Originally posted by xionoflorina
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Collapse
X
-
kανείς δεν αμφισβητεί ότι το δίδυμο Φλώρινα-Πτολεμαίδα είναι οι πιο κρύες πόλεις της χώρας,κατά τους χειμερινούς μήνες,αλλά θεωρώ υπερβολή το ότι τα Γιάννενα "εξαφανίζονται απο το χάρτη" Και το χειμώνα όπως και το καλοκαίρι,τα Γιάννενα-πολλές φορές-σημειώνουν απο τις χαμηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά "κοντράροντας Φλώρινα-Πτολεμαίδα-Νευροκόπι!Στα μεγάλα κρύα βέβαια,ειδικά εσείς εκεί στη Φλώρινα και την Πτολεμαίδα,είστε άπιαστοι!Ποιός μπορεί να ξεχάσει το περσινό -24 άλλωστε?Με Γρεβενά-Καστοριά-Κοζάνη ώστόσο,άνετα συγκρινόμαστε!"Σ' όλο τον κόσμο ξαστεριά , σ' όλο τον κόσμο ήλιος και στα καημένα Γιάννενα μαύρη βροχή και αντάρα" Χριστόφορος Μηλιώνης
-
Φυσικά θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω και την Τρίπολη ανάμεσα στις πιο κρύες πόλεις καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου!Πολύ δυνατή θερμοκρασιακά παρ'ότι βρίσκεται τόσο νότια!!"Σ' όλο τον κόσμο ξαστεριά , σ' όλο τον κόσμο ήλιος και στα καημένα Γιάννενα μαύρη βροχή και αντάρα" Χριστόφορος Μηλιώνης
Comment
-
Μην τσακωνεστε ρε....
Το χωριο μου στα 630μ στη ΝΔ Αχαια στην απολυτη αναστροφικη περιοχη ειναι απο τα πιο κρυα μερη ....Η Τριπολη μοιαζει ντουμπαι το καλοκαιρι οπου δεκαδες βραδιες η ελαχιστη ειναι μονοψηφια....
Ηδη εχει κατω απο 5 τα τελευταια βραδια....
Τελος παντων...καλο χειμωνα.....
Comment
-
Προφανώς και δεν τσακωνόμαστε!!Αγαπάω Δυτική Μακεδονία και κυρίως Καστοριά(πανέμορφη)!!Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ View PostΜην τσακωνεστε ρε....
Το χωριο μου στα 630μ στη ΝΔ Αχαια στην απολυτη αναστροφικη περιοχη ειναι απο τα πιο κρυα μερη ....Η Τριπολη μοιαζει ντουμπαι το καλοκαιρι οπου δεκαδες βραδιες η ελαχιστη ειναι μονοψηφια....
Ηδη εχει κατω απο 5 τα τελευταια βραδια....
Τελος παντων...καλο χειμωνα....."Σ' όλο τον κόσμο ξαστεριά , σ' όλο τον κόσμο ήλιος και στα καημένα Γιάννενα μαύρη βροχή και αντάρα" Χριστόφορος Μηλιώνης
Comment
-
Πράγματι η Καστοριά είναι η πιο όμορφη πόλη στη Μακεδονία(αν και έχω μία επιφύλαξη για τη Καβάλα). Προφανώς κα ιδεν τσακωνόμαστε. Εγώ λέω το εξής. Καλοκαίρι το να κάνει τα Γιάννενα και η Τρίπολη χαμηλότερη θερμοκρασία από το τρίο είναι κάτι φυσιολογικότατο και συχνότατο. Χειμώνα το να κάνει η Τρίπολη και τα Γιάννενα χαμηλότερη είναι σπάνιο. Πρέπει να υπάρχουν ειδικές συνθήκες, συννεφιά Πτολεμαίδα Φλώρινα και βροχή εκεί κλπ. Τα Γιάννενα δεν έχουν χιονοκάλυψη είναι δυσκοίλια. Χωρίς χιονοκάλυψη το χειμώνα δεν μπορείς να παίξεις δυνατά σε αναστροφές με τους ''μεγάλους''. Το 2012 βλέπω είχαν -13 μία μέρα τότε που χε -25.1 εδώ. ’λλη χρονιά εκτός από 14-18 Γενάρη 2012 κάτω από -10 δεν είχε όσο υπάρχει σταθμός. Η Τρίπολη είναι ακόμα πιο δύσκολη το χειμώνα. Αλλά η Τρίπολη έχει 1 