότι και η Περιφερειακή είναι δύσκολη για ένα αρχάριο σε κάποια σημεία. Αλλά και ο αρχάριος πρέπει κάποια στιγμή να ανεβάσει επίπεδο.

Μια διευκρίνιση. Δεν μιλάμε για αρχάριο που κατεβαίνει με V τον Αρκτούρο. Αυτός δεν είναι καν αρχάριος. Μιλάμε για κάποιον που ξέρει να στρίβει και να σταματάει παράλληλα έστω σε μικρές κλίσεις (Αρκτούρος).

Το Πολωνέζικο είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσει. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να μπει κάποτε ένα καρεκλάκι που θα αντικαταστήσει τον Αετό και αργότερα να επεκταθούν οι πίστες προς την μεριά του Πολωνέζικου. Αυτό είναι το ιδεατό.
      Last edited by gordonas; 17/01/2014, 11:15 AM.

Comment

• Originally posted by gordonas View Post
        http://forum.snowreport.gr/showthrea...ΝΕΖΙΚΟ-2

Πως τις έβγαλα τις φωτογραφίες; Αυτή είναι η κλίση, οπότε μπορεί να καταλάβει κάποιος αν την κατεβαίνει ή όχι.

Ρε συ, αν μια πίστα κοκκινίζει για 10 μέτρα και μετά είναι όλη μπλε δεν την λες κόκκινη. Με την ίδια λογική, η Βορεινή είναι μαύρη. Είναι ιδανική πίστα για το Μαίναλο όπως είναι τώρα αυτή του Πολωνέζικου. Μέχρι τώρα το Χ/Κ είχε σε λειτουργία μια πράσινη και μετά κόκκινες με ολίγον μαύρο. Το Πολωνέζικο προσφέρει το ενδιάμεσο. Προφανώς και δεν είναι Αρκτούρος. Ο Αρκτούρος είναι πράσινη. Αυτή είναι μπλε, άντε με λίγο κόκκινο στην αρχή.

Το πρόβλημα είναι ο Αετός που σε ανεβάζει πάνω. Για ένα αρχάριο είναι πακέτο αυτό το συρόμενο. Επίσης να προσθέσω ότι και η Περιφερειακή είναι δύσκολη για ένα αρχάριο σε κάποια σημεία. Αλλά και ο αρχάριος πρέπει κάποια στιγμή να ανεβάσει επίπεδο.

Μια διευκρίνιση. Δεν μιλάμε για αρχάριο που κατεβαίνει με V τον Αρκτούρο. Αυτός δεν είναι καν αρχάριος. Μιλάμε για κάποιον που ξέρει να στρίβει και να σταματάει παράλληλα έστω σε μικρές κλίσεις (Αρκτούρος).

Το Πολωνέζικο είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσει. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να μπει κάποτε ένα καρεκλάκι που θα αντικαταστήσει τον Αετό και αργότερα να επεκταθούν οι πίστες προς την μεριά του Πολωνέζικου. Αυτό είναι το ιδεατό.
        Κουβέντα να γίνεται τώρα αφού δεν έχει χιόνια ούτε ο Χελμός... όσο αναφορά το Πωλονέζικο..φίλε gordonas...οι φωτογραφίες πάντα αδικούν την κλίση του βουνού...υποθέτω ότι δεν το έχεις περπατήσει ούτε σκιάρει ποτέ αυτό το κομμάτι...μέσα Δεκέμβρη είχα πάει για τρέξιμο στο χιονοδρομικό και μέσα σε όλα ανέβηκα το κομμάτι του πολωνέζικου μέχρι το σπιτάκι...τα τελευταία 40 μέτρα η κλίση είναι κόκκινη και αν είναι και πατημένη αρχάριος δεν την κατεβαίνει όρθιος με τίποτα...όχι ότι έχουν και πολύ σημασία όλα αυτά...αφού μέχρι και την άλλη βδομάδα μόνο για ορειβασία θα είναι το βουνό δυστυχως...

