Announcement

Collapse
No announcement yet.

θέρμανση

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by yakutia View Post
    Αν έχεις καλή μόνωση και με γκαζάκι του καφέ να ζεσταίνεσαι φτάνει (που λέει ο λόγος). Το ισοζύγιο είναι απλό και αμείλικτο: Η θερμότητα που μένει στο σπίτι είναι αυτή που βάζεις με τη θέρμανση μείον αυτή που χάνεις απ τις απώλειες (κουφώματα, ταράτσες, τοίχους). Οποιος μπορεί ας ρίξει όσα χρήματα μπορεί να μονώσει καλύτερα το σπίτι του έστω και με απλά φτηνά πραγματα (ενίσχυση της μόνωσης σε κουφώματα και πόρτες με αυτοκόλλητες ταινίες 3Μ- ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ), βάλτε καλή μόνωση σε ταράτσες (καλά ασφαλτόπανα, ελαστομερή ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ "μάστορες" αν έχετε περισσότερα να διαθέσετε, αλλάξτε κουφώματα και κάντε και θερμοπρόσοψη στις εξωτερικές τοιχοποιίες.
    εμένα το σπίτι είναι του 2010 και τα έχει όλα.αλλα φεύγει θερμοτητα από την σκάλα στο επάνω όροφο και δεν αντιμετωπίεται με τίποτα
    Χιόνια που δε λιώνουν κι άλλα περιμένουν

Comment

Εμένα είναι μονοκατοικία με πολύ καλή μόνωση αλλά είναι το μοναδικό σ ένα οικοδομικό τετράγωνο...το χτυπάνε όλοι οι αέρηδες...όπως και να το κάνουμε αλλιώς είναι το σπίτι με απάγκιο...θέλω 10 λίτρα την ημέρα στην καλύτερη...δηλαδή περίπου 15 Ε ημερησίως...ούτε κατά διάνοια...
      sigpic​

Comment

Originally posted by IceGeorge View Post
        Εμένα είναι μονοκατοικία με πολύ καλή μόνωση αλλά είναι το μοναδικό σ ένα οικοδομικό τετράγωνο...το χτυπάνε όλοι οι αέρηδες...όπως και να το κάνουμε αλλιώς είναι το σπίτι με απάγκιο...θέλω 10 λίτρα την ημέρα στην καλύτερη...δηλαδή περίπου 15 Ε ημερησίως...ούτε κατά διάνοια...
        αν θελεις 10 λίτρα πετρέλαιο με λέβητα πελετ θα ήθελες περίπου το διπλό δηλαδή 20 kg τόσο είναι η αναλογία χοντρικά. Αλλα το πέλετ κοστίζει 0,25-0,3 € το κιλό άρα θα ήθελες 6 € ημερησίως...

Comment

Originally posted by yakutia View Post
          αν θελεις 10 λίτρα πετρέλαιο με λέβητα πελετ θα ήθελες περίπου το διπλό δηλαδή 20 kg τόσο είναι η αναλογία χοντρικά. Αλλα το πέλετ κοστίζει 0,25-0,3 € το κιλό άρα θα ήθελες 6 € ημερησίως...
          Προτίμησα καυστήρα για ξύλα λόγω χαμηλού κόστους αγοράς του καυστήρα,οι τιμές των ξύλων είναι σε πολύ καλά επίπεδα εδώ(110-120/ο τόνος) και απ' ότι μου είπαν φίλοι και γνωστοί που έχουν τοποθετήσει τέτοιον καυστήρα έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με την απόδοσή του...
          sigpic​

Comment

Originally posted by IceGeorge View Post
            Προτίμησα καυστήρα για ξύλα λόγω χαμηλού κόστους αγοράς του καυστήρα,οι τιμές των ξύλων είναι σε πολύ καλά επίπεδα εδώ(110-120/ο τόνος) και απ' ότι μου είπαν φίλοι και γνωστοί που έχουν τοποθετήσει τέτοιον καυστήρα έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με την απόδοσή του...