πλεονέκτημα. Ότι σε χιονιά στυλ 2008 καραπροσήνεμο μπορεί να βάλει χιόνι που δεν βάζει το τρίο. Το 2008 το Φλεβάρη δεν αποκλείω αν ξαστέρωσε και είχε 20 πόντους η Τρίπολη να πέρασε τους 3 εκείνη τη μέρα. Τα Γιάννενα χιονίζει με το ίδιο καιρό που χιονίζει στους 3. Προσωπικά θεωρώ ότι τα Γιάννενα είναι μάλλον '''''''''άχιονα'''''''''' σε πολλά πολλά εισαγώγικο αν σκεφτείς τι βουνά έχει γύρω και ότι δεν είναι και χαμηλά. Και μη μου πεις το 1999 έβαλε 40ποντο το 2012 30ποντο κλπ. Μιλάω για το γενικόOriginally posted by dimitris_ioannina View PostΠροφανώς και δεν τσακωνόμαστε!!Αγαπάω Δυτική Μακεδονία και κυρίως Καστοριά(πανέμορφη)!!ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
εκεί που είναι οι σταθμοί της έμυ πάντως τα γιάννενα συναγωνίζονται με τη λάρισα και τις σέρρες. και λίγο πιο θερμή ακολουθεί η μίκρα και οι 3 μάλιστα σε μηδενικό ή σχεδόν μηδενικό υψόμετρο σε αντίθεση με τα 500 σχεδόν μέτρα των ιωαννίνων. ακόμα και οι άλλες 3 πόλεις της δυτικής μακεδονίας είναι πολύ μακριά από τα γιάννενα και οποιαδήποτε άλλη πόλη εκτός φλώρινας-πτολεμαϊδας-βόρειου έβρου και νευροκοπίου. για το υψόμετρό τους και τις αντίστοιχες χαμηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι τα γιάννενα και η τρίπολη είναι σχετικά θερμές πόλειςOriginally posted by dimitris_ioannina View Postkανείς δεν αμφισβητεί ότι το δίδυμο Φλώρινα-Πτολεμαίδα είναι οι πιο κρύες πόλεις της χώρας,κατά τους χειμερινούς μήνες,αλλά θεωρώ υπερβολή το ότι τα Γιάννενα "εξαφανίζονται απο το χάρτη" Και το χειμώνα όπως και το καλοκαίρι,τα Γιάννενα-πολλές φορές-σημειώνουν απο τις χαμηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά "κοντράροντας Φλώρινα-Πτολεμαίδα-Νευροκόπι!Στα μεγάλα κρύα βέβαια,ειδικά εσείς εκεί στη Φλώρινα και την Πτολεμαίδα,είστε άπιαστοι!Ποιός μπορεί να ξεχάσει το περσινό -24 άλλωστε?Με Γρεβενά-Καστοριά-Κοζάνη ώστόσο,άνετα συγκρινόμαστε!
edit:σχετικά θερμές πόλεις το χειμώναLast edited by salonikatasos; 19/09/2013, 11:47 PM.μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...
Comment
-
Νομίζω πως ένα από τα "αρνητικά" των Ιωαννίνων όσον αφορά τις χιονοπτώσεις είναι η υγρασία που δεν επιτρέπει στο σημείο δρόσου ακόμα και με μισό βαθμό να έχει αρνητικό πρόσημο με αποτέλεσμα πολύ συχνά να μένει με χιονόνερο...Originally posted by xionoflorina View PostΠράγματι η Καστοριά είναι η πιο όμορφη πόλη στη Μακεδονία(αν και έχω μία επιφύλαξη για τη Καβάλα). Προφανώς κα ιδεν τσακωνόμαστε. Εγώ λέω το εξής. Καλοκαίρι το να κάνει τα Γιάννενα και η Τρίπολη χαμηλότερη θερμοκρασία από το τρίο είναι κάτι φυσιολογικότατο και συχνότατο. Χειμώνα το να κάνει η Τρίπολη και τα Γιάννενα χαμηλότερη είναι σπάνιο. Πρέπει να υπάρχουν ειδικές συνθήκες, συννεφιά Πτολεμαίδα Φλώρινα και βροχή εκεί κλπ. Τα Γιάννενα δεν έχουν χιονοκάλυψη είναι δυσκοίλια. Χωρίς χιονοκάλυψη το χειμώνα