Comment

• Originally posted by lambros-kefal View Post
          Κουβέντα να γίνεται τώρα αφού δεν έχει χιόνια ούτε ο Χελμός... όσο αναφορά το Πωλονέζικο..φίλε gordonas...οι φωτογραφίες πάντα αδικούν την κλίση του βουνού...υποθέτω ότι δεν το έχεις περπατήσει ούτε σκιάρει ποτέ αυτό το κομμάτι...μέσα Δεκέμβρη είχα πάει για τρέξιμο στο χιονοδρομικό και μέσα σε όλα ανέβηκα το κομμάτι του πολωνέζικου μέχρι το σπιτάκι...τα τελευταία 40 μέτρα η κλίση είναι κόκκινη και αν είναι και πατημένη αρχάριος δεν την κατεβαίνει όρθιος με τίποτα...όχι ότι έχουν και πολύ σημασία όλα αυτά...αφού μέχρι και την άλλη βδομάδα μόνο για ορειβασία θα είναι το βουνό δυστυχως...

Ωωωωχ, ρε συ Λάμπρο αφού βλέπεις από που τις έχω πάρει τις φωτογραφίες. Από την βάση του lift. Πως κατέβηκα εκεί; Κάνοντας σκι προφανώς. Μάλιστα ήταν απάτητο, καμία σχέση με απάτητο εγώ, είχε πλάκα. Και μετά ανέβηκα με τα πόδια σε απάτητο, φρέσκο χιόνι και ενώ χιόνιζε με τα σκι στο σακίδιο. Βόγγηξα. Χειρότερα από αυτό δύσκολα να το έχει κάνει κάποιος.

OK, είναι κόκκινη λίγο στην αρχή και μετά όλη μπλε. Μπλε την λες δεν την λες κόκκινη. ’ποψή μου, μπορεί να κάνω και λάθος. Και την Δανάη στα Καλάβρυτα μπλε την δίνουν. Καμία πίστα δεν έχει σταθερή κλίση. Στο σύνολό της για μπλε την έχω. Και τέτοια πίστα δεν έχει το Μαίναλο. Ο Αρκτούρος είναι πιο πράσινη και από το πράσινο. Τώρα αν πέφτουν οι αρχάριοι στην αρχή στο Πολωνέζικο, είναι και αυτό μέρος της εκμάθησης.

Πάει ένας αρχάριος στο Μαίναλο. Κάνει στο baby, τον μαθαίνουν να κατεβαίνει με V. Μετά τον πάνε στον Αρκτούρο και μαθαίνει παράλληλο. Κάνει 10, 20, 30, 50, βαρέθηκε. Που θα πάει μετά; Μόνο η Περιφερειακή υπάρχει που λόγο στενότητας είναι αρκετά δύσκολη για αρχάριο. Οι άλλες ούτε κουβέντα.

Αν ανοίξει το Πολωνέζικο μπορεί να κατέβει κουτσά-στραβά την περιφερειακή στο δύσκολο κομμάτι και μετά να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο lift, ναι με το κόκκινο κομμάτι στην αρχή και στο τέλος να φύγει από το εύκολο κομμάτι της Περιφερειακής και το κάτω μισό του βουνού. Μια χαρά.

Comment

• gordonas, σοβαρά τώρα, πιστεύεις οτι θα φτιάξουν την Πολωνέζα? καινούρια πιατάκια? καινούριος μηχανισμός?
            πυλώνες?

Comment

• Οι εκτιμήσεις όλων δέν απέχουν από την πραγματικότητα. Τα πρώτα μέτρα τής πίστας είναι ζόρικα για αρχάριους, μετά είναι παιχνίδι.

