Originally posted by yakutia
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
θέρμανση
Collapse
X
-
Εμένα είναι μονοκατοικία με πολύ καλή μόνωση αλλά είναι το μοναδικό σ ένα οικοδομικό τετράγωνο...το χτυπάνε όλοι οι αέρηδες...όπως και να το κάνουμε αλλιώς είναι το σπίτι με απάγκιο...θέλω 10 λίτρα την ημέρα στην καλύτερη...δηλαδή περίπου 15 Ε ημερησίως...ούτε κατά διάνοια...sigpic
Comment
-
αν θελεις 10 λίτρα πετρέλαιο με λέβητα πελετ θα ήθελες περίπου το διπλό δηλαδή 20 kg τόσο είναι η αναλογία χοντρικά. Αλλα το πέλετ κοστίζει 0,25-0,3 το κιλό άρα θα ήθελες 6 ημερησίως...Originally posted by IceGeorge View PostΕμένα είναι μονοκατοικία με πολύ καλή μόνωση αλλά είναι το μοναδικό σ ένα οικοδομικό τετράγωνο...το χτυπάνε όλοι οι αέρηδες...όπως και να το κάνουμε αλλιώς είναι το σπίτι με απάγκιο...θέλω 10 λίτρα την ημέρα στην καλύτερη...δηλαδή περίπου 15 Ε ημερησίως...ούτε κατά διάνοια...
Comment
-
Προτίμησα καυστήρα για ξύλα λόγω χαμηλού κόστους αγοράς του καυστήρα,οι τιμές των ξύλων είναι σε πολύ καλά επίπεδα εδώ(110-120/ο τόνος) και απ' ότι μου είπαν φίλοι και γνωστοί που έχουν τοποθετήσει τέτοιον καυστήρα έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με την απόδοσή του...Originally posted by yakutia View Postαν θελεις 10 λίτρα πετρέλαιο με λέβητα πελετ θα ήθελες περίπου το διπλό δηλαδή 20 kg τόσο είναι η αναλογία χοντρικά. Αλλα το πέλετ κοστίζει 0,25-0,3 το κιλό άρα θα ήθελες 6 ημερησίως...sigpic
Comment
-
Originally posted by IceGeorge View PostΠροτίμησα καυστήρα για ξύλα λόγω χαμηλού κόστους αγοράς του καυστήρα,οι τιμές των ξύλων είναι σε πολύ καλά επίπεδα εδώ(110-120/ο τόνος) και απ' ότι μου είπαν φίλοι και γνωστοί που έχουν τοποθετήσει τέτοιον καυστήρα έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με την απόδοσή του...
κάπου άκουσα οτι δεν δίνουν απόδοση τα σώματα με αυτη την λυση.Αληθεύει;Χιόνια που δε λιώνουν κι άλλα περιμένουν
Comment
-
-
Έχω εγώ αλλά το χρησιμοποιώ μόνο υποστηρικτικά. Δηλαδή, μέχρι να πάει ο ζεστός αέρας στα δωμάτια (μέσω και αεραγωγών) από το ενεργειακό τζακάκι, για να γλυκάνει γρήγορα τη θερμοκρασία, κι αυτό, μόνο σε ακραίες περιπτώσεις παγετού, δηλαδή σχετικά σπάνια. Μετά είναι τελείως αχρείαστα σε μένα το χειμώνα!Originally posted by SnowLover View Post
που θα τους χωρέσω τους 7 τόνους;;;;Νομίζω θα καταφύγω στην λύση του air-condition.Έχει κανεις εδω;;;
Το κακό με τα κλιματιστικό, είναι πως πρέπει να το έχεις συνέχεια αναμμένο γιατί με το που θα το κλείσεις, πέφτει εντυπωσιακά γρήγορα η θερμοκρασία. Απ'την άλλη, ζεσταίνει σχεδόν το ίδιο γρήγορα!
Comment
-
Το θετικό σε εμένα είναι ότι έχω ημιυπόγειο και μπορώ να τα αποθηκεύσω άνετα...εν τω μεταξύ εκεί δίπλα από τα ξύλα θα μπει και ο καυστήρας όποτε δεν θα έχω πρόβλημα ούτε κατά την μεταφορά τους...Originally posted by SnowLover View Post
που θα τους χωρέσω τους 7 τόνους;;;;Νομίζω θα καταφύγω στην λύση του air-condition.Έχει κανεις εδω;;;sigpic
Comment
-
Και κρυώνει γρήγορα ο χώρος μόλις το κλείσεις αλλά και όταν έξω έχει πολύ κρύο (κάτω από -2) επιρεάζεται σημαντικά και η αποδοσή του...Originally posted by storm View PostΈχω εγώ αλλά το χρησιμοποιώ μόνο υποστηρικτικά. Δηλαδή, μέχρι να πάει ο ζεστός αέρας στα δωμάτια (μέσω και αεραγωγών) από το ενεργειακό τζακάκι, για να γλυκάνει γρήγορα τη θερμοκρασία, κι αυτό, μόνο σε ακραίες περιπτώσεις παγετού, δηλαδή σχετικά σπάνια. Μετά είναι τελείως αχρείαστα σε μένα το χειμώνα!
Το κακό με τα κλιματιστικό, είναι πως πρέπει να το έχεις συνέχεια αναμμένο γιατί με το που θα το κλείσεις, πέφτει εντυπωσιακά γρήγορα η θερμοκρασία. Απ'την άλλη, ζεσταίνει σχεδόν το ίδιο γρήγορα!sigpic
Comment
-
Έχω τοποθετήσει στο υπνοδωματιό μου ένα fujitsu inverter 9000btu...τις νύχτες με αναστροφή όπου η Τ έπεφτε αρκετά κάτω από το 0 πιεζόταν αρκετά, κάτι για το οποίο μου είχε πει και ο ψυκτικός που το τοποθέτησε...ενδεχομένως ένα μεγαλύτερο κλιματιστικό να μην έχει τέτοιο πρόβλημα...δεν το γνωρίζω αυτό...Originally posted by MountExplorer View PostΤα καλα κλιματιστικα inverter που εχουν υψηλη αποδοση, δε χαμπαριαζουν απο εξωτερικη θερμοκρασια. Αποδιδουν πολυ καλα ακομα και με πολυ κρυο...sigpic
Comment

Comment