κάπου άκουσα οτι δεν δίνουν απόδοση τα σώματα με αυτη την λυση.Αληθεύει;

Comment

Originally posted by SnowLover View Post
              κάπου άκουσα οτι δεν δίνουν απόδοση τα σώματα με αυτη την λυση.Αληθεύει;
              Πέρυσι που πήγα σε σπίτι γνωστού μου για να το δω εν δράσει,το σπίτι ήταν πολύ ζεστό...και όσους έχω ρωτήσει είναι πολύ ευχαριστημένοι...
              sigpic​

Comment

και πόσους τόνους χρειαζεται από Νοεμβρη-Μαρτιο;

Comment

και πόσους τόνους χρειαζεται από Νοεμβρη-Μαρτιο;
                  6 με 7 τόνους περίπου για ένα σπίτι 120 τ.μ.
                  sigpic​

Comment

που θα τους χωρέσω τους 7 τόνους;;;;Νομίζω θα καταφύγω στην λύση του air-condition.Έχει κανεις εδω;;;

Comment

που θα τους χωρέσω τους 7 τόνους;;;;Νομίζω θα καταφύγω στην λύση του air-condition.Έχει κανεις εδω;;;
                      Έχω εγώ αλλά το χρησιμοποιώ μόνο υποστηρικτικά. Δηλαδή, μέχρι να πάει ο ζεστός αέρας στα δωμάτια (μέσω και αεραγωγών) από το ενεργειακό τζακάκι, για να γλυκάνει γρήγορα τη θερμοκρασία, κι αυτό, μόνο σε ακραίες περιπτώσεις παγετού, δηλαδή σχετικά σπάνια. Μετά είναι τελείως αχρείαστα σε μένα το χειμώνα!
                      Το κακό με τα κλιματιστικό, είναι πως πρέπει να το έχεις συνέχεια αναμμένο γιατί με το που θα το κλείσεις, πέφτει εντυπωσιακά γρήγορα η θερμοκρασία. Απ'την άλλη, ζεσταίνει σχεδόν το ίδιο γρήγορα!

Comment

Το θετικό σε εμένα είναι ότι έχω ημιυπόγειο και μπορώ να τα αποθηκεύσω άνετα...εν τω μεταξύ εκεί δίπλα από τα ξύλα θα μπει και ο καυστήρας όποτε δεν θα έχω πρόβλημα ούτε κατά την μεταφορά τους...
                        sigpic​

Comment

Originally posted by storm View Post
                          Έχω εγώ αλλά το χρησιμοποιώ μόνο υποστηρικτικά. Δηλαδή, μέχρι να πάει ο ζεστός αέρας στα δωμάτια (μέσω και αεραγωγών) από το ενεργειακό τζακάκι, για να γλυκάνει γρήγορα τη θερμοκρασία, κι αυτό, μόνο σε ακραίες περιπτώσεις παγετού, δηλαδή σχετικά σπάνια. Μετά είναι τελείως αχρείαστα σε μένα το χειμώνα!
                          Το κακό με τα κλιματιστικό, είναι πως πρέπει να το έχεις συνέχεια αναμμένο γιατί με το που θα το κλείσεις, πέφτει εντυπωσιακά γρήγορα η θερμοκρασία. Απ'την άλλη, ζεσταίνει σχεδόν το ίδιο γρήγορα!
                          Και κρυώνει γρήγορα ο χώρος μόλις το κλείσεις αλλά και όταν έξω έχει πολύ κρύο (κάτω από -2) επιρεάζεται σημαντικά και η αποδοσή του...
                          sigpic​

Comment

Τα καλα κλιματιστικα inverter που εχουν υψηλη αποδοση, δε χαμπαριαζουν απο εξωτερικη θερμοκρασια. Αποδιδουν πολυ καλα ακομα και με πολυ κρυο...

Comment

Originally posted by MountExplorer View Post
                              Τα καλα κλιματιστικα inverter που εχουν υψηλη αποδοση, δε χαμπαριαζουν απο εξωτερικη θερμοκρασια. Αποδιδουν πολυ καλα ακομα και με πολυ κρυο...
                              Έχω τοποθετήσει στο υπνοδωματιό μου ένα fujitsu inverter 9000btu...τις νύχτες με αναστροφή όπου η Τ έπεφτε αρκετά κάτω από το 0 πιεζόταν αρκετά, κάτι για το οποίο μου είχε πει και ο ψυκτικός που το τοποθέτησε...ενδεχομένως ένα μεγαλύτερο κλιματιστικό να μην έχει τέτοιο πρόβλημα...δεν το γνωρίζω αυτό...
                              sigpic​

Comment

τι χωρο ζεσταίνει;

Comment

Working...
                                X