Ο χαρακτηρισμός/χρωματισμός μιάς πίστας δέν έχει να κάνει μόνο με την κλίση, αλλά και με άλλους παράγοντες, όπως κλίση προς αριστερά ή δεξιά (όπως η βορινή), πλάτος, κατεύθυνση κλπ... Μιάς και αναφέρθηκε η αρχή της βορινής, αρκετοί απ' όσους έχουν δεί την πίστα από την αρχή της με σκοπό να την κετέβουν, έχουν αναθεωρήσει...

Comment

• Originally posted by donnie View Post
                gordonas, σοβαρά τώρα, πιστεύεις οτι θα φτιάξουν την Πολωνέζα? καινούρια πιατάκια? καινούριος μηχανισμός?
                πυλώνες?

Αυτή την πληροφόρηση έχω. Δεν έχω κάποιο λόγο να μην τους πιστεύω. Αν μάθω κάτι νεότερο θα το γράψω.

Μπορεί να δουν στην πορεία ότι απαιτεί πολλά λεφτά που δεν θέλουν να δώσουν. Μπορεί να είναι μέσα στις δυνάμεις τους. Θα δούμε.

Comment

• Originally posted by ΑΛΕΞΗΣ View Post
                  Οι εκτιμήσεις όλων δέν απέχουν από την πραγματικότητα. Τα πρώτα μέτρα τής πίστας είναι ζόρικα για αρχάριους, μετά είναι παιχνίδι.

Ο χαρακτηρισμός/χρωματισμός μιάς πίστας δέν έχει να κάνει μόνο με την κλίση, αλλά και με άλλους παράγοντες, όπως κλίση προς αριστερά ή δεξιά (όπως η βορινή), πλάτος, κατεύθυνση κλπ... Μιάς και αναφέρθηκε η αρχή της βορινής, αρκετοί απ' όσους έχουν δεί την πίστα από την αρχή της με σκοπό να την κετέβουν, έχουν αναθεωρήσει...

Η Βορεινή πάνω-πάνω είναι μαύρη και άραχνη. Αν βάλεις και το (μη) στρωσιμό της στην εξίσωση, αντίο...Για εμένα τουλάχιστον.

Comment

• gordona αν καποιος ξερει να στριβει εγω δεν τον θεωρω αρχαριο!θα μου πεις και τοτε τι ειναι?ειναι αρχαριος στη θεωρια γιατι εφοσον ξερει να στριβει δεν μπορει να καθεται μια ζωη στον αρκτουρο!
                    τα πρωτα μετρα ειναι τα δυσκολα εννοειται αλλα και το βιετναμ απο αυτο εχει παρει το ονομα του,μπλε θεωρειται αλλα στην αρχη γινεται του...βιετναμ!κατι αντιστοιχο ειναι και η πολωνεζα για μενα
                    το οτι κατεβηκε καποιος την πιστα αυτη δεν λεει τπτ γτ αλλο να την κατεβει ευθεια με μικρες στροφες και αλλο να κανεις 50-60 μετρα στροφη γτ εκει εχεις αυτη τη δυνατοτητα.
                    στις φωτογραφιες αυτες οχι μονο δεν φαινεται η κλιση αλλα την κανουν να φαινεται πλατεια,μονο απο το πανω μερος μπορεις να δεις τη κλιση και παλι απο φωτο οχι τοσο καλα,εδω την βορινη ξερεις ποσοι την βλεπουν απο κατω και λενε παμε και μολις βγουν πανω τα παιρνουν στα χερια?
                    τελος παντων κουβεντα να γινεται ειναι το θεμα που ανοιξαμε.....αλλα εγω δεν νομιζω οτι θα μπορεσει να λειτουργησει φετος και μακαρι να πεσω εξω!
                    Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!