δεν μπορείς να παίξεις δυνατά σε αναστροφές με τους ''μεγάλους''. Το 2012 βλέπω είχαν -13 μία μέρα τότε που χε -25.1 εδώ. ’λλη χρονιά εκτός από 14-18 Γενάρη 2012 κάτω από -10 δεν είχε όσο υπάρχει σταθμός. Η Τρίπολη είναι ακόμα πιο δύσκολη το χειμώνα. Αλλά η Τρίπολη έχει 1 πλεονέκτημα. Ότι σε χιονιά στυλ 2008 καραπροσήνεμο μπορεί να βάλει χιόνι που δεν βάζει το τρίο. Το 2008 το Φλεβάρη δεν αποκλείω αν ξαστέρωσε και είχε 20 πόντους η Τρίπολη να πέρασε τους 3 εκείνη τη μέρα. Τα Γιάννενα χιονίζει με το ίδιο καιρό που χιονίζει στους 3. Προσωπικά θεωρώ ότι τα Γιάννενα είναι μάλλον '''''''''άχιονα'''''''''' σε πολλά πολλά εισαγώγικο αν σκεφτείς τι βουνά έχει γύρω και ότι δεν είναι και χαμηλά. Και μη μου πεις το 1999 έβαλε 40ποντο το 2012 30ποντο κλπ. Μιλάω για το γενικόsigpic
Comment
-
Επίσης πολύ '''''''''''''''άχιονη''''''''''''' πόλη είναι η Καστοριά. Αν τη συγκρίνεις με Φλώρινα Πτολεμαίδα Κοζάνη.Ειδικά με βοριά δεν βάζει με τίποταOriginally posted by IceGeorge View PostΝομίζω πως ένα από τα "αρνητικά" των Ιωαννίνων όσον αφορά τις χιονοπτώσεις είναι η υγρασία που δεν επιτρέπει στο σημείο δρόσου ακόμα και με μισό βαθμό να έχει αρνητικό πρόσημο με αποτέλεσμα πολύ συχνά να μένει με χιονόνερο...
Ερώτηση: Η τρίπολη ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ είναι όσο άχιονη νομίζω;ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Σωτήρη η Τρίπολη έχει το εξής φοβερό...χιονίζεται σχεδόν με όλους τους καιρικούς τύπους...από ταOriginally posted by xionoflorina View PostΕπίσης πολύ '''''''''''''''άχιονη''''''''''''' πόλη είναι η Καστοριά. Αν τη συγκρίνεις με Φλώρινα Πτολεμαίδα Κοζάνη.Ειδικά με βοριά δεν βάζει με τίποτα
Ερώτηση: Η τρίπολη ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ είναι όσο άχιονη νομίζω;
βδυτικά,από τα ανατολικά προσήνεμα...το μειονεκτημά της είναι ότι δεν μπορεί να κρατήσει(ειδικά τα τελευταία χρόνια)πολλές ημέρες χιονοκάλυψης...μην ξεχνάμε βέβαια ότι βρίσκεται και πολύ νοτιότερα από τις δικές σας περιοχές...sigpic
Comment
-
ξέρεις γτ το λέω; 7 χρόνια Αστέρας Τρίπολης δεν θυμάμαι 1 φορά να χει χιόνι το γήπεδο να ταν κάτασπρο. Βέβαια είναι και έξω ξέρω αυτό. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να χω ακούσει ποτέ μεγάλο χιόνι στη Τρίπολη. Το 2008 θυμάμαι είχε χιονίσει και το 2006. Η Τρίπολη φαντάζομαι ότι μέχρι να κατέβει το κρύο που μπαίνει από τη Φλώρινα θα χάνει το 80% του υετού σε βροχή. Δεν έχω έρθει ποτέ εκεί. Από ότι μου χουν πει( κάποιοι που κάναν κέντρο εκεί στρατό) έχει τρομερή υγρασία άσχημο κρύο και γενικά μάλλον κακό κλίμα. Επίσης έχω ακούσει ότι καλοκαίρι 06.00 ξυλιάζεις να σαι 2 ώρες έξω και μετά 12.00 σκας και ανάβεις απότομα.Originally posted by IceGeorge View PostΣωτήρη η Τρίπολη έχει το εξής φοβερό...χιονίζεται σχεδόν με όλους τους καιρικούς τύπους...από τα