Comment

• Χαίρομαι να διαβάζω αυτό το φόρουμ , καταρχήν όλοι είναι ειδικοί οπότε μαθαίνουμε και εμείς οι νέοι.
                      Μια ερώτηση εγώ που έμαθα περσυ να στρίβω ειμαι πλέον expert; Δηλαδή μπορώ να πηγαίνω παντού χωρις να χρειαστεί να πάρω τα σκι στα χέρια ή να κατέβω την πίστα με το κεφάλι;

Comment

• εσυ που εχεις τοσο μεγαλη εμπειρια και τα ξερεις ολα τοσο καλα για δωσε τα φωτα σου και σε μας,γιατι εγω 2 φορες εχω παει μαιναλο ο κακομοιρης......αρχαριος ειμαι,δεν εχω ιδεα απο αυτα!
                        περιμενουμε να ακουσουμε τη γνωμη ενος expert για αυτο το αγνωστο βουνο σε εμας!
                        περιμενω ολο ανυπομονησια κυριε mainalo .............συγνωμη arcada ηθελα να πω!

Comment

• Aγαπητέ Νότη πολύ φουντώνεις , καλό είναι από την εμπειρία που έχεις αποκτήσει στα βουνά να μην παραπληροφορείς τον κόσμο του φόρουμ. Το στρίβω στο σκι είναι πολύ σχετικό και όταν γράφεις ότι όποιος στρίβει μπορεί να κατέβει κάποιος-κάποια από παντού ε ναι τότε σίγουρα κάποιον θα πάρεις στο λαιμό σου. EXPERT δεν είμαι αλλά τις κακοτοπιές προσπαθώ να τις αποφεύγω όσο μπορώ σκεπτόμενος.

Ανυπομονώ να ρίξει χιόνι για να ερθω Μαίναλο για σκι ώστε να σε γνωρίσω και από κοντά (πιστεύω να το έπιασες το υποννοουμενο )

Comment

• Originally posted by notis_tripoli View Post
                            gordona αν καποιος ξερει να στριβει εγω δεν τον θεωρω αρχαριο!θα μου πεις και τοτε τι ειναι?ειναι αρχαριος στη θεωρια γιατι εφοσον ξερει να στριβει δεν μπορει να καθεται μια ζωη στον αρκτουρο!
                            τα πρωτα μετρα ειναι τα δυσκολα εννοειται αλλα και το βιετναμ απο αυτο εχει παρει το ονομα του,μπλε θεωρειται αλλα στην αρχη γινεται του...βιετναμ!κατι αντιστοιχο ειναι και η πολωνεζα για μενα
                            το οτι κατεβηκε καποιος την πιστα αυτη δεν λεει τπτ γτ αλλο να την κατεβει ευθεια με μικρες στροφες και αλλο να κανεις 50-60 μετρα στροφη γτ εκει εχεις αυτη τη δυνατοτητα.
                            στις φωτογραφιες αυτες οχι μονο δεν φαινεται η κλιση αλλα την κανουν να φαινεται πλατεια,μονο απο το πανω μερος μπορεις να δεις τη κλιση και παλι απο φωτο οχι τοσο καλα,εδω την βορινη ξερεις ποσοι την βλεπουν απο κατω και λενε παμε και μολις βγουν πανω τα παιρνουν στα χερια?
                            τελος παντων κουβεντα να γινεται ειναι το θεμα που ανοιξαμε.....αλλα εγω δεν νομιζω οτι θα μπορεσει να λειτουργησει φετος και μακαρι να πεσω εξω!

Το Βιετνάμ στα Καλάβρυτα υπάρχει γιατί βαριούνται αυτοί που έχουν κάνει 1-2 μαθήματα στο baby κάτω και μετά παίρνουν το τριθέσιο για να κάνουν κάτι παραπάνω. Μια εύκολη κόκκινη είναι στην αρχή που για αυτούς που έχουν κάνει 1-2 μαθήματα είναι βουνό.

Τα ίδια η Πολωνέζικη αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Αν θες την γνώμη μου, η διαφορά στο επίπεδο δεν φαίνεται μόνο στο αν στρίβεις αλλά στο στυλ και στην άνεση που το κάνεις. ’λλο να στρίβω εγώ σε μια κόκκινη για να καταφέρω να αλλάξω πορεία και να βγάλω την πίστα και άλλο αυτός που το κάνει αέρα και με πλαστικότητα. Αυτός το κατέχει, εγώ όχι ακόμα.

Ο Αρκτούρος μετά από 5-10 φορές και αφού περάσεις το επίπεδο του εντελώς άσχετου, δεν αντέχεται. Η Βορεινή και τα δεξιά και αριστερά της είναι για αυτούς που το κατέχουν, οπότε τι μένει; Εκεί κολλάει η πίστα στο Πολωνέζικο. Τόση κουβέντα βέβαια την έχουμε υπερεκτιμήσει, δεν έχει και κανένα μήκος να ευχαριστηθείς αλλά για το Μαίναλο είναι κάτι.

Έτσι όπως έχει πάει χρονικά φέτος και να μην λειτουργήσει το Πολωνέζικο δεν λέει τίποτα. Αρκεί να υπάρχουν οι προθέσεις και να γίνει του χρόνου. Και να έχουμε χιόνι...

Comment

• Originally posted by gordonas View Post
                              Το Βιετνάμ στα Καλάβρυτα υπάρχει γιατί βαριούνται αυτοί που έχουν κάνει 1-2 μαθήματα στο baby κάτω και μετά παίρνουν το τριθέσιο για να κάνουν κάτι παραπάνω. Μια εύκολη κόκκινη είναι στην αρχή που για αυτούς που έχουν κάνει 1-2 μαθήματα είναι βουνό.

Τα ίδια η Πολωνέζικη αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Αν θες την γνώμη μου, η διαφορά στο επίπεδο δεν φαίνεται μόνο στο αν στρίβεις αλλά στο στυλ και στην άνεση που το κάνεις. ’λλο να στρίβω εγώ σε μια κόκκινη για να καταφέρω να αλλάξω πορεία και να βγάλω την πίστα και άλλο αυτός που το κάνει αέρα και με πλαστικότητα. Αυτός το κατέχει, εγώ όχι ακόμα.

Ο Αρκτούρος μετά από 5-10 φορές και αφού περάσεις το επίπεδο του εντελώς άσχετου, δεν αντέχεται. Η Βορεινή και τα δεξιά και αριστερά της είναι για αυτούς που το κατέχουν, οπότε τι μένει; Εκεί κολλάει η πίστα στο Πολωνέζικο. Τόση κουβέντα βέβαια την έχουμε υπερεκτιμήσει, δεν έχει και κανένα μήκος να ευχαριστηθείς αλλά για το Μαίναλο είναι κάτι.

Έτσι όπως έχει πάει χρονικά φέτος και να μην λειτουργήσει το Πολωνέζικο δεν λέει τίποτα. Αρκεί να υπάρχουν οι προθέσεις και να γίνει του χρόνου. Και να έχουμε χιόνι...
                              τωρα τα ειπες σωστα!
                              οταν λεμε στριβεις εννουμε οτι μπορεις να κατεβεις μια πιστα χωρις δυσκολιες και τουμπες!
                              αυτος που στριβει με στυλ και ανεση οπως λες,ειναι προχωρημενος!
                              ουτε εγω θεωρω το πολωνεζικο σοβαρη πιστα,αλλα αυτα που λεω εγω παρα τεταρτο τα λενε κατι αλλοι ακριβως!(και δεν εννοω εσενα)

οσο για τα υπολοιπα τα συμπερασματα δικα σας!

Comment

• Αγαπητέ Νότη δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στο μεγαλείο σου και την τεράστια πολυετή εμπειρία που έχεις στο σκι. Όμως μην προκαλείς γιατί είμαι σίγουρος πως όταν με το καλό ρίξει χιόνι και τα πούμε από κοντά θα αλλάξεις για πολλά άποψη

Comment

Working...
                                X