βδυτικά,από τα ανατολικά προσήνεμα...το μειονεκτημά της είναι ότι δεν μπορεί να κρατήσει(ειδικά τα τελευταία χρόνια)πολλές ημέρες χιονοκάλυψης...μην ξεχνάμε βέβαια ότι βρίσκεται και πολύ νοτιότερα από τις δικές σας περιοχές...ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Το γήπεδο είναι δίπλα στην πόλη...όντως έχει βαρύ κλίμα...πολύ υγρασία και ναι ισχύει τ ότι το καλοκαίρι τα ξημερώματα και αργά το βράδυ θες ζακέτα και το μεσημέρι σκας από την ζέστη...εγώ προσωπικά στην Τρίπολη όταν κάνει κρύο τον χειμώνα όσα ρούχα κι αν φοράω πραγματικά κρυώνω...Originally posted by xionoflorina View Postξέρεις γτ το λέω; 7 χρόνια Αστέρας Τρίπολης δεν θυμάμαι 1 φορά να χει χιόνι το γήπεδο να ταν κάτασπρο. Βέβαια είναι και έξω ξέρω αυτό. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να χω ακούσει ποτέ μεγάλο χιόνι στη Τρίπολη. Το 2008 θυμάμαι είχε χιονίσει και το 2006. Η Τρίπολη φαντάζομαι ότι μέχρι να κατέβει το κρύο που μπαίνει από τη Φλώρινα θα χάνει το 80% του υετού σε βροχή. Δεν έχω έρθει ποτέ εκεί. Από ότι μου χουν πει( κάποιοι που κάναν κέντρο εκεί στρατό) έχει τρομερή υγρασία άσχημο κρύο και γενικά μάλλον κακό κλίμα. Επίσης έχω ακούσει ότι καλοκαίρι 06.00 ξυλιάζεις να σαι 2 ώρες έξω και μετά 12.00 σκας και ανάβεις απότομα.sigpic
Comment
-
Τα πολλά και πανύψηλα βουνά είναι και ενας απο τους λόγους που τα Γιάννενα είναι σχετικά άχιονα για το υψόμετρό τους!Είμαστε απίστευτα καλά προφυλαγμένοι απο τους ψυχρούς βοριάδες!Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια σπανίζουν οι ψυχροί,χιονοφόροι νοτιάδες οι οποίοι πιάνουν τα Γιάννενα!Παλιότερα χιόνιζε πολύ πιο συχνά,το λέω απο προσωπική εμπειρία!Εκτός απο το -13,4 που κατέγραψαν πέρυσι το Φεβρουάριο τα Γιάννενα,είχαν φτάσει και -12,8 το Φεβρουάριο του 2008 αν θυμάμαι καλά!Το είπα και πριν ότι τα -20 και βάλε της Φλώρινας και της Πτολεμαίδας,δεν τα πιάνουμε!Μια ματιά,ωστόσο,στις παλιότερες αναφορές εδώ στο φόρουμ δείχνει οτι ο σταθμός του ΕΑΑ στα Γιάννενα,είναι κάθε χειμώνα ανάμεσα στους ψυχρότερους!Σίγουρα όχι ο ψυχρότερος αλλά πάντα ανάμεσα στους πιο κρύους!!Και κάτι ψιλοάσχετο...Είναι όντως "άχιονη" η Καστοριά??Εντύπωση μου κάνει....Originally posted by xionoflorina View PostΠράγματι η Καστοριά είναι η πιο όμορφη πόλη στη Μακεδονία(αν και έχω μία επιφύλαξη για τη Καβάλα). Προφανώς κα ιδεν τσακωνόμαστε. Εγώ λέω το εξής. Καλοκαίρι το να κάνει τα Γιάννενα και η Τρίπολη χαμηλότερη θερμοκρασία από το τρίο είναι κάτι φυσιολογικότατο και συχνότατο. Χειμώνα το να κάνει η Τρίπολη και τα Γιάννενα χαμηλότερη είναι σπάνιο. Πρέπει να υπάρχουν ειδικές συνθήκες, συννεφιά Πτολεμαίδα Φλώρινα και βροχή εκεί κλπ. Τα Γιάννενα δεν έχουν χιονοκάλυψη είναι δυσκοίλια. Χωρίς χιονοκάλυψη το χειμώνα δεν μπορείς να παίξεις δυνατά σε αναστροφές με τους ''μεγάλους''. Το 2012 βλέπω είχαν -13 μία μέρα τότε που χε -25.1 εδώ. ’λλη χρονιά εκτός από 14-18 Γενάρη 2012 κάτω από -10 δεν είχε όσο υπάρχει σταθμός. Η Τρίπολη είναι ακόμα πιο δύσκολη το χειμώνα. Αλλά η Τρίπολη έχει 1 πλεονέκτημα. Ότι σε χιονιά στυλ 2008 καραπροσήνεμο μπορεί να βάλει χιόνι που δεν βάζει το τρίο. Το 2008 το Φλεβάρη δεν αποκλείω αν ξαστέρωσε και είχε 20 πόντους η Τρίπολη να πέρασε τους 3 εκείνη τη μέρα. Τα Γιάννενα χιονίζει με το ίδιο καιρό που χιονίζει στους 3. Προσωπικά θεωρώ ότι τα Γιάννενα είναι μάλλον '''''''''άχιονα'''''''''' σε πολλά πολλά εισαγώγικο αν σκεφτείς τι βουνά έχει γύρω και ότι δεν είναι και χαμηλά. Και μη μου πεις το 1999 έβαλε 40ποντο το 2012 30ποντο κλπ. Μιλάω για το γενικό"Σ' όλο τον κόσμο ξαστεριά , σ' όλο τον κόσμο ήλιος και στα καημένα Γιάννενα μαύρη βροχή και αντάρα" Χριστόφορος Μηλιώνης
Comment
-
http://www.tutiempo.net/en/Climate/T...ort/167100.htmOriginally posted by IceGeorge View PostΤο γήπεδο είναι δίπλα στην πόλη...όντως έχει βαρύ κλίμα...πολύ υγρασία και ναι ισχύει τ ότι το καλοκαίρι τα ξημερώματα και αργά το βράδυ θες ζακέτα και το μεσημέρι σκας από την ζέστη...εγώ προσωπικά στην Τρίπολη όταν κάνει κρύο τον χειμώνα όσα ρούχα κι αν φοράω πραγματικά κρυώνω...
Εδώ έχει πολύ καλό αρχείο από ότι βλέπω για πολλές χρονιές. Πρόχειρα που το κοίταξα1. το μεγαλύτερο χιόνι αν ισχύουν οι υετοί πρέπει να ναι με μεγάλη διαφορά το 7-8/1/1981 λογικά 70;80;κάπου εκεί. Επίσης μεγάλο χιόνι φαίνεται 5-2-1983 και 4-5/3/1996. 2. Τώρα κατάλαβα γτ δεν πιστεύετε στον Δεκέμβρη εκεί κάτω. Δεν χιονίζει με τίποτα εκεί πριν αρχές ΓενάρηLast edited by xionoflorina; 20/09/2013, 12:27 AM.ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Με βάση τους σταθμούς της ΕΜΥ,η μέση ετήσια θερμοκρασία για τα Γιάννενα είναι 14,28,για τη Θεσ/νικη 15,8,για τις Σέρρες 15,18 και για τη Λάρισα 15,8!Με βάση το σταθμό του ΕΑΑ,απο το 2007 που λειτουργεί έως και τον Αύγουστο του 2013,η μέση ετήσια είναι 13,11 καθώς ο σταθμός βρίσκεται σε πιο αναστροφικό σημείο απο τον αντίστοιχο της ΕΜΥOriginally posted by salonikatasos View Postεκεί που είναι οι σταθμοί της έμυ πάντως τα γιάννενα συναγωνίζονται με τη λάρισα και τις σέρρες. και λίγο πιο θερμή ακολουθεί η μίκρα και οι 3 μάλιστα σε μηδενικό ή σχεδόν μηδενικό υψόμετρο σε αντίθεση με τα 500 σχεδόν μέτρα των ιωαννίνων. ακόμα και οι άλλες 3 πόλεις της δυτικής μακεδονίας είναι πολύ μακριά από τα γιάννενα και οποιαδήποτε άλλη πόλη εκτός φλώρινας-πτολεμαϊδας-βόρειου έβρου και νευροκοπίου. για το υψόμετρό τους και τις αντίστοιχες χαμηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι τα γιάννενα και η τρίπολη είναι σχετικά θερμές πόλεις
edit:σχετικά θερμές πόλεις το χειμώναLast edited by dimitris_ioannina; 20/09/2013, 12:26 AM."Σ' όλο τον κόσμο ξαστεριά , σ' όλο τον κόσμο ήλιος και στα καημένα Γιάννενα μαύρη βροχή και αντάρα" Χριστόφορος Μηλιώνης
Comment

Comment